Kalkulator financiranja - izračun leasinga

Ponudba za vozila kupljena pri Porsche Inter Auto

Vrednost vozila
Polog
6.000
Obdobje financiranja
96 mes.
MESEČNI OBROK

194€

/m
Cena vozila 20.000,00 EUR (z DDV)
Polog prodajalcu 6.000,00 EUR
Skupni znesek financiranja 14.000,00 EUR
Odplačilna doba 96 mesecev
Mesečni obrok 194,37 EUR
Stroški obdelave 150,00 EUR
Rizični sklad 0,00 EUR
EOM 8,27 %
Datum 21.04.2024
Pogodbena obrestna mera 7,50 %
Skupni znesek za plačilo 18.809,52 EUR

*Informativni izračun višine mesečnega obroka za izbrano obdobje financiranja v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu z družbo PORSCHE LEASING SLO d.o.o., firma za leasing Ljubljana. Več na porscheleasing.si.

AVTO LEASING - izračun financiranja vozila

Ponudba za vozila kupljena pri Porsche Inter Auto

S kalkulatorjem financiranja (1) si lahko izračunate informativni leasing izračun za vaše vozilo. Izbira vozila je običajno lažji del nakupa. Bolj zapleteno in vsekakor bolj stresno je financiranje vozila. Ampak tudi v tem primeru vam bomo pri nas ponudili najboljšo možno rešitev prek družbe Porsche Finance Group Slovenia.

Pri nas vam ponujamo najboljšo možno rešitev, da boste lahko do izbranega avtomobila prišli s čim manj finančnih težav, dovolj hitro in brez posebnih zapletov – vse kar potrebujete, boste uredili na enem mestu. V naših poslovalnicah vam ponujamo:

 • avto kredit: KreditKlasik, KreditPlus
 • avto leasing: Finančni leasing, Finančni leasing plus, Operativni leasing
 • financiranje polnilnih postaj MOON

Potrebujete financiranje?

Vpišite vprašanje in vam odgovorimo takoj!

 

 

 

 

Svetovanje pri izračunu financiranja

Posebnost financiranja prek Porsche Finance Group Slovenija (2) je seveda dejstvo, da je financiranje prilagojeno našim koncernskim znamkam in modelom. Prednosti, ki jih je deležen kupec, se tako pojavljajo v obliki stalnih prodajnih akcij.

Prav gotovo je finančni lizing ena od najbolj privlačnih in zanimivih rešitev financiranja, ki je tudi v Sloveniji vse bolj popularna. Višina pologa in s tem obroka je prirejena plačilni sposobnosti vsakega kupca, seveda pa se zmožnostim in željam prilagajmo, kolikor je to le mogoče. Finančni lizing lahko traja od enega do sedmih let, višina pologa pa je prilagodljiva, zaželjena pa je vsaj 20 odstotkov vrednosti vozila.

Vse akcije zbrane na enem mestu

Financiranje urejeno po vaši meri

Lizing izračun vozila - prednosti

Ugodno akcijsko financiranje

Pri izbiri financiranja vozila vam bodo pomagali naši prodajni svetovalci, ki vam bodo ponudil najbolj ugodno financiranje avtomobila, saj preko celega prodajnega postopka najbolj poznajo vaše želje, pričakovanja in zmožnosti. To hkrati tudi pomeni, da boste vse podrobnosti financiranja lahko uredili enostavno in hitro na enem mestu, brez dolgih in zapletenih birokratskih postopkov, s strokovnim vodenjem in prijazno besedo naših prodajnih strokovnjakov. Kar ob kavici, med nakupom.

Finančni leasing ali avtomobilski kredit?

Ena in za številne stranke najbolj zanimiva med paleto rešitev je klasični kredit. Takšen kredit je mogoče najeti za odplačilno dobo od treh do petih let, edini pogoj pa je, da znaša maloprodajna cena vozila najmanj 6.000 evrov. Seveda pa avtomobil tako kot pri klasičnem kreditu ob podpisu kupoprodajne pogodbe v postane vaša last!

Druga rešitev, ki prinaša svoje prednosti, je finančni leasing (avto leasing). Ta se nekoliko razlikuje od kredita, saj avtomobil, ki ga kupite postane vaš šele, ko se leasing izteče. Takšen nakup je včasih še nekoliko bolj smotrn. Recimo, da že imate star avtomobil, ki bi ga želeli zamenjati z novim. Starega vam namreč lahko odkupijo, njegovo vrednost pa nato upoštevajo pri začetnem vložku za nakup novejšega. Ta vložek lahko znaša do polovice zneska celotnega financiranja in višji kot je začetni vložek, manjši bodo obroki.

Avtomobilski kredit

KreditKlasik: Vozilo želite kupiti? Zaradi tega vam za izbrano vozilo še zdaleč ni potrebno predložiti gotovine v celotni vrednosti nakupa. S kreditom Klasik ali kreditom Plus lahko financirate čisto enostavno in v mesečnih obrokih. Dobo financiranja in mesečne obroke lahko oblikujete po svoji meri. Z ustrezno izbranim pologom lahko zmanjšate višino mesečnega obroka.

Z mesečnimi obroki, v okviru vaših potreb in zmožnosti, je kreditKlasik prilagojen vašemu življenjskemu stilu. Namesto enkratne finančne obremenitve, so obroki razporejeni skozi izbrano obdobje financiranja. Oblikujete si svoj plan financiranja in ohranite možnosti za izpolnjevanje ostalih želja. Z ustrezno izbranim pologom lahko zmanjšate višino mesečnega obroka. Ves čas dobe financiranja imate možnost predčasnega zaključka pogodbe. Ob zaključku pogodbe o financiranju je glavnica poplačana v celoti.

 Ciljna skupina:

 • Stranke, za katere je pomembno lastništvo in z ustrezno boniteto.
 • Doba financiranja: 12 do 84 mesecev
 • Mesečne obveznosti: odvisne od trajanja pogodbe, vplačanega pologa in plačilne sposobnosti.
 • Želen polog: vsaj 20%
 • Najvišja starost vozila ob zaključku pogodbe: 10 let


KreditPlus: V primerjavi s klasičnim kreditom so ob nakupu enakega vozila obroki lahko nižji, lahko pa ostanejo enaki ob nakupu vozila višje vrednosti. Pri kredituPlus na začetku pogodbe določimo kolikšen bo neodplačan del glavnice po izteku izbranega obdobja. To imenujemo »ostanek vrednosti«, o načinu njegovega plačila pa se dogovorimo ob izteku pogodbe.

Ciljna skupina:

 • Stranke, za katere je pomembno lastništvo in, ki želijo nižjo mesečno obveznost ali pa imajo interes kupiti vozilo višje vrednosti, v primerjavi s klasičnim kreditom.
 • Doba financiranja: 12 do 84 mesecev
 • Mesečne obveznosti odvisne od: trajanja pogodbe, vplačanega pologa, izbranega modela in motorne različice vozila ter dogovorjenih na leto prevoženih kilometrov
 • Želen polog: vsaj 20%
 • Najvišja starost vozila ob zaključku pogodbe: 10 let

Avto leasing

Finančni leasing in kredit nista edini rešitvi, ki jih ponujamo v sklopu financiranja vozil prek družbe Porsche Finance Group Slovenia. Poskrbimo namreč lahko tudi za posameznike ali podjetja, ki avtomobila pravzaprav ne želijo kupiti, vseeno pa ga potrebujejo. To omogoča operativni leasing, pri katerem prevzamemo skrb za vaš avtomobil, ki bo tako ves čas v najboljši formi. Pri tej obliki financiranja vam omogočamo, da tudi vi sami na nek način tudi sami poskrbite za višino mesečnega obroka, saj je ta odvisen od števila prevoženih kilometrov v vsakem mesecu posebej, hkrati pa je s 30 odstotki najvišjega pologa nižji tudi vstopni znesek. In ko se obdobje leasinga, ki lahko traja od 36 do 60 mesecev oziroma od treh do petih let, konča, vozilo preprosto vrnete in prevzamete novega. Za prodajo starega poskrbijo pri Porscheju.

Operativni leasing: Namenjen je vsem podjetjem, samostojnim podjetnikom in vsem podjetnim posameznikom, ki želite voziti novo vozilo, kot da je vaša last, svoj denar pa uporabiti za druge, donosnejše naložbe. Operativni leasing ustreza klasičnemu najemu. Investirate samo v uporabo vozila.  Prodajo vozila ob zaključku pogodbe prevzame Porsche Leasing.  

Ciljna skupina:

 • Fizične in pravne osebe ter samostojni podjetniki, ki želijo vozilo samo uporabljati in ne želijo lastništva
 • Doba najema: 24 do 60 mesecev
 • Mesečne obveznosti: odvisne od trajanja pogodbe, višine delne najemnine, izbranega modela in motorne različice vozila ter dogovorjenih na leto prevoženih kilometrov.
 • Delna najemnina: do maksimalno 30%


Finančni leasing: Za vse, ki želite po izteku pogodbe postati lastnik izbranega vozila, v času dobe financiranja pa vozilo lahko neomejeno uporabljate. S plačilom zadnjega obroka poravnate vse obveznosti in postane lastnik vozila.

Ciljna skupina

 • Fizične osebe, ki želijo pridobiti lastništvo vozila.
 • Pravne osebe, ki si želijo vozilo stroškovno opredmetiti v osnovnih sredstvih (amortizacija).
 • Doba financiranja: 12 do 84 mesecev.
 • Mesečne obveznosti: odvisne od trajanja pogodbe, vplačanega pologa in plačilne sposobnosti.
 • Želen polog: vsaj 20%.
 • Prenos lastništva ob plačilu zadnjega obroka in po ureditvi prenosa lastništva v registru motornih vozil. 

Uorabno za podjetja 

Finančni najem: Za podjetja finančni najem oz. finančni leasing pomeni, da je predmet najema prikazan med sredstvi - aktiva bilance stanja. V enaki višini je prikazana obveznost do najemodajalca - pasiva bilance stanja. Obračunavanje amortizacije pomeni odhodek v izkazu poslovnega izida. Plačani obroki predstavljajo zmanjšanje obveznosti in odhodke iz financiranja.

Poslovni najem: Za podjetja poslovni najem oz. operativni leasing pomeni, da predmet najema ni izkazan v bilanci stanja, plačila pa predstavljajo stroške najemnin.

Potrebni dokumenti

Za sklenitev financiranja vozil pri Porsche Inter Auto potrebujete le osebni dokumentvozniško dovoljenjedavčno številko in zadnje 3 plačilne liste. V nekaterih primerih za sklenitev potrebujemo več podatkov, kar pa vam sporočimo naknadno. Financiranje vozil lahko sklenejo tako fizične osebe, kot zaposleni v tujini, pokojninski upravičenci, kmetovalec, samostojni podjetniki, družbe, itd.

Prednosti financiranja vozil v Porsche poslovalnicah:

 • Financiranja z akcijsko obrestno mero in nizkimi stroški rizičnega sklada;
 • Enostavno in hitro, odgovor z naše strani prejmete že v 24 urah;
 • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja;
 • Način financiranja prodajni svetovalec vedno prilagodi osebnim željam.

Odgovori na pogosta vprašanja (FAQ) za financiranje vozil

Spodaj smo za vas zbrali odgovore na najpogostejša vprašanja, ki jih zastavljajo naše stranke. V primeru, da s podanimi odgovori še vedno niste prejeli želene informacije, vam z veseljem svetujemo tudi osebno. Če želite več informacij, nas prosimo pokličite na 051 288 567. Z veseljem vam bomo pomagali!

Kaj vse je nujno potrebno za financiranje vozila pri Porsche Inter Auto?

Za sklenitev financiranja vozil pri Porsche Inter Auto potrebujete le osebni dokumentvozniško dovoljenjedavčno številko in zadnje 3 plačilne liste. V nekaterih primerih za sklenitev potrebujemo več podatkov, kar pa vam sporočimo naknadno. Financiranje vozil lahko sklenejo tako fizične osebe, kot zaposleni v tujini, pokojninski upravičenci, kmetovalec, samostojni podjetniki, družbe, itd. 

Lahko zaprosim za informativni izračun?

Seveda lahko! Informativni izračun lahko preverite s kalkulatorjem financiranja na naši spletni strani porscheinterauto.net. Za vse bolj podrobne informacije pa so vam na voljo tudi naši prodajni svetovalci preko elektronske pošte ali telefonske številke, ki se vam bodo z veseljem posvetili. Preglejte tudi vse akcije financiranja.

Ali lahko odplačate lizing na mojem vozilu?

Seveda lahko, kontaktirajte nas in skupaj bomo preverili vašo situacijo. Pri odplačilu lizinga nimamo nobenih omejitev glede višine zneska.

Ali stranka lahko vpliva na to, kdaj bodo v plačilo zapadle položnice oz. račun?

Družba Porsche Leasing SLO d.o.o. za finančni leasing pošilja položnice 2-krat mesečno in sicer z zapadlostjo 1. ali 16. v mesecu. Na podlagi pisnega zahtevka lahko stranka izbere želeni datum, v kolikor tega ne stori se zapadlost položnice vzpostavi avtomatsko.

Računi za mesečno najemnino  pri operativnem leasingu imajo samo en rok zapadlosti, to je praviloma 1. v mesecu.

Ali je ob financiranju vozila potrebno kasko zavarovanje?

Da, pri vseh finančnih produktih Porsche Finance Group Slovenia mora stranka obvezno skleniti kasko zavarovanje. Izjema so rabljena vozila in sicer v primerih kadar so hkrati izpolnjeni naslednji trije pogoji: starost vozila vsaj 4 leta, višina pologa vsaj 25% ter znesek financiranja enak ali nižji od 7.000EUR. Preverite več na zavarovanje avtomobila.