Volkswagen predstavlja novo podvozje ID.

Prihaja najinovativnejša družina električnih vozil na svetu

Volkswagen predstavlja novo podvozje ID.

Wolfsburg (Nemčija) – Tančica skrivnosti je odstrta: Volkswagen prvič razkriva podvozje nove družine električnih modelov ID. in tako nudi vpogled v edinstveno strategijo platforme za električne avtomobile, s katero znamka uresničuje svojo vizijo "ELECTRIC FOR ALL". Modularna platforma za električna vozila (MEB), ki je osnova za podvozje ID., je absolutno unikatna ponudba Volkswagna in hkrati dokaz za odločnost, s katero si podjetje iz Wolfsburga utira pot na področje električne mobilnosti.
 


Prva predstavitev: podvozje družine ID.

V nasprotju s siceršnjimi pristopi na trgu podvozje ID. ni naknadno prilagojena platforma za vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, ampak je bilo že od začetka sistematično zasnovano za električne pogonske sisteme. Tako lahko Volkswagen optimalno izkoristi njihove tehnološke potenciale. Poleg tega sta dizajn in avtomobilski koncept prilagodljivejša kot kdaj koli prej - nabor modelskih možnosti sega od kompaktnega avtomobila do SUV-ja in enoprostorskega vozila.

"ID. je mejnik v tehnološkem razvoju. To bo prvi povsem povezani in za vsakodnevno rabo prilagojeni električni avto, ki si ga bo lahko privoščilo na milijone ljudi," je povedal Christian Senger, vodja Volkswagnove serije e-mobilnost.

S svojim avantgardnim dizajnom bo generacija brezemisijskih vozil ID. prepričala z dosegi, ki so primerljivi z dosegi današnjih bencinskih modelov. Kot prvi model bo leta 2020 na trg prišel ID. – štirivratni, popolnoma povezani kompaktni avtomobil, ki bo v istem cenovnem razredu kot Golf.