Peter Prevc in Porsche Ljubljana nadaljujeta dolgoletno sodelovanje!

Peter Prevc in Porsche Ljubljana nadaljujeta dolgoletno sodelovanje!

Porsche Ljubljana je dolgoletni osebni sponzor vrhunskega športnega skakalca Petra Prevca.

Avtor: Porsche Inter Auto

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

Porsche Ljubljana in Peter Prevc

Pri Porsche Ljubljana že vrsto let podpiramo športnike in jim stojimo ob strani. Vse od leta 2013 smo osebni sponzor Petru Prevcu, kar si seveda štejemo v čast. Z največjim veseljem podpiramo mlade upe na poti do športnih uspehov ter na ta način skrbimo za odlične zgodbe. Sedaj, ko potrebuje avto tudi za družinsko življenje, smo mu z veseljem priskočili na pomoč. Veseli smo odličnega sodelovanja tako iz njegove kot tudi iz naše strani. Povsem novi Volkswagen Arteon Shooting Brake mu bo pri tem zagotovo več kot le izpolnil vse zahteve! Podpiramo športen in družinski način življenja!

Vodja prodaje znamke Volkswagen pri Porsche Ljubljana, g. Miran Žerjav, je Petru Prevcu predal ključe in ob tem dodal, da mu želi veliko srečno prevoženih kilometrov in mu ob tej priložnosti čestital.

Preverite vozila VW na zalogi!

Nova vozila
Nova vozilaod 15.442,00 €
Na zalogi48
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 5.900,00 €
Na zalogi146
Službena vozila
Službena vozilaod 11.990,00 €
Na zalogi116
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc Avtor: Jan Gregorin

Peter Prevc, ste vrhunski športnik in veliko časa na cesti, kaj vam je v avtu najbolj pomembno?

Vse skupaj mora ponujati. Avto mora biti udoben, da te med vožnjo nič ne »žuli«. To je zdaj, ko sem že malo starejši, najbolj pomembno (smeh). Ko sem doma, se vozim s svojim avtom, na tekmah pa večinoma s kombijem, tako da mi tam ni treba toliko voziti. Lahko se udobno namestim na več sedežev in je malo drugače. Doma pa mora biti avto tak, da se na avtocesti lepo pelješ.

Ali avto kdaj doživljate za zabavo?

Trenutno ne. Za zabavo je bilo bolj takrat, ko sem naredil izpit. Takrat je bilo še zanimivo malo dirkati. Smo šli kdaj tudi na Grobnik, kjer smo si izposodili avto in odpeljali kakšen krog, ali na gokarte. Zdaj sem to prerasel. Predvsem mora avto meni služiti, ne jaz njemu. 

Kot vrhunski športnik morate biti tudi izjemno pogumni. Kakšni pa ste na cesti?

Na cesti so me policisti kar umirili (smeh). Pred kakšnima dvema letoma sem skoraj vsak mesec dobil kazen zaradi prehitre vožnje. Nato sem ugotovil, da je na koncu le nekaj minut razlike, če se peljem 150 ali 160 km/h, zato je moja vožnja zdaj veliko bolj umirjena.

VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc Avtor: Jan Gregorin
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc Avtor: Jan Gregorin

S Porsche Ljubljana sodelujete že kar nekaj časa, so vaš dolgoletni osebni sponzor in že nekaj časa vozite Volkswagnove avtomobile. Kateri model ste vozili do sedaj?

Res je. Od nekdaj vozim Volkswagne, zato se zahvaljujem za sodelovanje s Porsche Ljubljana. Do pred kratkim sem imel Passata, zdaj pa imam Arteona Shooting Brake.

Kateri model znamke Volkswagen vozite zdaj?

Pri Porsche Ljubljana sem pred kratkim v uporabo prevzel popolnoma novi model iz ponudbe znamke Volkswagen. To je seveda športni Arteon Shooting Brake. Katera je prva stvari ki me je navdušila? Na prvem mestu je to zagotovo zunanji videz, ki je res suvereno izjemen in športen. Presenetila me je tudi notranjost, ki je presenetljivo udobna in prostorna, izpostavil pa bi tudi napredno digitalno tehnlogijo, kot so recimo digitalni merilniki Digital Cockpit Pro. Eleganca, videz ... in prostornost na zadnjih sedežih. Nekajkrat sem se peljal zadaj in bi se kar lahko navadil (smeh). Tudi prtljažnik je presenetljiv. Pet vrat reši veliko stvari. Prtljažnik je res ogromen. Zelo imam rad, da ni treba vsega zlagati.

Kakšnega Arteona pa vozite? Je štirikolesni pogon obvezen? 

Dizelskega z 200 konjskimi močmi in štirikolesnim pogonom. Predvsem zaradi nizke porabe in izjemne moči. Štirikolesni pogon 4MOTION je zame res nepogrešljiv. Ampak ne zato, ker bi se toliko vozil po snegu, temveč zaradi udobja, na katerega sem se navadil s štirikolesnim pogonom 4MOTION. Hitro lahko speljuješ in v ovinkih, ko stopiš na plin, se mi zdi, da je občutek veliko boljši. Ko se enkrat tega navadiš, nočeš več stran. Enako velja za avtomatski menjalnik.
 

Kaj je pri avtomobilu za vas najbolj pomembno, kaj mora avto imeti?

Mora imeti avtomatski menjalnik, biti mora udoben in imeti dovolj velik rezervoar, da ni treba na tri dni točiti goriva, pa električne pripomočke ... že čisto osnovne, kot je ESP. Brez tega bi se težko znašel, glede na to, da sem jih vedno imel v avtu in se nisem nikoli učil voziti brez tega. Tudi zvočniki morajo biti v redu. Za tistih nekajkrat, ko si zaželiš dobre glasbe, da ni hreščanja (smeh).
 

VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc Avtor: Jan Gregorin

Glasba ima pomembno vlogo v našem življenju. Povezujemo jo s posebnimi trenutki, izkušnjami in ljudmi. In ker nas spremlja na vsakem koraku, je z nami tudi med vožnjo v avtomobilu. Kakšno glasbo največkrat poslušate?

Ko sem za volanom, vlogo DJ-a največkrat prepustim kar sovozniku in si nato on izbere najljubšo glasbo. 
 

Katere Volkswagne ste imeli do zdaj?

Ko sem naredil izpit, sem kupil Passata, potem pa še Passata Alltrack. Odkar me je pod okrilje vzelo podjetje Porsche Inter Auto, sem imel Golfa, Passata in Arteona. Vozil sem tudi veliko drugih modelov. Med drugim sem preizkusil Tiguana, ki si ga je nato kupil moj oče. Peljal sem še Pola, Up-a in električnega Golfa.
 

Torej ste kar malo Volkswagnova družina?

Da, že od nekdaj. Oče je imel Sharana s turbodizelskim motorjem, ki je bil praktično neuničljiv. Z njim je prevozil več kot 300 tisoč kilometrov, od tega veliko po ne ravno prijaznem terenu (smeh).

VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc Avtor: Jan Gregorin

Med prvimi v Sloveniji ste preizkusili električnega VW ID.3 Kakšni so prvi vtisi?

Všeč mi je, ker je kompakten, igriv in zelo vodljiv. Všeč mi je tudi to, da premore kar nekaj dosega in je kot tak zares idealen za vse mestne vožnje in tudi za daljše poti. Zares me je navdušil z vsem!

Ste že kaj razmišljali, da bi uporabljal električni avto za svoje potrebe?

Elektrifikacijo pozdravljam, čeprav se ta tehnologija za zdaj zdi za določen življenski slog. Poleg tega bi se moral navaditi, da vsakič, ko prideš domov, priključiš avtomobil. Ko se bodo dosegi povečali, bo to to - čeprav je že sedaj veliko dosega. Všeč mi je tudi, da ima električni motor ves čas popoln izkoristek.

VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc
VW Arteon Shooting Brake 2021 in Peter Prevc Avtor: Jan Gregorin

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Novi VW Polo 2021 - že v predprodaji!

VW Polo konfigurator Novi Polo novosti Aktualna ponudba vozil Vas zanima novi Polo? Naj vas navduši nova tehnologija. ŽELIM ...

Novi VW Taigo 2021 - svetovna premiera!

VW Polo konfigurator VW Polo konfigurator Novi Polo GTI novosti ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.