Novi CUPRA Formentor 2024 - še več emocij

Že v salonih CUPRA Porsche Verovškova in Porsche Ptujska cesta

Avtor: Porsche Inter Auto, 2.9.2024

Novi Cupra Formentor 2024

CUPRA pospešuje dalje! Predstavljamo novega izpopolnjenega CUPRA Formentor 2024 - sedaj še bolj dinamičen in športen.

NAJNOVEJŠE NOVICE - ŽE V SALONIH
Povsem novi CUPRA Formentor je že na voljo za naročila! Prva vozila so že v naših salonih pri Porsche Verovškova in Porsche Ptujska cesta. Izkoristite ugodnosti ob nakupu.

Novi CUPRA Leon 2024 - največje novosti:

  • nov bolj agresiven dizajn
  • unikatno CUPRA oblikovanje ločen
  • novi LED matrični žarometi
  • prenovljena notranjost z novimi materiali
  • nove mat barve
  • nov 13 palčni zaslon
  • novi izpopolnjeni motorji (do 333 KM za izvedbo VZ 4Drive)
  • nov Plug-in hibrid z 100km dosega
  • Drift način

Izberite novi CUPRA Formentor!

Prednaročite ga in bodite prvi v Sloveniji.

Novi CUPRA Formentor VZ 2024 Avtor: CUPRA
Novi Cupra Formentor 2024 Avtor: CUPRA

Nova doba CUPRA dizajna

Novi CUPRA Formentor uvaja nov oblikovalski jezik DNK znamke CUPRA, z ospredjem v obliki nosu morskega psa, trikotnimi žarometi in velikim, drzno oblikovanim spodnjim delom. Sprednji del novega CUPRA Formentorja je močan in odločen, z integriranim logotipom CUPRA neposredno na pokrovu motorja nad veliko sprednjo masko, obdan pa je z opcijskimi CUPRA matričnimi LED sprednjimi žarometi (standardno: polni LED), ki vključujejo prepoznavni dizajn – trije osvetljeni trikotniki, uokvirjeni znotraj trikotnika.

Oblikovanje sprednjega dela dodaja moč izraza in občutek širine, medtem ko tanke reže za zajem zraka pod "nosom morskega psa" dodajajo tehničnost in prefinjenost. Mreža maske je odprta, da zagotavlja tako obliko kot funkcijo, kar je nujno v zmogljivem avtomobilu.

Ko se pogled premakne na stranske oblikovalske podrobnosti, postanejo atletske proporcije in značaj novega CUPRA Formentorja še bolj očitni. Njegova dinamična, dobro uravnotežena silhueta stoji na proporcionalno velikih kolesih – na voljo je osem različnih litih platišč med 18 in 19'', vključno z novimi kovanimi platišči, ki pomagajo zmanjšati težo in povečati dinamiko.

CUPRA Formentor notranjost Avtor: CUPRA

CUPRA notranjost na najvišjem nivoju

Surova čustva novega CUPRA Formentorja se odražajo tudi v notranjosti, ki je izboljšana s kakovostnimi materiali, uvedbo trajnostnih materialov ter naborom digitalnih tehnologij in izbiro materialov.

Značilni volan CUPRA, opremljen s športnimi prestavnimi ročicami in 2 satelitskima gumboma – so sedaj že v osnovni opremi za različice s avtomatskim menjalnikom (levi je – maksimizira nadzor in izboljša vozniško izkušnjo. Digitalna arhitektura in popolnoma posodobljeni izbor materialov usmerjajo misli k vrhunski napravi, kar še dodatno poudarja njene zmogljivosti.

Digitalizacija je v središču pozornosti voznika. Nova in izboljšana HMI je vgrajena v digitalno armaturno ploščo za volanom ter v večji 12,9-palčni informacijsko-razvedrilni sistem z osvetljenim drsnikom.

Informacijsko-razvedrilni sistem je izboljšan z App Bar, pripomočki in Clima Bar, ki omogočajo enostavno uporabo vmesnika. Gre za preprostost, personalizacijo in vrhunski dizajn. Klimatska naprava je zdaj brezhibno integrirana v glavni zaslon enote, kar omogoča dostop do vseh funkcij vozila in asistentov z enim klikom ter združuje digitalne in fizične interakcije.

Novo je za prave audifile na voljo tudi visokozmogljiv audio sistem Sennheiser, s 12 zvočniki. Močan 390-vatni sistem potaplja voznika in potnike v edinstveno zvočno izkušnjo enega najbolj priznanih proizvajalcev premium Audio opreme na svetu. Sistem vsebuje najnovejšo tehnologijo in Sennheiserjev programski paket AMBEO Concerto, ki zna destilirati temeljne komponente glasbe, vključno z različnimi instrumenti in akustiko prostora, ter jih prerazporediti po celotnem avtomobilu. Tagotavlja čist, značilen zvok znamke Sennheiser, ki je ustvarjen na podlagi dolge zgodovine podjetja pri zagotavljanju zaupanja vrednih zvočnih rešitev za umetnike in glasbene profesionalce.

Notranjost Cupra Formentor Avtor: Cupra
Formentor notranjost - Sennheiser Avtor: Audi

Formentor motorji - 1.5 TSI, hibrid, ali VZ s 333KM

Novi CUPRA Formentor je zasnovan tako, da združuje zmogljivost motorjev z notranjim izgorevanjem in elektrificiranih pogonskih sklopov.

Na voljo je s široko paleto pogonskih sklopov, vključno s štirimi različnimi tehnologijami: TSI (bencinski), TDI (dizelski) in nova generacija eHybrid motorjev (priključni hibrid). Skupaj je na voljo osem različnih pogonskih opcij, z močjo od 150 KM do 333 KM.

TSI (bencinski motorji) Vstopna različica novega CUPRA Formentorja je novi 1,5-litrski TSI bencinski motor, ki razvije 150 KM (110 kW) in je povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Zmogljivost se poveča pri večjem 2,0-litrskem TSI bencinskem motorju z močjo 204 KM (150 kW), ki je povezan s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom (4Drive).

eTSI (blagi hibrid) CUPRA Formentor je zdaj prvič na voljo tudi z novim blagim hibridom (eTSI). Ta različica SUV-ja ponuja še večjo učinkovitost. Sistem, ki je na voljo z 1,5-litrskim 150 KM (110 kW) bencinskim motorjem, izključno v kombinaciji z DSG menjalnikom, združuje 48V tehnologijo blagega hibrida z motorjem z notranjim izgorevanjem.

Sistem uporablja 48V zagonski generator in 48V litij-ionsko baterijo, pridobljena učinkovitost pa je deloma dosežena, ker sistem omogoča vožnjo brez motorja v določenih situacijah, regenerira energijo pri zaviranju in podpira motor z električno pomočjo.

TDI (dizelski motorji) Dizelska različica je pomembna za določene trge in stranke. CUPRA Formentor je na voljo tudi z 2,0-litrskim TDI motorjem, povezan s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG in proizvede 150 KM (110 kW).

eHybrid (priključni hibrid) Z novo generacijo priključnih hibridov CUPRA znova dokazuje, da sta elektrifikacija in zmogljivost popolna kombinacija.

Novi CUPRA Formentor bo na voljo z dvema različicama priključnih hibridov: 204 KM (150 kW) in 272 KM (200 kW).

Obe različici sta opremljeni z novim 1,5-litrskim TSI motorjem, elektromotorjem in večjo baterijo, ki zdaj omogoča neto kapaciteto 19,7 kWh. To CUPRA Formentorju omogoča več kot 100 km dosega na čisto električni pogon. Baterijo je zdaj mogoče hitro polniti z močjo do 50 kW (DC polnjenje) na poti ali doma z uporabo 11 kW polnilne postaje (prej 3,6 kW).

CUPRA Formentor VZ e-HYBRID (200 kW/272 KM) je lahko opremljen z Brembo zavorami. Štiribatne Brembo čeljusti v kombinaciji z večjimi perforiranimi diski (370x32 mm) zagotavljajo povečano zmogljivost zaviranja.

CUPRA Formentor - pregled motorjev, tehnični podatki

 

Različica Moč Menjalnik Pogon
CUPRA Formentor 2.0 TSI 4Drive 333 KM DSG avt. Bencin (4x4)
CUPRA Formentor 1.5 eHyrid 150 KM DSG avt. Prključni hibrid (doseg 124 k na elektriko)
CUPRA Formentor 1.5 eTSI 150 KM DSG avt. Blagi hibrid
CUPRA Formentor 1.5 TSI 150 KM 6-stopenjski ročni Bencin
CUPRA Formentor 2.0 TDI 150 KM DSG avt. Dizel
CUPRA Formentor 1.5 eHybrid VZ 177 KM DSG avt. Prključni hibrid (doseg 118 k na elektriko)

 

 

Novi CUPRA Formentor VZ 2024 Avtor: CUPRA

 

Formentor VZ - vrhunec ponudbe

Na vrhu ponudbe CUPRA Formentorja so različice VZ, kar v španščini pomeni "Veloz" (hiter). To odlično opisuje najzmogljivejše različice SUV-ja.

Novi CUPRA Formentor VZ bo na voljo z dvema bencinskima različicama. Prva razvije 265 KM (195 kW), povezana s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in pogonom na sprednja kolesa.

Druga pa razvije 333 KM (245 kW) in je prav tako povezana s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Opremljena je z novo vozno nastavitvijo, kalibrirano za dirkališča, z vgrajeno tehnologijo razdeljevalnika navora, ter opcijskimi Akebono zavorami in Akrapovič izpušnim sistemom.

Sistem razdeljevalnika navora je nameščen na zadnji osi, elektrohibridno nadzorovan z dvema neodvisnima sklopkama, ki omogočata neodvisen nadzor navora na vsakem zadnjem kolesu. To pomeni, da lahko prenaša moč med zadnjim levim in desnim kolesom med vožnjo v ovinku, kar CUPRA Formentorju 2.0 TSI 333 KM omogoča še večjo okretnost.

Sistem podvozja CUPRA Formentorja 2.0 TSI 333 KM omogoča vključitev načina Drift. Ko ste na dirkališču, se visokozmogljivi SUV izkaže kot zabaven avtomobil. V tem načinu je ESC v športnem načinu, tehnologija razdeljevalnika navora pa omogoča, da se vsa moč prenese na eno zadnje kolo, kar pomaga avtomobilu, da zavija kot pri drsenju. ESC lahko tudi popolnoma izklopite.

CUPRA Formentor 2.0 TSI 333 KM zagotavlja vrhunski nadzor pri zaviranju zahvaljujoč standardnim 18-palčnim zavoram; lahko pa je opremljen tudi z opcijskimi zavorami s šestbatnimi Akebono čeljustmi (375 mm x 36 mm), kar zagotavlja večjo zanesljivost, ne glede na zahteve.

 

Akrapovic izpuh in Brembo zavore Avtor: Cupra

 

Novi standardi v digitalni svetlobi

Povsem novi Audi Q5 2025 ponuja digitalne dnevne luči s tehnologijo LED spredaj in druge digitalne zadnje luči OLED druge generacije zadaj. S približno 60 segmenti na digitalno ploščo OLED vse bolj postaja pomemben dejavnik v zadnjem delu vozila. To omogoča komunikacijo med avtomobilom in povečuje varnost v cestnem prometu, na primer z novo komunikacijsko lučjo v Q5.

Dinamični svetlobni učinki pri odklepanju in zapuščanju vozila odražajo estetiko gibanja kot del Audijeve DNK, ko gre za osvetlitev. Prav tako aktivni digitalni svetlobni podpis, ki daje nov vtis živahnosti. Žarometi in zadnje luči so narisani v treh dimenzijah, ponujajo izbirne digitalne svetlobne podpise in tako združujejo fizični in digitalni svet. To je seveda izredno podobno kot pri pred kratkim predstavljenim novem Audi Q6 e-tron 2024.

 

CUPRA Tavascan 2024 - že na voljo za naročilo

Prvi električni CUPRA SUV Tavascan - že v predprodaji. Doseg do 547 km* (WLTP).

 

Novi CUPRA Formentor 2024 Avtor: Audi

 

 

CUPRA Porsche Verovškova & NK Olimpija

Uradni trgovec z vozili CUPRA Porsche Verovškova ponosno podpira, kot partner mobilnosti, nogometni klub OLIMPIJA

 


 

Ugodna menjava Staro za novo

Za vas imamo odlično ponudbo staro za novo Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.

Prednosti ob odkupu, staro za novo:

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila
  • dodatne ugodnosti staro za novo
  • posebno financiranje/zavarovanje pri PFGS

Odkup vozil – plačilo TAKOJ!

Vozilo izplačamo takoj po opravljenemu ogledu oz. odkupu vozil.

 

5

Vrhunska izkušnja

5
Leopold B. stranka Porsche Verovškova
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
5
Boris K. stranka Porsche Ptujska cesta
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5
Stanislav G. stranka Porsche Verovškova
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
Poglej vsa mnenja

 

Ugodna menjava Staro za novo

Za vas imamo odlično ponudbo staro za novo Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.

Prednosti ob odkupu, staro za novo:

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila
  • dodatne ugodnosti staro za novo
  • posebno financiranje/zavarovanje pri PFGS

Odkup vozil – plačilo TAKOJ!

Vozilo izplačamo takoj po opravljenemu ogledu oz. odkupu vozil.

 

 

Nazaj na uvodno