VW Golf 8 - PRVI TEST/ PRVA VOŽNJA

VW Golf 8 - PRVI TEST/ PRVA VOŽNJA

Prednaročila možna konec februarja 2020! VW Golf 8 bo pri Porsche Inter Auto že spomladi!

Avtor: Avto Fokus, Porsche Inter Auto

Že znane cene za VW Golfa 8 v Sloveniji!


Akcijska ponudba v času predprodaje in bon za financiranje:
Novi VW Golf 8 je do konca meseca marca 2020 vključen v akcijo »VW All Inclusive«, kjer naše stranke v primeru financiranja prejmejo 1.000 EUR popusta ter vzdrževanje vozila za 4-leta oziroma do 60.000 km za 1 EUR na mesec. Več o ugodnostih v naši novici All Inclusive ali na www.porscheleasing.si.

Novi Golf 8 - prva vožnja in test!

Novi Golf 8 prinaša ostreje urezano zunanjost in izdatno digitalizirano notranjost. Tehniko povzema po predhodniku, poudarek je na učinkovitih motorjih TSINa slovenske ceste zapelje februarja ali marca, natančne cene še niso znane. Večino bencinskih motorjev pod oznako eTSI lahko podpira blagi hibrid, ki porabo zniža do 17 odstotkov. Notranjost je izdatno digitalizirana, kar z vidika funkcionalnosti ne pušča najboljšega prvega vtisa.

Ne zamudite: prednaročila za VW Golf 8 že konec februarja 2020! Prva vozila bodo pri nas spomladi 2020! Izpolnite obrazec ali pa nam pišite na [email protected] ali pokličete + 386 31 616 918. Z veseljem smo vam na voljo! 

Novi Golf 8 - katere so poglavitne novosti?

  •  Drzen zunanji dizajn, ki ohranja zgodovino modela Golf.
  •  Najrazličnejši pogonski sklopi, 5 hibridnih različic e TSI, elektronska prestavna ročica.
  •  Polni LED žarometi in digitalni kokpit na voljo že serijsko!
  •  VW Golf 8 je prvi serijski avto z naprednim ključem in Car-2-X tehnologijo, ki omogoča komunikacijo z drugimi vozili ter infrastrukturo.

 

TEST: novi VW Golf 8 - prvi vtisi, vožnja

Tik pred zaključkom leta 2019 smo se pobliže spoznali in nabrali prve vtise z novim modelom Golf, najuspešnejšim modelom znamke Volkswagen, ki je v zadnjih 45 letih skozi sedem generacij prepričal več kot 35 milijonov kupcev po vsem svetu. 

V osmi generaciji, seveda, spet ne prinaša oblikovne revolucije, temveč navzven ostaja zvest prepoznavnim elementom, vključno z zajetnim C-stebričkom. So pa Volkswagnovi oblikovalci poskrbeli za bolj dinamično urezano celostno podobo, znižali količnik zračnega upora z 0,3 na 0,275 in v skladu s sodobnimi trendi vsem svetlobnim telesom v vseh različicah – vključno s sprednjimi žarometi z značilnim svetlobnim podpisom – namenili tehnologijo LED.

Če gre pri zunanjosti za oblikovno evolucijo, notranjost lahko označimo kot digitalno revolucijo – vsaj za model VW Golf 8, ki je venomer ostajal precej zadržan tradicionalist. Merilniki in večnamenski zaslon na sredinski konzoli so digitalni (zaslon namesto merilnikov v vsakem primeru meri 10,25 palca, osrednji 8,25 ali 10, odvisno od stopnje opreme), na dotik občutljive površine in drsniki pa so zamenjali veliko večino klasičnih stikal – vključno z nastavitvami klimatske naprave in glasnosti radia, kar se v praksi izkaže kot precej nefunkcionalno. Škoda, nekaj tradicije ne bi škodilo, zlasti če upoštevamo, da so kupci modela Golf nekoliko starejši ljudje, ki niso ravno navdušeni nad čisto vsako digitalno novotarijo. Da, tudi jaz sodim mednje. Veliko bolj učinkovito je glasovno upravljanje, na pomoč pri izbiri glasbe, novicah ali vremenskih informacijah lahko pokličete Amazonovo Alexo.

  

Primerjava: VW Golf 7 in 8!

Dimenzije, mere (tehnični podatki) Volkswagen Golf 8 Volkswagen Golf 7 
Dolžina 4284 mm 4270 mm
Višina 1456 mm 1442 mm
Širina 1789 mm 1779 mm
VW Golf 8: nova privlačna zunanjost
VW Golf 8: nova privlačna zunanjost Avtor: Anže Jamnik

 

Izjemen vozniški položaj, veliko praktičnosti

Voznikov položaj se zdi kot ulit in zaradi izdatnih nastavitev sedeža in volanskega obroča bodo najbrž enakega mnenja tako drobne gospodične kot višjerasli gospodje. Na zadnjih sedežih je prostornost praktično enako solidna kot pri predhodniku, kar pomeni, da bosta brez tiščanja kolen v naslonjala sprednjih sedežev ali glave v strop udobno sedela dva odrasla potnika, temeljito obdelan prtljažni prostor z osnovnimi 380 litri oziroma 1.237 litri ob zloženih zadnjih sedežih prav tako ostaja v okvirih modela VW Golf. 

Tehnično sloni na modularni koncernski platformi MQB, poleg dizelskih TDI je na voljo s široko paleto bencinskih motorjev. Dizelske barve zastopa znani dvolitrski stroj TDI s 85 ali 110 kW (116 ali 150 KM), bencinske pa bodisi litrski trivaljnik 1.0 TSI s 66 ali 81 kW (90 ali 110 KM) bodisi štirivaljni stroj 1.5 TSI s 96 ali 110 kW (131 ali 150 KM) moči. Močnejši trije so lahko pod oznako eTSI podprti z blagim, 48-voltnim hibridnim sistemom, ki pri tako imenovanem jadranju lahko popolnoma izklopi bencinski motor in s tem poskrbi za še manjšo (pri Volkswagnu obljubljajo do 17 odstotkov) porabo goriva.

  

VSA ZALOGA
VW Golf 8 notranjost
VW Golf 8 notranjost Avtor: Anže Jamnik

Pokličite nas - z veseljem vam bomo pomagali!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Novi Volkswagen VW Golf 8 - nove linije
Novi Volkswagen VW Golf 8 - nove linije Avtor: Anže Jamnik

 

VW Golf 8 GTI, GTI TCR, GTD - sledijo kmalu

V ponudbi VW Golf 8 sta še plinsko gnani TGI in priključni hibrid (kombinacija bencinskega 1.4 TSI in električnega motorja) s sistemsko močjo 150 kW (204 KM) oziroma v različici GTE 180 kW (245 KM). Opremljena sta z baterijo kapacitete 13 kWh oziroma 50 odstotkov več kot pri predhodniku. Električni Golf se umika iz ponudbe in svoje mesto prepušča modelu ID.3, kasneje bodo možnost izbire dopolnili še legendarni VW Golf GTI, GTI TCR, GTD in brutalni Golf R32 z močjo več kot 220 kW (300 KM).

Volkswagen Golf 8 sprednji del
Volkswagen Golf 8 sprednji del Avtor: Anže Jamnik

 

Novi VW Golf 8 - ročni in avtomatski DSG menjalnik

Motorjem streže bodisi nov ročni menjalnik s šestimi stopnjami prenosa bodisi samodejni DSG z dvema sklopkama in prijetno majhno, porschejevsko oblikovano prestavno ročico med sedežema. V vožnji (enako kot pri tehnični osnovi) ni večjih sprememb in Novi Golf 8 se pelje podobno zanesljivo kot sedmica, z dobro uravnoteženim podvozjem učinkovito blaži udarce s ceste in obenem premore zadostno mero športne dinamike – je pa res, da ne izstopa ne v eni ne v drugi smeri. Tu je še cel kup varnostnih sistemov in pripomočkov, med katerimi so serijski sistemi za vožnjo po svojem pasu oziroma opozorilnik, če prevozite črto, in samodejno zaviranje v primeru naleta (vključno s pešci), med doplačilnimi pa velja posebej omeniti aktivni tempomat s samodejnim prilagajanjem hitrosti glede na trenutne omejitve in konfiguracijo ceste (samodejno zmanjšanje hitrosti pred zavoji ali v križiščih, na primer) ter sistem car2X, ki v krogu 800 metrov komunicira z infrastrukturo in drugimi prometnimi udeleženci. (1)

Volkswagen Golf 1,2,3,4,5,6,7,8
Volkswagen Golf 1,2,3,4,5,6,7,8 Avtor: Anže Jamnik

VW Golf 8 - Android Auto, Apple Carplay

Prvič je pri modelu VW Golf na voljo sistem projekcijskega zaslona, poleg sistemov Android Auto in Apple Carplay pa je lahko venomer povezan s svetovnim spletom in tako vozniku ter potnikom ves čas nudi številne podatke v realnem času tako z vidika prometnih kot drugih informacij (nekatere storitve bodo plačljive).

Kako bo s tem v Sloveniji in kako bo, na primer, samodejno prilagajanje hitrosti delovalo pri nas, bomo lahko preizkusili v kratkem, saj novi Golf na naše ceste prihaja s februarjem oziroma marcem 2020. Cene zaenkrat še niso znane, o vseh novostih vas bomo obveščali sproti. 

Ne zamudite vseh novosti in začetka prodaje VW Golf 8!

Izpolnite obrazec in obveščali vas bomo o vseh novostih in o začetku prodaje!

Imate vprašanja glede novega Golfa? Pokličite nas - z veseljem vam bomo pomagali!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Že znane cene za VW Golfa 8 v Sloveniji!


Akcijska ponudba v času predprodaje in bon za financiranje:
Novi VW Golf 8 je do konca meseca marca 2020 vključen v akcijo »VW All Inclusive«, kjer naše stranke v primeru financiranja prejmejo 1.000 EUR popusta ter vzdrževanje vozila za 4-leta oziroma do 60.000 km za 1 EUR na mesec. Več o ugodnostih si lahko preberete v naši novici All Inclusive ali na www.porscheleasing.si. Želite ponudbo za naročilo? Izpolnite obrazec ali pa nam pišite [email protected] ali pokličete + 386 31 616 918. Z veseljem smo vam na voljo!

VW Golf je v vseh generacijah prepričal naše stranke!

Število ocen: 270
5
         
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.
10. junij 2019
Anže L. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf R-Line Edition 1.5 TSI ACT
         
Navdusen sem nad hitrostjo izvedenega servisa.
9. maj 2019
Mihaela W. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Rabbit 1.0 TSI
         
S servisom sem bila zelo zadovoljna, saj imate zaposlene resnično prijetne in ustrežljive ljudi. Ničesar nisem pogrešala.
7. maj 2019
Slavko G. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Comfortline 1.6 TDI BM
         
Servisna storitev je bila popolna. Kot vedno :-)

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena Menjava olja Ljubljana, Maribor, Koper Servisni intervali - kdaj menjati olje? Oljni filter Menjava olja in filtra ...

VW ID.3 2020 - možna naročila, prva vozila bodo pri nas že septembra!

Naroči novi električni VW ID.3! Naj vas prepriča električna prihodnost. ZAHTEVAJ PONDUBO   Naroči novi električni VW ID.3! Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo nazaj.  Ime ...

VW Arteon in VW Arteon Shooting Brake 2020 - svetovna premiera

Želim več informacij o Arteonu! Naj vas navduši novi VW Arteon. IZPOLNI OBRAZEC Želim več informacij o Arteonu! Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo nazaj.  Ime Priimek   E-naslov ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.