Seat Ateca

Seat Ateca - suveren nastop povsod!

 

Seat Ateca

Seat Ateca je avtomobil, ki vas bo navdušil prvič, ko boste sedli za volan. Videz modela Seat Ateca je dinamičen, vožnja je lahkotna in užitek v vožnji se ponaša z natančno vodljivostjo. Seat Ateca omogoča, da napadete vsak teren in ob tem vsak trenutek oziroma kilometer v celoti uživate. Pri tem Ateca ne razočara z udobjem in veliko mero prostornosti. Naj bo vsako potovanje prav posebno doživetje.

Seat Ateca rabljena vozila, Seat Ateca cena - dostopna!
 

Seat Ateca rabljena vozila pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 


Seat Ateca 2019
 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Seat Ateca? Zapeljite jo na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Seat Ateca čaka, da jo preizkusite

 

Seat Ateca - za vsak okus
 

Tisto, kar pooseblja bistvo Seat Atece, je dinamičen, lahkoten užitek v vožnji z natančno vodljivostjo – tako je vsak dan in vsak kilometer vožnje prav posebno doživetje. Kupcem modela Seat Ateca je na voljo vrsta različnih izvedb. Zmogljivi bencinski motorji TSI in dizelski motorji TDI s turbopolnilnikom imajo razpon moči od 85 kW/115 KM do 140 kW/190 KM in so lahko kombinirani s pogonom spredaj ali štirikolesnim pogonom ter z ročnim menjalnikom ali avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG.

Seat Ateca tehnologije
 

Širok nabor naprednih tehnoloških rešitev pri modelu Seat Ateca med drugim vključuje LED-žaromete, vrsto naprednih asistenčnih sistemov, kot sta inovativna asistenca za zastoje in nova asistenca Emergency Assist, ter najnovejšo generacijo multimedijskih sistemov z 8-palčnimi zasloni na dotik in vmesnikom Full Link. Tri izvedbe so na voljo v različnih barvah in z visokokakovostnimi materiali, ki bodo zadovoljili vsak okus. Najbolj bogato opremljena različica nosi ime Ateca X-CELLENCE.
 


Seat Ateca: 100-odstotno Seat in obenem 100-odstotno SUV
 

Model Seat Ateca ima edinstven in jasno prepoznaven dizajn. Z značilno Seat-ovo oblikovalsko filozofijo je bila tudi pri tem SUV vozilu dosežena osupljiva kombinacija dinamike in funkcionalnosti. Številni elementi, kot so trapezasta mreža hladilnika, stranski odprtini za zajemanje zraka z izrazito ostrimi in oglatimi linijami ter trikotna svetlobna grafika luči, so prepoznavne lastnosti največjih ikon znamke, na primer Leona. Toda vsak detajl je bil natančno prilagojen in dodatno izpopolnjen, da se natančno prilega novi Ateci. Sprednji del jasno priča o tem, da je model Ateca 100-odstotno Seat, a obenem tudi 100-odstotno SUV. Velika, visoka mreža hladilnika prekipeva od samozavesti, ostro začrtane luči in velike odprtine za zajemanje zraka pa ne puščajo nobenega dvoma o tem, da Ateca jemlje dih z odlično dinamiko. Obenem ima Seat Ateca izrazito atletsko držo, ki izžareva suverenost in zanesljivost.
 


Nova vozila SEAT Ateca pri Porsche Inter Auto
 


Seat Ateca LED-žarometi z jasno prepoznavno svetlobno grafiko
 

Za novi model Seat Ateca so kot dodatna oprema na voljo LED-žarometi, ki jih Seat sicer ponuja tudi za druge modele. Dopolnjuje jih trikotna svetlobna grafika dnevnih luči, kar vozilu daje jasno prepoznaven videz. In kar je še pomembno: pri Ateci sta tudi sprednja smernika del te svetlobne grafike. Najsodobnejše tehnologije in emocionalen dizajn gredo pri modelu Seat Ateca z roko v roki.

VIDEO/TEST: Seat Ateca 1.0 TSI Ecomotive Style
 

 

Seat Ateca izpopolnjenost

Eden od primerov za to so svetleče diode v zunanjih ogledalih, ki ob odklepanju vozila osvetlijo predel ob vratih in na tla projicirajo ime modela Ateca in njegovo silhueto. Silhueta vozila jasno zrcali dinamiko in zmogljivost tega SEAT-ovega modela. Natančne in kot britev ostro začrtane linije so združene s čutno prelivajočimi se površinami – na primer na spodnjem delu vrat – in razkrivajo pretanjen občutek oblikovalcev, obenem pa tudi mojstrstvo SEAT-ovih orodjarjev in produktnih specialistov.
 


Seat Ateca: notranjost kot odsev prefinjenega športnega značaja
 

Notranjost modela Seat Ateca je natančno usklajena z oblikovno zasnovo zunanjosti. Prefinjeno eleganten, a še vedno izrazito dinamičen značaj združuje z edinstvenim občutkom trdnosti in varnosti, ki ga tako zelo cenijo vozniki SUV vozil. V prvi vrsti prepričajo višji položaj sedenja, jasno viden sprednji konec vozila in robustne vratne letve. Armaturna plošča ima poudarjeno vodoravno zasnovo in je jasno osredotočena na voznika.

Seat Ateca notranjost
 

Upravljalni elementi modela Seat Ateca so pregledno združeni, podatki pa se prikazujejo na mestih (na primer na 8-palčnem zaslonu multimedijskega sistema), ki od voznika zahtevajo, da kar najmanj odvrača pogled od dogajanja na cesti. Visoka sredinska konzola je dodaten primer za to, kako dobro Ateca združuje za SUV vozila značilen občutek neposrednosti in trdnosti z občutkom športnosti, ki ga zagotavlja krajša prestavna ročica.
 


Odlična izraba prostora in velika prostornost
 

Ateca se v svojem segmentu ponaša z optimalno izrabo prostora in največjo notranjo dolžino. Osnovno odmerjena prostornina prtljažnika znaša 510 litrov pri standardni konfiguraciji (2WD) in 485 litrov pri izvedbah s štirikolesnim pogonom. Podobno različen bo tudi razpoložljivi prostor za prtljago in tovor v primeru podrte zadnje klopi, ko lahko Ateca ponudi uporabniku od 1579 do 1604 litrov prtljažnega prostora. Karoserija si ne zasluži posebne pozornosti le zaradi odlične funkcionalnosti, pač pa tudi zaradi inteligentne lahke gradnje. Odlikuje jo izjemna togost, obenem pa za Ateco velja, da je eden najlažjih modelov v svojem segmentu, kar zagotavlja dinamične vozne lastnosti – ne le v mestnem prometu.


Seat Ateca dimenzije

 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
SEAT Ateca 4363 mm 1841 mm 1625 mm 2638 mm 510 litrov 1604 litrov


Inovativne posebnosti modela Seat Ateca
 

Ko se voznik namesti na svojem sedežu, svetlobni obroček na gumbu za zagon motorja začne utripati kot srce – in sporoča, da je Seat Ateca pripravljena na naslednjo cestno avanturo. Sistem SeatDrive Profile lahko kadarkoli prilagodi Ateco trenutni vozni situaciji, cestnim razmeram in individualnim željam.

Seat Ateca asistenčni sistemi
 

Nabor inovativnih asistenčnih sistemov pri Seat Ateci je izjemno širok:

 • na voljo je asistenca za zastoje. Z njo postane vožnja v počasnih kolonah bistveno bolj znosna, saj v okviru sistemskih omejitev avtomatsko krmili vozilo, pospešuje in zavira. Pri višjih hitrostih do pribl. 60 km/h zagotavlja podporo pri ohranjanju želene hitrosti in smeri na voznem pasu,
 • kot nova varnostna funkcija je na voljo asistenca Emergency Assist: če je voznik določen čas neaktiven, ga sistem najprej skuša spodbuditi k odzivu z optičnim in akustičnim signalom, nato pa še s kratkim zavornim sunkom. Če se voznik še vedno ne odzove, Emergency Assist upočasni vozilo do zaustavitve in ves čas skrbi, da ostane na svojem voznem pasu,
 • med asistenčnimi sistemi velja izpostaviti še avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s sistemom Front Assist,
 • prepoznavanje prometnih znakov,
 • zaznavanje vozil v mrtvem kotu,
 • nadzor prometa za vozilom in
 • pogled od zgoraj.

   


Seat Ateca povezljivost
 

Povezljivost, stalna povezanost z digitalnim svetom, je za številne ljudi pomemben del sodobnega, urbanega življenjskega sloga. Seat Ateca ponuja najvišjo stopnjo povezljivosti – z najnovejšo generacijo multimedijskih sistemov Easy Connect, vmesnikom Seat Full Link in ekskluzivno aplikacijo Seat ConnectApp. Media System plus z 8-palčnim zaslonom je dovršen multimedijski sistem, Connectivity Box v sredinski konzoli nove Atece pa prvič omogoča brezžično polnjenje pametnih telefonov. Seat Full Link je povezljivostna rešitev za uporabnike domala vseh pametnih telefonov. Poleg tehnologije MirrorLink podpira tudi tehnologiji Apple CarPlay in Google Android Auto.
 


Seat Ateca - edinstven užitek v vožnji
 

Izjemen užitek v vožnji je zapisan v genih znamke SEAT. Še posebej Leon je edinstvena kombinacija preciznosti in dinamike, udobja in varnosti, kar potrjujejo tudi navdušeni odzivi kupcev in številni primerjalni testi, ki so jih opravili novinarji po vsej Evropi. Seat Ateca se v vseh pogledih zgleduje po tej obetavni kombinaciji in ni prav nič manj impresivna. Zaradi kompaktne zasnove, močnih motorjev in optimalne nastavitve podvozja se ponaša z zmogljivostjo in vodljivostjo, ki v krogu konkurenčnih SUV vozil postavljata nova merila. In ob vsem tem je idealno prilagojena mestnemu in raznolikemu življenjskemu slogu.

Seat vozne lastnosti
 

Ateca se za izrazito dinamične vozne lastnosti lahko zahvali paleti najsodobnejših pogonskih agregatov, ki so vsi opremljeni s turbopolnilnikom. Na voljo so z razponom moči od 85 kW/115 KM do 140 kW/190 KM, vsi pa se ponašajo z odličnim navorom in lahko izpolnijo vsakršne želje glede voznih zmogljivosti. Kot osnovni dizelski pogonski agregat bo mogoče naročiti 1,6-litrski motor TDI s 85 kW/115 KM. 2,0-litrski motor TDI je na voljo s 110 kW/150 KM in 140 kW/190 KM. Poraba goriva znaša od 4,3 do 5,0 l/100 km, emisija CO2 pa od 112 do 131 g/km. Osnovni bencinski pogonski agregat v ponudbi je 1,0-litrski motor TSI s 85 kW/115 KM. 1,4-litrski TSI je opremljen s sistemom za izklop valjev pri delni obremenitvi in razvije moč 110 kW/150 KM. Poraba goriva znaša od 5,3 do 6,2 l/100 km, emisija CO2 pa od 123 do 141 g/km.


Seat Ateca motorji

 

Motor s 5- ali 6- stopenjskim ročnim menjalnikom Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 TSI 85kW (115KM) 5,2l/100km 183 km/h 10,5 s
Bencin 1.4 TSI 110kW (150KM) 4,3l/100km 201 km/h 9,0 s
Bencin 2.0 TSI 140kW (190KM) 7,0l/100km 212 km/h 7,9 s
Dizel 1.6 TDI 85kW (115KM) 4,3l/100km 184 km/h 10,5 s
Dizel 2.0 TDI 110kW (150KM) 4,3l/100km 196 km/h 9,0 s
Dizel 2.0 TDI CR 140kW (190KM) 5,0l/100km 212 km/h 7,0 s


Preveri zalogo vozil pri Porsche Inter Auto
 

Preverite zalogo vozil Seat Ateca

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo SEAT iz zaloge in SEAT akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke SEAT na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob SEAT odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro SEAT:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakupu novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
 


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen Golfa!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 
 

Seat Ateca je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

Število ocen: 15
5
         
23. september 2019
Janja N. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ateca Xcellence 1.4 EcoTSI 4WD DSG
         
Vse je bilo v redu. Tudi na taxi nisem dolgo cakala.
26. avgust 2019
Uroš U. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ateca Xcellence 1.4 EcoTSI DSG
         
Zelo profesionalno!!!
5. februar 2019
Zdenka V. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ateca Xcellence 1.4 EcoTSI DSG
         
Dobra organizacija dela, profesionalna komunikacija. Cena storitve pa je visoka
5. junij 2018
Urška K. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ateca Style 1.0 TSI
         
Prodajalec se je res zelo potrudil. Vozilo sem sprva nameravala naročiti pri drugem prodajalcu. Ker pa sem vseeno povpraševala tudi pri drugih, med drugim tudi porsche, me je g. MIHA DIMNIK najbolj prepričal, zato sem sklenila, da vozilo izberem in naročim pri porsche. Tudi ves čas čakanja (na vozilo sem čakala dolgih 5 mesecev), me je g. DIMNIK večkrat poklical, ter preveril stanje kako je z dobavo. Vse pohvale takemu prodajalcu.
5. junij 2018
Janja N. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ateca Xcellence 1.4 EcoTSI 4WD DSG
         
odlično, nimam pripomb ali idej za izboljšanje prodajnega postopka

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.