Volkswagen Tiguan - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Tiguan cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW Tiguan ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Tiguan (2015-): kos vsemu

VW Tiguan je avtomobil za vse, ki si želijo biti neustavljivi na vseh poteh. Ponaša z veliko mero inovacije in drugih najnovejših tehnologij v svojem segmentu. Tehnologija vas bo presenetila vsakič, ko boste uživali v njegovi družbi. Pri modelu VW Tiguan boste naravnost navdušeni nad visoko mero udobja v povezavi s prostorno notranjostjo. S športnim terencem SUV boste na prav vsakem terenu pustili nepozaben vtis. Za še več prostora vam je na voljo tudi VW Tiguan Allspace, ki vam ponuja sedem prostornih sedežev. 

VW Tiguan - preverite ponudbo:

VW Tiguan - preverite ponudbo

Nova vozila
Nova vozilaod 57.012,00 €
Na zalogi1
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 18.490,00 €
Na zalogi14
Službena vozila
Službena vozilaod 33.100,00 €
Na zalogi4

VW Tiguan pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

Za model Volkswagen Tiguan je na voljo paleta številnih agregatov z različnimi zmogljivostmi. Vsi motorji so leta 2016, ob predstavitvi aktualne generacije, pridobili na moči, a so v primerjavi z motorji iz predhodnika kljub temu do 24 odstotkov varčnejši. Danes v ponudbi najdemo veliko izbiro različnih bencinskih TSI in dizelskih TDI motorjev. Vsem je skupno to, da prepričajo z zmogljivostmi in nenazadnje tudi z nizko porabo goriva. Turbodizelski TDI motorji v modelu Volkswagen Tiguan so dobrodošla in pametna izbira za vse, ki z avtomobilom v enem letu prevozijo zelo veliko kilometrov, idealni so tudi za vse tiste, ki se velikokrat srečujejo s potrebo po vleki različnih priklopnikov.

Volkswagen bencinski TSI motorji - stavijo na zmogljivost. Takšen motor v Volkswagen Tiguan predstavlja dobrodošlo izbiro za vse, ki letno ne prevozijo veliko kilometrov. Čeprav se takšen motor ne more pohvaliti s takšno skromnostjo ob ravnanju s pogonskim gorivom kot TDI motor. vas lahko navduši z večjo kultiviranostjo delovanja ter izrazitim veseljem do vrtenja. Poleg tega je takšno vozilo tudi cenejše za vzdrževanje, ima pa tudi nižjo prodajno ceno od podobno močnih turbodizelskih različic.

VW Tiguan TSI in TDI:

VW Tiguan: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Tiguan 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Tiguan 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Tiguan 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Tiguan 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Tiguan 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Tiguan 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Tiguan 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Tiguan 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Tiguan 2.0 TDI 177/240 5.3

VW Tiguan paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Tiguan vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Tiguan - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Family
 • R-Line
 • Life 
 • Elegance

VW Tiguan konfigurator

Sestavite si novega!

VW Tiguan konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega Tourana.

VW Tiguan - sestavite si svojega:

VW Tiguan - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Tiguan test - kaj pravijo novinarji?

TEST SIOL.SI: Test: Volkswagen tiguan 2,0 TDI 4motion

''Na cesti se tiguan pelje zelo dobro. Avtomobil je odlično vodljiv, stabilen in lega je zares zanesljiva tudi pri visoki dinamiki nizanja zavojev in hitrih spremembah smeri. Voznik v vsakem trenutku dobi dovolj informacij izpod koles. '', Ciril Komotar in Jure Gregorčič. Vir: siol.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI BMT 4Motion Highline​​​​​​​

"Težko bi rekli, da so si v preteklosti dame izbirale Volkswagnove avtomobile predvsem zato, ker so jim bili oblikovno všeč. A novi Tiguan prinaša oblikovno svežino, zaradi katere se bo morda spremenilo tudi mnenje predstavnic nežnejšega spola.", Sebastjan Plevnjak. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen tiguan 2.0 TDI 4motion DSG comfortline​​​​​​​

"2,8 milijona voznikov se je odločilo za tiguan v prvih devetih letih. To je veliko. In avto je bil takrat za Volkswagen čisto nov model. Če še ne veste, naziv so izbrali bralci nemške revije in je sestavljena iz tiger in legvan - tiguan. Ampak o njiju ni sledu.", Matej Mihinjač. Vir: volan.si

VW Tiguan notranjost - mere in dimenzije

VW Tiguan v dolžino meri 4509 milimetrov, v širino 1839 milimetrov in v višino 1675 milimetrov. Prtljažnik zmore 615 oziroma največ 1655 litrov. 

Z vidika udobja pri Tiguanu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete.

Seveda je pri modelu Volkswagen Tiguan poskrbljeno za varvnost. Le-ta vključuje čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika (z možnostjo izklopa sovoznikove varnostne blazine in vključno s kolensko varnostno blazino na voznikovi strani), sistem varnostnih blazin za glavo za potnike na sprednjih in zadnjih sedežih ter stranske varnostne blazine. Na sprednjih sedežih sta vgrajena vzglavnika z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki pri naletu od zadaj zmanjšujeta nevarnost poškodb vratne hrbtenice, raven varnosti pa pomembno zvišujejo tudi opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih.

Novi Tiguan je poleg tega opremljen s sistemi, kot so elektronski stabilizacijski program (ESC) s krmilno asistenco, vključno z ABS z zavorno asistenco, funkcija večnaletnega zaviranja in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah. Za dovršeno udobje, dinamiko in varnost skrbijo asistenčni sistemi (med drugim serijski Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev, Lane Assist in večnaletna zavora). Tudi, če sodite med redke, ki pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist navdušil.

V modelu Volkswagen Tiguan Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan. Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist med vožnjo s pomočjo senzorjev išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Razdalja od roba cestišča sme pri tem znašati od 0,5 do 1,5 m, hitrost vožnje pa ne sme biti višja od 40 km/h. Ko vključite smernike, sistem prepozna, na kateri strani ceste želite parkirati, in aktivira postopek. Park Assist pri modelu Vokswagen Tiguan avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju ter vozilo v okviru sistemskih omejitev parkira celo na ozka oz. kratka parkirna mesta. Vaša naloga je le, da dodajate plin, upravljate pedal sklopke in zavirate. Praktični asistenčni sistem vam pomaga tudi, ko s svojim Volkswagnom želite odpeljati z bočnega parkirnega mesta. Pri tem sami ves čas ohranjate popoln nadzor nad vozilom.

VW Tiguan tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Tiguan
Dolžina 4509 mm
Višina 1675 mm
Širina 1839 mm
Prtljažnik 615 l

VW Tiguan akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Tiguan vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Tiguan (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VSA ZALOGA
VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Tiguan R-Line

Za najbolj zahtevne imamo pri znamki Volkswagen pripravljeno različico Volkswagen Tiguan R-Line Edition (dodatno oziroma za razliko od izvedbe Highline), ki vas bo prepričala z vgrajenim Volkswagen Business paketom (navigacijski sistem Discover Media, LED PLUS žarometi, kamera za vzvratno vožnjo Rear View, Dynamic Light Assist) in sistemom Easy open (avtomatsko odpiranje prtljažnih vrat s senzorjem, električno odpiranje in zapiranje prtljažnika, Keyless Access), čudovito notranjostjo (R-Line Exterieur), progresivnim krmiljenjem, izbiro voznega profila (za vozila brez Volkswagen 4MOTION štirikolesnega pogona) ter zimskim paketom opreme.

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Tiguan asistenčni sistemi

Volkswagen Tiguan odpravlja veliko težav. Manevriranje s prikolico lahko za neizkušene postane pravi preizkus potrpežljivosti, saj se prikolica ne odziva vedno tako, kot bi morda pričakovali. Za natančno vzvratno vožnjo je odločilno pravilno sukanje volana, ki ga lahko prepustite opcijski asistenci za manevriranje s prikolico Trailer Assist v novem modelu Volkswagen Tiguan.

Najprej prestavite v vzvratno prestavo, pritisnete tipko parkirnega sistema in s stikalom za nastavljanje zunanjih ogledal določite kot in smer, v katero naj zavije prikolica. Vaš Volkswagen Tiguan nato avtomatsko zavija, medtem ko vi še naprej skrbite za prestavljanje, pospeševanje in zaviranje. Pri tem je pomembno, da ves čas budno spremljate dogajanje v okolici, saj se le tako pri spremembi situacije lahko nemudoma odzovete.

Serijska asistenca pri modelu Volkswagen Tiguan za ohranjanje smeri Lane Assist v okviru sistemskih omejitev pomaga zmanjšati nevarnost prometnih nezgod zaradi popuščanja voznikove koncentracije. S pomočjo kamere v predelu notranjega vzvratnega ogledala zaznava označbe na cestišču in analizira položaj vozila. Če preti nevarnost, da bo vaš Volkswagen Tiguan zapeljal z voznega pasu, vas Lane Assist na to opozori s korigiranjem zasuka volana. Aktivirani sistem se samodejno vključi pri prekoračitvi hitrosti 65 km/h. Pod hitrostjo 60 km/h ali pri aktiviranju smernikov ne posega v krmiljenje.

Volkswagen Tiguan 4Motion

Po želji kupca je lahko Volkswagen Tiguan opremljen tudi s štirikolesnim 4MOTION Active Control pogonom, kjer lahko voznik štirikolesni pogon še bolj individualno in enostavno prilagaja vsem mogočim pogojem uporabe vozila. Pri cestnem voznem programu lahko preko sistema za izbiro voznega profila izbirate med petimi nastavitvami. Povsem vseeno je, ali se podajate na hitro cesto ali na zasneženo cestišče - z opcijskim sistemom Volkswagen Tiguan 4MOTION Active Control so vam na voljo posebni vozni profili, prilagojeni najrazličnejšim voznim situacijam. Sistem lahko udobno upravljate z vrtljivo-pritisnim gumbom. Pri tem lahko izbirate med profili Snow, Offroad in Offroad Individual. V dodatnem cestnem voznem programu lahko poleg tega nastavite varčni profil Eco ali dinamični profil Sport. Sistem deluje v kombinaciji z asistenco za nadzorovani spust, asistenco za speljevanje navkreber, elektronskim nadzorom stabilnosti in elektronsko zaporo diferenciala. Skladno z izbranim profilom se prilagodijo lastnosti pogona, kot so odzivnost pedala za plin, prestavljanje, zaviranje z motorjem, speljevalna asistenca in zaporna stopnja. 

VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto
VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto
VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto

VW Tiguan servis

VW Tiguan servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

 

 

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

 

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

 

 

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

 

 

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

 

 

Novi Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Tiguan motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Tiguan 1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 203 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.9 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 6.2 l/100 km, izpust CO2: 148 g/km.
Volkswagen Tiguan 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Tiguan motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 85 kW (115 KM) pri 3250-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.250 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Tiguan 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 185 km/h, pospešek 0–100 km/h: 10,8 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.9 l/100 km, izpust CO2: 129 g/km.

Volkswagen Tiguan - pogosta vprašanja

VW Tiguan mere

VW Tiguan v dolžino meri 4509 milimetrov, v širino 1839 milimetrov in v višino 1675 milimetrov. Prtljažnik zmore 615 oziroma največ 1655 litrov. 

VW Touran in VW Tiguan - kateri je pravi zame?

Največja razlika je, da je VW Touran prvenstveno namenjen prevozu potnikov in ponuja tudi večji prtljažnik, VW Tiguan pa je bolj drzen športni terenec, ki je primeren tudi za bolj drzne poti. 

VW Tiguan - napredna oprema

Z vidika udobja pri Tiguanu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete.

VW Tiguan paketi opreme - kateri so?

VW Tiguan paketi opreme: Trendline, Comfortline, Highline, Family, R-Line, Life, Elegance.

VW Tiguan forum - zakaj ga izberejo?

Design aktualne generacije modela Volkswagen Tiguan predstavlja popolno kombinacijo moči in elegance, saj je Tiguan zasnovan kot vezni člen med urbanim okoljem in brezmejnimi pokrajinami ter med poslovnim svetom in prostim časom. Druga generacija modela Volkswagen Tiguan temelji na napredni platformi MQB (prečni modularni sistem). Proporcionalna razmerja karoserije so zaradi tega izrazito športna, dizajn pa je karizmatičen iz vseh zornih kotov, vendar ob tem ne trpi uporabnost tega modela, ki je tudi razlog, zakaj izberejo Tiguana. 

VW Tiguan - TDI ali TSI motor

Turbodizelski TDI motorji v modelu Volkswagen Tiguan so dobrodošla in pametna izbira za vse, ki z avtomobilom v enem letu prevozijo zelo veliko kilometrov, idealni so tudi za vse tiste, ki se velikokrat srečujejo s potrebo po vleki različnih priklopnikov. Volkswagen bencinski TSI motorji - stavijo na zmogljivost. Takšen motor v Volkswagen Tiguan predstavlja dobrodošlo izbiro za vse, ki letno ne prevozijo veliko kilometrov.

VW Tiguan prtljažnik

VW Tiguan prtljažnik zmore 615 oziroma največ 1655 litrov. 

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

 

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.