Izpopolnjen Audi Q7 2020 - že pri Porsche Inter Auto!

Izpopolnjen Audi Q7 2020 - že pri Porsche Inter Auto!

Izjemni model si zagotovite med prvimi pri Porsche Inter Auto!

Avtor: Jan Gregorin

Novi Audi Q7 2020 že pri nas, sprejemamo NAROČILA!

Audi Q7 2020: kljub temu, da se morda zdi, da Audi Q7 ne potrebuje izboljšav, se je znamka vseeno odločila za prenovo, ki obljublja veliko napredka tako na področju tehnologije, kakor tudi na področju varnosti in motorjev. Tudi prenovljeni Audi Q7 je na frankfurtskem avtosalonu požel veliko zanimanja! Prenovljeni Audi Q7 svojo podobo nazorno nakazuje že z agresivnim sprednjim delom, vendar so vseeno modelu Audi Q7 namenili izjemno moderno notranjost, ki predstavlja kopico najnovejše tehnologije. (1) 

Novi Audi Q7 2019 je še bolj samozavesten

Nov obraz velikega Audi Q7 se ponaša z novo, širšo osemkotno masko motorja, večjimi odprtinami za dovod zraka in preoblikovanima lučema, ki mu podarjata bolj dinamičen videz. Zadnje si je ob doplačilu mogoče omisliti s prilagodljivimi matričnimi laserskimi žarometi, ki iz še tako temne noči naredijo dan. S tem je prenovljeni Q7 namenjen vsem, ki bi si želeli bolj športen videz z dodatki S-line, ki med drugim prinaša 20-palčna platišča iz lahke litine, bolj izrazite zaščite podvozja in ohišja zunanjih ogledal iz ogljikovih vlaken ali v bleščeče črni barvi.

Z veseljem smo vam na voljo za vsa dodatna vprašanja!

 

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin

Audi Q7 2020 cenik, mere, konfigurator - že od 70.179 €

Vsa vozila Audi Q7

 

NAROČITE Audi Q7 že danes! Z veseljem smo vam na voljo za vaša vprašanja.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Audi Q7 50 TDI quattro S line - notranjost
Audi Q7 50 TDI quattro S line - notranjost Avtor: Jan Gregorin

Hitro preverite odlično zalogo vozil Audi Q7!

Audi Q7 čaka na vas.

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q7 2019 izboljšave na zunanjosti

Zunaj novi Audi Q7 ponuja bolj dinamično oblikovano rešetko z navpičnimi črtami namesto vodoravnih in povsem na novo zasnovane žaromete. Zadaj takoj opazimo prav tako na novo razvite zadnje luči, ki jih povezuje kromirana letvica. To vsekakor doda nekaj elegance že tako oplemenitenemu zadku. Prenovljeni Audi Q7 je tako še mogočnejši: nov dizajn z izrazitimi značilnostmi športnih terencev SUV in s pečatom prestiža, ki jih že poznamo z drugih modelov znamke Audi. Konkretno prenovljeni Audi Q7 izstopa po elementih, značilnih za športne terence, ki so umeščeni v sodoben oblikovalski okvir. (2)

 

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin

 

Popolnoma digitalizirana notranjost Audi Q7 2019

Oblikovalci in inženirji iz Ingolstadta so pri novem modelu Audi Q7 poskrbeli za popolnoma novo notranjost z digitalizirano armaturno ploščo, ki se tako kot pri vseh novejših hišnih modelih pohvali s tremi barvnimi zasloni. Poleg 31,2-centimetrskega (12,3-palčnega) zaslona namesto klasičnih merilnikov pri novem Audi Q7 sta potnikom po novem na voljo še 26,6-centimetrski (10,1-palčni) zaslon na dotik multimedijske naprave, ki s spletno povezavo med drugim omogoča nadgradnje programske opreme in prejemanje informacij o prometu v realnem času, in 22,4-centimetrski (8,8-palčni) zaslon za upravljanje klimatske naprave ter za druge funkcije, kot sta vnašanje ciljev ali iskanje stikov s pisanjem (s prstom) po zaslonu.

 

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin

Tudi v notranjosti je veliko sprememb

Prenovljeni Audi Q7, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži  združuje visoko mero prestiža s praktičnimi lastnostmi za vsakodnevne poti. Veliki športni terenec je za 11 milimetrov daljši, tako, da zdaj v dolžino meri 5.063 milimetrov. V širino meri 1.970 milimetrov, v višino pa 1.741 milimetrov. To pomeni, da je v notranjosti za potnike namenjeno precej več prostora kot prej, tudi prtljažni prostor se je nekoliko povečal. Audi Q7 s petimi sedeži ima prtljažnik prostornine med 865 in 2.050 litrov.  V notranjosti boste našli najnovejši sistem za zabavo Audi MMI, ki je vgrajen v par velikih zaslonov na dotik. Športni terenec SUV se ponaša tudi z Audi Virtual Cokpit in izboljšan Head-up zaslon.Za povezljivost modela Audi Q7 skrbi MMI navigacija plus, ki nudi standard za prenos podatkov LTE Advanced, dostopno točko za WLAN, glasovni sistem upravljanja in bogati nabor storitev Audi connect.

 

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q7 je izjemno varen avtomobil

Audi Q7 nas varuje pred zunanjim hrupom in drugimi vplivi. Za to so med drugim zaslužni vrhunska zatesnitev kabine z dvojnimi stekli, udobje na ravni prvega razreda pa zagotavljajo mehki, a oprijemljivi sedeži, ki lahko poleg ogrevanja in prezračevanja ponujajo masažno funkcijo. Kabina sodi med prostornejše v razredu in prinaša novo odlagalno mesto v armaturni plošči. Ob klasični petsedežni postavitvi sta opcijsko na voljo dodatna zložljiva v tretji vrsti. Prtljažnik že v osnovni postavitvi meri spoštovanja vrednih 865 litrov, z zlaganjem sedežev z električnim pomikom v drugi vrsti pa lahko ponudi do 2.065 litrov prostora. Seveda ne manjka niti električni pomik prtljažnih vrat.

Audi Q7 50 TDI quattro S line - sedeži
Audi Q7 50 TDI quattro S line - sedeži Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q7 50 TDI quattro
Audi Q7 50 TDI quattro Avtor: Jan Gregorin
Audi Q7 50 TDI quattro
Audi Q7 50 TDI quattro Avtor: Jan Gregorin
Audi Q7 50 TDI quattro
Audi Q7 50 TDI quattro Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q7 - motorji TDI, TFSI in tudi z hibridnim pogonom

Audi je dinamičnost modela Audi Q7 občutno okrepil. Veliki športni terenec SUV je lahko po želji opremljen z elektromehanskim sistemom za aktivno stabiliziranje nagibanja. Nastavljivi stabilizatorji pri vožnji naravnost zmanjšujejo nihanje karoserije na neravnih cestah.Vsi motorji za Audi Q7 so kombinirani z 8-stopenjskim menjalnikom tiptronic in stalnim štirikolesnim pogonom. Najprej bosta na voljo dva dizelska TDI agregata. Kmalu po uvedbi na trg, septembra, bo sledil bencinski TFSI motor, pozneje tudi blagi priključno-hibridni model.

Le-ta deluje z 48-voltno baterijo in omogoča rekuperacijo energije, delovanje sistema stop & start že pri hitrosti 22 kilometrov na uro ter t. i. jadranje z izklopljenim motorjem pri hitrostih med 55 in 160 kilometrov na uro. Sistem tako z izkoriščanjem pojemkov generira do osem kilovatov električne energije in jih shranjuje v posebno litij-ionsko baterijo, ki skrbi za napajanje vseh drugih naprav v omrežju. To omogoča prihranek do 0,7 litra goriva na 100 kilometrov in s tem dodatnih 10 kilometrov vožnje na 100 kilometrov. (3)

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin
Audi Q7 50 TDI quattro
Audi Q7 50 TDI quattro Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q7 50 TDI quattro
Audi Q7 50 TDI quattro Avtor: Jan Gregorin

 

Z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Pri Porsche Inter Auto se osebno zavzamemo za vsako stranko. Naj prepričamo tudi vas!

Število ocen: 490
5
         
18. november 2019
Leopold B. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A3 Limuzina Attraction 1.4 TFSI
         
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5. november 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
6. september 2019
Goran S. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Avant 2.0 TDIe
         
zelo zadovoljen... storitev narejena hitro in kvalitetno
6. avgust 2019
Anton M. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Design
         
Že vrsto let koristim storitve navedenega servisa in je opazen napredek v kompetentnosti celotnega tima sodelavcev.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

MENJAVA OLJA V MOTORJU - ugodno pri Porsche Inter Auto! Zagotovite si brezhibno in strokovno vzdrževano vozilo. MENJAVA OLJA v avtu spada v redno vzdrževanje avtomobila in menjava ...

Novi AUDI A3 2020 - letošnja največja novost znamke, že sprejemamo naročila!

AUDI A3 2020 - bistvene novosti Izklesana zunanjost, ki ohranja značilne poteze modela Audi A3 Inovativne tehnologije Audi connect, quattro in Audi drive select Več prostora ...

Novi SEAT Leon 2020 - že v Sloveniji pri Porsche Verovškova!

Zapelji se z novim SEAT Leonom! Novi SEAT Leon čaka, da vas navduši! PREIZKUSI ZDAJ   Zapelji se z novim SEAT Leonom! Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo nazaj! Ime Priimek   ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.