PRIJAVA ŠKODE - CENITEV ŠKODE

Direktna prijava škode, cenitev škode, uradno cenilno mesto in pogodbeni servis za zavarovalnice: PORSCHE ZAVAROVANJE, TRIGLAV, SAVA, GENERALI, ALLIANZ, GRAWE.

PRIJAVA ŠKODE - CENITEV ŠKODE

ŽELIM PRIJAVITI ŠKODO

Izpolnite podatke in vam rezerviramo termin cenitve!

Prijava škode in cenitev

Triglav, Sava, Porsche, Generali, Allianz, Grawe, Croatia...

PRIJAVA ŠKODE - vse na enem mestu! V Porsche poslovalnicah vam zagotavljamo hitro in preprosto prijavo škode, ne da bi obiskali svojo zavarovalnico. Poslovalnice Porsche Inter Auto so uradni servis za Zavarovalnico Triglav zavarovalnico, Sava zavarovalnico, Generali, Allianz zavarovanje in Porsche zavarovanje - kot pogodbeni servis Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche - pri nas opravite cenitev in celotno popravilo poškodovanih vozil.

Popravilo toče in popravilo poškodb avtomobila zaradi toče – opravljamo popravila za vse komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali, Grawe in Porsche Versicherungs in ostale. Prijavo škode pri nas lahko opravite brez obiska zavarovalnice – svetujemo in priporočamo vam, da pri zavarovalnici Triglav in Sava za cenitev najprej obiščete zavarovalnico, kjer bodo za vas naredili cenitveni zapisnik, nato pa vam popravimo poškodbe.

Smo uradno cenilno mesto in pogodbeni servis za:

 • Prijava škode Porsche zavarovanje
 • Prijava škode Zavarovalnica Triglav
 • Prijava škode Zavarovalnica Sava
 • Prijava škode Zavarovalnica Generali
 • Prijava škode Zavarovalnica Allianz

PRIJAVA PO TELEFONU: pokličite 041 392 204, da vam rezerviramo prvi prost termin!

Prijava škode - telefonski kontakti

Porsche Ljubljana Porsche Verovškova Porsche Maribor Porsche Ptujska cesta Porsche Koper
01 582 53 70 01 530 36 10 02 654 03 51 02 450 26 87 05 611 65 66
01 582 53 95 01 530 35 48 02 654 03 27 02 450 26 60 05 611 65 81

Potrebni dokumenti za prijavo škode

1. izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek (zgoraj)
2. prometno in vozniško dovoljenje
3. zavarovalna polica
4. policijski zapisnik ter evropsko poročilo (v kolikor imate)

PRIJAVA PO TELEFONU: pokličite 041 392 204, da vam rezerviramo prvi prost termin!

ŽELIM PRIJAVITI ŠKODO

Izpolnite podatke in vam rezerviramo termin cenitve!

Pogodbeni servis

Hitro in enostavno prijavite škodo brez obiska zavarovalnice - smo uradni pogodbeni servis za Triglav zavarovalnico, Sava zavarovalnico, Allianz in Porsche zavarovanje. Kot pogodbeni partner Triglav, Sava, Allianz in Porsche lahko pri nas opravite tudi cenitev škode. Smo uradno cenilno mesto in pogodbeni servis za:

Prijava škode Triglav

Zavarovalnica Triglav pogodbeni partner:

 • prijava škode za komitente
 • cenitev škode - cenilno mesto*
 • možnost nadomestnega vozila in popravilo vozila

Obisk Zavarovalnice Triglav ni potreben - cenitev škode od toče je mogoča le v primeru, da so poškodovana tudi stekla, svetlobna telesa in ogleda).

Prijava škode Sava

Zavarovalnica Sava pogodbeni partner:

 • prijava škode za komitente
 • cenitev škode - cenilno mesto
 • možnost nadomestnega vozila in popravilo vozila

Obisk Zavarovalnice Sava ni potreben!

Prijava škode Allianz

Allianz zavarovanje pogodbeni partner:

 • prijava škode komitente zavarovanja Allianz
 • cenitev škode - cenilno mesto
 • možnost nadomestnega vozila in popravilo vozila

Obisk Allianz zavarovanja ni potreben!

Prijava škode Porsche

Porsche zavarovanje pogodbeni partner:

 • prijava škode komitente Zavarovalnice Porsche
 • cenitev škode - cenilno mesto
 • možnost nadomestnega vozila in popravilo vozila

Obisk Porsche zavarovanja ni potreben!

Prijava škode Generali

Generali zavarovanje pogodbeni partner:

 • prijava škode komitente Zavarovalnice Generali
 • cenitev škode - cenilno mesto
 • možnost nadomestnega vozila in popravilo vozila

Obisk Generali zavarovalnice ni potreben!

   

Poškodba na parkirišču - kako prijaviti škodo?

Nesreča na parkirišču je težavna iz vidika administracije in povrnitve stroškov, saj je v večini primerov težko določiti krivca.

Kdaj moram poklicati policijo? Policijo pokličite predvsem kadar ne veste, kdo je krivec za poškodbe na vašem vozilu. Policisti bodo opravili policijski zapisnik, ki ga boste lahko uporabili pri zahtevi odškodnine. Prav tako ne pozabite sami dokumentirati nastale škode na vašem vozilu. Dobra novica za vas je, da bo večino poškodb pokrilo vaše zavarovanje avtomobilske odgovornosti oziroma avtomobilski kasko. V kolikor ste sami krivec za nastale poškodbe na tujem vozilu, oškodovancu pustite svoje podatke in škodo si bosta lahko povrnila iz vašega zavarovanja. V kolikor ste si sami poškodovali avto (npr. trk v drog, betonski stebriček, ipd.), bo škoda poravnana iz vašega kaska.

V kolikor je nekdo drug namerno ali po nesreči poškodoval vaše vozilo in veste kdo je krivec, mora ta oseba sama kriti stroške popravila vašega vozila. Če ne veste, kdo je krivec, vam bo poškodbo na vozilu pokril splošni kasko. Prijava škode pa je v vsakem primeru prva stopnja v primeru reševanja odškodninskega zahtevka. Sam proces prijave škode ni dolgotrajen, predvsem, če ga opravite na enem mestu. Porsche Inter Auto je pogodbeni servis in cenilno mesto za zavarovalnice Triglav, Sava, Allianz in Porsche zavarovanje, kar pomeni, da za urejanje odškodninskega zahtevka potrebujete le:

 • izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek (ga lahko izpolnite pri nas)
 • policijski zapisnik (če ga imate)
 • št. zavarovalne police
 • vozniško in prometno dovoljenje

In ne pozabite: popravilo poškodovanega vozila lahko opravite pri Porsche Inter Auto.

POŠKODBA NA PAKIRIŠČU

Izpolnite podatke in vam rezerviramo termin cenitve!

PRIJAVA ŠKODE - TELEFONSKI KONTAKTI

Porsche Ljubljana Porsche Verovškova Porsche Maribor Porsche Ptujska cesta Porsche Koper
01 582 53 70 01 530 36 10 02 654 03 51 02 450 26 87 05 611 65 66
01 582 53 95 01 530 35 48 02 654 03 27 02 450 26 60 05 611 65 81

Prijava škode in popravilo toče

Popravilo poškodbe avta zaradi toče lahko opravite pri nas hitro in enostavno brez obiska zavarovalnice. Izkušeni servisni svetovalci vam bodo pomagali izpolniti zapisnik o poškodbi toče na vašem vozilu. Zagotovimo vam tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem.

Toča nas v poletnih mesecih rada preseneti, kar mnogim povzroči preglavice, saj zelo rada poškoduje vozila. Priporočljivo je, da avto pred točo ustrezno zaščitimo. Če pa nenazadnje vseeno pride do poškodbe vozila, obstaja preprosta in zanesljiva rešitev, ki vas bo rešila vseh preglavic - vrhunsko popravilo toče. Poškodovano vozilo zgolj pripeljite neposredno v poslovalnice Porsche Inter Auto, kjer bomo najprej ocenili škodo, saj smo tudi cenilno mesto, nato bomo uredili še vse formalnosti in popravili poškodovano vozilo, da boste kar najhitreje spet na cesti.

Popravilo udrtin od toče: hladno popravilo toče
Če vselej pride do poškodbe avta zaradi toča, je rešitev povsem preprosta in hitra! V poslovalnicah Porsche Inter Auto izvajajo vrhunsko hladno popravilo toče brez lakiranja, gre se torej za postopek, kjer ni potrebe po kleparskih oziroma ličarskih popravilih. To pomeni, da se s posebnimi orodji vrne v prvotno stanje vse luknjice in udrtine, ki jih povzroči toča, brez da bi pri tem kakorkoli poškodovali lak vozila. Hladno popravilo udrtin tako ne poškoduje laka, niti ne pusti sledi oziroma sumov poškodb, na ta način pa vozilo obdrži svojo vrednost, tovarniška barva pa se ne spremeni.Prijava škode in popravilo avtomobila zaradi toče je izjemno preprost in hiter postopek: za komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche namreč obisk zavarovalnice ni potreben! Porsche Inter Auto so namreč pogodbeni servis omenjenih zavarovalnic.

Rok za prijavo škode
V največ treh dneh od nastanka poškodbe, se obrnite na eno izmed poslovalnic Porsche Inter Auto, saj bodo nato oni za vas ocenili škodo in popravili vaše vozilo. Za vas bodo prav tako uredili vse formalnosti in vložili odškodninski zahtevek na zavarovalnico. Nato pa bo vaše vozilo v kar najhitrejšem času strokovno in kakovostno popravljeno!

POPRAVILO TOČE

Izpolnite podatke in vam rezerviramo termin cenitve!

Prijava škode in nesreča s tujcem

Prijava škode nesreče s tujcem, mora oškodovanec izpolniti Evropsko poročilo in nujno pridobiti naslednje podatke o tujcu in motornem vozilu:

 • ime in priimek
 • registrska oznaka
 • tip in znamka vozila
 • ime zavarovalnice in številka zavarovalne police / zelene karte

Kako ravnati v primeru prometne nesreče v Sloveniji, ki jo povzroči tujec?
Predstavljena so bila obsežna priporočila policije, zavarovalnic, Slovenskega zavarovalnega združenja in diplomatsko konzularnih predstavništev za pravilno ravnanje ob prometnih nesrečah, ki jih v Sloveniji povzročijo tujci, in ob prometnih nesrečah v tujini, kadar so v njih udeleženi slovenski državljani. Tu vam podajamo predloge in rešitve kaj storiti in kako, da se bo vse izteklo brez nepotrebnih zapletov. V primeru prometne nesreče v Sloveniji, ki jo povzroči voznik vozila s tujo registrsko oznako, je posebej pomembno, da oškodovanec pravilno zapiše vse bistvene podatke o tujem vozniku in motornem vozilu (ime in priimek voznika, registrska oznaka vozila, tip in znamka vozila, ime zavarovalnice in številka zavarovalne police oziroma zelene karte), ki je udeleženo v prometni nesreči. Priporočljivo je, da se izpolni Evropsko poročilo o prometni nesreči, četudi je bila na kraju prometne nesreče policija, saj bo zavarovalnica tako najlažje izplačala škodo.

Oškodovanec mora tudi odvzeti kopijo zelene karte, predvsem v primerih, če gre za vozilo, registrirano v državi, ki ni članica Evropske unije oz. Evropskega gospodarskega prostora (EGP) ali Švica. Če prometno nesrečo povzroči vlečno vozilo s prikolico, je nujno izpisati podatke o zavarovanju za vlečno vozilo oziroma odvzeti kopijo zelene karte tega vozila, saj se škoda večinoma krije iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti vlečnega vozila. Oškodovanec vloži odškodninski zahtevek pri Slovenskem zavarovalnem združenju oziroma katerikoli slovenski zavarovalnici, ki - glede na sklenjene korespondenčne pogodbe s tujimi zavarovalnicami - njegov odškodninski zahtevek ustrezno obravnava oziroma oškodovanca napoti na pristojno zavarovalnico.

Kako ravnati ob prometni nesreči v tujini?
V tujini so splošne dolžnosti udeleženca v prometni nesreči podobne v večini držav. Če je nastala manjša materialna škoda, si z ostalimi udeleženimi izmenjajte podatke in izpolnite v celoti evropsko poročilo o prometni nesreči. Podatke, ki jih potrebujete, lahko prepišete z zavarovalne police in prometnega dovoljenja. Zaradi lažje izvedbe nadaljnjih postopkov priporočamo, da v vseh primerih na kraj pokličete policijo, ki bo opravila ogled. Vendar lahko ponekod, na primer v Avstriji, za ogled kraja prometne nesreče z manjšo materialno škodo lahko izstavijo račun ter vam izdala potrdilo o poškodbi vozila tuje registracije, ki omogoča neoviran prehod državne meje in vrnitev v domovino. Policijo je potrebno poklicati ob nastanku večje materialne škode, poškodbah katerega izmed udeležencev, ob sumu, da je soudeleženec vozil pod vplivom alkohola ali narkotikov, če se ne morete dogovoriti glede krivde, če kateri od udeležencev noče posredovati svojih podatkov oziroma odkloni sestavo in podpis poročila o prometni nesreči. Policijo pokličite tudi, če boste želeli uveljavljati avtomobilski kasko. V ostalih primerih pa policijski zapisnik ni nujen, pomembno pa je, da se natančno izpolni Evropsko poročilo o prometni nesreči, četudi je bila na kraju prometne nesreče policija.

Če od soudeleženih v nesreči ne morete pridobiti podatkov o osebah, vozilu in zavarovanju, zaprosite za podatke policijo že na kraju, ker so naknadne poizvedbe časovno daljše. Če imate možnost, zabeležite tudi podatke prič in fotografirajte kraj dogodka in poškodovana vozila, ki so koristne predvsem pri uveljavljanju odškodninskih zahtevkov. V primeru suma, da ste prometno nesrečo povzročili vi, vas lahko tuji varnostni organi zadržijo v državi, dokler se ne konča postopek za plačilo kazni oziroma postopek pri sodniku. Če ste odgovorni za nastanek škode deloma ali v celoti ter nameravate povračilo škode uveljavljati pri svoji zavarovalnici prek kasko zavarovanja, morate tudi ustrezno dokumentirati dokaze o nesreči - škodni dogodek prijavite policiji, zapišite podatke, izjave prič, fotografirajte kraj škodnega dogodka. V primeru, da vozilo ni vozno ali ne veste, kako ravnati, pokličete zavarovalnico, pri kateri imate sklenjeno zavarovanje avtomobilskega kaska, za dogovor o nadaljnjih postopkih.

Evropsko poročilo o prometni nesreči
Zavarovalnice po vsej Evropi izdajajo ta obrazec (seveda v različnih jezikih) svojim zavarovalcem ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Zaradi poenotene vsebine in oštevilčenih rubrik je uporaben za različne vrste prometnih nesreč tudi v primerih, ko sta udeleženca prometne nesreče iz različnih držav: posamezne rubrike si namreč lahko prevajata po svoji jezikovni različici. Nenazadnje k uporabi Evropskega poročila napoti tudi slovenska zakonodaja s področja varnosti cestnega prometa, predvsem ob prometnih nesrečah, v katerih je nastala le materialna škoda, podobno kot to velja v drugih evropskih državah.

Evropsko poročilo pomeni za zavarovalnico pomemben vir informacij o udeležencih in poteku prometne nesreče, še posebej, če na kraju prometne nesreče ni bilo policije, ki bi opravila ogled in kasneje izdelala zapisnik o prometni nesreči.

Prijava škode - pogodbeni servisni partner
Prijava škode - pogodbeni servisni partner Avtor: Porsche Inter Auto

Nasveti ob prijavi škode

Za dodatne informacije vam priporočamo članke:

Asistenca Porsche Slovenija

Asistenca Porsche Slovenija - za marsikoga ni nič lepšega, kot se odpraviti na morje z avtomobilom, ki vam ponuja vso svobodo. V naši okolici je veliko odličnih destinacij za počitnice z avtom, ampak kaj storiti v primeru, če pride do okvare oziroma nesreče? Pokličite nas!

Pokličite našo brezplačno številko asistence Porsche Slovenija in priskočili vam bomo na pomoč:


Osrednja vrednota znamk Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda je nedvomno ugodje in dobro počutje svojih kupcev. To pa ne pomeni samo varnost vozil, temveč tudi 24/7 skrb za svoje stranke v primeru, da ne gre vse po načrtu. Za brezskrbno mobilnost vam z Asistenco Porsche Slovenija, v primeru okvare ali nezgode nudimo pomoč dan in noč, doma in v tujini. Pomagamo vam s kratkimi nasveti, kaj storiti v primeru prometne nesreče in kako nagrajujemo zvestobo

Z vami na vsakem kilometru
Asistenca Porsche Slovenija velja za celo življenjsko dobo vašega vozila. Asistenca Porsche Slovenija ne predstavlja zaveze v okviru garancije ali podaljšanega jamstva, temveč pomeni jamstvo kakovostno opravljenih storitev v okviru pooblaščene servisne mreže. Asistenca Porsche Slovenija se tako podaljšuje z vsakim servisnim pregledom, ki je opravljen na pooblaščenem servisu v Sloveniji ter v skladu z Navodili za uporabo in/ali Servisno knjižico.

Katere storitve vam nudimo z asistenco?

 • vaše vozilo vam dostavimo po popravilu
 • olajšamo vam dobavo rezervnih delov
 • povrnemo vam dodatne stroške
 • pomagamo vam tudi pri manjših težavah.
Pogodbeni servis VW, Audi, SEAT, Škoda, Porsche
Pogodbeni servis VW, Audi, SEAT, Škoda, Porsche Avtor: Porsche Inter Auto

Kako ravnati ob nastanku škode?

1. V primeru nesreče najprej pomagajte udeležencem!
2. Pazljivo izpolnite evropsko poročilo, pokličite policijo.
3. Pokličite brezplačno številko asistence, če jo potrebujete.
4. Prijavite škodo v treh dneh od nastanka škode. 
5. Vozilo pripeljite v izbrano Porsche poslovalnico.

Podrobnejše nasvete in navodila si preberite v članku Kako prijaviti škodo

Kako potekata prijava škode in potek popravila?

PRIHOD V POSLOVALNICO:
Ob prihodu v poslovalnico Porsche Inter Auto vas bo sprejel usposobljen strokovnjak, ki vam bo svetoval najboljšo rešitev. Podrobno vam bo razložil celoten postopek: prijava škode, cenitev in popravila, prav tako pa bo tudi ocenil morebitne stroške.

CENITEV ŠKODE
Naši cenilci bodo strokovno ocenili škodo na vašem vozilu in opravili vse formalnosti, da vam vaše matične zavarovalnice sploh ni potrebno obiskati. 

POPRAVILO AVTOMOBILA
Vaše vozilo bodo popravili vrhunsko izurjeni mehaniki. Če je potrebno zamenjati katerega izmed delov vozila, jih zamenjamo izključno z originalnimi nadomestnimi deli. Nanje in na delo priznavamo tudi dvoletno jamstvo, prav tako vozilo ohrani tudi garancijo na prerjavenje.

VLOŽITEV ODŠKODNINSKEGA ZAHTEVKA
Namesto vas bomo na vašo zavarovalnico vložili odškodninski zahtevek za izplačilo škode. Pri nas lahko opravite prijavo nezgode za Porsche zavarovanje, zavarovalnico Triglav in zavarovalnico Sava- 

CELOTNA STORITEV:
Pri Porsche Inter Auto vam torej nudimo celotno storitev na enem mestu: cenitev, popravilo, prijava škode zavarovalnici, brez odvečnih stroškov in poti poskrbimo, da je vaše vozilo kakovostno popravljeno v kar najkrajšem možnem času.

Kako hitro je potrebno prijaviti škodo?

Škodo prijavite čim prej, najkasneje pa v treh dneh od njenega nastanka.

Prijava škode Ljubljana - Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5
1000 Ljubljana

TEL.: 041 392 204

 

Prijava škode Ljubljana - Porsche Verovškova
Verovškova 78
1000 Ljubljana

TEL.: 041 392 204

 

Prijava škode Maribor - Porsche Maribor
Šentiljska c. 128a
2000 Maribor

TEL.: 041 392 204

 

Prijava škode Koper - Porsche Koper
Ankaranska cesta 10
6000 Koper

TEL.: 041 392 204

 

Prijava škode Maribor - Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150
2000 Maribor

TEL.: 041 392 204