Volkswagen Touran - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Touran cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW Touran ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Touran (2015-): kos vsemu

VW Touran je avtomobil namenjen predvsem družinam, ki zahtevajo veliko mero prilagodljivosti in enostavnega upravljanja z vozilom. Poleg vseh omenjenih lastnosti, pa pričakujejo, da ima avtomobil tudi vso najnovejšo varnostno opremo. Volkswagen Touran vse to opravi z odliko! 

VW Touran - preverite ponudbo:

VW Touran - preverite ponudbo

Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 12.980,00 €
Na zalogi10
Službena vozila
Službena vozilaod 25.850,00 €
Na zalogi6

VW Touran pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

Volkswagnovi motorji dizelski TDI in bencinski TSI so pravi sinonim za suveren razvoj moči in obenem nizko porabo goriva. Vozila s to generacijo dizelskih in bencinskih motorjev so opremljena s sistemom direktnega vbrizgavanja in turbopolnilnikom. Volkswagen Touran dizelski TDI motorji prepričajo z varčnostjo, odlično prožnostjo in veliko močjo. Volkswagnove inovativne bencinske motorje TSI odlikujejo velika moč, odlična prožnost in obenem majhna poraba. Poleg tega sta zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljena zelo enakomeren razvoj moči in nadpovprečna učinkovitost pri Volkswagen Touran.

Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč. Ta princip v avtomobilski industriji trenutno sodi med najučinkovitejše načine za varčevanje z gorivom. Za Touran so na voljo izpopolnjeni pogonski agregati, ki se vsi po vrsti ponašajo z večjo močjo. Ob tem bencinski in trije dizelski motorji izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6 ter porabijo do 19 odstotkov manj goriva. Volkswagen Touran nizka poraba: vedno možna uresničitev. Prav tako v kombinaciji z opcijskim 7-stopenjskim samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom DSG. Pri tem so vsi pogonski agregati serijsko kombinirani s sistemom start-stop in sistemom za rekuperacijo.

VW Touran TSI in TDI:

VW Touran: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Passat 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Passat 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Passat 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Passat 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Passat 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Passat 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Passat 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Passat 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Passat 2.0 TDI 177/240 5.3

VW Touran paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Touran vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Touran - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Family
 • R-Line

VW Touran konfigurator

Sestavite si novega!

VW Touran konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega Tourana.

VW Touran- sestavite si svojega:

VW Touran - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Touran test - kaj pravijo novinarji?

TEST SIOL.SI: Volkswagen touran 1,6 TDI – na zunaj zadržani nemec je znotraj kot družinski praznik

''Touran je avtomobil, ki ni narejen na prvo žogo. Z zadržano podobo se zdi kot da si prav želi, da ga ljudje ne sodijo po videzu, ampak po vsebini. Prepriča s prostorom, praktičnostjo in tehniko.'', Jure Gregorčič. Vir: siol.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Volkswagen Touran 1.6 TDI (81 kW) Comfortline

"Oceno novejše oblike bomo prepustili vsakemu posamezniku, zato pa bodo potrdili, da je 1,6-litrski turbodizel zelo varčen. Pri opremi veste, kako gre: več ko daš (denarja), več imaš. Škoda, da novi Touran nima možnosti drsnih zadnjih bočnih vrat, ki se izkažejo predvsem na parkiriščih.", Aljoša Mrak. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen touran 2.0 TDI highline​​​​​​​

"Večina kolegov, ki so si v zadnjih letih ustvarili družine, je totalno navdušena nad Volkswagnovim touranom. Jasno, ker je na maski znak VW. Ampak verjetno je moral touran navdušiti še s čim, da je samo pri nas v slabih 10 letih prepričal že 6.500 kupcev, Matej Mihinjač. Vir: volan.si

VW Touran notranjost - mere in dimenzije

VW Touran v dolžino meri 4527 milimetrov, v širino 1829 milimetrov in v višino 1659 milimetrov. Prtljažnik zmore 743 oziroma največ 1857 litrov. 

Z vidika udobja pri Touranu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete. LED-žarometi so pri Touranu nadomestili ksenonske luči. Kupci lahko izbirajo med dvema izvedbama: pri osnovni izvedbi so v LED-tehnologiji zasnovane zasenčene in dolge luči; poleg tega je mogoče dodatno naročiti sistem za uravnavanje dolgih luči Light Assist, ki avtomatsko vklaplja in izklaplja dolge luči.

Volkswagen Touran - za vožnjo do atletskega stadiona, šole, vrtca ali na dopust je to najbolj priljubljeni enoprostorec v Nemčiji in eden izmed treh najuspešnejših svoje vrste v Evropi. In ker je tako praktičen, ga imajo radi tudi vsi tisti, katerih otroci so se že odselili od doma. Vozniki, ki radi sedijo visoko in udobno, obenem pa v Touranu cenijo prilagodljivost in intuitivno upravljanje. Od premierne predstavitve leta 2003 se je za Volkswagen Touran odločilo več kot 1,9 milijona ljudi. Volkswagen Touran cena je resnično naravnost ugodna. 

VW Touran tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Touran
Dolžina 4527 mm
Višina 1659 mm
Širina 1829 mm
Prtljažnik 743 l

VW Touran akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Touran vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Touran (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VSA ZALOGA
VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Touran za družine

Tretja generacija modela Volkswagen Touran izstopa s športnim videzom. Zaznamuje ga markantna in precizna oblikovna podoba, ki povzema manj izrazito podobo predhodnika, a je hkrati lahkotnejša in bolj športna. Tudi notranjost je popolnoma prenovljena, z novo razvitimi plosko zložljivimi sedeži s pritrdišči ISOFIX na vseh sedežnih mestih pa jo je mogoče prilagoditi različnim potrebam. S prostornino prtljažnika 1.040 litrov (naloženo do stropa do 2. sedežne vrste) in skupno 47 predali je Touran popolni spremljevalec na vsakodnevnih poteh.

Za čist zrak v notranjosti VW Tourana skrbi opcijska 3-conska avtomatska klimatska naprava Pure Air s protialergijskim filtrom. Aktualna tretja generacija Tourana prepriča z izjemno prilagodljivimi sedeži s sistemom Fold Flat. Z njimi je opremljena tako petsedežna kot tudi sedemsedežna izvedba vozila. Pri vsakodnevnih vožnjah so poleg tega pomembni detajli, kot so na primer predali in druga mesta za odlaganje. Teh je v Touranu skupno lahko kar 47. In še ena domiselna in nadvse praktična rešitev: lučko v prtljažniku je mogoče sneti in jo uporabiti kot žepno svetilko.

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Touran - prednosti

Volkswagen Touran - zgodba je taka, da imajo družine zelo natančne predstave o tem, kakšen mora biti avtomobil, ki je optimalno prilagojen njihovim potrebam in željam. Zaradi otrok potrebujejo prostor. Pravzaprav veliko prostora za razgibano življenje. In predale. Veliko predalov ter drugih mest za odlaganje in shranjevanje. Pa prilagodljivost. Po možnosti za kar največ otrok ali odraslih. In varnost, saj pri tej točki ne sme biti nikakršnih kompromisov. Na osnovi teh parametrov je Volkswagen razvil model Touran , avtomobil, ki zmore vse.

VW Touran - napredna tehnologija

Volkswagen Touran se ponaša z izjemno premišljeno zasnovo tudi zaradi rešitev, kot je "Car-Net Cam Connect". Pri tej kamera GoPro® namesto staršev spremlja, kaj otroci počnejo na zadnjih sedežih, in posnetke prenaša na zaslon multimedijskega sistema. Vzdušje in pogovori so bolj sproščeni tudi zaradi elektronskega ojačevalnika govora; naprava za prostoročno telefoniranje ter zvočniki vgrajenega multimedijskega sistema poskrbijo, da potniki v drugi in tretji sedežni vrsti dobro slišijo, kaj govorita voznik in sovoznik. Vse to so majhne, inovativne podrobnosti, s katerimi je vožnja v modelu Volkswagen Touran za vse potnike v vozilu enostavnejša in prinaša tudi več veselja. 

VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto
VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto
VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto

VW Touran servis

VW Touran servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Novi Volkswagen Touran 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Touran motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Touran1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 209 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.9 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 5.5-5.7 l/100 km, izpust CO2: 126-130 g/km.
Volkswagen Touran 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Touran motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 85 kW (115 KM) pri 3250-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.250 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Touran 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 190 km/h, pospešek 0–100 km/h: 11,4 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.6 l/100 km, izpust CO2: 119 g/km.

Volkswagen Touran - pogosta vprašanja

VW Touran mere

VW Touran v dolžino meri 4527 milimetrov, v širino 1829 milimetrov in v višino 1659 milimetrov. 

VW Touran in VW Sharan - kateri je pravi zame?

Tako kot Touran, tudi Sharan šteje za odličen družinski avtomobil. Vendar ima Sharan poleg praktičnih drsnih bočnih vrat tudi možnost sedmih sedežev. V kolikor torej potrebujete več prostora, je za vas nekoliko bolj primeren VW sharan. 

VW Touran - napredna oprema

Volkswagen Touran se ponaša z izjemno premišljeno zasnovo tudi zaradi rešitev, kot je "Car-Net Cam Connect". Pri tej kamera GoPro® namesto staršev spremlja, kaj otroci počnejo na zadnjih sedežih, in posnetke prenaša na zaslon multimedijskega sistema. 

VW Touran varnost - serijska oprema

Ponudba asistenčnih sistemov za model Touran zajema serijsko funkcijo večnaletnega zaviranja, serijski proaktivni sistem za zaščito potnikov, sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, asistenco za zastoje, sistem Side Assist z asistenco za odparkiranje in asistenco za manevriranje s prikolico Trailer Assist, ki je v razredu enoprostorskih vozil na voljo prvič.

VW Touran forum - za koga se odločijo?

Predvsem tisti, ki zaradi otrok potrebujejo prostor. Pravzaprav veliko prostora za razgibano življenje. In predale. Veliko predalov ter drugih mest za odlaganje in shranjevanje. Pa prilagodljivost. Po možnosti za kar največ otrok ali odraslih. In varnost, saj pri tej točki ne sme biti nikakršnih kompromisov. Na osnovi teh parametrov je Volkswagen razvil model Touran, avtomobil, ki zmore vse.

VW Touran paketi opreme

VW Touran vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket!

VW Touran - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Family
 • R-Line

VW Touran prtljažnik

VW Touran prtljažnik zmore 743 oziroma največ 1857 litrov. 

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.