Audi A4 in Audi A4 Avant

Audi A4 - občutite napredek

Audi A4


Audi A4 je najboljša izbira v svojem razredu, kar potrjuje veliko število kupcev, ki se je v vseh letih obstoja modela Audi A4 limuzina in Audi A4 karavan (Avant) odločilo za nakup. Vsekakor je Audi A4 eden tistih, ki v svojem razredu ves čas predstavlja nove tehnologije in nove smernice, ki jih čez nekaj časa v svoje avtomobile vpeljujejo udi drugi proizvajalci. V kolikor želite v najnovejših tehnologijah uživati sedaj, je Audi A4 pameten nakup. Novi A4 se lahko pohvali z voznimi lastnostmi, ki so po eni strani športne in zmogljivostno naravnane, po drugi strani pa je poudarek tudi na udobju. Podvozje in krmilni sistem zagotavljata, da so neravnine na cestišču zaznavne v najmanjši možni meri, obenem pa se informacije, kot so delovanje stranskih sil in ohranjanje smeri, prenašajo naprej do voznika.


Rabljena vozila Audi A4 in Audi A4 Avant, Audi A4 cena je vedno dostopna
 

Rabljena vozila Audi A4 in Audi A4 Avant pri Porsche Inter Auto

 

 

 


Bi radi podrobneje spoznali model Audi A4 in Audi A4 Avant? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Audi A4 čaka, da ga preizkusite

 

Novi Audi A4 je do 120 kilogramov lažji
 

Mere aktualne generacije modela A4 so v primerjavi s predhodnikom nekoliko zrasle, medtem ko se je masa praznega vozila občutno zmanjšala – za vse do 120 kg, odvisno od izbranega motorja. Karoserija Audijevih modelov je zaradi inteligentne kombinacije materialov in lahke gradnje ena najlažjih v krogu tekmecev. Tudi z vidika akustičnega udobja je Audi A4 najboljši v svojem razredu. Vsi potniki uživajo v izjemni prostornosti, pri tem pa izrazito vodoravne linije poudarjajo širino notranjosti. Spredaj se široko razteza pas s prezračevalnimi šobami, ki skupaj z dolgimi dekorativnimi letvami deli armaturno ploščo na spodnji in zgodnji del. Ponoči za posebno vzdušje po želji skrbi pritajena linijska osvetlitev na vratih in sredinski konzoli. Kakovost izdelave je na vrhunski ravni. Barve in materiali so izbrani skladno z novim konceptom izvedb, ki kupcem pušča še več svobode pri konfiguriranju vozila.
 


Senzorsko krmiljeno odklepanje pokrova prtljažnika: Audi A4 Avant
 

Prostornina prtljažnika v novem Audi A4 Avantu v osnovi znaša 505 litrov, s čimer se ne more kosati nobeno drugo vozilo v prestižnem segmentu. Ko je naslonjalo zadnjih sedežev podrto in je prtljaga naložena do stopa, se prostornina poveča na 1.510 litrov. Električni prtljažni rolo in električni pogon za pokrov prtljažnika sta serijska. Kot dodatno opremo lahko kupci poleg tega naročijo še senzorsko krmiljenje za odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika. Oba modela ponujata vrsto naprednih tehnologij, obenem pa je upravljanje zaradi novih prikazov in koncepta upravljanja sistema MMI še bolj intuitivno.
 

Pri opremi novega A4 se med najnaprednejše tehnične rešitve uvrščajo:

 • Audijev virtualni prikazovalnik,
 • Audijevi matrični LED-žarometi,
 • Audijev vmesnik za pametni telefon,
 • avdiosistem znamke Bang & Olufsen s 3D-zvokom,
 • Audijev predal za telefon z brezžičnim polnjenjem,
 • projekcijski sistem zaslona,
 • novi asistenčni sistemi in
 • storitve Audi connect. 

   

Audi A4 in Audi A4 Avant tehnični podatki
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Audi A4 4726 mm 1842 mm 1427 mm 2820 mm 480 litrov 965 litrov
Audi A4 Avant 4725 mm 1842 mm 1434 mm 2820 mm 505 litrov 1510 litrov


Nova vozila Audi A4 in Audi A4 Avant pri Porsche Inter Auto
 

 

Prikazi, ki jemljejo dih: Audijev virtualni prikazovalnik in sistem MMI
 

V središču pozornosti kupcev modela Audi A4 sta predvsem dve inovaciji. Kot dodatna oprema je na voljo Audijev virtualni prikazovalnik, popolnoma digitalni kombinirani instrument, ki na visokoločljivostnem 12,3-palčnem LCD-zaslonu grafično in izrazito detajlirano prikazuje najpomembnejše informacije, pri čemer uporablja kompleksno generirane učinke. Kot glavni upravljalni element služi upravljalna enota sistema MMI v sredinski konzoli. Pri najzmogljivejšem multimedijskem sistemu, MMI navigaciji plus z MMI touch in velikim 8,3-palčnim zaslonom, je površina, občutljiva na dotik (t. i. touchpad), integrirana v vrtljivo-pritisni regulator. Omogoča spreminjanje merila prikazov in vnos znakov. Celotna logika upravljanja sistema MMI se zgleduje po najnovejših pametnih telefonih, kar velja tudi za inteligentno iskanje z vnosom poljubnega besedila. Novi sistem glasovnega upravljanja obdeluje tudi vnose iz vsakdanje rabe jezika, na primer: "Rad bi telefoniral s Petrom Novakom."
 


VIDEO: Audi A4 2.0 TDI Sport

 

 

Audi A4 - izjemna procesna moč
 

Ključnega pomena pri MMI navigaciji plus je procesna moč modularnega infotainment sistema (MIB) druge generacije, s katerim Audi A4 inovacije v uporabni elektroniki lahko v najkrajšem možnem času integrira v vozila. Če kupec izbere MMI navigacijo plus, je v vozilu kot strojna oprema vedno vgrajen modul Audi connect, ki Audi A4 preko izjemno hitrega omrežja LTE poveže z internetom. Sopotniki lahko s svojimi prenosnimi napravami preko dostopne točke za WLAN brskajo po internetu in pošiljajo oz. prejemajo elektronsko pošto, voznik pa lahko uporablja individualizirane spletne storitve Audi connect. Novost v ponudbi je Audijev vmesnik za pametni telefon, ki mobilne telefone z operacijskima sistemoma iOS in Android integrira v posebej zanje razvito okolje – v Audijevem sistemu MMI. Audijev predal za telefon poveže pametne telefone z zunanjo anteno, poleg tega pa skladno s Qi-standardom omogoča indukcijsko polnjenje. Kupcem, ki še posebej cenijo vrhunsko kakovost zvoka, je na voljo avdiosistem znamke Bang & Olufsen z novim 3D-zvokom (kot tretja dimenzija zvoka je zajeta tudi višina). In še ena novost: Audijeva tablica, ki lahko opravlja funkcijo sistema RSE (Rear Seat Entertainment).
 


Audi A4 močni 6-valjni in 4-valjni motorji TDI in TFSI
 

Audi A4 in A4 Avant sta na voljo s sedmimi pogonskimi agregati: tremi motorji TFSI in štirimi motorji TDI. Njihova moč znaša od 110 kW (150 KM) do 200 kW (272 KM). A4 2.0 TDI ultra na 100 kilometrov porabi le 3,7 litra dizelskega goriva, emisije CO2 pa znašajo 95 g/km (Avant: 3,8 l/100 km in 99 g/km). Vsi pogonski agregati združujejo visoko učinkovitost s športnim razvojem moči in nadvse uglajenim tekom. To velja še zlasti za oba 3,0-litrska 6-valjna motorja TDI. Model Audi A4 se lahko pohvali tudi z revolucionarno inovacijo, saj ima motor 2.0 TFSI ultra z močjo 140 kW (190 KM) povsem nov postopek zgorevanja, s katerim je izjemno učinkovit: emisije CO2 znašajo le 109 g/km (Avant: 114 g/km), poraba goriva pa 4,8 l/100 km (5,0 l/100 km).


Audi S tronic, tiptronic in ročni menjalnik
 

Audi A4: pogonski sklop in podvozje Audija A4 in Audija A4 Avant sta razvita v skladu z zahtevami in željami kupcev. 6-stopenjski ročni menjalnik in 7-stopenjski S tronic sta na voljo tudi za izvedbe s pogonom spredaj, 8-stopenjski menjalnik tiptronic je namenjen motorju 3.0 TDI z močjo 200 kW (272 KM). Oba avtomatska menjalnika sta opremljena s funkcijo prostega teka, ki zmanjšuje porabo goriva. Funkcija porazdeljevanja navora po posameznih kolesih dopolnjuje delovanje pogona spredaj in pogona quattro, za najmočnejši motor TDI je Audi kupcem ponudil tudi športni diferencial za zadnjo premo.
 

Audi A4 in Audi A4 Avant motorji
 

Motor z avtomatskim menjalnikom S-tronic Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 2.0 TFSI 140kW (190KM) 5,5l/100km 240 km/h 7,3 s
Dizel 2.0 TDI 90kW (122KM) 4,2l/100km 204 km/h 10,2 s
Dizel 2.0 TDI 110kW (150KM) 4,2l/100km 219 km/h 8,7 s
Dizel 2.0 TDI 140kW (190KM) 4,2l/100km 237 km/h 7,7 s
Dizel 2.0 TDI ultra 140kW (190KM) 4,0l/100km 210 km/h 7,7 s
Dizel 3.0 TDI quattro 160kW (218KM) 4,7l/100km 250 km/h 3,3 s


Audi A4 in Audi A4 Avant z izjemno vozno dinamiko
 

Osnovo za to izboljšanje zmogljivosti pri modela Audi A4 predstavljata petvodilni premi in elektromehansko servokrmiljenje. S tem so postavljeni temeljni za dinamične vozne lastnosti in vrhunsko vozno udobje modela Audi A4, obenem pa te rešitve zmanjšujejo tudi porabo goriva. Opcijsko je na voljo dinamično krmiljenje, pri katerem se prenos krmilne sile spreminja v odvisnosti od hitrosti vožnje in kota zasuka volana. Poleg tega ponudba dodatne opreme zajema tudi dve izvedbi podvozja z uravnavanjem blaženja: voznik lahko izbira med dvema legama karoserije – športno in udobno. Obe izvedbi podvozja sta na voljo le v kombinaciji s sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select, ki je od 140 kW (190 KM) naprej serijski.
 

Večja izbira kot pri kateremkoli tekmecu: asistenčni in varnostni sistemi

A4 in A4 Avant s številnimi asistenčnimi sistemi postavljata merila v svojem razredu: 

 • Prediktivna asistenca za učinkovitost vozniku pomaga pri varčevanju z gorivom,
 • sistem Audi active lane assist pomaga ohranjati smer na voznem pasu,
 • adaptive cruise control s funkcijo Stop&Go in
 • asistenca za zastoje pa voznika razbremenita v gostem prometu.
   

Posebnost asistence za zastoje je njena strategija uravnavanja. Upošteva vrsto parametrov, med drugim tudi mejno črto in spredaj vozečo kolono vozil. Parkirni sistem s krmilno avtomatiko, asistenca za prečni promet zadaj, opozorilo za izstopanje, asistenca za ovire, asistenca za zavijanje levo ter sistemi Audi pre sense pa so novosti, ki močno pripomorejo k večji varnosti. V ponudbi ne manjka niti s kamero podprto prepoznavanje prometnih znakov.
 


Audi A4 Avant, Audi A4 karavan
 

Audijevi modeli z oznako Avant že več kot dve desetletji slavijo vedno večje uspehe. Kombinacija privlačne oblikovne zasnove in odlične funkcionalnosti jim zagotavlja posebno mesto v krogu tekmecev in izrazitejšo eleganco. Največja prostornina prtljažnika znaša 1.510 litrov (pri podrtem naslonjalu zadnjih sedežev). Naslonjalo zadnjih sedežev je deljivo v razmerju 40 : 20 : 40, nadvse enostavno pa ga je mogoče podreti z vzvodoma ob straneh prtljažnika. Osnovna prostornina prtljažnika v Audiju A4 Avant znaša 505 litrov, kar je 15 litrov več kot pri predhodniku. Spodnji rob prtljažnika je visok le 63 cm, serijska zaščitna letev iz legiranega jekla pa ga ščiti pred praskami. Nakladalna širina meri natanko en meter. Ker ima prtljažnik obliko kvadra, se lahko pohvali z izjemno uporabnostjo. Predelna mreža in strešne letve so serijske, kar velja tudi za električni prtljažni rolo. Slednji se ob odpiranju pokrova prtljažnika samodejno dvigne po vodilih v D-stebričkih, pri zapiranju pokrova prtljažnika pa se znova spusti – tako je vedno zagotovljena dobra preglednost skozi zadnje steklo. 
 

Odlična funkcionalnost: podloga za zaščito prtljažnika in pritrdilna garnitura
 

Kot dodatna oprema so za Audi A4 in A4 Avant na voljo še številne druge praktične rešitve. Na več načinov zložljiva podloga za prtljažnik omogoča poljubno predelitev prtljažnega prostora, hkrati pa ščiti dno prtljažnika pred umazanijo. Shranjevalni in prtljažni paket zajema mreže, elastične trakove in sistem vodil, s katerimi se prtljažnik lahko še bolj prilagodi najrazličnejšim potrebam. Zraven sodi tudi pritrdilna garnitura (teleskopski drog, pasovi in premični pritrdilni obročki), ki jo voznik lahko shrani v predal v prtljažnem dnu.

Zaklep vlečne kljuke se ob pritisku na tipko sprosti avtomatsko; Audi A4 in Audi A4 Avant lahko vlečeta do 2.100 kg (pri vzponu do 8 odstotkov). Kot dodatna oprema je za A4 in A4 Avant na voljo sistem za odpiranje pokrova prtljažnika s kretnjami: senzor približevanja v zadnjem odbijaču zazna gib z nogo in pokrov se odklene in odpre avtomatsko – seveda pod pogojem, da je zaznan pravi avtomobilski ključ. Za A4 Avant je dodatno v ponudbi električni pokrov prtljažnika, ki ga je s kretnjami mogoče tudi zapreti. Upravljanje omogočata tudi tipki, vgrajeni v prtljažniku – z eno je mogoče le zapreti pokrov prtljažnika, z drugo pa še zakleniti vozilo. Poleg tega lahko voznik pokrov prtljažnika zapre tudi s tipko v vratih ali z dolgim pritiskom na tipko na komfortnem ključu. A4 in A4 Avant sta serijsko opremljena z radijskim ključem in tipko start-stop za zagon motorja. Kot dodatna oprema je na voljo komfortni ključ, ki omogoča dostop do vozila brez ključa (keyless entry).
 


Preverite zalogo vozil Audi A4 pri Porsche Inter Auto - za vsakega se nekaj najde!
 

Preverite zalogo vozil Audi A4

Največja ponudba v Sloveniji


Audi A4 - preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

   

Vas zanima vozilo Audi iz zaloge in Audi akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Audi na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Audi odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Audi:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakupu novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 

 

Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Audi A4!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 

Audi A4 je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 139
5
         
6. september 2019
Goran S. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Avant 2.0 TDIe
         
zelo zadovoljen... storitev narejena hitro in kvalitetno
5. avgust 2019
Irena Z. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Limuzina 2.0 TDI Business
         
Z vašimi storitvami sem že od nakupa avtomobila izredno zadovoljna. Ponosni ste lahko na vaše zaposlene.
15. julij 2019
Drago K. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A4 Limuzina Elegant 1 2.0 TDI DPF/170 KM
         
Poklical sem servisnega svetovalca, ker sem ostal na cesti, koristil sem asistenco in sem z odzivom zelo zadovoljen.
8. julij 2019
Eva E. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A4 Avant TDI2.0 I4100 M6S
         
Zelo prijazno osebje, vse so ustrezno obrazložili, avto sem dobila nazaj zelo lepo očiščen, zelo sem zadovoljna s storitvijo.
18. junij 2019
Ivan Ž. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Limuzina 2.0 TDI Sport
         
Naredite klopco v senci za veselo cakanje in kozarcek vode

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.