NAŠE POSLOVALNICE SO PONOVNO ODPRTE - PRODAJA IN SERVIS VOZIL, ob natančnem upoštevanju odloka vlade RSVeč informacij lahko preberete tukaj.

Škoda Octavia - vse kar morate vedeti!

Škoda Octavia cena, zaloga, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

Škoda Octavia ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Škoda Octavia (2020-): edinstven dizajn

Škoda Octavia že vrsto let blesti med konkurenti, saj ponuja vsestranskost, prostornost in praktičnost z najnovejšo koncernsko tehnologijo. Škoda Octavia si je tudi v Sloveniji zagotovila širok krog ljubiteljev prav zaradi teh odlik. Za družine je kot nalašč Škoda Octavia Combi, na voljo so vam dizelski TDI motorji in pa bencinski TSI motorji. 

Škoda Octavia - preverite ponudbo:

Škoda Octavia - preverite ponudbo

Nova vozila
Nova vozilaod 20.087,00 €
Na zalogi26
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 6.990,00 €
Na zalogi50
Službena vozila
Službena vozilaod 18.890,00 €
Na zalogi34

Škoda Octavia pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

Škoda Octavia četrte generacije vam predstavlja odlično ponudbo motorjev. V ponudbi so bencinski motorji z močjo od 81 kW oziroma 110 KM in vse do 110 kW oziroma 150 KM. Dizelski motorji so na voljo z močjo od 85 kW in 115 KM do 110 kW in 150 KM. Pri skoraj vseh motorjih je na voljo tudi avtomatski menjalnik DSG. 

Škoda Octavia TSI in TDI:

 

Škoda Octavia letnik in modelno leto:

 • Škoda Octavia 2020
 • Škoda Octavia 2021

Škoda Octavia: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
Škoda Octavia 1.0 TSI 81/110 4.7
Škoda Octavia 1.5 TSI 110/150 4.8
Dizelski motorji    
Škoda Octavia 2.0 TDI 85/115 3.5
Škoda Octavia 2.0 TDI 110/150 3.7

Škoda Octavia paketi opreme

Bogati paketi opreme

Škoda Octavia ima v ponudbi toliko različnih paketov, da boste vsekakor našli vam priemernega!

Škoda Octavia paketi opreme:

Škoda Octavia konfigurator

Sestavite si svojo!

Škoda Octavia konfigurator: vabimo vas, da si popolnoma svojo Octavio sestavite kar sami. 

Škoda Kamiq - sestavite si svojega:

Škoda Octavia ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

Škoda Octavia test - kaj o njej pravijo novinarji?

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Test: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG (2020)

''Nova Octavia je avto, ki končno povsem enakovredno začenja svojo pot z drugimi, tudi bolj premijskimi koncernskimi sorodniki (na platfromi MQB). Vse kaže, da tudi zelo uspešno.'', Matjaž Korošak. Vir: avto-magazin.si

TEST AVTOMANIJA.SI: Škoda Octavia 2.0 TDI DSG Style

"Octavia je doživela novo in skupno že četrto korenito prenovo, ki ji prinaša obsežne tehnološke in oblikovne svežine, še za odtenek boljšo držo na cesti in vnovično ugotovitev, da ji je dizelski motor še kako pisan na kožo.", Peter Pirkovič. Vir: avtomanija.si

TEST VECER.SI: Škoda octavia: Vse novo, nič novega?

"Octavia je seveda od znotraj navzven povsem nova, njene glavne vrednote, zakoličene leta 1996, pa so ostale nespremenjene. Neke vrste češki golf.", Vinko Kernc. Vir: vecer.si

Škoda Octavia notranjost - mere in dimenzije

Škoda Octavia v limuzinski izvedbi v dolžino meri 4689 milimetrov, v širino 1829 milimetrov in v višino 1470 milimetrov. Škoda Octavia Combi te generacije v dolžino meri 4689 milimetrov in v širino 1829 milimetrov ter v višino 1480 milimetrov. Prtljažnik pri limuzini meri 600 litrov, pri Combi karavanu pa 640 litrov. Poveča se lahko na 1700 litrov pri izvedenki Combi, kar pomeni, da boste za vse imeli dovolj prostora.

Škoda Octavia tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije Škoda Octavia Škoda Octavia Combi
Dolžina 4689 mm 4689 mm
Višina 1470 mm 1480 mm
Širina 1829 mm 1829 mm
Prtljažnik 600 litrov 640 litrov

Škoda Octavia akcijsko financiranje

Pri nakupu novega vozila Škoda Octavia vam je na voljo veliko ugodnosti, ena izmed najbolj zanimivih oblik financiranja pa je zagotovo Škoda financiranje 1%ki vam omogoča financiranje za le 1% njegove maloprodajne cene na mesec. Pri tem se lahko odločite za različno višino pologa in izberete dobo financiranja popolnoma po vaši želji! V kolikor kupujete rabljeno, testno ali službeno vozilo Škoda Karoq pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila (v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja) s čimer lahko izkoristite popust v višini 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)

Preverite:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VSA ZALOGA
Škoda Octavia - notranjost
Škoda Octavia - notranjost Avtor: Jan Gregorin
Škoda Octavia
Škoda Octavia Avtor: Jan Gregorin

Škoda Octavia napredna tehnolgija v notranjosti

Notranjost četrte generacije modela Škoda Octavia je povsem drugačna, kot smo je bili vajeni do sedaj. Prevladuje digitalno okolje, nov dvokraki volanski obroč, ki zagotavlja veliko tipk (funkcij) in pa povsem izpopolnjen sredinski del z velikim zaslonom multimedijskega zaslona (od 8,25 do 10 palcev). Na voljo je tudi head-up projekcijski zaslon, ki pomembne podatke projicira vetrobransko steklo, multimedijski sistem pa se lahko pohvali s številnimi novimi funkcijami. Digitalni merilniki so izboljšani tako, da omogočajo kar štiri različne prikaze. Ne manjka niti najnovejšega USB-C vmesnika, za doplačilo pa je lahko nova Škoda Octavia 2020 opremljena tudi z 230-voltno električno vtičnico.

Udobje v notranjosti nove generacije modela Škoda Octavia je bilo močno povečano. Za udobje v notranjosti Octavie dodatno poskrbijo tudi ergonomski sedeži z masažno funkcijo in zračenjem, izpopolnjena triconska samodejna klimatska naprava. Škoda Octavia Combi z večjim prostorom ponuja še več udobja. Seveda pa za udobje poskrbijo tudi okretni in zmogljivi motorji, ki so zelo učinkoviti in vas bodo prepričali z nizko porabo goriva.

Preverite zalogo modela Škoda Octavia:

Škoda Octavia Combi - karavan

 Škoda Octavia Combi predstavlja po novem kar 640 litrov - 30 litrov več v primerjavi s prejšnjo generacijo in bo zagotovo dovolj prostora za vse vaše potrebe. V primeru, da podrete zadnje sedeže, pa vam je na voljo kar 1.700 litrov prtljažnega prostora. Seveda pa je tudi v prtljažniku na voljo precej Simply Clever rešitev, ki zagotavljajo varen prevoz prtljage. Škoda Octavia limuzina ponuja prostor v velikosti 600 litrov, ki pa se seveda lahko tudi poveča.

Preveri zalogo vozil Škoda!

Največja ponudba v Sloveniji.

Nova Octavia 2020 (2021) - najpomembnejše novosti!

Nova Škoda Octavia - največje novosti, ki jih prinaša nova generacija:

 • V celoti digitalizirana notranjost nove generacije modela Škoda Octavia!
 • Več prostora v notranjosti in prtljažniku.
 • Bolj oster zunanji dizajn z veliko mero elegance.
 • Veliko izbire med pogonskimi sklopi, tudi priključni hibrid.
 • LED žarometi serijsko, matrični žarometi za doplačilo!

Octavia predstavlja napredne asistenčne sisteme

Škoda Octavia: vsi asistenčni sistemi so izboljšani, kar nekaj od v nadaljevanju naštetih jih je v Škodi na voljo prvič! Novi je recimo asistenčni sistem za izogibanje oviram, ki v primeru nevarnosti, da v Octavio trči udeleženec v prometu, vozniku pomaga z asistenco volanskega obroča. Sistem voznika prav tako opoazarja, če se mu kdo približuje - v primeru, da ne zazna povratnega dotika, zasilno ustavi vozilo. 

Škoda Octavia Simply Clever

Škoda Octavia Simply Clever: na voljo je paket za spanje s povečanima vzglavnikoma in odejo na zadnji klopi, povečan nabor mrež v prtljažniku, dežnik v voznikovih vratih in še mnogo več.

Škoda Octavia RS - 2.0 TSI s 180 kW in 245 KM!

Škoda Octavia RS najnovejše generacije je naravnost vrhunski športnik, saj sedaj vsebuje tudi hibridni pogonski sklop s skupno močjo 245 konjskih moči in 400 Nm navora. Že tako dinamična zasnova Octavie je v različici RS ali RS iV še bolj poudarjena s visoko kontrastnimi črnimi dodatki in drugimi posebnostmi, vključno z difuzorjem in velikimi 18 palčnimi aluminijastimi platišči Comet. Serijski so tudi Full LED žarometi! Izberite priključni hibrid RS iV in stopite v prihodnost. Električni pogon zagotavlja doseg do 60 km brez emisij. Povprečna poraba tako kljub veliki moči 180 kW in 245 KM znaša le 1,5 litra na 100 prevoženih kilometrov (WLTP).

Na voljo bodo tri različice:

 1. Bencinski motor 2.0 TSI s 180 kW in 245 KM - že na voljo za naročila!
 2. Dizelski motor 2.0 TDI s 147 kW in 200 KM
 3. Kot priključni hibrid s skupno 180 kW in 245 KM
Škoda Octavia RS - limuzina in karavan
Škoda Octavia RS - limuzina in karavan Avtor: Škoda
Škoda Octavia RS - karavan
Škoda Octavia RS - karavan Avtor: Škoda
Škoda Octavia RS - notranjost
Škoda Octavia RS - notranjost Avtor: Škoda

Škoda Octavia servisni intervali

Škoda Octavia servis - pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper vam zagotavljamo vrhunski servis za vašo Škodo, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

Škoda servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti
 • za vozila starejših letnikov Škoda Vedno Vredno za ugodnejši servis

Škoda menjava staro za novo

Ali kupujete novo ali rabljeno vozilo znamke Škoda ter bi radi dali v račun vaše vozilo, ki ga vozite sedaj? Na naši strani Porsche Inter Auto si izberite vozilo, mi pa bomo poskrbeli za odkup vozila po najboljši ceni. 

Škoda staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Škoda:

Škoda električna vozila že v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Škoda prodaja in servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Škoda prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Škoda prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Nova Škoda Octavia 1.5 TSI 2020 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Škoda Octavia motor 2.0 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Škoda Octavia 1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 224 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8,3 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4,1 l/100 km, izpust CO2: 113 g/km.
Nova Škoda Octavia 2.0 TDI 2020 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Škoda Octavia motor 2.0 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1968 cm3, 110 kW (150 KM) pri 3.000–4.200 1/min, navor 360 Nm pri 1.700–2.750 1/min, pogon na sprednja kolesa, avtomatski DSG menjalnik.
Največja hitrost: Škoda Octavia 2.0 TD zmogljivostiI: največja hitrost: 222 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8,8 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 3,7 l/100 km, izpust CO2: 97–98 g/km.

Škoda Octavia - pogosta vprašanja

Škoda Octavia oprema - kateri so paketi opreme?

Škoda Octavia paketi opreme:

 • Active
 • Ambition
 • Style
 • Škoda Octavia RS

Škoda Octavia Combi prtljažnik - koliko meri?

Prtljažnik pri Combi karavanu meri 640 litrov in se lahko poveča na 1700 litrov kar je ogromno.

Škoda Octavia in Škoda Scala - katera je prava zame?

Škoda Octavia vam ponuja veliko več prostora, izvedenka Combi vas bo namreč prepričala s 640 litri, medtem ko ima Scala prtljažnik velik 467 litrov. Vsekakor pa Scala še vseeno ponuja veliko prostornosti in je bolj okretna, predvsem v vožnji po mestu.

Škoda Octavia forum - kaj o njej pravijo na spletu?

Škoda Octavia, sploh Škoda Octavia Combi karavan je eden izmed najbolj idealnih družinskih avtomobilov zaradi ogromnega prostora, prav tako pa zaradi motorjev z nizko porabo in ugodnim vzdrževanjem.

Škoda Octavia 2020 - kateri motorji so na voljo?

Trenutno so na voljo motorji:

 • 1.0 TSI 81 kW, 115 KM
 • 1.5 TSI 110 kW, 150 KM
 • 2.0 TDI 85 kW, 115 KM in 110 kW, 150 KM

Škoda Octavia Simply Clever dodatki

Škoda Octavia Simply Clever: na voljo je paket za spanje s povečanima vzglavnikoma in odejo na zadnji klopi, povečan nabor mrež v prtljažniku, dežnik v voznikovih vratih in še mnogo več.

Škoda je prepričala že mnoge naše stranke!

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
Škoda Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
Škoda Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
Škoda Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
Škoda Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.