Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Novi Audi Q8 e-tron 2023 - prihodnost

Izboljšana učinkovitost, večji doseg in še bolj izostren dizajn

Več informacij o vozilu Q8 e-tron

Zanimam se za nakup

Novi Audi Q8 e-tron - velik napredek

Novi Audi Q8 e-tron kot vrhunski model med električnimi SUV-ji in križanci navdušuje z izpopolnjenim pogonskim konceptom, boljšo aerodinamiko, večjo močjo polnjenja in večjo kapaciteto baterije, na osnovi tega pa tudi s povečanim dosegom, ki meri do 582 km pri SUV-ju in do 600 km pri modelu Sportback (v obeh primerih v skladu s kriteriji WLTP). Znatne spremembe – še zlasti na sprednjem delu vozila – so pri novem paradnem SUV-ju znamke poskrbele za izrazito svež videz. (1)

Audi Q8 e-tron največje posebnosti:

  • baterija s kapaciteto do 106 kWh (neto)
  • največji doseg do 578 km (WLTP)
  • sistem Range za dodaten doseg
  • novo doživetje vožnje
  • izjemen pospešek in zmogljivosti
  • neprekosljiva udobna vožnja
  • polnjenje Plug&Charge
  • impresiven dizajn
  • digitalna notranjost

KONTAKT: Pokličite nas 041 392 204 ali nam PIŠITE. Z veseljem smo vam na voljo.

Audi Q8 e-tron 2023 konfigurator

Nov obraz, novo ime in nova celostna grafična podoba

Audi z imenom Q8 jasno sporoča, da je Audi Q8 e-tron* vrhunski predstavnik električnih SUV-jev in križancev. Q8 e-tron* in Q8 Sportback e-tron* sta že na prvi pogled prepoznavna kot modela z izključno električnim pogonom. Za to poskrbi nova zasnova sprednjega dela in zadka, ki siste­matično nadgrajuje oblikovalski slog Audijevih električnih modelov.

Q8 e-tron* kot prestižni električni SUV s svojo zunanjostjo zrcali novo celostno grafično podobo z dvodimenzionalno zasnovo štirih krogov. Nova je tudi oznaka modela z napisom Audi na B-stebričkih.

 

Izjemna prostornost in vrhunsko udobje

Audi Q8 e-tron* je opcijsko lahko opremljen z digitalnimi matričnimi LED-žarometi. Orientacijske luči na avtocestah označijo položaj vozila in tako na ozkih območjih pomagajo vozniku, da ostane varno na sredini voznega pasu.

Poleg tega so na voljo tri nove funkcije: razširjene prometne informacije, smerne luči s smernikom in orientacijske luči na regionalnih cestah.

Oprema vedno vključuje tudi dekorativne elemente, ki so izdelani iz lesenih furnirjev z odprtimi porami (npr. iz marmoriranega jesena ali lesa platane) ali iz aluminija, pri izvedbah S line in S line edition pa imajo prvič karbonsko strukturo. Novost v ponudbi sta orehov les v svetlorjavi barvi in trajnostna tehnična tkanina, deloma izdelana iz recikliranih plastenk.

Visokoločljivostna zaslona na dotik in glasovno upravljanje

Tako kot ostali Audijevi modeli višjega razreda ima tudi Q8 e-tron* upravljalni sistem MMI touch response. Njegova velika visokoločljivostna zaslona – zgornji z diagonalo 10,1 palca, spodnji z diagonalo 8,6 palca – nadomeščata skoraj vsa klasična stikala in klasične regulatorje. Pri tem upravljanje lahko poteka prek obeh zaslonov na dotik, številne funkcije pa je mogoče aktivirati tudi z naravnim glasovnim upravljanjem.

Večja kapaciteta baterije in večja moč polnjenja

Doseg tudi do 600 kilometrov!

Ponudba vključuje dve velikosti baterije. Pri izvedbi Q8 50 e-tron* ima baterija neto kapaciteto 89 kWh (bruto 95 kWh), pri obeh zmogljivejših različicah Q8 55 e-tron* in SQ8 e-tron* pa neto kapaciteto 106 kWh (bruto 114 kWh). S prilagoditvijo upravljanja baterije se je povečala tudi uporabna kapaciteta baterije. Na postajah za hitro polnjenje (HPC) največja moč polnjenja pri izvedbi Audi Q8 50 e-tron* znaša 150 kW, pri različicah Q8 55 e-tron* in SQ8 e-tron* pa celo 170 kW. Veliko baterijo je med postankom za polnjenje mogoče napolniti od 10 do 80 odstotkov v približno 31 minutah, kar po kriterijih WLTP v zadošča za do 420 km.

Z 100% napolnjeno baterijo pa doseg po kriterijih WLTP standardnega Audi Q8 55 e-tron meri do 582 km oz. pri modelu Sportback do kar 600 km.

Novi Audi Q8 e-tron 2023
Novi Audi Q8 e-tron 2023 Avtor: Audi

Tri pogonske zasnove

Na voljo tudi do 504 konjskih moči!

Pri obeh karoserijskih različicah je mogoče izbirati med tremi pogonskimi zasnovami z električnim štirikolesnim pogonom. Osnovni modelski izvedbi Audi Q8 50 e-tron** (poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: – (NEVC); 24,0–20,1 (WLTP); emisija CO2 v g/km, kombinirana: 0) in Audi Q8 50 Sportback e-tron** (poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: – (NEVC); 23,7–19,5 (WLTP); emisija CO2 v g/km, kombinirana: 0) z obema motorjema pri aktivirani funkciji boost razvijeta moč 250 kW, medtem ko navor znaša 664 Nm. Doseg po kriterijih WLTP meri do 491 km (SUV) oz. do 505 km (Sportback).

Najzmogljivejši modelski različici Audi SQ8 e-tron** (poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: – (NEVC); 28,0–24,6 (WLTP); emisija CO2 v g/km, kombinirana: 0) in Audi SQ8 Sportback e-tron** (poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: – (NEVC); 27,0–23,5 (WLTP); emisija CO2 v g/km, kombinirana: 0) poganjajo trije motorji, ki zagotavljajo navor 973 Nm in pri aktivirani funkciji boost razvijejo moč 370 kW.

Doseg modelov S meri do 494 km (SUV) oz. do 513 km (Sportback). Najvišja hitrost je omejena na 210 km/h.

Novi Audi Q8 e-tron
Novi Audi Q8 e-tron Avtor: Audi

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

5

Naj tudi vas prepričajo modeli znamke Audi!

5
Leopold B. stranka Porsche Verovškova
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
5
Boris K. stranka Porsche Ptujska cesta
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5
Stanislav G. stranka Porsche Verovškova
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
Poglej vsa mnenja