Volkswagen ID.3 - vse kar morate vedeti o novem električnem avtomobilu!

Volkswagen ID.3 - vse kar morate vedeti o novem električnem avtomobilu!

Volkswagen ID.3 - tukaj je električna prihodnost znamke Volkswagen!

Avtor: Jan Gregorin

Volkswagen ID.3: vse najnovejše informacije na enem mestu!

Volkswagen ID.3 - Znamka Volkswagen z novim kompaktnim modelom Volkswagen ID.3 predstavlja novo ero električne mobilnosti, ki se vse bolj razvija tudi v Sloveniji. V avtomobilski industriji se število električnih avtomobilov iz dneva v dan neizbežno veča in čedalje več proizvajalcev skuša svetu predstaviti svojo električno štirikolesno stvaritev. Volkswagen nas je z modelom ID. kar dolgo dražil. Prvi primerki bodo prvim kupcem dostavljeni v prvi polovici leta 2020. V prispevku lahko vidite tudi fotografije VW ID.3 iz IAA Frankfurtskega avtosalona. (1)

 

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3 Avtor: Jan Gregorin

 

Začetek proizvodnje ID.3!

Znamka Volkswagen je 4. novembra 2019 že zagnala proizvodne obrate v tovarni v Zwickau. Cenovno dostopni ID.3 bo omogočil, da si ga bodo lahko zagotovili številni ljudje, ki si želijo prispevati k varovanju okolja. S proizvodnih trakov je prišel prvi avto v beli barvi. Temu je med drugimi temu prisostvovala nemška kanclerka Angela Merkel. Do konca naslednjega leta bo v tovarni predvidoma izdelanih 100.000 tisoč vozil VW ID3, nato pa naj bi letno proizvodnjo več kot potrojili. Skupina Volkswagen načrtuje, da bo do leta 2028 prodala okoli 22 milijonov električnih vozil. Začetek proizvodnje ID3 je tudi prvi velik korak k cilju, da Volkswagen do leta 2050 postane podnebno nevtralen proizvajalec prevoznih sredstev. (2)

 

Volkswagen ID.3 je prvi član družine ID.

Volkswagen je že letošnje leto začel s proizvodnjo modela Volkswagen ID.3. Predstavnik razreda kompaktnih vozil je prvi član družine ID. - nove generacije naprednih električnih vozil. Litij-ionske baterije te družine bodo omogočale doseg do 550 km in s tem udobne potovalne razdalje. Prihodnjim lastnikom modelov ID. ne bo treba skrbeti niti glede trajnosti baterije. Volkswagen bo namreč jamčil, da se zmogljivost baterije celo po 8 letih oz. 160.000 km ne bo zmanjšala pod 70 odstotkov uporabne kapacitete. (3)

 

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3 Avtor: Jan Gregorin

 

Predstavlja začetek nove dobe - električne mobilnosti

''Volkswagen ID.3 je prvi električni avto na svetu z nevtralno bilanco emisij CO2. Njegov pomen je simbolen: za inovativno tehnologijo, za svobodo individualne mobilnosti in za varstvo podnebja," je na IAA Frankfurt avtosalon dejal Ralf Brandstätter, izvršni direktor znamke Volkswagen Osebna vozila.

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3 Avtor: Jan Gregorin

Volkswagen ID.3 je po dimenzijah podoben modelu VW Golf

Pri modelu Volkswagen ID.3 gre za v celoti električno kombilimuzino, podobnih dimenzij kakor Golf in zna se zgoditi, da kakor Beetle in Golf, predstavlja nov mejnik v zgodovini znamke Volkswagen. To je prvi model Volkswagnove nove platforme MEB, katera nam bo v prihodnosti zagotovo prinesla še obilo novih električnih vozil. (4)

VW ID.3 tehnični podatki, kapaciteta baterije, motor in domet

Kapaciteta baterije in motor (pogonski sklop) Domet
45 kWh kapaciteta baterije, motor z močjo 110 kW 330 kilometrov
58 kWh kapaciteta baterije, motor z močjo 150 kW 420 kilometrov
77 kWh kapaciteta baterije, motor z močjo 150 kW 550 kilometrov
Volkswagen ID.3 notranjost
Volkswagen ID.3 notranjost Avtor: Jan Gregorin

 

Ogromno možnosti za personalizacijo - ID.3

Na voljo so baterijski sklopi z različnimi kapacitetami. Kapacitete baterij pri novem modelu Volkswagen ID.3 so med 45 kWh ter 77 kWh, kar poskrbi za doseg od 330 pa do zavidljivih 550 kilometrov z enim polnjenjem. Na začetku bo na voljo posebna različica Volkswagen ID.3 1st v treh različnih stopnjah opreme z dvema močnejšima baterijama. Oprema naj bi bila že pri začetnem paketu opreme zelo bogata in vključuje celo 19-palčna aluminijasta platišča!

Polnjenje modela Volkswagen ID.3 bo potekalo kakor pri večini evropskih električnih avtomobilov, in sicer ga boste lahko polnili doma ali pa na hitrih polnilnicah. V sklopu dodatne opreme bo na voljo hitro polnjenje pri 100 kWh, kar pomeni, da se bo baterija za 290 prevoženih kilometrov napolnila v samo pol ure! 

Volkswagen ID.3 notranjost
Volkswagen ID.3 notranjost Avtor: Jan Gregorin

 

Volkswagen ID.3: v živo iz mednarodne predstavitve v Frankfurtu!

Novi Volkswagen ID.3 je bil razvit na modularni platformi za električna vozila (MEB), ki so jo razvili v Volkswagnu. Maja letos je Volkswagen uspešno začel zbirati predhodne rezervacije za Volkswagen ID.3 1st Edition – omejena serija 30.000 primerkov z zelo bogato opremo.

Volkswagen ID.3 1st Edition bo opremljen s srednjo od treh možnih velikosti baterij, prvi kupci bodo svoje primerke dobili v začetku leta 2020. Kapaciteta baterije za to izvedbo znaša 58 kWh – s tem lahko z motorjem moči 150 kW in 160 km/h končne hitrosti Volkswagen ID.3 1st prevozi do 420 kilometrov po standardu WLTP. Poleg te možnosti bosta za model Volkswagen ID.3 na voljo še bateriji s kapaciteto 45 in 77 kWh. Volkswagen ID.3 z baterijo s 45 kWh bo z enim polnjenjem lahko prevozil do 330 kilometrov, če pa se boste odločili za izvedbo s 77 kWh, pa znaša doseg do 550 kilometrov. (5)

Volkswagen ID.3 notranjost
Volkswagen ID.3 notranjost Avtor: Jan Gregorin
Novi Volkswagen ID.3 sprednji žarometi v tehnologiji LED
Novi Volkswagen ID.3 sprednji žarometi v tehnologiji LED Avtor: Jan Gregorin
Volkswagen ID.3 zadnje luči v LED tehnologiji
Volkswagen ID.3 zadnje luči v LED tehnologiji Avtor: Jan Gregorin

Volkswagen ID.3 - kakšne bodo kapacitete baterije in domet?

Ko bo proizvodnja električnega modela VW ID.3 stekla v polni meri, bodo na voljo trije različni baterijski sklopi, ki se razlikujejo glede na kapaciteto baterije in seveda po dometu oziroma dosegu. Preverite doseg, domet in tehnične podatke!

  • 45 kWh kapaciteta baterije, motor z močjo 110 kW zagotavlja domet 330 kilometrov
  • 58 kWh kapaciteta baterije, motor z močjo 150 kW zagotavlja domet 420 kilometrov
  • 77 kWh kapaciteta baterije, motor z močjo 150 kW zagotavlja domet 550 kilometrov

Vse informacije o novem VW ID.3, boste našli tudi na uradni strani volkswagen.si/id3

Volkswagen ID.3 19-palčna aluminijasta platišča
Volkswagen ID.3 19-palčna aluminijasta platišča Avtor: Jan Gregorin

 

Mobilnost prihodnosti se pri novem Volkswagen ID.3 nadaljuje tudi v notranjosti

Notranjost Volkswagen ID.3 kljub izraziti mobilnosti prihodnosti vseeno spominja na klasične Volkswagen modele. To seveda pomeni, da je notranjost kakovostna, razkošna in opremljena z ogromno tehnologije, največ zanimanja pa vzbuja ''head-up display'' in osrednji zaslon naprednega multimedijskega sistema.

Volkswagen ID.3 19-palčna aluminijasta platišča
Volkswagen ID.3 19-palčna aluminijasta platišča Avtor: Jan Gregorin

Mobilnost prihodnosti se pri novem Volkswagen ID.3 nadaljuje tudi v notranjosti

"Z Volkswagen ID.3 se po Hrošču in Golfu pričenja tretje veliko poglavje strateškega pomena v zgodovini naše znamke. Z modelom Volkswagen ID.3 bomo namreč električno mobilnost približali širokim množicam. Z modelom ID.3 bomo najprej naelektrili Evropo, kmalu za tem pa z ostalimi e-modeli iz družine ID. še druge svetovne regije." To je dodal Jürgen Stackmann, član uprave znamke Volkswagen in direktor prodaje, marketinga in poprodaje, na uvodni prireditvi v koncernskem forumu DRIVE Volkswagen v Berlinu. 

Volkswagen ID.3 1st
Volkswagen ID.3 1st Avtor: Jan Gregorin
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3 Avtor: Jan Gregorin

Električni avtomobil za vsakogar - Volkswagen ID.3

Poleg vpliva na zgodovino znamke Volkswagen pa ima novi Volkswagen ID.3 še eno skupno lastnost z legendarnim ''hroščem'', in sicer bo prav tako gnan preko zadnjega kolesnega para, kar bo zagotovo pripomoglo k boljši vozni dinamiki, manjšemu obračalnemu krogu ter k boljši razporeditvi teže.

O modelu Volkswagen ID.3 vemo skoraj vse, a se veselimo dne, ko ga bomo lahko preizkusili tudi sami.

 

Volkswagen e-up! - prenovljena generacija 2019/2020

Za vas bi morda bil primeren VW e-up! - preverite vse najnovejše informacije.

Volkswagen e-up!
Volkswagen e-up! Avtor: Jan Gregorin
Volkswagen e-up!
Volkswagen e-up! Avtor: Jan Gregorin
Volkswagen e-up!
Volkswagen e-up! Avtor: Jan Gregorin

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

MENJAVA OLJA V MOTORJU - ugodno pri Porsche Inter Auto! Zagotovite si brezhibno in strokovno vzdrževano vozilo. MENJAVA OLJA v avtu spada v redno vzdrževanje avtomobila in menjava ...

Novi AUDI A3 2020 - letošnja največja novost znamke, že sprejemamo naročila!

Novi Audi A3 Sportback 30 TFSI Novi Audi A3 Sportback 30 TFSI - Komfort paket in bonus za prva naročila Moč motorja: 81 kW / 110 KM; menjalnik: ročni (6. stopenjski) AKCIJSKA CENA: 23.430 € 26.031 ...

AUDI AKCIJSKA PONUDBA: posebna ponudba vozil Audi A1, A3, A4, Q2, Q3 in Q5!

Audi A1 akcija Audi A4 akcija Audi Q2 akcija Audi Q3 akcija Audi Q3 Sportback akcija Audi Q5 akcija Zanimivo - Novi Audi A3 akcija Zanimivo - Audi e-tron akcija AKCIJA: Obarvajte svoj ...

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-16.ure

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.