Volkswagen T-Cross

Novi mali SUV Volkswagna, ki stavi na praktičnost


Volkswagen T-Cross je avtomobil, kateremu smo, že preden je zapeljal na trg napovedali, da bo osvojil srca mnogih. Volkswagen ponudba športnih terencev SUV se je tako v zadnjem letu dopolnila z manjšim modelom Volkswagen T-Cross in kompaktnim modelom Volkswagen T-Roc, že od prej pa smo bili v Volkswagen ponudbi vozil vajeni modela Volkswagen Tiguan in Volkswagen Tiguan Allspace ter seveda največjega in najbolj prestižnega modela Volkswagen Touareg.

VW T-Cross test, testna vožnja z novim športnim terencem VW T-Cross! 
 

Prijavite se na testno vožnjo z novim VW T-Cross!

Novi Volkswagen T-Cross že čaka, da ga preizkusite.


Volkswagen T-Cross je izmed vseh omenjenih najbolj dostopen model, a kljub temu prinaša dobrodošle funkcionalnosti. VW T-Cross je eden izmed avtomobilov, ki v notranjosti T-Crossa izgledajo precej večji kot navzven. Volkswagen T-Cross sicer izgleda izjemno simpatično in drzno, zato verjamemo, da se bo prikupil tistim, ki si želijo izstopajočega avtomobila. Nekaj pomembnih funkcionalnosti v notranjosti: praktično zasnovana armaturna plošča z atraktivnim osrednjim delom, številni odlagalni prostori po celi notranjosti, udobni sedeži in morda najbolj pomemba funkcionalnost – zadnja klop je pomična, kar je izredno praktično glede na namembnost uporabe vozila Volkswagen T-Cross 2019.

Volkswagen T-Cross rabljena in nova vozila, VW T-Cross 2019 cena, T-Cross cenik 

 Aktualna zaloga vozil VW T-Cross!
 

 

 

Iskanja povezana z VW T-Cross 2019 (pdf cenik, cena, katalog in tehnični podatki):
 

 

VIDEO: The all-new T-Cross Product Film | Volkswagen
 


VW T-Cross - ogromno praktičnosti v notranjosti, T-Cross dimenzije, mere

 

Če torej iščete avtomobil, ki v sebi skriva ogromno praktičnega prostora in udobno vožnjo, pri tem pa ne pozablja na atraktivni trendovski dizajn, je Volkswagen T-Cross športni terenec prav zagotovo prava izbira. Za manjši športni terenec SUV, kot je VW T-Cross, je notranjost T-Crossa videti zelo trendovsko, vse je postaviljeno povsem premišljeno, uporabljeni materiali pa so na visokem nivoju. Multimedijski sistem je enostaven za uporabo, kabina pa je odlično zvočno zatesnjena, kar vsekakor pomeni, da so Volkswagenovi oblikovalci opravili odlično delo. Ena izmed odličnih funkcionalnosti modela Volkswagen T-Cross je vsekakor tudi pomična zadnja klop (premakne se lahko za 140 milimetrov naprej oziroma nazaj), ki omogoča več udobja potnikom na zadnji klopi. Notranjost modela Volkswagen T-Cross je prostorna in ponuja več kot le dovolj prostora za pet oseb in vso potrebno prtljago. Volanski obroč je povsem nov in predstavlja sodobnost, dekorativne elemente boste lahko izbrali povsem po svojem okusu, po vzorcu in po barvah! Športni terenec T-Cross ponuja najnovejše multimedijske sisteme znamke VW, brezžično polnjenje pametnih telefonov in kar štiri USB priključke (USB vmesnike). Peter Prevc o VW T-Cross: ''Navdušen sem nad notranjostjo''!

 

Peter Prevc je bil pri novem kompaktnem športnem terencu znamke Volkswagen v notranjosti najbolj navdušen nad celotno digitalno zasnovo armaturne plošče. Peter Prevc je bil prevzet nad zaslonom multimedijskega sistema in digitalnimi merilniki. Enostavno se je povezal tudi s svojim pametnim telefonom in aplikacije telefona upravljal na zaslonu multimedijskega sistema!
 

vw t-cross peter prevc


Bi radi podrobneje spoznali model VW T-Cross? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo!

Volkswagen T-Cross čaka, da ga preizkusite.


 

vw t-cross

 

VW T-Cross – atraktivna in trendovska zunanjost
 

Volkswagen T-Cross zunanjost je prijetna na pogled in ko Volkswagen T-Cross vidimo na cesti, ga prav takoj prepoznamo. Uporaba platforme MQB je omogočila, da VW T-Cross predstavlja kar velikodušno medosno razdaljo. Volkswagen T-Cross ima tako relativno veliko medosno razdaljo v primerjavi z dolžino vozila. Volkswagen T-Cross je dolg 4110 milimetrov in ima medosno razdaljo 2560 milimetrov. V širino meri 1756 milimetrov (brez stranskih ogledal), v višino meri 1559 milimetrov, prtljažnik pa sprejme 385 oziroma 455 litrov, odvisno od postavitve zadnje pomične klopi. V primeru podrte zadnje klopi pa športni terenec Volkswagen T-Cross SUV sprejme kar 1,281 litrov prtljage.
 

VIDEO: The all-new T-Cross – TVC | Volkswagen
 

Volkswagen T-Cross asistenčni sistemi
 

Presenetljivo pri majhnem vozilu, športni terenec Volkswagen T-Cross že v osnovi zagotavlja številne asistenčne sisteme za pomoč voznikom, ki močno izboljšajo varnost. Tako najdemo asistenčni sistem Front Assist zaviranja v sili s sistemom za nadzor pešcev Pedestrian Monitoring in zavorni sistem v sili po mestu City Emergency Braking System, asistenčni sistem Lane Assist, ki skrbi da Volkswagen T-Cross ohranja svoj vozni pas. Med serijsko opremo asistenčnih sistemov najdemo tudi pomoč pri zagonu po hribu, imenovan Hill Start Assist, proaktivni sistem za zaščito potnikov v vozilu in zaznavanje vozil v mrtvem kotu z vgrajenim opozorilom dogajanja za vozilom. Dodatno se lahko kupci odločijo za dodatno varnostno opremo, ki dodatno izboljša varnost športnega terenca Volkswagen T-Cross. Med dodatno opremo modela Volkswagen T-Cross najdemo naslednje varnostne funkcije: asistenčni sistem za opozarjanje voznika v primeru utrujenosti oziroma daljšo vožnjo, avtomatski prilagodljivi tempomat in sistem za pomoč pri parkiranju.
 

vw t-cross

Volkswagen T-Cross motorji, VW T-Cross TSI, VW T-Cross TDI 2019
 

V novem športnem terencu Volkswagen T-Cross so na voljo številni bencinski TSI in dizelski TDI motorji. Vsekakor si vsi bencinski TSI in dizelski TDI delijo to, da omogočajo nizko porabo goriva, odzivno zmogljivost in nizke emisije. V kolikor se boste z vašim novim modelom VW T-Cross vozili  pretežno v mestu, vam priporočamo bencinski TSI motor.  V primeru, da se boste z novim modelom VW T-Cross večkrat vozili na daljše razdalje, pa vam priporočamo izbiro dizelskega TDI motorja. Na voljo so kar štirje turbomotorji, trije bencinski TSI in en dizelski TDI. Trivaljna bencinska motorja moderne tehnologije 1.0 TSI s filtrom za trdne delce razvijeta 70 kW (95 konjskih moči) oziroma 85 kW (115 konjskih moči). Najmočnejši predstavnik bencinske ponudbe je štirivaljni turbo motor 1.5 TSI, ki razvije 110 kW (150 konjskih moči). V dizelski ponudbi najdemo štirivaljni turbo dizelski motor 1.6 TDI z močjo 70 kW (95 konjskih moči). Seveda vsi motorji ustrezajo najnovejšemu izpušnemu oziroma emisijskemu standardu Euro 6d-TEMP.

Bogata ponudba vozil VW T-Cross

 

 

Volkswagen T-Cross prihodnost - kaj se nam obeta pri znamki VW?
 

Volkswagen z novim športnim terencem, imenovanim VW T-Cross, pospešuje svojo mednarodno ofenzivo športnih terencev. Le-ta se je začela leta 2016 z aktualnim Tiguanom, naslednje leto pa je še sledil 2017 Volkswagen Tiguan Allspace, ki ima lahko do sedem sedežev, in pa seveda izjemno priljubljen in kompaktnejši športni terenec Volkswagen T-Roc. Enakega leta je na trg prišel model Atlas, ki je bil razvit za ZDA, in njegov kitajski sestrski model Teramont – oba s sedmimi sedeži. Naslednje leto, 2018, je Volkswagen of America predstavila dve študiji Atlasa imenovani Cross Sport in Tanoak. Enako leto je na Kitajskem svojo mednarodno predstavitev dočakal povsem novi Touareg in z njim zmogljivi družinski športni ternec SUV Tharu in srednje velik napredni športni terenec SUV Tayron. Leta 2020 pa se nam obeta nekaj povsem neverjetnega, na trg bo namreč prišel prvi športni terenec Volkswagen, ki bo gnan z električnim pogonskim sklopom. Le-ta bo imenovan ID-Crozz!


Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo tudi drugih VW modelov - izberi svojega!
 

Preverite zalogo vozil Volkswagen T-Cross

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije, s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko Das WeltAuto. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

 

Vas zanima vozilo VW - Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
  • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen T-Crossa!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 


 

Znamka Volkswagen je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

 

Število ocen: 270
5
         
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.
10. junij 2019
Anže L. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf R-Line Edition 1.5 TSI ACT
         
Navdusen sem nad hitrostjo izvedenega servisa.
9. maj 2019
Mihaela W. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Rabbit 1.0 TSI
         
S servisom sem bila zelo zadovoljna, saj imate zaposlene resnično prijetne in ustrežljive ljudi. Ničesar nisem pogrešala.
7. maj 2019
Slavko G. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Comfortline 1.6 TDI BM
         
Servisna storitev je bila popolna. Kot vedno :-)

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.