Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan cena, tehnični podatki, oprema, motorji TSI, TDI

Volkswagen Tiguan - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Tiguan cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW Tiguan ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Tiguan (2015-): kos vsemu

VW Tiguan je avtomobil za vse, ki si želijo biti neustavljivi na vseh poteh. Ponaša z veliko mero inovacije in drugih najnovejših tehnologij v svojem segmentu. Tehnologija vas bo presenetila vsakič, ko boste uživali v njegovi družbi. Pri modelu VW Tiguan boste naravnost navdušeni nad visoko mero udobja v povezavi s prostorno notranjostjo. S športnim terencem SUV boste na prav vsakem terenu pustili nepozaben vtis. Za še več prostora vam je na voljo tudi VW Tiguan Allspace, ki vam ponuja sedem prostornih sedežev. 

VW Tiguan - preverite ponudbo:

VW Tiguan - preverite ponudbo

Nova vozila
od 38.358,00 € Ponudba (3)
Rabljena vozila
od 14.480,00 € Ponudba (57)
Službena vozila
od 40.000,00 € Ponudba (1)

VW Tiguan pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

Za model Volkswagen Tiguan je na voljo paleta številnih agregatov z različnimi zmogljivostmi. Vsi motorji so leta 2016, ob predstavitvi aktualne generacije, pridobili na moči, a so v primerjavi z motorji iz predhodnika kljub temu do 24 odstotkov varčnejši. Danes v ponudbi najdemo veliko izbiro različnih bencinskih TSI in dizelskih TDI motorjev. Vsem je skupno to, da prepričajo z zmogljivostmi in nenazadnje tudi z nizko porabo goriva. Turbodizelski TDI motorji v modelu Volkswagen Tiguan so dobrodošla in pametna izbira za vse, ki z avtomobilom v enem letu prevozijo zelo veliko kilometrov, idealni so tudi za vse tiste, ki se velikokrat srečujejo s potrebo po vleki različnih priklopnikov.

Volkswagen bencinski TSI motorji - stavijo na zmogljivost. Takšen motor v Volkswagen Tiguan predstavlja dobrodošlo izbiro za vse, ki letno ne prevozijo veliko kilometrov. Čeprav se takšen motor ne more pohvaliti s takšno skromnostjo ob ravnanju s pogonskim gorivom kot TDI motor. vas lahko navduši z večjo kultiviranostjo delovanja ter izrazitim veseljem do vrtenja. Poleg tega je takšno vozilo tudi cenejše za vzdrževanje, ima pa tudi nižjo prodajno ceno od podobno močnih turbodizelskih različic.

VW Tiguan TSI in TDI:

VW Tiguan: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Tiguan 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Tiguan 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Tiguan 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Tiguan 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Tiguan 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Tiguan 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Tiguan 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Tiguan 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Tiguan 2.0 TDI 177/240 5.3

VW Tiguan paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Tiguan vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Tiguan - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Family
 • R-Line
 • Life 
 • Elegance

VW Tiguan konfigurator

Sestavite si novega!

VW Tiguan konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega Tourana.

VW Tiguan - sestavite si svojega:

VW Tiguan - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Tiguan test - kaj pravijo novinarji?

TEST SIOL.SI: Test: Volkswagen tiguan 2,0 TDI 4motion

''Na cesti se tiguan pelje zelo dobro. Avtomobil je odlično vodljiv, stabilen in lega je zares zanesljiva tudi pri visoki dinamiki nizanja zavojev in hitrih spremembah smeri. Voznik v vsakem trenutku dobi dovolj informacij izpod koles. '', Ciril Komotar in Jure Gregorčič. Vir: siol.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI BMT 4Motion Highline​​​​​​​

"Težko bi rekli, da so si v preteklosti dame izbirale Volkswagnove avtomobile predvsem zato, ker so jim bili oblikovno všeč. A novi Tiguan prinaša oblikovno svežino, zaradi katere se bo morda spremenilo tudi mnenje predstavnic nežnejšega spola.", Sebastjan Plevnjak. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen tiguan 2.0 TDI 4motion DSG comfortline​​​​​​​

"2,8 milijona voznikov se je odločilo za tiguan v prvih devetih letih. To je veliko. In avto je bil takrat za Volkswagen čisto nov model. Če še ne veste, naziv so izbrali bralci nemške revije in je sestavljena iz tiger in legvan - tiguan. Ampak o njiju ni sledu.", Matej Mihinjač. Vir: volan.si

VW Tiguan notranjost - mere in dimenzije

VW Tiguan v dolžino meri 4509 milimetrov, v širino 1839 milimetrov in v višino 1675 milimetrov. Prtljažnik zmore 615 oziroma največ 1655 litrov. 

Z vidika udobja pri Tiguanu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete.

Seveda je pri modelu Volkswagen Tiguan poskrbljeno za varvnost. Le-ta vključuje čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika (z možnostjo izklopa sovoznikove varnostne blazine in vključno s kolensko varnostno blazino na voznikovi strani), sistem varnostnih blazin za glavo za potnike na sprednjih in zadnjih sedežih ter stranske varnostne blazine. Na sprednjih sedežih sta vgrajena vzglavnika z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki pri naletu od zadaj zmanjšujeta nevarnost poškodb vratne hrbtenice, raven varnosti pa pomembno zvišujejo tudi opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih.

Novi Tiguan je poleg tega opremljen s sistemi, kot so elektronski stabilizacijski program (ESC) s krmilno asistenco, vključno z ABS z zavorno asistenco, funkcija večnaletnega zaviranja in sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah. Za dovršeno udobje, dinamiko in varnost skrbijo asistenčni sistemi (med drugim serijski Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev, Lane Assist in večnaletna zavora). Tudi, če sodite med redke, ki pred publiko povsem sproščeno zapeljejo celo na najbolj ozka parkirna mesta, vas bo opcijski parkirni sistem Park Assist navdušil.

V modelu Volkswagen Tiguan Sistem namreč samodejno najde primerna parkirna mesta, pri parkiranju pa brez vsakršne pomoči vrti volan. Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist med vožnjo s pomočjo senzorjev išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Razdalja od roba cestišča sme pri tem znašati od 0,5 do 1,5 m, hitrost vožnje pa ne sme biti višja od 40 km/h. Ko vključite smernike, sistem prepozna, na kateri strani ceste želite parkirati, in aktivira postopek. Park Assist pri modelu Vokswagen Tiguan avtomatsko vrti volan pri bočnem in prečnem parkiranju ter vozilo v okviru sistemskih omejitev parkira celo na ozka oz. kratka parkirna mesta. Vaša naloga je le, da dodajate plin, upravljate pedal sklopke in zavirate. Praktični asistenčni sistem vam pomaga tudi, ko s svojim Volkswagnom želite odpeljati z bočnega parkirnega mesta. Pri tem sami ves čas ohranjate popoln nadzor nad vozilom.

VW Tiguan tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Tiguan
Dolžina 4509 mm
Višina 1675 mm
Širina 1839 mm
Prtljažnik 615 l

VW Tiguan akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Tiguan vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Tiguan (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Tiguan R-Line

Za najbolj zahtevne imamo pri znamki Volkswagen pripravljeno različico Volkswagen Tiguan R-Line Edition (dodatno oziroma za razliko od izvedbe Highline), ki vas bo prepričala z vgrajenim Volkswagen Business paketom (navigacijski sistem Discover Media, LED PLUS žarometi, kamera za vzvratno vožnjo Rear View, Dynamic Light Assist) in sistemom Easy open (avtomatsko odpiranje prtljažnih vrat s senzorjem, električno odpiranje in zapiranje prtljažnika, Keyless Access), čudovito notranjostjo (R-Line Exterieur), progresivnim krmiljenjem, izbiro voznega profila (za vozila brez Volkswagen 4MOTION štirikolesnega pogona) ter zimskim paketom opreme.

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Tiguan asistenčni sistemi

Volkswagen Tiguan odpravlja veliko težav. Manevriranje s prikolico lahko za neizkušene postane pravi preizkus potrpežljivosti, saj se prikolica ne odziva vedno tako, kot bi morda pričakovali. Za natančno vzvratno vožnjo je odločilno pravilno sukanje volana, ki ga lahko prepustite opcijski asistenci za manevriranje s prikolico Trailer Assist v novem modelu Volkswagen Tiguan.

Najprej prestavite v vzvratno prestavo, pritisnete tipko parkirnega sistema in s stikalom za nastavljanje zunanjih ogledal določite kot in smer, v katero naj zavije prikolica. Vaš Volkswagen Tiguan nato avtomatsko zavija, medtem ko vi še naprej skrbite za prestavljanje, pospeševanje in zaviranje. Pri tem je pomembno, da ves čas budno spremljate dogajanje v okolici, saj se le tako pri spremembi situacije lahko nemudoma odzovete.

Serijska asistenca pri modelu Volkswagen Tiguan za ohranjanje smeri Lane Assist v okviru sistemskih omejitev pomaga zmanjšati nevarnost prometnih nezgod zaradi popuščanja voznikove koncentracije. S pomočjo kamere v predelu notranjega vzvratnega ogledala zaznava označbe na cestišču in analizira položaj vozila. Če preti nevarnost, da bo vaš Volkswagen Tiguan zapeljal z voznega pasu, vas Lane Assist na to opozori s korigiranjem zasuka volana. Aktivirani sistem se samodejno vključi pri prekoračitvi hitrosti 65 km/h. Pod hitrostjo 60 km/h ali pri aktiviranju smernikov ne posega v krmiljenje.

Volkswagen Tiguan 4Motion

Po želji kupca je lahko Volkswagen Tiguan opremljen tudi s štirikolesnim 4MOTION Active Control pogonom, kjer lahko voznik štirikolesni pogon še bolj individualno in enostavno prilagaja vsem mogočim pogojem uporabe vozila. Pri cestnem voznem programu lahko preko sistema za izbiro voznega profila izbirate med petimi nastavitvami. Povsem vseeno je, ali se podajate na hitro cesto ali na zasneženo cestišče - z opcijskim sistemom Volkswagen Tiguan 4MOTION Active Control so vam na voljo posebni vozni profili, prilagojeni najrazličnejšim voznim situacijam. Sistem lahko udobno upravljate z vrtljivo-pritisnim gumbom. Pri tem lahko izbirate med profili Snow, Offroad in Offroad Individual. V dodatnem cestnem voznem programu lahko poleg tega nastavite varčni profil Eco ali dinamični profil Sport. Sistem deluje v kombinaciji z asistenco za nadzorovani spust, asistenco za speljevanje navkreber, elektronskim nadzorom stabilnosti in elektronsko zaporo diferenciala. Skladno z izbranim profilom se prilagodijo lastnosti pogona, kot so odzivnost pedala za plin, prestavljanje, zaviranje z motorjem, speljevalna asistenca in zaporna stopnja. 

VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto
VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto
VW Tiguan
VW Tiguan Avtor: Porsche Inter Auto

VW Tiguan servis

VW Tiguan servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

 

 

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

 

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

 

 

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

 

 

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

 

 

Novi Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Tiguan motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Tiguan 1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 203 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.9 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 6.2 l/100 km, izpust CO2: 148 g/km.
Volkswagen Tiguan 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Tiguan motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 85 kW (115 KM) pri 3250-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.250 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Tiguan 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 185 km/h, pospešek 0–100 km/h: 10,8 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.9 l/100 km, izpust CO2: 129 g/km.

Volkswagen Tiguan - pogosta vprašanja

VW Tiguan mere

VW Tiguan v dolžino meri 4509 milimetrov, v širino 1839 milimetrov in v višino 1675 milimetrov. Prtljažnik zmore 615 oziroma največ 1655 litrov. 

VW Touran in VW Tiguan - kateri je pravi zame?

Največja razlika je, da je VW Touran prvenstveno namenjen prevozu potnikov in ponuja tudi večji prtljažnik, VW Tiguan pa je bolj drzen športni terenec, ki je primeren tudi za bolj drzne poti. 

VW Tiguan - napredna oprema

Z vidika udobja pri Tiguanu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete.

VW Tiguan paketi opreme - kateri so?

VW Tiguan paketi opreme: Trendline, Comfortline, Highline, Family, R-Line, Life, Elegance.

VW Tiguan forum - zakaj ga izberejo?

Design aktualne generacije modela Volkswagen Tiguan predstavlja popolno kombinacijo moči in elegance, saj je Tiguan zasnovan kot vezni člen med urbanim okoljem in brezmejnimi pokrajinami ter med poslovnim svetom in prostim časom. Druga generacija modela Volkswagen Tiguan temelji na napredni platformi MQB (prečni modularni sistem). Proporcionalna razmerja karoserije so zaradi tega izrazito športna, dizajn pa je karizmatičen iz vseh zornih kotov, vendar ob tem ne trpi uporabnost tega modela, ki je tudi razlog, zakaj izberejo Tiguana. 

VW Tiguan - TDI ali TSI motor

Turbodizelski TDI motorji v modelu Volkswagen Tiguan so dobrodošla in pametna izbira za vse, ki z avtomobilom v enem letu prevozijo zelo veliko kilometrov, idealni so tudi za vse tiste, ki se velikokrat srečujejo s potrebo po vleki različnih priklopnikov. Volkswagen bencinski TSI motorji - stavijo na zmogljivost. Takšen motor v Volkswagen Tiguan predstavlja dobrodošlo izbiro za vse, ki letno ne prevozijo veliko kilometrov.

VW Tiguan prtljažnik

VW Tiguan prtljažnik zmore 615 oziroma največ 1655 litrov. 

5

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja