Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Volkswagen Touran

Volkswagen Touran cena, tehnični podatki, oprema, motorji TSI, TDI

Volkswagen Touran - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Touran cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW Touran ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Touran (2015-): kos vsemu

VW Touran je avtomobil namenjen predvsem družinam, ki zahtevajo veliko mero prilagodljivosti in enostavnega upravljanja z vozilom. Poleg vseh omenjenih lastnosti, pa pričakujejo, da ima avtomobil tudi vso najnovejšo varnostno opremo. Volkswagen Touran vse to opravi z odliko! 

VW Touran - preverite ponudbo:

VW Touran - preverite ponudbo

Rabljena vozila
od 9.990,00 € Ponudba (28)
Službena vozila
od 28.030,00 € Ponudba (1)

VW Touran pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

Volkswagnovi motorji dizelski TDI in bencinski TSI so pravi sinonim za suveren razvoj moči in obenem nizko porabo goriva. Vozila s to generacijo dizelskih in bencinskih motorjev so opremljena s sistemom direktnega vbrizgavanja in turbopolnilnikom. Volkswagen Touran dizelski TDI motorji prepričajo z varčnostjo, odlično prožnostjo in veliko močjo. Volkswagnove inovativne bencinske motorje TSI odlikujejo velika moč, odlična prožnost in obenem majhna poraba. Poleg tega sta zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljena zelo enakomeren razvoj moči in nadpovprečna učinkovitost pri Volkswagen Touran.

Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč. Ta princip v avtomobilski industriji trenutno sodi med najučinkovitejše načine za varčevanje z gorivom. Za Touran so na voljo izpopolnjeni pogonski agregati, ki se vsi po vrsti ponašajo z večjo močjo. Ob tem bencinski in trije dizelski motorji izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6 ter porabijo do 19 odstotkov manj goriva. Volkswagen Touran nizka poraba: vedno možna uresničitev. Prav tako v kombinaciji z opcijskim 7-stopenjskim samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom DSG. Pri tem so vsi pogonski agregati serijsko kombinirani s sistemom start-stop in sistemom za rekuperacijo.

VW Touran TSI in TDI:

VW Touran: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Passat 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Passat 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Passat 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Passat 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Passat 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Passat 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Passat 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Passat 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Passat 2.0 TDI 177/240 5.3

VW Touran paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Touran vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Touran - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Family
 • R-Line

VW Touran konfigurator

Sestavite si novega!

VW Touran konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega Tourana.

VW Touran- sestavite si svojega:

VW Touran - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Touran test - kaj pravijo novinarji?

TEST SIOL.SI: Volkswagen touran 1,6 TDI – na zunaj zadržani nemec je znotraj kot družinski praznik

''Touran je avtomobil, ki ni narejen na prvo žogo. Z zadržano podobo se zdi kot da si prav želi, da ga ljudje ne sodijo po videzu, ampak po vsebini. Prepriča s prostorom, praktičnostjo in tehniko.'', Jure Gregorčič. Vir: siol.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Volkswagen Touran 1.6 TDI (81 kW) Comfortline

"Oceno novejše oblike bomo prepustili vsakemu posamezniku, zato pa bodo potrdili, da je 1,6-litrski turbodizel zelo varčen. Pri opremi veste, kako gre: več ko daš (denarja), več imaš. Škoda, da novi Touran nima možnosti drsnih zadnjih bočnih vrat, ki se izkažejo predvsem na parkiriščih.", Aljoša Mrak. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen touran 2.0 TDI highline​​​​​​​

"Večina kolegov, ki so si v zadnjih letih ustvarili družine, je totalno navdušena nad Volkswagnovim touranom. Jasno, ker je na maski znak VW. Ampak verjetno je moral touran navdušiti še s čim, da je samo pri nas v slabih 10 letih prepričal že 6.500 kupcev, Matej Mihinjač. Vir: volan.si

VW Touran notranjost - mere in dimenzije

VW Touran v dolžino meri 4527 milimetrov, v širino 1829 milimetrov in v višino 1659 milimetrov. Prtljažnik zmore 743 oziroma največ 1857 litrov. 

Z vidika udobja pri Touranu lahko ob tem omenimo električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, funkcijo za avtomatsko odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika Easy Open (aktivira se ob gibu z nogo), izbiro voznega profila in zmogljive LED-žaromete. LED-žarometi so pri Touranu nadomestili ksenonske luči. Kupci lahko izbirajo med dvema izvedbama: pri osnovni izvedbi so v LED-tehnologiji zasnovane zasenčene in dolge luči; poleg tega je mogoče dodatno naročiti sistem za uravnavanje dolgih luči Light Assist, ki avtomatsko vklaplja in izklaplja dolge luči.

Volkswagen Touran - za vožnjo do atletskega stadiona, šole, vrtca ali na dopust je to najbolj priljubljeni enoprostorec v Nemčiji in eden izmed treh najuspešnejših svoje vrste v Evropi. In ker je tako praktičen, ga imajo radi tudi vsi tisti, katerih otroci so se že odselili od doma. Vozniki, ki radi sedijo visoko in udobno, obenem pa v Touranu cenijo prilagodljivost in intuitivno upravljanje. Od premierne predstavitve leta 2003 se je za Volkswagen Touran odločilo več kot 1,9 milijona ljudi. Volkswagen Touran cena je resnično naravnost ugodna. 

VW Touran tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Touran
Dolžina 4527 mm
Višina 1659 mm
Širina 1829 mm
Prtljažnik 743 l

VW Touran akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Touran vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Touran (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Touran za družine

Tretja generacija modela Volkswagen Touran izstopa s športnim videzom. Zaznamuje ga markantna in precizna oblikovna podoba, ki povzema manj izrazito podobo predhodnika, a je hkrati lahkotnejša in bolj športna. Tudi notranjost je popolnoma prenovljena, z novo razvitimi plosko zložljivimi sedeži s pritrdišči ISOFIX na vseh sedežnih mestih pa jo je mogoče prilagoditi različnim potrebam. S prostornino prtljažnika 1.040 litrov (naloženo do stropa do 2. sedežne vrste) in skupno 47 predali je Touran popolni spremljevalec na vsakodnevnih poteh.

Za čist zrak v notranjosti VW Tourana skrbi opcijska 3-conska avtomatska klimatska naprava Pure Air s protialergijskim filtrom. Aktualna tretja generacija Tourana prepriča z izjemno prilagodljivimi sedeži s sistemom Fold Flat. Z njimi je opremljena tako petsedežna kot tudi sedemsedežna izvedba vozila. Pri vsakodnevnih vožnjah so poleg tega pomembni detajli, kot so na primer predali in druga mesta za odlaganje. Teh je v Touranu skupno lahko kar 47. In še ena domiselna in nadvse praktična rešitev: lučko v prtljažniku je mogoče sneti in jo uporabiti kot žepno svetilko.

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Touran - prednosti

Volkswagen Touran - zgodba je taka, da imajo družine zelo natančne predstave o tem, kakšen mora biti avtomobil, ki je optimalno prilagojen njihovim potrebam in željam. Zaradi otrok potrebujejo prostor. Pravzaprav veliko prostora za razgibano življenje. In predale. Veliko predalov ter drugih mest za odlaganje in shranjevanje. Pa prilagodljivost. Po možnosti za kar največ otrok ali odraslih. In varnost, saj pri tej točki ne sme biti nikakršnih kompromisov. Na osnovi teh parametrov je Volkswagen razvil model Touran , avtomobil, ki zmore vse.

VW Touran - napredna tehnologija

Volkswagen Touran se ponaša z izjemno premišljeno zasnovo tudi zaradi rešitev, kot je "Car-Net Cam Connect". Pri tej kamera GoPro® namesto staršev spremlja, kaj otroci počnejo na zadnjih sedežih, in posnetke prenaša na zaslon multimedijskega sistema. Vzdušje in pogovori so bolj sproščeni tudi zaradi elektronskega ojačevalnika govora; naprava za prostoročno telefoniranje ter zvočniki vgrajenega multimedijskega sistema poskrbijo, da potniki v drugi in tretji sedežni vrsti dobro slišijo, kaj govorita voznik in sovoznik. Vse to so majhne, inovativne podrobnosti, s katerimi je vožnja v modelu Volkswagen Touran za vse potnike v vozilu enostavnejša in prinaša tudi več veselja. 

VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto
VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto
VW Touran
VW Touran Avtor: Porsche Inter Auto

VW Touran servis

VW Touran servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Novi Volkswagen Touran 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Touran motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Touran1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 209 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.9 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 5.5-5.7 l/100 km, izpust CO2: 126-130 g/km.
Volkswagen Touran 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Touran motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 85 kW (115 KM) pri 3250-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.250 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Touran 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 190 km/h, pospešek 0–100 km/h: 11,4 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.6 l/100 km, izpust CO2: 119 g/km.

Volkswagen Touran - pogosta vprašanja

VW Touran mere

VW Touran v dolžino meri 4527 milimetrov, v širino 1829 milimetrov in v višino 1659 milimetrov. 

VW Touran in VW Sharan - kateri je pravi zame?

Tako kot Touran, tudi Sharan šteje za odličen družinski avtomobil. Vendar ima Sharan poleg praktičnih drsnih bočnih vrat tudi možnost sedmih sedežev. V kolikor torej potrebujete več prostora, je za vas nekoliko bolj primeren VW sharan. 

VW Touran - napredna oprema

Volkswagen Touran se ponaša z izjemno premišljeno zasnovo tudi zaradi rešitev, kot je "Car-Net Cam Connect". Pri tej kamera GoPro® namesto staršev spremlja, kaj otroci počnejo na zadnjih sedežih, in posnetke prenaša na zaslon multimedijskega sistema. 

VW Touran varnost - serijska oprema

Ponudba asistenčnih sistemov za model Touran zajema serijsko funkcijo večnaletnega zaviranja, serijski proaktivni sistem za zaščito potnikov, sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, asistenco za zastoje, sistem Side Assist z asistenco za odparkiranje in asistenco za manevriranje s prikolico Trailer Assist, ki je v razredu enoprostorskih vozil na voljo prvič.

VW Touran forum - za koga se odločijo?

Predvsem tisti, ki zaradi otrok potrebujejo prostor. Pravzaprav veliko prostora za razgibano življenje. In predale. Veliko predalov ter drugih mest za odlaganje in shranjevanje. Pa prilagodljivost. Po možnosti za kar največ otrok ali odraslih. In varnost, saj pri tej točki ne sme biti nikakršnih kompromisov. Na osnovi teh parametrov je Volkswagen razvil model Touran, avtomobil, ki zmore vse.

VW Touran paketi opreme

VW Touran vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket!

VW Touran - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Family
 • R-Line

VW Touran prtljažnik

VW Touran prtljažnik zmore 743 oziroma največ 1857 litrov. 

5

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja