Škoda Kodiaq. Posebnež med posebnimi

Škoda Kodiaq Sportline in Scout

Škoda Kodiaq. Posebnež med posebnimi

Škoda Kodiaq: Velikanski uspeh Škodinega sedemsedežnega SUV-ja se nadaljuje! Tokrat z dvema prav posebnima različicama, ki sta še posebej pri srcu avanturistom. Tako tistim, ki izzive iščejo na urejenih cestiščih kot drugim, ki jim bolj diši brezpotje.

Preprosto športen! Škoda Kodiaq Sportline

Kodiaq, ki vozniku da nekoliko več občutka športnosti, se imenuje Kodiaq Sportline. Gre za vozilo z izrazito športnim videzom, katerega podkrepijo 19 ali pa celo 20-palčna aluminijasta platišča. Manjša se, zanimivo, imenujejo kar Triglav! Sicer pa Sportline pomeni tudi, da so v črno obarvana ohišja vzvratnih ogledal, prav takšna je tudi maska vozila, po drugi strani pa so nekatere zaščitne letvice obarvane v lak karoserije. Od zadaj boste Kodiaqa Sportline prepoznali po markantnem odbijaču z izrazitimi zaključki izpušnih cevi. V kabini so športno vzdušje ustvarili s sedeži, ki so odeti v kombinacijo usnja in alcantare, usnjen je tudi športen trikraki volan, piko na i pa naredijo stopalke iz kombinacije jekla in aluminija. Sicer pa za vozniške užitke lahko skrbita še preverjen štirikolesni pogon in prilagodljivo vzmetenje.

Prave dirkaške zanesenjake bo navdušil še dodatek pri multimedijskem sistemu, preko katerega se v Kodiaqu lahko informirajo o temperaturah tekočin, tlaku turbopolnilnika in silah pospeška. Podatki se nanašajo bodisi na delovanje dvolitrskega bencinskega motorja s 140 kW (190 KM) ali pa enako velikega turbodizla v dveh izvedbah. Prvega z močjo 110 kW in drugega s 140 kW (150 in 190 KM).

Nova vozila Škoda Kodiaq - zaloga v Porsche poslovalnicah


 

Terenski na kvadrat
 

Nekaj povsem drugega je Škoda Kodiaq Scout, katere namen je še nekoliko bolj suvereno premagovanje neprijaznih podlag. Tisto, kar že osnovni Kodiaq na terenu zelo dobro počne, je tu le še bolj poudarjeno. Ima izdatno zaščiteno podvozje in karoserijske dodatke v srebrni barvi, za lepši videz pa med drugim poskrbijo 19-palčna kolesa in dodatno zatemnjena stekla.
 

 

Službena vozila Škoda Kodiaq - zaloga pri Porsche poslovalnicah

Zanesljiv v vseh razmerah
 

Tudi Kodiaq Scout nudi bogato opremo, vključno z alkantaro na sedežih, ambientalno led osvetlitvijo in kakovostnim avdio sistemom. Terenske zmogljivosti pa nadgrajuje hitreje delujoča elektronska zapora diferenciala in ASR, ki dovoljuje več zdrsa pogonskih koles. Med različnimi programi vožnje se tu znajde Off-road, ki ga voznik aktivira preko gumba ob prestavni ročici. Ta naenkrat prilagodi delovanje vseh asistenčnih sistemov za vožnjo po brezpotju. Stopalka za plin postane manj odzivna, aktivirata pa se funkcija Auto Hold za preprosto speljevanje v klanec in Hill Descent Assist za nadzorovan spust po klancu navzdol. Kadiaq Scout je na voljo s tremi motorji, bencinskima 1.4 TSI in 1.0 TSI s 110 oziroma 132 kW (150 oziroma 180 KM) ter dizelskim 2.0 TDI s 110 ali 140 kW (150 ali 190 KM).

Tako različica Scout kot Sportline, z dodatnimi zmogljivostmi vred, ostaja avtomobil, ki vase sprejme do sedem potnikov in ogromno njihove prtljage.

 

Škoda Kodiaq - zaloga v Porsche poslovalnicah