Škodine smernice so športnost, digitalnost in trajnost

Škoda na pariškem avtomobilskem salonu 2018

Pariz (Francija), 24. september 2018 – Škoda se na pariškem avtomobilskem salonu 2018 predstavlja kot športna in trajnostna ponudnica mobilnosti. Češka znamka vabi obiskovalce salona od 2. do 14. oktobra na posebno digitalno izkušnjo: na Škodinem razstavnem prostoru lahko obiskovalci v kotičku za uporabniške izkušnje sami ustvarijo avatarja, z njim doživijo fiktiven dan in se pustijo voditi skozi digitalne ponudbe po meri.

Češki proizvajalec avtomobilov s študijo Škoda Vision RS v Parizu nakazuje podobo prihodnjega kompaktnega modela in naslednji razvojni korak športne družine RS, kamor se z novim modelom Škoda Kodiaq RS prvič prišteva tudi SUV. Izvedbi Scout in Sportline razširjata paleto kompaktnega SUV-ja Škoda Karoq. Škoda Octavia G-TEC se predstavlja z večjo močjo in večjim dosegom ob uporabi okolju prijaznega zemeljskega plina (CNG).

Preobrazba iz proizvajalca avtomobilov v 'simply clever družbo za najboljše mobilnostne rešitve' je pomemben sestavni del Škodine Strategije 2025. Na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu od 2. do 14. oktobra 2018 bo češka znamka pokazala, kako sta voznik in okolje vedno bolj povezana. Obiskovalci salona imajo na Škodinem razstavnem prostoru možnost, da sami virtualno preizkusijo nove tehnologije in storitve, ki olajšajo vsakodnevno mobilnost. V kotičku za uporabniške izkušnje lahko ustvarijo avatarja in svojemu digitalnemu alter egu določijo lastnosti in potrebe. Avatar potem s kratkimi videoposnetki obiskovalca vodi skozi fiktiven dan, ki ga olajšajo inovacije in mobilnostne storitve podjetja Škoda Auto DigiLab.
 


 

Inovativne mobilnostne in servisne storitve

Stalno rastoča platforma za souporabo avtomobilov HoppyGo, ki je med največjimi platformami za souporabo avtomobilov na Češkem, nudi čedalje večjemu številu članov fleksibilno mobilnost, ki jo je mogoče hitro in enostavno rezervirati prek skupne aplikacije za pametni telefon. Poleg aplikacije Škoda Connect lahko vozniki Škode sedaj dobijo informacije o svojem vozilu kar v domačem naslanjaču prek storitve Škoda Connect Alexa Skill, tako da glasovni asistenci Alexa podjetja Amazon postavijo enostavna vprašanja. Ta vprašanja so lahko npr. ali so vrata zaklenjena in okna zaprta, koliko goriva je v rezervoarju ali kje je Škoda parkirana. Poleg nemškega in angleškega jezika storitev Škoda Connect Alexa Skill sedaj podpira tudi francoski jezik, kmalu pa bo na voljo še za španski jezik. Po drugi strani pa integracija 'pametnega doma' omogoča nadzor nad lastnim domom kar iz vozila Škoda. Vozniki Škode lahko enostavno preverijo stanje različnih naprav v 'pametnem domu', npr. ali je luč v kuhinji prižgana in ali so okna zaprta.
 


Pogled v prihodnost s Škodo Vision RS

Konceptna študija Škoda Vision RS prikazuje Škodino vizijo prihodnjih športnih modelov RS in podobe prihodnjega kompaktnega modela. Škoda Vision RS združuje športnost emocionalnega novega oblikovalskega sloga s trajnostjo, ki zajema tudi uporabo recikliranega karbona in veganskih materialov. Poleg karbona, visokotehnološkega materiala, poznanega iz dirkalnih avtomobilov, v notranjosti prevladuje brušeno kristalno steklo, ki je tudi osvetljeno in animirano. Elektrificirani pogonski sklop zagotavlja vozno dinamiko in visoko učinkovitost.
 


 

Škoda Kodiaq RS – prvi SUV v družini RS

Proizvodnja novega Škode Kodiaqa RS bo stekla že kmalu. Prvi SUV z novim rdečim logotipom RS ima najmočnejši serijski dizelski motor (176 kW/240 KM) v zgodovini znamke Škoda. Še pred svetovno premiero je Kodiaq RS na Severni zanki Nürburgringa z rekordno vožnjo v kategoriji 7-sedežnih SUV-jev s časom 9:29,84 minute dokazal svoje odločne športne zmogljivosti. Poleg značilnega RS-videza z novimi odbijači, celostnimi LED-žarometi in visokosijajnimi črnimi elementi, kot so mreža hladilnika, okenski okvirji in zunanji ogledali, ima športni SUV tudi bogato serijsko opremo, ki vključuje štirikolesni pogon, sistem za prilagodljivo uravnavanje podvozja DCC in progresivno krmiljenje. Prvič v zgodovini je Škoda opremljena s serijskimi 20-palčnimi aluminijastimi platišči in novim sistemom Dynamic Sound Boost, ki dopolnjuje naravni zvok izpušne cevi in skrbi za ostrejši zvok motorja. Notranjosti dajejo pečat športni sedeži s perforirano alkantaro in usnjem v karbonskem videzu ter virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit).
 


 

Škoda Karoq Sportline z bencinskim motorjem z močjo 140 kW (190 KM)

S športno-dinamičnim videzom se ponaša tudi novi Škoda Karoq Sportline. Vsestransko zasnovani kompaktni športni terenec, ki je na trg prišel leta 2017, je v tej novi različici prvič in ekskluzivno na voljo tudi z 2,0-litrskim motorjem TSI z močjo 140 kW (190 KM). V izvedbi Sportline je emocionalni dizajn Karoqa še bolj izpiljen, številni detajli v črni barvi pa poudarjajo dinamični videz modela. Izrazito športen videz notranjosti ustvarjajo tudi črni športni sedeži z novimi tekstilnimi sedežnimi prevlekami in kontrastnimi srebrnimi šivi. Škoda Karoq Sportline je na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonom, kupci pa lahko izbirajo tudi med dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema z močjo 110 kW (150 KM) ali 140 kW (190 KM).
 


 

Škoda Karoq Scout – novi pustolovec

V Karoqovi paleti vlogo novega pustolovca prevzema Škoda Karoq Scout. Nova terenska različica ima pri vseh motorjih serijski štirikolesni pogon in robustnejši dizajn. Srebrni plastični elementi ščitijo elegantno karoserijo tako v velemestih kot tudi na zahtevnih terenih, kromirane letve pa obdajajo mrežo hladilnika in stranska stekla. Pod markantnimi obrobami kolesnih ohišij ima Scout 18-palčna aluminijasta platišča, opcijsko so na voljo tudi 19-palčna. Notranjost zaznamujejo klavirski lak, dekorativne letve v videzu temnega jesenovega lesa in sedeži z novimi prevlekami in kontrastnimi šivi. Za pogon so na voljo dva dizelska motorja z močjo 110 kW (150 KM) in 140 kW (190 KM) ter 1,5-litrski bencinski motor TSI z močjo 110 kW (150 KM).
 


 

Večja moč in večji doseg z zemeljskim plinom za Škodo Octavio G-TEC

Škoda Octavia G-TEC ima nov, zmogljivejši 1,5-litrski motor TSI z močjo 96 kW (130 KM). Z uporabo pogona na zemeljski plin se emisije CO2 zmanjšajo za približno 25 % v primerjavi s pogonom na bencin. Poleg tega je veliko manj dušikovih oksidov (NOx), saj pa sploh ni. Octavia G-TEC, ki je ekskluzivno na voljo v karavanski izvedbi (Combi) in z linijami opreme Active, Ambition in Style, izpolnjuje trenutno najstrožji kriterij izpušnega normativa Euro 6d-TEMP in s čistim, okolju prijaznim pogonom na zemeljski plin doseže 480 kilometrov. Skupna prostornina treh jeklenk za CNG je 17,7 kg. 11,8-litrski rezervoar za bencin zagotavlja mobilnost na območjih, kjer ni črpalk z zemeljskim plinom.

 

Podobni članki

Akcija letne pnevmatike 2019 - shop.porscheinterauto.net!

Letne gume 2019 v spletni trgovini shop.porscheinterauto.net, letne pnevmatike akcija   V spletni trgovini shop.porscheinterauto.net vam je vedno na voljo pestra izbira letnih ...

Novi družinski Caddy Family zdaj že za 18.990 €!

VW Caddy Family akcija, VW Caddy 2019   Volkswagen Caddy Life je idealno družinsko vozilo, saj vam ponuja nepredstavljivo veliko mero prostora in praktičnosti, prilagodljivosti, ...

Volkswagen Car-Net App-Connect* (aktivacija - aktivacijska koda)

Volkswagen Car-Net App-Connect - ugodnejša cena le do 30. 6. 2019!    Za visoko mero povezljivosti v avtomobilih znamke Volkswagen skrbi sistem imenovan App-Connect (Volkswagen ...

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.