Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Avtomobilski kasko in delno kasko zavarovanje

Vodič skozi pogosta vprašanja

Avtomobilski kasko in delno kasko zavarovanje

 

Avtomobilsko zavarovanje

AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE lahko pri nas fizične osebe sklenejo preko Porsche Finance Group s štirimi zanesljivimi zavarovalnicami in sicer lahko izbirate med: 

  • Porsche Zavarovanje
  • Zavarovalnica Sava
  • Zavarovalnica Triglav
  • Generali zavarovalnica

Porsche Zavarovanje je slovenska podružnica avstrijske zavarovalnice Porsche Versicherungs AG, ki se ponaša z več kot 30 let izkušenj pri sklepanju avtomobilskega kasko zavarovanja. Poleg ugodne premije so prednosti tega zavarovanja njegova enostavnost, visoki standardi in hitrost reševanja škodnih primerov. Porsche na slovenskem trgu predstavlja novost: gre za popolno kasko zavarovanje, ki je še posebej prilagojeno vozilom znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, CUPRA in Porsche.

POTREBUJETE PONUDBO ZAVAROVANJA? Kontaktirajte našo sodelavko, ga. Elvedina Fatkić, tel.: 01 5825 373 ali [email protected], katera vam bo z veseljem poslala našo ponudbo zavarovanja.

Kasko zavarovanje avtomobila - za katera avtomobile je priporočljivo?

Zavarovanje za avto - pri izbiri zavarovanja moramo biti pozorni na veliko dejavnikov, med drugim od okolja v katerem živite, vaše dnevne relacije z avtom, finančnega stanja, do starosti avtombila, in še česa.

Kasko zavarovanje je nekakšno ''polno'' zavarovanje in ga priporočamo vsem, ki hočejo v največji meri zavarovati svoje vozilo.

Kasko zavarovanje - za katere avtomobile ga je priporočljivo skleniti?

  • za vsa osebna vozila do osmega leta starosti,
  • vozila visoke vrednosti,
  • službena vozila in
  • vozila s financiranjem (leasing, kredit).

Kasko zavarovanje avtomobila vam omogoča poravnave za nastalo škodo na svojem vozilu tudi, če je bila krivda zanjo pripisana vam. Kasko zavarovanje vključuje vrsto kritij nevarnih in nasilnih dogodkov, zato je najboljše, da se pred sklenitvijo posvetujete s predstavnikom zavarovalnice, ki je najbolj sposoben, da vam svetuje najbolj primerne kombinacije delnega kaska, glede na vaše želje in potrebe.

Kasko zavarovanje - kaj vse krije kasko?

Kasko zavarovanje - splošno, krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki je posledica presenetljivih in od voznika neodvisnih dogodkov, ki nastanejo v prometu in mirovanju, npr.: prometna nesreča, trčenje, prevrnitev, zdrs ali padec vozila, udarec ali padec kakega predmeta, snega ter ledenih sveč ali ledenih tvorb.

Prav tako krije škodo, ki je nastala zaradi dejanj tretjih oseb, kot so nasilno ali objestno dejanje, demonstracij in krije posledice drugih nepredvidljivih dogodkov, npr.: padec zračnega plovila, pomoč poškodovanim osebam, preprečevanje večje škode na stvareh itd. Dodatno lahko sklenete tudi strojelomno zavarovanje, zavarovanje dodatne opreme vozila, prtljage, zbirke vzorcev trgovskega blaga in drugih stvari v vozilu.

Delno kasko zavarovanje - kdaj se splača?

Ob nakupu vozila je pomembno preračunati tudi stroške, ki jih sam avtomobil prinese na daljše obdobje in ali je kasko zavarovanje sploh potrebno. Če imate parkiran avtomobil v domači garaži, je opremljen z alarmom, stalno vozite po istih cestah in letno prevozite 5.000 kilometrov ali manj, potem je kasko zavarovanje manj ugodna in manj primerna možnost za vas. Kako uporabljate vaš avtomobil in kje ga imate najpogosteje parkiranega, veste najbolje vi sami. V določeni meri vse naše zavarovalnice, še posebno večje, ponujajo delna kasko zavarovanja, vendar pod različnimi oznakami in definicijami.


 

Triglav zavarovalnica - primer delnega kasko zavarovanja:

H - parkirišče Poškodovanje ali uničenje parkiranega ali ustavljenega osebnega vozila zaradi neposrednega dotika neznanega motornega vozila ter strešnih snežnih plazov, ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padejo s stavb na parkirano ali ustavljeno vozilo.
B - naravne in
elementarne nesreče

Kombinacijo B - naravne in elementarne nesreče lahko sklenete zgolj skupaj z zavarovanjem splošnega kaska ali zavarovanjem avtomobilske odgovornosti istega vozila. To zavarovanje krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki nastane kot posledica naravnih nesreč, kot so požar, potres, direktni udarec strele, nenadno zunanje kemično delovanje, eksplozije, vihar ali veter, ki piha s hitrostjo najmanj 17,2 metra na sekundo (62 kilometrov na uro), toča, zemeljski plaz, poplave in visokih voda.

D - divjad in
domače živali
Ena izmed najpogostejših prijav škode je trk z divjadjo ali drugimi živalmi. Še posebej srne, ki od strahu otrpnejo pred močnimi lučmi in zato obstanejo na cesti, čeprav se približuje vozilo z veliko hitrostjo. Za nezgode iz tega naslova skrbi delni kasko divjad, kar je kombinacija D - divjad in domače živali. Krije zgolj neposredno škodo, ki je nastala ob trku, posredne, kot je zavoj v jarek ob izogibanju živali, pa ne. Ta je seveda krita iz naslova splošnega kaska.
E - steklo

Vsakemu se je že zgodilo da mu je v vetrobran priletel kamenček. V večini teh primerov se steklo tudi vidno poškoduje. Podobno se zgodi tudi ob obisku avtopralnice, še posebej pozimi, saj se izkaže da je temperatura zanihala prehitro in preveč. Kombinacija E - steklo je tista, ki vam bo v teh primerih prišla prav. Ta krije razbitje stekla, Zavarovalnica Triglav pa sodeluje tudi z veliko strokovnjaki, ki s sodobnimi tehnologijami omogočajo popravilo tovrstnih poškodb. Če poškodba ni prehuda, se da isto steklo popraviti in ni treba ogroziti varnosti in celovitosti avtomobila z zamenjavo stekla. Popravilo je tako po navadi hitro in učinkovito, je pa danes tudi vedno več izvajalcev, ki pridejo na dom, ali pa vam steklo sanirajo, medtem ko ste vi na delu.

I - nadomestno vozilo Če so vam avto ukradli, ali pa mora biti na popravilu dlje, vam kombinacija I - nadomestno vozilo krije stroške najema osebnega avtomobila za čas potrebnega popravila, ki ga določi zavarovalnica na podlagi tovarniških standardov. V praksi to pomeni, da vam ta kombinacija pride prav v primerih uničenja, poškodbe ali izginotja vozila, zaradi ene od zavarovanih nevarnosti splošnega ali delnega avtomobilskega kaska.

Kasko zavarovanje je odvisno tudi od zavarovalnice

To je le nekaj najpopularnejših kombinacij delnega avtomobilskega kaska. Bolj priljubljen delni kasko je ponavadi koristen tudi v primeru uveljavljanja škode, ki jo sicer že krije splošni avtomobilski kasko, saj se v tem primeru ne upošteva odbitne franšize, kot sicer pri polnem kasko zavarovanju, in hkrati kot zavarovanec ne izgubite že pridobljenega bonusa pri plačilu zavarovalne premije splošnega kaska. Če je vozilo pogosteje v uporabi ali je namenjeno za specifičen namen, je smiselno polno kasko zavarovanje. Dodatna razširitev z delnimi kombinacijami pa vodi k ohranjanju doseženega bonusa in vzdržuje ceno zavarovanja.

Uradno cenilno mesto - Zavarovanje Porsche, Zavarovalnica Triglav in Zavarovalnica Sava

Porsche Inter Auto je uradni pogodbeni partner in cenilec škode za Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji, Zavarovalnico Triglav, Zavarovalnico Sava, Zavarovalnico Allianz, Zavarovalnivco Generali. Za vas bomo ocenili škodo, ki je bila povzročena v nesreči, BREZ OBISKA PRI ZAVAROVALNICI! Prijavite škodo in poškodovano vozilo pripeljite direktno na naš servis, kjer bomo ocenili škodo, uredili vse formalnosti z vašo zavarovalnico in seveda popravili škodo na vašem vozilu.

Popravila opravljamo za Zavarovalnico Triglav, Zavarovalnico Sava, Porsche zavarovanje, Allianz in Generali.