Seat Alhambra

Seat Alhambra - več prostora in večja učinkovitost

Alhambra


Seat Alhambra je prava izira za velike družine. Ogromno prostora v notranjosti s sedmimi sedeži je poglavje zase. Preglednost, brezčasen zunanji in notranji dizajn in odlična vodljivost omogočata, da se vozilo brez težav znajde tudi v mestnem prometu. Seat Alhambra je na voljo v izvedbah s petimi, šestimi ali sedmimi sedeži. Kadar potrebujete več prostora, sedežev iz druge in tretje vrste ni treba izgraditi – zaradi sistema EasyFold jih je možno hitro in preprosto podreti, tako da so poravnani z dnom vozila.


Rabljena vozila Seat Alhambra, Seat Alhambra cena - za družine!
 

Rabljena vozila Seat Alhambra pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 

 

Seat Alhambra 2019
 


Bi radi podrobneje spoznali model Seat Ahambra? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Seat Alhambra čaka, da jo preizkusite


Seat Alhambra ponuja izjemno prostornost
 

Seat Alhambra s svojo velikostjo popolnoma ustreza evropskemu tipu MPV: rezultat je izjemna prostornost. Preglednost in odlična vodljivost omogočata, da se vozilo brez težav znajde tudi v mestnem prometu. Izraženo s številkami: aktualna Seat Alhambra je za 22 cm daljša od svoje predhodnice, njena širina pa se je povečala za 9 cm. V tretji vrsti sedežev je zadosti prostora tudi za odrasle potnike, poleg tega pa velika električna drsna vrata (dodatna oprema) omogočajo udoben dostop tudi do zadnjih sedežev. Prtljažnik je zasnovan zelo velikodušno: njegova osnovna prostornina pri petih sedežih znaša 885 l (267 litrov v primeru sedmih sedežev), če pa sta v vozilu samo dva sedeža, se njegova kapaciteta poveča na maksimalno 2430 litrov.

Seat Alhambra dimenzije
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor Brez zadnjih treh sedežev
SEAT Alhambra 4854 mm 1904 mm 1740 mm 2920 mm 885 litrov 2430 litrov


Nova vozila SEAT Alhambra pri Porsche Inter Auto
 

 

Seat Alhambra nova vozila, Seat Alhambra ugodno financiranje!
 


Seat Alhambra 7 sedežev - ali pa samo 2 ali 5!
 

Pri razvoju modela Seat Alhambra je bil največji poudarek na inteligentni in izjemno prilagodljivi sedežni zasnovi: zato je Seat Alhambra na voljo v izvedbah s petimi, šestimi ali sedmimi sedeži. Kadar potrebujete več prostora, sedežev iz druge in tretje vrste ni treba izgraditi – zaradi sistema EasyFold jih je možno hitro in preprosto podreti, tako da so poravnani z dnom vozila. Sedeže v srednji vrsti je možno vzdolžno premikati, kot dodatna oprema pa so na voljo tudi integrirani otroški sedeži. Voznikov in sovoznikov položaj sedenja zaznamujejo odlična preglednost ter športnost in vrhunska ergonomija.
 


Seat Alhambra - presenetljivo športen videz
 

Že sam dizajn modela Seat Alhambra izžareva izjemno vozno dinamiko. Široka, razpotegnjena proporcionalna razmerja, čiste linije in poudarjena kolesna ohišja dajejo vozilu mogočen in za MPV presenetljivo športen videz. Pokrov motornega prostora, ki se zliva v obliko puščice, značilna mreža hladilnika in zelo markanten sprednji odbijač z linijo v obliki črke V Seat Alhambro brez dvoma uvrščajo med značilne predstavnike znamke Seat. Pogled od strani odkriva gladke površine in tehnično natančnost, drsna vrata so v celoti integrirana. Zadnji del vozila zaznamujejo mogočen usmernik zraka nad zadnjim steklom, močno navzdol potegnjen pokrov prtljažnika in velike luči.
 


Seat Alhambra, dizelski TDI in bencinski TSI: temperamentni in varčni pogonski sklopi
 

Seat Alhambra tudi pod privlačno zunanjostjo skriva polno tehničnih 'sladkorčkov', saj je opremljena z najsodobnejšimi tehnologijami. To se kaže že pri paleti motorjev, vsi motorji TSI in TDI imajo direktno vbrizgavanje goriva in turbopolnilnik. V ponudbo sta vključena dva bencinska motorja z močjo 110 kW (150 KM, 0-100 km/h: 9,9 sekunde, največja hitrost: 200 km/h) oz. 162 kW (220 KM, 0-100 km/h: 7,8 sekunde, največja hitrost: 226 km/h) ter dva dizelska motorja z močjo 110 kW (150 KM, 0-100 km/h: 10,3 sekunde, največja hitrost: 200 km/h) oz. 135 kW (184 KM, 0-100 km/h: 8,9 sekunde, največja hitrost: 215 km/h). Med ostale serijske tehnologije za povečanje učinkovitosti sodita tudi sistem start-stop in rekuperacijski sistem, ki omogoča regeneracijo kinetične energije. Alhambra 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) z lahkoto prekaša vse tekmece v svojem razredu. Rezultat tega sta suverena vlečna sila in izjemna učinkovitost: s povprečno porabo 5 l/100 km in emisijo CO2, ki znaša le 138 g/km, Poleg tega je TDI opremljen s katalizatorjem SCR (selektivna katalitična redukcija), zato tudi dizelski izvedbi Alhambre sodita med najčistejše MPV na svetu.


Seat Alhambra motorji

 

Motor z avtomatskim menjalnikom Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.4 TSI 110kW (150KM) 6,7l/100km 198 km/h 9,9 s
Bencin 2.0 TSI 162kW (220KM) 7,3l/100km 226 km/h 7,8 s
Dizel 2.0 TDI 110kW (150KM) 5,2l/100km 198 km/h 10,3 s
Dizel 2.0 TDI 135kW (184KM) 5,3l/100km 213 km/h 8,9 s


Seat Alhambra - večja vozna dinamika in vlečna sila
 

Obstaja pa tudi Seat Alhambra 4Drive, ki odpira nove dimenzije uporabnosti za potrebe družin, za preživljanje prostega časa, službene namene in konjičke. Po zaslugi zmogljivega in varčnega motorja 2.0 TDI z odlično vozno dinamiko se Alhambra 4Drive lahko pohvali z edinstveno kombinacijo uporabne vrednosti in suverenih krmilnih lastnosti v vseh pogojih. Alhambra 4Drive je vozilo, ki mu štirikolesni pogon zagotavlja bistveno večjo vlečno silo na vsaki podlagi in v vsaki situaciji. To se nazorno odraža pri varnosti in mobilnosti v zimskih razmerah, pa tudi pri vleki prikolice. Elektronsko uravnavani štirikolesni pogon najnovejše generacije je zasnovan za optimalno vozno dinamiko. Ko zaslugi kompleksnega podvozja s točno preračunanimi nastavitvami Alhambra – povsem v duhu znamke Seat – preseneti z izjemno športnimi voznimi zmogljivostmi, ki jih pri enoprostorcih sicer nismo vajeni. Ob tem pa zagotavlja vrhunsko udobje tudi na dolgih vožnjah.
 


Seat Alhambra - bliskovito, brezstopenjsko porazdeljevanje pogonske sile
 

Štirikolesni pogon 4Drive (4x4) pri modelu Seat Alhambra porazdeljevanje pogonske sile v delčku sekunde brezstopenjsko prilagaja trenutni vozni situaciji – v ekstremnem primeru vso silo preusmeri na zadnji kolesni par. To mu omogoča elektronsko krmiljena lamelna sklopka s hidravličnim aktiviranjem. Za še boljšo porazdelitev osne obremenitve je sklopka nameščena na koncu kardanske gredi, pred diferencialom zadnje preme. Ta izjemno kompaktna in robustna komponenta je razvita povsem na novo. Centralna sklopka ima paket lamel, ki je potopljen v olju. Ko nanj deluje uravnavan hidravlični tlak, se paket lamel stisne. Krmilnik nenehno analizira vozne pogoje. Če ugotovi, da je na sprednjih kolesih prisoten zdrs, električna črpalka bliskovito poveča oljni tlak, s pomočjo katerega sklopka večino pogonskega momenta prenese na zadnji kolesi. Po zaslugi zmogljivega tlačnega zbiralnika celotni postopek traja samo nekaj milisekund.
 


Seat Alhambra: na voljo s petimi ali šestimi sedeži
 

Seat Alhambra 4Drive s petimi sedeži je na voljo v izvedbah Reference in Style. Bogata serijska in dodatna oprema sta enaki kot pri vozilih s pogonom na sprednji kolesni par. Obstaja tudi Alhambra 4Drive, ki je na voljo s šestimi enojnimi sedeži. Z razporeditvijo sedežev 2+2+2 je Alhambra še bolj vsestranska in privlačna za kupce.
 


Moderne in napredne tehnologije
 

Tako kot bencinski TSI in dizelski TDI pri modelu Seat Alhambra, tudi avtomatski menjalnik DSG predstavlja popolno kombinacijo športnosti, udobja in učinkovitosti. Seveda pa je paleta najsodobnejših, inovativnih tehnologij, ki so za model Alhambra na voljo v sklopu dodatne opreme, še bistveno širša - vključuje npr.:

 • smerno prilagodljive biksenonske žaromete in asistenco za dolge luči. Pri slednji senzorji zaznajo nasproti vozeča vozila in avtomatsko se vključijo zasenčene luči,
 • parkirni sistem s krmilno avtomatiko, ki Alhambro avtomatsko usmerja na ozkih parkirnih mestih – in to celo prečno na smer vožnje,
 • pregled nad območjem za vozilom je naloga kamere za vzvratno vožnjo,
 • panoramsko strešno okno ima trikrat večjo stekleno površino kot običajno strešno okno,
 • za optimalno temperaturo v celotnem potniškem prostoru skrbi 3-conska klimatska naprava Climatronic,
 • odpiranje in zapiranje drsnih vrat ter pokrova prtljažnika olajšujejo električni motorji.
   

VIDEO/TEST: Seat Alhambra 2.0 TDI Ecomotive 4x4
 

 

Seat Alhambra tehnični podatki - varnost na prvem mestu
 

Seat Alhambra ima že serijsko vgrajene nadpovprečno veliko varnostne opreme, ki med drugim zajema tudi sedem zračnih blazin, vključno s kolensko zračno blazino na voznikovi strani, in električno otroško blokado za zadnja vrata. V vozilu so serijsko vgrajeni tudi ABS, ESP z zavorno asistenco in funkcijo stabiliziranja prikolice ter sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah. Alhambra je na voljo v dveh izvedbah – Reference in Style, pri čemer se že prvi paket lahko pohvali z bogato opremo.
 


Preveri zalogo vozil - Seat Alhambra
 

Preverite zalogo vozil Seat Alhambra

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo SEAT iz zaloge in SEAT akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke SEAT na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob SEAT odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro SEAT:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakupu novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 

 


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novo Seat Alhambro!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Seat Alhambra je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

Število ocen: 9
5
         
2. september 2019
Borut O. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Alhambra Style 2.0 TDI DSG
         
Uporabil sem kupon za taxi storitve. Storitev je dobra, cena je pa za exskluzivni limo prevoz.
13. maj 2019
Miha J. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Alhambra Advanced 2.0 TDI DSG Siete
         
Zelo oseben in obenem profesionalen pristop. Zelo zadovoljen.
4. junij 2018
Rok Ž. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Alhambra Advanced 2.0 TDI 4WD Siete
         
Zelo dober svetovalec, ki se posveti stranki, razume želje in poišče rešitve. Ustregel vsem mojim željam in dosegel željene prodajne pogoje.
4. april 2018
Špela I. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Alhambra Style 1.4 TSI Siete
         
S storitvijo smo bili zelo zadovoljni. Laura je bila zalo prijazna, odzivna, pripravljena pomagati in svetovati.
6. oktober 2017
Nicola Fay S. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Alhambra Advanced 2.0 TDI DSG Siete
         
Zelo oseben profesionalen pristop. Prodajalec vedno dostopen ali osebno, po telefonu ali e-mailu. tudi ko je zadeva za trenutek zastala zaradi birokracije, se je potrudil in pospešil, da smo dobili vozilo v najkrajšem možnem času.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.