Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Seat Arona izboljša vaš vsakdan

Seat Arona - naj ima vaš pogum prosto pot

Seat Arona izboljša vaš vsakdan
 

Seat Arona

Seat Arona je avtomobil, ki v sebi skriva ogromno. Seat Arona je športni terenec SUV. Že na daleč se opazi edinstven karakter avtomobila, ki je naravnost izjemen. Seat Arona je okretna, varna, stabilna in vse v povezavi s tem. Seveda jo odlikuje tudi prepoznaven zunanji dizjajn v vpovezavi z praktično notranjosti. Seat Arona prav nikjer ne sklepa kompromisov. 

Seat Arona rabljena vozila, Seat Arona cena - vedno ugodna!
 


Rabljena in nova vozila Seat Arona pri Porsche Inter AutoSeat Arona športni terenec SUV
 


Bi radi podrobneje spoznali model Seat Arona? Zapeljite jo na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Seat Arona čaka, da jo preizkusite


Seat Arona - Korak iz okvirov običajnega
 

Seat Arona, za Seat Ibizo drugi model, ki ga izdelujejo na osnovi platforme MQB A0, izstopa z

 • merami kompaktnega križanca,
 • prostorno notranjostjo,
 • številnimi možnostmi za individualizacijo ter
 • naprednimi tehnologijami na področju varnosti in povezljivosti.
   

Seat Arona - vsestranska zasnova
 

Seat Arona je model, ki bi ga sicer težko uvrstili v eno samo kategorijo, saj se ponaša z izrazito vsestransko zasnovo. S kompaktnimi merami, sodobnim dizajnom ter občutkom varnosti in nadzora, ki ga daje visok položaj sedenja, je idealna za vsakodnevne vožnje po mestih, ob tem pa razkriva tudi svojo zabavno in avanturistično plat. Njen prepoznavni znak je drzni značaj križanca, ki jasno daje vedeti, da je Arona vse prej kot povprečen avto.

Seat Arona predstavja izrazit življenski slog
 

Seat Arona je zasnovana za voznike, ki iščejo občutek vznemirjenja ter stavijo na markanten dizajn in funkcionalnost – za ljudi, ki jim starost pomeni le številko, ne pogleda na življenje. To je avtomobil, ki ustreza njihovemu življenjskemu slogu, ki se odlično znajde tako v mestih kot tudi na podeželju, ki se ponaša z vrsto naprednih tehničnih rešitev in je obenem udoben, prostoren, varen, dinamičen, individualno prilagodljiv in vsestranski. Avtomobil, ki omogoča udobno vstopanje in izstopanje in – kot da to še ne bi bilo dovolj – ponuja tudi obilo prostora za prtljago.
 


Seat Arona z najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi
 

Na področju pasivne, aktivne in preventivne varnosti je Seat Arona prelomni avtomobil v segmentu. Opremljena je s številnimi naprednimi asistenčnimi sistemi, ki so sicer večinoma na voljo v višjih segmentih. Mednje spadajo:

 • sistem za nadzor prometa Front Assist,
 • asistenca za speljevanje na klancu Hill Hold Control,
 • sistem za zaznavanje utrujenosti voznika Tiredness Recognition,
 • senzor za dež in osvetljenost,
 • funkcija samodejnega zaviranja po trku Multi-collision Brake,
 • opozorilo na prečni promet zadaj Rear Cross Traffic Alert,
 • senzor za mrtvi kot,
 • parkirna krmilna asistenca Park Assist, ki pomaga vozniku tako pri bočnem kot tudi pri prečnem parkiranju, ter
 • tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC s funkcijo Stop&Go.
   

Seat Arona najnovejše tehnologije
 

Na področju povezljivosti in udobja pri modelu Seat Arona najdemo vse sisteme, ki so se izkazali že pri drugih Sat-ovih modelih – na primer:

 • sistem za zaklepanje in zagon brez ključa Kessy,
 • natančno in visokokakovostno kamero za vzvratno vožnjo,
 • vrhunski 8-palčni zaslon na dotik,
 • predal za brezžično polnjenje telefonov z ojačevalnikom GSM-signala in
 • avdiosistem BeatsAudioTM.
   

Nova Seat Arona je seveda v celoti povezana, kar med drugim zagotavljajo tehnologije Apple Car Play, Android Auto in MirrorLink ter aplikacija SEAT DriveApp. Seat Arona je lahko opremljena tudi z digitalnim kombiniranim instrumentom, ki se ponaša s sodobnejšim, bolj vsestranskim dizajnom, izboljšano funkcionalnostjo in enkratno resolucijo. Poleg tega je kupcem modela Arona na voljo Alexa, interaktivna glasovna storitev priznanega ameriškega podjetja Amazon.
 


Seat Arona je prostorna, udobna in varna
 

Seat Arona je kompaktna, idealna za dinamično vožnjo po mestu, avtocesti in podeželju, po drugi strani pa je njena notranjost presenetljivo prostorna. Seat Arona je hkrati praktična in udobna, saj so njeni oblikovalci posebno pozornost namenili detajlom, ki olajšujejo vožnjo – na primer vozniku prilagojeni armaturni plošči. Velik poudarek je bil tudi na idealnih merah pri zunanjosti in notranjosti. Seat Arona ne ponuja le večjega odmika od tal za boljšo terensko vožnjo, temveč tudi prostornejšo notranjost spredaj in zadaj. Najbolj impresiven pa je prtljažnik s kar 400 litri prostornine, eden izmed največjih v razredu. Z drugimi besedami, Seat Arona ima večji prtljažnik kot trenutno najbolje prodajani modeli v segmentu.

Seat Arona tehnični podatki
 

Prtljažnik modela Seat Arona se odlikuje po praktičnih rešitvah, med katerimi so na primer štirje kovinski pritrdilni obročki za pritrditev prtljažne mreže in dvojno prtljažno dno. Slednje omogoča, da je prtljažna površina pri podrtih zadnjih sedežih ravna. Pomembna sta tudi sprednja sedeža,  ki prinašata dve prednosti: prvič, visok položaj sedenja za boljši pregled nad prometom, in drugič, enostavnejše vstopanje in izstopanje. Poudariti velja tudi, da nova Arona na tem področju prekaša tekmece z vtisom večje prostornosti.

Seat Arona dimenzije
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
SEAT Ateca 4138 mm 1780 mm 1543 mm 2638 mm 510 litrov 1604 litrov


Nova vozila SEAT Arona pri Porsche Inter Auto
 


Seat Arona - napredna Volkswagen (VAG) Platforma MQB A0
 

Ključ do izboljšanja armaturne plošče in vozne dinamike pri modelu Seat Arona je najsodobnejša tehnologija koncerna Volkswagen: modularna prečna platforma. Platforma MQB A0 omogoča večjo prilagodljivost proizvodnje, enostavnejšo implementacijo ter različne modele in karoserijske izvedbe znotraj enega segmenta. Poleg tega je v okviru ene platforme možno konfiguriranje različnih medosnih razdalj (medosna razdalja je pri Aroni za 2 mm daljša kot pri novi Ibizi). Seat je namenil 900 milijonov evrov za investicije ter stroške razvoja in raziskav za novo Ibizo in Arono. Vlaganja so bila delno usmerjena tudi v prehod s proizvodne linije št. 1 v tovarni v Martorellu na novo platformo MQB A0, s čimer je Seat postal prvo podjetje koncerna Volkswagen, ki uporablja to tehnologijo. Platforma MQB A0 pri Aroni prinaša tudi druge prednosti. Na primer majhno maso. Seat Arona je namreč eden najlažjih avtomobilov v segmentu, kar pomeni boljše zmogljivosti, manjšo porabo, predvsem pa boljšo vozno dinamiko.

Seat Arona z izrazito športnostjo
 

Seat Arona je okretna, varna, stabilna, ima odlično vzmetenje, dobro zavira ter premore odzivno in natančno servokrmiljenje. Če povzamemo: to je izjemno stabilno vozilo. Omeniti pa velja še nekaj: prečno zaporo diferenciala XDS, ki je serijsko na voljo z vsemi motorji s 74 kW (100 KM) ali več.
 


Seat Arona ponudba: Reference, Style, Xcellence in FR!

 

Tako kot Leon, Ateca in Ibiza je tudi Seat Arona na voljo v štirih izvedbah: 

 • Reference,
 • Style,
 • Xcellence in
 • FR.
   

Seat Arona Reference
 

V izvedbi Reference je model Seat Arona preprost, intuitiven kompaktni oblikovni križanec, cenovno ugoden in udoben, medtem ko je pri opremi poseben poudarek na varnosti. Zunanji ogledali, strešne letve, mreža hladilnika in vratne kljuke so črni. Naslonjala zadnjih sedežev je mogoče asimetrično podreti v razmerju 60 : 40. Potnike razvaja ekskluzivno oblazinjenje, serijsko so na voljo pritrdišča Isofix in Top Tether. Voznikov sedež je prilagodljiv po višini, armaturna plošča je črna, omeniti pa velja še halogenske žaromete (H7), 16-palčna jeklena platišča, klimatsko napravo in medijski sistem Media System Touch s 5'' zaslonom na dotik ter Bluetoothom, vhodom Aux-In, priključkom USB in režo za SD-kartico.

Seat Arona Style
 

Funkcionalna, praktična in udobna izvedba Style ima aluminijasta platišča, sprednji meglenki, enotno lakiranje karoserije, samodejno klimatsko napravo Climatronic in večfunkcijski volan, oblečen v usnje – usnjeni sta tudi ročica ročne zavore in glava prestavne ročice. Najbrž ni presenetljivo, da ta izvedba vključuje tudi električno nastavljivi, ogrevani in poklopni zunanji ogledali, dvobarvno (rdečo in belo) ambientno LED-osvetlitev in armaturno ploščo v modrosivi barvi s kromiranimi elementi.
 


Seat Arona FR in Seat Arona Xcellence
 

Izvedbi Xcellence in FR sta v istem cenovnem razredu pri modelu Seat Arona, le da ima vsaka svoje značilnosti.

 • Izvedba Xcellence je bila zasnovana za stranke, ki so zadovoljne le z najboljšim. Iščejo funkcionalnost, markantnost in vsestranskost ter možnost individualne izbire naprednih tehnoloških rešitev in prefinjenih dodatkov.
 • Izvedba FR se lahko pohvali z bolj dinamičnim videzom in odlično zmogljivostjo – vse za večji užitek v vožnji.
   

Izvedbi imata seveda tudi veliko skupnega. Obe imata na primer dnevne in zasenčene luči v LED-tehnologiji, kromirane strešne letve in okenske okvire, svetleče črna B-stebrička, ščitnika na odbijačih v srebrni barvi, zadnje parkirne senzorje, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika in sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje.

Ekskluzivno oblazinjenje in 16-palčna platišča dajejo izvedbi Xcellence pridih elegantne prefinjenosti. Enako velja za zaščitne obrobe na vratnih pragovih in kromirano mrežo hladilnika. V notranjosti izstopajo elementi v beli barvi in markantni dizajn konzole, notranja obloga vrat, volan in armaturna plošča. Pika na i je sistem za zaklepanje in zagon brez ključa Kessy.

Izvedba FR ima dve nastavitvi podvozja (Normal in Sport) ter sistem SEAT Drive Profile z voznimi profili Normal, Sport, Eco in Individual. Opremljena je tudi z zadnjimi kolutnimi zavorami, ekskluzivnimi 18-palčnimi platišči, specifično mrežo hladilnika in specifičnim zadnjim odbijačem, športnimi sedeži in črno armaturno ploščo. 

Če Aronina standardna ponudba za vse štiri izvedbe ne zadošča, je na voljo še bogat izbor dodatne opreme. Najboljše pri tem je, da so posamezni opcijski elementi združeni v vrsto različnih paketov, ki strankam poenostavljajo individualno prilagoditev Arone.
 


Seat Arona je direktno atraktivna, robustna in vznemirljiva
 

Ključne značilnosti Seat Arone lahko povzamemo s tremi pojmi: življenjski slog, tehnologija in dinamika. Arona ni bila zasnovana samo za tiste, ki jim starost pomeni le številko, temveč tudi za ljudi, ki vse počnejo strastno in živijo polno. Vznemirljiv križanec, kot je Arona, izpolnjuje in presega vsa pričakovanja in potrebe vsakovrstnih družin (z otroki ali brez) ter parov, ki želijo čim bolj užiti življenje, ko otroci zapustijo "gnezdo".

VIDEO/TEST: Seat Arona 1.5 TSI FR
 

 

Seat Arona vožnja

 

Vožnja v prostornem modelu Seat Arona je zabavna, dinamična, raznolika in udobna; Arona je opremljena z najnovejšo, vozniku prijazno tehnologijo, ki je na voljo po nadvse konkurenčni ceni. Privlačni model je prava izbira za voznike, ki iščejo varen, robusten avto vznemirljivega in markantnega videza. Robustni sprednji del Arone se zgleduje po zasnovi Atece, pri čemer ima izrazitejšo tridimenzionalno strukturo (a kljub temu ne deluje agresivno). Zadaj je registrska tablica nameščena tako, da omogoča robustnejšo zasnovo odbijača in avtomobilu daje bolj privzdignjen videz. Zaradi značilnih trikotnih sprednjih žarometov je nova Arona odlično prepoznavna, medtem ko je zadek zaradi dvodelnih zadnjih luči videti širši. Ostre linije upodabljajo moč vrhunsko pripravljenega atleta, kar je zagotovo ena od ključnih posebnosti Seat-ovega dizajna. Zaradi vseh teh značilnosti je Arona videti vzdržljivejša in višja. Vtis višine ustvarjajo tudi velika platišča s premerom 665 mm. 
 


Seat Arona je nedvomno markantna
 

Seat Arona ima izrazito ekspresiven dizajn. Streha in strešne letve povzemajo značilne linije SUV  vozil. Arona poleg tega v mnogih pogledih sledi novim oblikovalskim smernicam znamke, predstavljenim z najnovejšimi Seat-ovimi avtomobili. Pri tem ima novi model nedvomno poudarjeno individualen značaj.

To se jasno odraža v notranjosti, katere posebnost ni le izrazito horizontalna zasnova, ki poudarja velikost vozila in občutek prostornosti, pač pa tudi opazna eleganca. Oblikovalci so posebno pozornost namenili detajlom, zato je odlična kakovost izdelave jasno vidna že na prvi pogled.

Visoko nameščeni upravljalni in prikazovalni elementi zagotavljajo dobro ergonomijo in visoko raven varnosti, saj vozniku med vožnjo praktično ni treba odvrniti pogleda od dogajanja na cesti. Vsi instrumenti so obrnjeni proti vozniku in so zlahka dosegljivi, kar poenostavlja upravljanje in prinaša dodatno mero varnosti. Sedeži so izjemno udobni in z dobro stransko oporo dajejo izrazitejši občutek varnosti. Materiali prevlek, vzorci in barve so na voljo ekskluzivno za novo Seat Arono ter ponujajo številne možnosti za individualno prilagoditev notranjosti. Številne možnosti za individualizacijo so danes še kako pomembne. Vedno več strank si namreč želi, da bi avto lahko oblikovale povsem po svoji meri.

Zunanjost Seat Arone je barvno lahko razdeljena na dva dela: po želji je spodnji del karoserije lakiran v eni, streha ter A- in C-stebrička pa v drugi barvi. Novost v ponudbi barv lakov je senčno oranžna. Streha je lahko siva, črna, oranžna ali enake barve kot spodnji del karoserije. Skupno je na voljo kar 68 barvnih kombinacij. Posebnost C-stebričkov je stilizirana črka X, vgravirana na pločevinast element, ki poudarja značilne poteze križancev. Za Arono sicer tako kot za vse ostale modele znamke SEAT velja, da ima dinamičen, vsestranski, tehnološko napreden in športen značaj, dodatno pa se ponaša tudi s prostornejšo notranjostjo in širšim spektrom uporabe.
 


Motorji: izjemna učinkovitost
 

Vsi motorji za SEAT Arono so opremljeni s sistemom direktnega vbrizgavanja goriva, turbopolnilnikom in sistemom start-stop. Ponudba vključuje tri bencinske pogonske agregate, ki imajo vsi aluminijast blok motorja. V fazi predprodaje so bile na voljo tri različice). Različica s 70 kW (95 KM) doseže najvišjo hitrost 173 km/h in iz mirovanja do 100 km/h pospeši v samo 11,2 sekunde. Z največjim navorom 175 Nm, ki je na voljo med 2.000 in 3.500 vrt./min, ta motor deluje izjemno dinamično, kar gre pripisati majhni masi - 1.165 kg z voznikom - in nekaterim prilagoditvam menjalnika, ki pripomorejo k vrhunskemu ravnotežju med zmogljivostjo, porabo in emisijami. Povprečna poraba znaša 4,9 l/100 km, emisije CO2 pa od 111 do 112 g/km.

Izklop valjev


Novi 4-valjni 1,5-litrski motor TSI EVO s 110 kW (150 KM) je opremljen z aktivnim izklapljanjem valjev. Ta pogonski agregat je mogoče naročiti le za izvedbo FR, vgrajen pa je s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Prijetno presenečenje je, da se Arona v kombinaciji s tem motorjem ponaša s povprečno porabo samo 5,1 l/100 km in emisijami CO2 115 g/km.


Seat Arona dizelski TDI in bencinski TSI motorji

 

Motor s 5- ali 6- stopenjskim ročnim menjalnikom Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 EcoTSI 70kW (95KM) 4,9l/100km 173 km/h 11,4 s
Bencin 1.0 EcoTSI 85kW (115KM) 4,9l/100km 182 km/h 11,9 s
Bencin 1.5 TSI 110kW (150KM) 5,1l/100km 205 km/h 8,0 s
Dizel 1.6 TDI 70kW (95KM) 4,1l/100km 172 km/h 11,9 s
Dizel 1.6 TDI 85kW (115KM) 4,1l/100km 185 km/h 10,5 s

 

Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo Volkswagen Golf modelov - izberi svojega!
 

Preverite zalogo vozil Seat Arona

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo SEAT iz zaloge in SEAT akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke SEAT na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob SEAT odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro SEAT:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakupu novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novo Seat Arono!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

  

Seat Arona je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

5
5
Polonca K. stranka Porsche Verovškova
Zelo zadovoljni. Prijazno osebje, posebej pa me je navdušilo še dodatno pranje avtomobila, lepo presenečenje.
5
Mladen K. stranka Porsche Verovškova
ok
5
Nives V. stranka Porsche Verovškova
Bila sem zelo zadovoljna. Dodatnih idej in želja nimam.
Poglej vsa mnenja