Novi Audi Q3 2019

Audi Q3 - najboljši predstavnik svoje vrste!

Audi Q3 2019

Novi Audi Q3 tretje generacije je pretresel segment srednje velikih športnih terencev, saj je že ob prvem pogledu nanj jasno, da gre za tehnološko izjemno napreden izdelek. Novi Audi Q3 je zaradi svoje stilske dovršenosti in mišičastega izraza z izrazitimi linijami po celotni karoseriji pravi zapeljivec. V kolikor Audi Q3 opremimo z bolj atraktivnimi barvami, ki so na voljo pri novi generaciji vam lahko zatrdimo, da ga bo na cesti opazil prav vsak. Ni pa vse v zunanjosti, saj Audi Q3 svojo agilnost v povezavi z zmogljivostjo tudi z veseljem pokaže. Audi Q3 je na voljo tudi s štirikolesnim 4x4 quattro pogonom, kar pomeni, da je kos vsaki podlagi. Audi Q3 poudarja robusten značaj športnega terenskega vozila.
 

Audi Q3 rabljena vozila, Audi Q3 cena
 

Rabljena vozila Audi Q3 pri Porsche Inter Auto

 

 

Novi Audi Q3 2019

 

Prva generacija modela Audi Q3 je bila predstavljena leta 2011 in takoj je bilo jasno, da bo hitro postal eden izmed najbolj priljubljenih športnih terencev v svojem razredu. Prvo generacijo so izdelovali dobrih 8 let, druga generacija pa je bila premierno predstavljena pred nekaj mesecemi. Vsekakor je bil razvoj druge generacije športnega terenca SUV Audi Q3 izjemno zahteven. Ampak vse se je obrestovalo, saj tako močno verjamemo, da bo druga generacija priljubljenega športnega terenca Audi Q3 nadaljevala uspeh prve generacije.


Bi radi podrobneje spoznali model Audi Q3? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Audi Q3 čaka, da ga preizkusite


Audi Q3 je prepričljiv športni terenec
 

Novi Audi Q3 predstavlja agresivno zunanjo podobo, ki je oplemenitena s številnimi izklesanimi linijami. Spredaj opazimo veliko in prodorno masko, ki že od daleč sporoča, da gre za model znamke Audi. Elegantna nizko se spuščajoča strešna linija in dinamična bočna linija zagotavljata prepoznavnost modela Audi Q3 in se nadaljujeta proti zadnjemu delu Audi Q3, kjer nam v oči takoj padejo zadnje luči v najnovejši LED tehnologiji z dinamičnimi smerniki. Robustni koloteki nakazujejo na Audi quattro štirikolesni pogon, ki slovi po tem, da premaga vsak teren. Glede na vaš okus so vam na voljo trije paketi opreme, osnovni Q3, Audi Q3 Advanced in Audi Q3 S-line.

Audi Q3 Sportback - za tiste, ki si želijo več dinamike!


Audi Q3 Sportback je bil mednarodno predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, in ne glede na to, kakšni avtomobili so vam všeč, je težko zanikati, da je Audijeva ponudba nadvse privlačna. Za vse, ki si želite nekoliko bolj dinamično izvedbo modela Audi Q3, je tu Audi Q3 Sportback. Popeljal vas bo v svet kupejevskih športnih terencev ter prepričal s progresivnim krmiljenjem in športnim vzmetenjem. Prve kupce bo razvajal z bogato opremljeno izvedbo Edition One. (1)

Audi Q3 Sportback
Audi Q3 Sportback Avtor: Jan Gregorin

Neizmerno udobje ali športnost, vse to je Audi Q3!
 

Audi Q3 nove generacije je močno pridobil na udobju, saj so se inženirji posvetili podvozju in samim nastavitvam le-tega. Uporabili so tudi druge bolj kvalitetne in napredne materiale. Poleg tega pa svojih športnih genov vsekakor ne zapostavlja in vozniku nudi izjemno razmerje med udobjem in visoko mero agilnosti, ko se to vozniku seveda zahoče. Novi Audi Q3 omogoča, da se odzivnost vozila spremeni s pritiskom na tipko. S pomočjo sistema za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select je mogoče izbirati med šestimi prilagodljvimi profili - od izjemno udobnega, varčnega vse do najbolj športnega.

Audi Q3 2019

 

Audi Q3 notranjost
 

Ko govorimo o notranjosti, skorajda noben tekmec novemu modelu Audi Q3 ne seže niti do kolen. Audi Q3 dimenzije so izjemne, saj v primerjavi s svojimi tekmeci v notranjosti nudi največ prostora in obenem omogoča tudi veliko mero prilagodljivosti. Audi Q3 ponuja udoben vstop v vozilo, športni položaj sedenja, dobro preglednost skozi številne steklene povrišine in pa veliko mero praktičnosti. Zadnjo sedežno klop je mogoče vzdolžno premikati. Audi Q3 prostornina prtljažnika znaša 675 litrov in se lahko poveča na 1.525 litrov. Električna vrata prtljažnika lahko odprete in zaprete z gibom noge.

VIDEO: Audi Q3 35 TDI S LINE S TRONIC Edition One (2019)
 

 

Audi Q3 dimenzije
 

V primerjavi s predhodnikom je novi Audi Q3 večji v skoraj vseh dimenzijah. Audi Q3 dimenzije: v dolžino meri 4.485 milimetrov, v širino 1.856 milimetrov in v višino 1.585 milimetrov.

Nova vozila Audi Q3 pri Porsche Inter Auto
 

Zaloga vozil Audi Q3 pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 

 

 

Audi Q3 tehnični podatki
 

Novi Audi Q3 2019: Njegova medosna razdalje je za 77 milimetrov večja in ponuja veliko prilagodljivosti. Uporabljeni materiali in kakovost izdelave sta pojem zase, a neverjetna je tudi mera povezljivosti. Serijsko je na voljo Audi MMI v kombinaciji z digitalnimi merili z 10,25-palčnim zaslonom, ki je upravljiv s pomočjo večfunkcijskega volana. Za doplačilo je na voljo Audi MMI radio plus z večjim zaslonom multimedijskega sistema, sicer pa v seznemu dodatne opcijske opreme najdemo tudi MMI navigacijo plus z dodatnim 10,1-palčnim zaslonom na dotik. V digitalnih merilnikih tako lahko vidite vse podatke, navigacijo, obrate, hitrosti in podobno. Kaj pa zvok? Zato je tu vrhunski Bang & Olufsen Premium zvočni sistem.

VIDEO: Novi AUDI Q3 35TFSI (2019) - Porsche Inter Auto Slovenia
 

 

Audi Q3 varnost
 

Audi Q3 nove generacije varnost svojih potnikov zagotavlja z ojačano karoserijo in pa z najbolj naprednimi asistenčnimi sistemi v svojem razredu. Popolnoma serijska Audi pre sense tehnologija zagotavlja, da novi Audi Q3 zazna kritične situacije v prometu (pešče, druge avtomobile in druge nevarnosti na cesti). Po zaznani nevarnosti voznika opozori, v skrajni sili pa celo sproži zaviranje. To je le eden izmed asistenčnih sistemov, ki jih nudi popolnoma novi Audi Q3 druge generacije. Pri asistenčnih sistemih Audija Q3 poznamo tudi druge asistenčne sisteme, med katerimi velja omeniti asistenco za ohranjanje hitrosti,asistenco za zastoje in asistenco za ohranjanje smeri, ki vam bodo zagotovili večjo sproščenost na daljših poteh. Omeniti moramo tudi žaromete modela Audi Q3, ki so na voljo v treh različnih kombinacijah, dodatno pa so na voljo tudi matrični LED žarometi. Tako se bo vaša nočna vožna spremenila v dan!

Dizelski TDI in bencinski TFSI Audi Q3 motorji
 

Znamka Audi pri vseh novih modelih vpeljuje nov način oznake motorja. Pri novem Audi Q3 so na voljo le zmogljivi, učinkoviti bencinski TFSI in dizelski TDI motorji. Ponudba bencinskih TFSI motorjev vključuje tri motorje. Prvi se imenuje 35 TFSI in predstavlja 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki razvije največ 110 kilovatov oziroma 150 konjskih moči. Slednji je lahko opremljen s šeststopenjskim ročnim, ali pa s sedemstopenjskim avtomatskim dvosklopčnim menjalnikom S tronic. Za še bolj zahtevne sta tu še dva turbobencinska motorja, ki ju najdemo v različici 40 in 45 TFSI. V obeh primerih gre za 2,0-litrski turbobencinski štirivaljnik, le da prvi razvije 140 kilovatov oziroma 190 konjskih moči, drugi pa 169 kilovatov in 230 konjskih moči.

Novi Audi Q3 druge generacije predstavlja tudi izjemno učinkovite dizelske motorje, ki so namenjeni predvsem tistim, ki veliko prevozijo. Na voljo sta različici 35 in 45 TDI. V obeh primerih gre za 2,0-litrski turbodizelski štirivaljni motor. Različica Audi Q3 35 TDI predstavlja motor s 110 kilovati oziroma 150 konjskimi močmi. Različica Audi Q3 45 TDI pa razvije 140 kilovatov oziroma 190 konjskih moči. Oba dizelska motorja sta na voljo z avtomatskim 7-stopenjskim menjalnik S tronic, kmalu pa se bo ponudbi pridružil tudi ročni menjalnik (pri šibkejši dizelski različici).


Preverite bogato zalogo vozilo modelov Audi Q3
 

Preverite zalogo vozil Audi Q3

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo Audi iz zaloge in Audi akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Audi na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Audi odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Audi:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Audi Q3!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 

Audi Q3 je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

Število ocen: 57
5
         
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
27. julij 2019
Cvetka P. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI quattro
         
Kot vedno sem zelo zadovoljna s servisom. Najboljši!
3. julij 2019
Marjan K. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Ustrežjivost, da so bili pripravljeni ustreči strankinem terminu. Vse super.
19. junij 2019
Željko M. , stranka Porsche Koper
AUDI Q3 2.0 TDI quattro Sport
         
Zadovoljen sem s samo storitvijo, posebno pa mi je všeč točnost pri datumu in uri naročanja.
3. junij 2019
Brigita D. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q3 2.0 TDI quattro Style
         
Z obiskom servisa sem bila zelo zadovoljna. Navdušena sem bila nad točnostjo in prijaznostjo

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.