Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan - popolna kombinacija moči in elegance

Volkswagen Tiguan
 

Volkswagen Tiguan je avto za vse, ki si želijo biti neustavljivi na vseh poteh. Volkswagen Tiguan se ponaša z veliko mero inovacije in drugih najnovejših tehnologij v svojem segmentu. Tehnologija vas bo presenetila vsakič, ko boste uživali v njegovi družbi. Pri modelu Volkswagen Tiguan boste naravnost navdušeni nad visoko mero udobja v povezavi s prostorno notranjostjo. S športnim terencem SUV boste na prav vsakem terenu pustili nepozaben vtis. Za še več prostora vam je na voljo tudi Volkswagen Tiguan Allspace, ki vam ponuja sedem prostornih sedežev. 


Volkswagen Tiguan rabljena vozila, Volkswagen Tiguan cena - vedno dostopna!
 

Rabljena vozila Volkswagen Tiguan pri Porsche Inter Auto


 


Volkswagen Tiguan 2019
 


Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen Tiguan? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Tiguan čaka, da ga preizkusite


Volkswagen Tiguan v novih izvedbah Edition
 

Volkswagen Tiguan je zdaj na voljo tudi v novih izvedbah Edition. Tako lahko izbirate lahko med izvedbami (Volkswagen Tiguan Trendline, Volkswagen Tiguan Comfortline, Volkswagen Tiguan Highline, Volkswagen Tiguan Trend Edition, Volkswagen Tiguan Comfort Edition in Tiguan R-Line Edition in Volkswagen Tiguan Offroad). Ob nakupu vašega Volkswagen Tiguana prihranite veliko denarja. Volkswagen Tiguan se lahko že v osnovi pohvali s sistemom Radio Composition Media , tempomatom z vključenim sistemom za zaznavanje utrujenosti voznika, večfunkcijskim trikrakim usnjenim volanom s tipkama za upravljanje radia in telefona ter s klimatsko napravo Air Care Climatronic. Volkswagen Tiguan Comfort Edition (dodatno oziroma za razliko od izvedbe Comfortline) je ob tem bogatejši za Volkswagen Business paket (navigacijski sistem Discover Media, LED žarometi, kamera za vzvratno vožnjo Rear View) ter za Keyless Access (samodejno odklepanje in zaklepanje vozila, gumb za zagon motorja).

VIDEO - TEST: VW Tiguan 2.0 TDI BMT 4MOTION Highline DSG (2016)
 

Volkswagen Tiguan R-Line
 

Za najbolj zahtevne imamo pri znamki Volkswagen pripravljeno različico Volkswagen Tiguan R-Line Edition (dodatno oziroma za razliko od izvedbe Highline), ki vas bo prepričala z vgrajenim Volkswagen Business paketom (navigacijski sistem Discover Media, LED PLUS žarometi, kamera za vzvratno vožnjo Rear View, Dynamic Light Assist) in sistemom Easy open (avtomatsko odpiranje prtljažnih vrat s senzorjem, električno odpiranje in zapiranje prtljažnika, Keyless Access), čudovito notranjostjo (R-Line Exterieur), progresivnim krmiljenjem, izbiro voznega profila (za vozila brez Volkswagen 4MOTION štirikolesnega pogona) ter zimskim paketom opreme.


Volkswagen Tiguan tehnični podatki in dimenzije
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Volkswagen Tiguan 4486 mm 1839 mm 1632 mm 2677 mm 615 litrov 1655 litrov


Nova vozila Volkswagen Tiguan
 


Pestra ponudba motorjev: dizelski TDI in bencinski TSI
 

Za model Volkswagen Tiguan je na voljo paleta številnih agregatov z različnimi zmogljivostmi. Vsi motorji so leta 2016, ob predstavitvi aktualne generacije, pridobili na moči, a so v primerjavi z motorji iz predhodnika kljub temu do 24 odstotkov varčnejši. Danes v ponudbi najdemo veliko izbiro različnih bencinskih TSI in dizelskih TDI motorjev. Vsem je skupno to, da prepričajo z zmogljivostmi in nenazadnje tudi z nizko porabo goriva.
 


Dizelski TDI motorji - komu so namenjeni?
 

 

Turbodizelski TDI motorji v modelu Volkswagen Tiguan so dobrodošla in pametna izbira za vse, ki z avtomobilom v enem letu prevozijo zelo veliko kilometrov, idealni so tudi za vse tiste, ki se velikokrat srečujejo s potrebo po vleki različnih priklopnikov.
 

Bencinski TSI motorji - stavijo na zmogljivost
 

Takšen motor v Volkswagen Tiguan predstavlja dobrodošlo izbiro za vse, ki letno ne prevozijo veliko kilometrov. Čeprav se takšen motor ne more pohvaliti s takšno skromnostjo ob ravnanju s pogonskim gorivom kot dizelski TDI motor, vas lahko navduši z večjo kultiviranostjo delovanja ter izrazitim veseljem do vrtenja. Poleg tega je takšno vozilo tudi cenejše za vzdrževanje, ima pa tudi nižjo prodajno ceno od podobno močnih turbodizelskih različic.

VIDEO: 2016 Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion DSG Comfortline - test


 


Volkswagen 4Motion - vseeno je, ali se podajate na cesto ali na zasneženo cestišče
 

Po želji kupca je lahko Volkswagen Tiguan opremljen tudi s štirikolesnim 4MOTION Active Control pogonom, kjer lahko voznik štirikolesni pogon še bolj individualno in enostavno prilagaja vsem mogočim pogojem uporabe vozila. Pri cestnem voznem programu lahko preko sistema za izbiro voznega profila izbirate med petimi nastavitvami. Povsem vseeno je, ali se podajate na hitro cesto ali na zasneženo cestišče - z opcijskim sistemom Volkswagen Tiguan 4MOTION Active Control so vam na voljo posebni vozni profili, prilagojeni najrazličnejšim voznim situacijam. Sistem lahko udobno upravljate z vrtljivo-pritisnim gumbom. Pri tem lahko izbirate med profili Snow, Offroad in Offroad Individual. V dodatnem cestnem voznem programu lahko poleg tega nastavite varčni profil Eco ali dinamični profil Sport. Sistem deluje v kombinaciji z asistenco za nadzorovani spust, asistenco za speljevanje navkreber, elektronskim nadzorom stabilnosti in elektronsko zaporo diferenciala. Skladno z izbranim profilom se prilagodijo lastnosti pogona, kot so odzivnost pedala za plin, prestavljanje, zaviranje z motorjem, speljevalna asistenca in zaporna stopnja. Zaradi suverene zasnove pogona je Tiguan kos priklopnim obremenitvam do 2.500 kg. Vlečna kljuka je mehansko pomična, sprostiti pa jo je mogoče z električnim stikalom. Pri priklopu prikolice na model Volkswagen Tiguan vam je lahko v pomoč kamera za vzvratno vožnjo Rear View, ki jo je mogoče naročiti kot dodatno opremo. Kamera znotraj omejenega vidnega polja snema območje za vozilom in posnetke prenaša na zaslon multimedijskega sistema. Manevriranje s prikolico si lahko občutno poenostavite z opcijsko asistenco Trailer Assist, ki jo preprosto aktivirate z gumbom za nastavljanje zunanjih ogledal.
 


Internet v avtomobilu se pri Volkswagnu imenuje Car-Net
 

Spletne storitve v modelu Volkswagen Tiguan omogočajo nove razsežnosti uporabe raznovrstnih storitev (med drugim avtomatsko javljanje nezgod, spletne prometne informacije in informacije o parkiriščih ter poročilo o stanju vozila). Preko vmesnika App-Connect se lahko vsi aktualni pametni telefoni z operacijskimi sistemi Apple ali Android povežejo s funkcijami multimedijskega sistema v vozilu in celo tablični računalniki lahko s pomočjo aplikacije Media Control postanejo integrativni del vozila. Ponudba serijske in dodatne pri Volkswagen Tiguan opremi vključuje dva radia in dva navigacijska sistema, ki se razlikujejo v številu zvočnikov, vrsti zaslona in možnostih za priklop zunanjih naprav. Internet v avtomobilu se pri Volkswagen Tiguanu imenuje Car-Net. Pod tem imenom so na voljo praktične storitve in aplikacije. Paket storitev Car-Net Guide & Inform¹ je serijski v kombinaciji z multimedijskim sistemom Discover Media ali Discover Pro. Na osnovi povezave z internetom vam Volkswagen Tiguan zagotavlja podatke, ki bi le stežka bili še bolj aktualni. Volkswagen je prvi proizvajalec, ki je v enem vmesniku združil kar tri tehnologije za povezavo s pametnimi telefoni: MirrorLink™, Apple CarPlay™ in Google Android Auto™. Opcijske storitve Car-Net Security & Service vam stojijo ob strani s praktičnimi podatki in neposredno povezavo s Volkswagnovim klicnim centrom. Nanje se lahko zanesete tako v vsakodnevnih situacijah kot tudi v nujnih primerih. Kdaj bo čas za naslednji servisni pregled? Koliko goriva je še v rezervoarju? Zlasti v primerih, ko vozilo uporablja več voznikov, je še kako dobrodošlo, da je odgovore na tovrstna vprašanja mogoče dobiti kar preko spleta. Z opcijskimi storitvami Car-Net Security & Service¹ so vam številni ključni podatki o vozilu na voljo na spletnem portalu. Najmanj toliko prednosti pa storitve prinašajo tudi med vožnjo: če sistem v okviru svojih omejitev zazna nezgodo, se avtomatsko vzpostavi povezava s številko 112. Opcijski sistem za prikaz okolice Area View vam s pomočjo definiranega vidnega polja kamer pomaga ohranjati pregled nad okolico vozila. Posnetki štirih kamer se prenašajo na zaslon vgrajenega multimedijskega sistema. Tako lahko na primer preverite, kaj se dogaja v prečni ulici, kar bi bilo sicer z voznikovega sedeža praktično nemogoče. Poleg tega se lahko do milimetra natančno približate ojnici prikolice ali vzvratno obvozite oviro. Še posebej dobrodošel je sistem Area View pri zahtevnejšem manevriranju, saj za katerokoli stran vozila lahko na zaslonu vidite, koliko prostora je še na voljo. Ko so vključene vse štiri kamere hkrati, sistem ustvari sliko iz ptičje perspektive. Tako si je znotraj vidnega polja kamer mogoče ogledati, kaj se dogaja okoli vozila. To je velika prednost zlasti na zahtevnih terenih, saj prikaz bistveno olajšuje orientacijo.
 


VW Tiguan - bogata serijska varnostna oprema
 

Ta v Volkswagen Tiguan vključuje čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika (z možnostjo izklopa sovoznikove varnostne blazine in vključno s kolensko varnostno blazino na voznikovi strani), sistem varnostnih blazin za glavo za potnike na sprednjih in zadnjih sedežih ter stranske varnostne blazine. Na sprednjih sedežih sta vgrajena vzglavnika z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki pri naletu od zadaj zmanjšujeta nevarnost poškodb vratne hrbtenice, raven varnosti pa pomembno zvišujejo tudi opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih. Novi Tiguan je poleg tega opremljen s sistemi, kot so elektronski stabilizacijski program (ESC) s krmilno asistenco, vključno z ABS z zavorno asistenco, funkcija večnaletnega zaviranja in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah. Za dovršeno udobje, dinamiko in varnost skrbijo asistenčni sistemi (med drugim serijski Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev, Lane Assist in večnaletna zavora). Tudi, če sodite med redke, ki pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist navdušil. V modelu Volkswagen Tiguan Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan. Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist med vožnjo s pomočjo senzorjev išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Razdalja od roba cestišča sme pri tem znašati od 0,5 do 1,5 m, hitrost vožnje pa ne sme biti višja od 40 km/h. Ko vključite smernike, sistem prepozna, na kateri strani ceste želite parkirati, in aktivira postopek. Park Assist pri modelu Vokswagen Tiguan avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju ter vozilo v okviru sistemskih omejitev parkira celo na ozka oz. kratka parkirna mesta. Vaša naloga je le, da dodajate plin, upravljate pedal sklopke in zavirate. Praktični asistenčni sistem vam pomaga tudi, ko s svojim Volkswagnom želite odpeljati z bočnega parkirnega mesta. Pri tem sami ves čas ohranjate popoln nadzor nad vozilom.
 


Volkswagen Tiguan asistenčni sistemi
 

Volkswagen Tiguan odpravlja veliko težav. Manevriranje s prikolico lahko za neizkušene postane pravi preizkus potrpežljivosti, saj se prikolica ne odziva vedno tako, kot bi morda pričakovali. Za natančno vzvratno vožnjo je odločilno pravilno sukanje volana, ki ga lahko prepustite opcijski asistenci za manevriranje s prikolico Trailer Assist v novem modelu Volkswagen Tiguan. Najprej prestavite v vzvratno prestavo, pritisnete tipko parkirnega sistema in s stikalom za nastavljanje zunanjih ogledal določite kot in smer, v katero naj zavije prikolica. Vaš Volkswagen Tiguan nato avtomatsko zavija, medtem ko vi še naprej skrbite za prestavljanje, pospeševanje in zaviranje. Pri tem je pomembno, da ves čas budno spremljate dogajanje v okolici, saj se le tako pri spremembi situacije lahko nemudoma odzovete. Serijska asistenca pri modelu Volkswagen Tiguan za ohranjanje smeri Lane Assist v okviru sistemskih omejitev pomaga zmanjšati nevarnost prometnih nezgod zaradi popuščanja voznikove koncentracije. S pomočjo kamere v predelu notranjega vzvratnega ogledala zaznava označbe na cestišču in analizira položaj vozila. Če preti nevarnost, da bo vaš Volkswagen Tiguan zapeljal z voznega pasu, vas Lane Assist na to opozori s korigiranjem zasuka volana. Aktivirani sistem se samodejno vključi pri prekoračitvi hitrosti 65 km/h. Pod hitrostjo 60 km/h ali pri aktiviranju smernikov ne posega v krmiljenje.
 

Preveri zalogo vozil Volkswagen Tiguan

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
  • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen Tiguana!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Volkswagen Tiguan je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

Število ocen: 98
5
         
7. maj 2019
Zoran Š. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Tiguan Trendline 2.0 TDI SCR
         
Pričakovano zadovoljen.Prijazno in strokovno osebje.
19. februar 2019
Marjan M. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Tiguan R-Line Edition 2.0 TDI SCR
         
Zelo zadovoljen s pristopom prodajalca, ažurnostjo in njegovimi informacijami.
17. december 2018
Tanja K. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Tiguan Sport 2.0 TDI 4MOTION/140 KM/6-st
         
že 10 let opravljam pri vas rerdne servise in popravila, kar pomeni, da sem zadovoljna.
18. julij 2018
Bernarda M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Tiguan R-Line Edition 2.0 TDI SCR 4M
         
Bila sem zadovoljna
10. julij 2018
Žiga M. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Tiguan Highline 2.0 TDI SCR 4M
         
Zelo sem zadovoljen z osebjem in z vozilom

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.