Volkswagen Touran

Volkswagen Touran je kos vsemu

 

Volkswagen Touran je avtomobil namenjen predvsem družinam, ki zahtevajo veliko mero prilagodljivosti in enostavnega upravljanja z vozilom. Poleg vseh omenjenih lastnosti, pa pričakujejo, da ima avtomobil tudi vso najnovejšo varnostno opremo. Volkswagen Touran vse to opravi z odliko! Ponujamo vam ogromno VW Touran rabljena vozila z ugodno ceno.
 

Rabljena vozila Volkswagen Touran na voljo z ugodnim financiranjem
 

Rabljena vozila Volkswagen Touran pri Porsche Inter Auto

 

 


Volkswagen Touran 2019
 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen Touran? Zapeljite ga na testno vožnjo.

 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Touran čaka, da ga preizkusite

 

Volkswagen Touran cena je vedno ugodna, kljub praktičnosti
 

Volkswagen Touran - za vožnjo do atletskega stadiona, šole, vrtca ali na dopust je to najbolj priljubljeni enoprostorec v Nemčiji in eden izmed treh najuspešnejših svoje vrste v Evropi. In ker je tako praktičen, ga imajo radi tudi vsi tisti, katerih otroci so se že odselili od doma. Vozniki, ki radi sedijo visoko in udobno, obenem pa v Touranu cenijo prilagodljivost in intuitivno upravljanje. Od premierne predstavitve leta 2003 se je za Volkswagen Touran odločilo več kot 1,9 milijona ljudi. Volkswagen Touran cena je resnično naravnost ugodna.  

VW Touran tehnični podatki
 

Tretja generacija Volkswagen Touran izstopa s športnim videzom. Zaznamuje ga markantna in precizna oblikovna podoba, ki povzema manj izrazito podobo predhodnika, a je hkrati lahkotnejša in bolj športna. Tudi notranjost je popolnoma prenovljena, z novo razvitimi plosko zložljivimi sedeži s pritrdišči ISOFIX na vseh sedežnih mestih pa jo je mogoče prilagoditi različnim potrebam. S prostornino prtljažnika 1.040 litrov (naloženo do stropa do 2. sedežne vrste) in skupno 47 predali je Touran popolni spremljevalec na vsakodnevnih poteh.

Za čist zrak v notranjosti VW Tourana skrbi opcijska 3-conska avtomatska klimatska naprava Pure Air s protialergijskim filtrom. Aktualna tretja generacija Tourana prepriča z izjemno prilagodljivimi sedeži s sistemom Fold Flat. Z njimi je opremljena tako petsedežna kot tudi sedemsedežna izvedba vozila. Pri vsakodnevnih vožnjah so poleg tega pomembni detajli, kot so na primer predali in druga mesta za odlaganje. Teh je v Touranu skupno lahko kar 47. In še ena domiselna in nadvse praktična rešitev: lučko v prtljažniku je mogoče sneti in jo uporabiti kot žepno svetilko.

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Volkswagen Touran 4527 mm 1829 mm 1659 mm 2791 mm 743 litrov 1857 litrov 

Nova vozila Volkswagen Touran pri Porsche Inter Auto
 

Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo VW Touran modelov - izberi svojega!
 


Volkswagen Touran - ozračje v avtu vedno prijetno
 

S tehničnega vidika je optimalno poskrbljeno v notranjosti modelu Volkswagen Touranu tudi za zagotavljanje prave temperature. Opcijsko na voljo 3-conska avtomatska klimatska naprava Pure Air Climatronic, ki se ponaša s tehnologijo prečiščevanja zraka. Senzor kakovosti zraka z aktivnim biogenskim filtrom vzdržuje kakovost zraka na konstantno visoki ravni in preprečuje vdor škodljivih snovi, vključno z glivičnimi trosi in alergeni. To je doslej edinstvena tehnologija. Volkswagen Touran - inovativna komunikacija. Med najbolj prodajanje izvedenke Volkswagen Touran štejemo: Volkswagen Touran 2.0 TDI Trendline. Volkswagen Touran 2.0 TDI Comfortline, Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline.

VW Touran napredna tehnologija
 

Volkswagen Touran se ponaša z izjemno premišljeno zasnovo tudi zaradi rešitev, kot je "Car-Net Cam Connect". Pri tej kamera GoPro® namesto staršev spremlja, kaj otroci počnejo na zadnjih sedežih, in posnetke prenaša na zaslon multimedijskega sistema. Vzdušje in pogovori so bolj sproščeni tudi zaradi elektronskega ojačevalnika govora; naprava za prostoročno telefoniranje ter zvočniki vgrajenega multimedijskega sistema poskrbijo, da potniki v drugi in tretji sedežni vrsti dobro slišijo, kaj govorita voznik in sovoznik. Vse to so majhne, inovativne podrobnosti, s katerimi je vožnja v modelu Volkswagen Touran za vse potnike v vozilu enostavnejša in prinaša tudi več veselja. 
 


 

 

Volkswagen Touran brezkompromisna varnost na vseh področjih
 

Volkswagen v slogu tihe revolucije z vsako novo modelno generacijo izpopolni tudi varnostno zasnovo svojih modelov. In to seveda velja tudi za Tourana. Višjo raven pasivne in aktivne varnosti je Volkswagen tu med drugim dosegel z uporabo jekel visoke trdnosti pri naletno izboljšani karoseriji (zagotovljena je za pribl. 25 odstotkov večja statična togost strukture karoserije), s skupno devetimi varnostnimi blazinami, podvozjem, ki je primerljivo s podvozjem osebnih vozil, ter s široko paleto novih asistenčnih sistemov, ki v tem avtomobilskem razredu lahko služi za zgled. VW Touran forum vedno potrjuje ta dejstva. Volkswagen Touran varnost
 

Ponudba asistenčnih sistemov za model Touran zajema serijsko funkcijo večnaletnega zaviranja, serijski proaktivni sistem za zaščito potnikov, sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, asistenco za zastoje, sistem Side Assist z asistenco za odparkiranje in asistenco za manevriranje s prikolico Trailer Assist, ki je v razredu enoprostorskih vozil na voljo prvič.


Volkswagen Touran - varnost družine na prvem mestu
 

Odlična varnost za potnike. Touran je na varnostnih testiranjih, ki jih opravlja neodvisna evropska organizacija Euro NCAP, prejel najvišje ocene. Aktualna generacija priljubljenega družinskega enoprostorca Volkswagen Touran je dobila 5 zvezdic in sodi med najvarnejše avtomobile v Evropi. Tudi v prav tako pomembni kategoriji varnost otrok se je Volkswagnov družinski enoprostorec –  serijo testiranj je opravil kot 5- in 7-sedežna izvedba – odrezal odlično. S serijskimi pritrdišči ISOFIX in Top Tether je Touran dobil več kot 89 odstotkov vseh možnih točk. V kategoriji varnost pešcev je Touran skupno osvojil 71 odstotkov najvišje možne ocene. Pri tem so bile še posebej dobro ocenjene določene konstrukcijske rešitve Tourana, ki zmanjšujejo nevarnost poškodb pri pešcih.
 

Volkswagen Touran oprema
 

Volkswagen Touran se lahko pohvali z bogato serijsko varnostno opremo. Ta vključuje čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika (z možnostjo izklopa sovoznikove varnostne blazine in vključno s kolensko varnostno blazino na voznikovi strani) ter sistem varnostnih blazin za glavo za potnike na sprednjih in zadnjih sedežih, vključno s stranskimi varnostnimi blazinami. Poleg tega sta na sprednjih sedežih vgrajena vzglavnika z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki pri naletu od zadaj zmanjšujeta nevarnost poškodb vratne hrbtenice.

Touran pa je opremljen tudi z opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih. Ponudbo serijske varnostne opreme zaokrožajo sistemi, kot so elektronski stabilizacijski program (ESC) s krmilno asistenco in ABS z zavorno asistenco, funkcija večnaletnega zaviranja, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika in proaktivni sistem za zaščito potnikov. 

Volkswagen Touran povezljivost
 

Pri Volkswagen Touran rešitve v sklopu modularnega infotainment sistema druge generacije (MIB II) omogočajo, da se domala vsi pametni telefoni preko vmesnika App-Connect lahko povežejo s Touranom. App-Connect poleg aplikacije MirrorLink™ podpira tudi aplikaciji CarPlay™ (Apple) in Android Auto™ (Google). Z aplikacijo Media Control je Volkswagen eden prvih avtomobilskih proizvajalcev, ki vmesnik za povezavo z vgrajenim multimedijskim sistemom ponuja tudi za tablične računalnike. 

Volkswagen Touran udobje
 

Z vidika udobja pri Touranu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete. LED-žarometi so pri Touranu nadomestili ksenonske luči. Kupci lahko izbirajo med dvema izvedbama: pri osnovni izvedbi so v LED-tehnologiji zasnovane zasenčene in dolge luči; poleg tega je mogoče dodatno naročiti sistem za uravnavanje dolgih luči Light Assist, ki avtomatsko vklaplja in izklaplja dolge luči.

Volkswagen Touran Trendline, Comfortline in Highline - vedno bogata oprema!
 

Pri najzmogljivejši izvedbi LED-žarometov je Volkswagen Touran opremljen tudi z dinamičnimi smerno prilagodljivimi luči, dnevnimi LED-lučmi (opcijsko) in dinamičnim uravnavanjem dolgih luči Dynamic Light Assist (sistem prilagaja osvetlitev cestišča in tako omogoča, da so dolge luči stalno vključene). Volkswagen Touran cena je v vseh primerih glede na samo tehnologijo zelo ugodna.  

Bencinski TSI in dizelski TDI motorji
 

Volkswagnovi motorji dizelski TDI in bencinski TSI so pravi sinonim za suveren razvoj moči in obenem nizko porabo goriva. Vozila s to generacijo dizelskih in bencinskih motorjev so opremljena s sistemom direktnega vbrizgavanja in turbopolnilnikom. Volkswagen Touran dizelski TDI motorji prepričajo z varčnostjo, odlično prožnostjo in veliko močjo. Volkswagnove inovativne bencinske motorje TSI odlikujejo velika moč, odlična prožnost in obenem majhna poraba. Poleg tega sta zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljena zelo enakomeren razvoj moči in nadpovprečna učinkovitost pri Volkswagen Touran.

Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč. Ta princip v avtomobilski industriji trenutno sodi med najučinkovitejše načine za varčevanje z gorivom. Za Touran so na voljo izpopolnjeni pogonski agregati, ki se vsi po vrsti ponašajo z večjo močjo. Ob tem bencinski in trije dizelski motorji izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6 ter porabijo do 19 odstotkov manj goriva. Volkswagen Touran nizka poraba: vedno možna uresničitev. Prav tako v kombinaciji z opcijskim 7-stopenjskim samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom DSG. Pri tem so vsi pogonski agregati serijsko kombinirani s sistemom start-stop in sistemom za rekuperacijo.

Volkswagen Touran s samodejnim menjalnikom DSG Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.4 TSI 110kW (150KM) 5,5l/100km 209 km/h 8,9 s
Bencin 1.8 TSI 132kW (180KM) 6,2l/100km 218 km/h 8,3 s
Dizel 1.6 TDI 85kW (115KM) 4,5l/100km 190 km/h 11,4 s
Dizel 2.0 TDI 110kW (150KM) 4,8l/100km 206 km/h 9,3 s
Dizel 2.0 TDI 140kW (190KM) 4,7l/100km 220 km/h 8,2 s


Preveri zalogo vozil Volkswagen Touran

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam
   

 

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen Tourana!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper
Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 


 

Volkswagen Touran je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 86
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
4. februar 2019
Julija R. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Comfortline TDI
         
Odnos, sprejem, informiranost, pogovor, poslusnost - POHVALNO. BREZ PRIPOMB
4. december 2018
Tanja S. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Touran Highline 1.6 TDI
         
Vsi zaposleni izjemno prijazni, ustrežljivi in strokovno usposobljeni . Servis avtomobila vedno kvalitetno in strokovno izveden. Nimam nobenih pripomb, zaradi kvalitetnega servisa in prijaznih zaposlenih, sem se odločila za nakup novega avtomobila pri Porche Maribor.
7. junij 2018
Srečko S. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touran Comfortline 1.6 TDI BMT
         
Najboljsi prodajalec Sentiljska Maribor DANILO ZIZEK, zelo prijazen in ustrezljiv,zato smo se pri njem odlocili za nakup.
4. junij 2018
Mihael K. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Touran Highline 1.6 TDI
         
Navdušil me je prodajalčev pristop - bogata predstavitev dodatne opreme avtomobila, akcij, možnosti plačila, ob nakupu pa natančna predstavitev samega vozila.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.