Avtomobilski kasko in delno kasko zavarovanje

 

kasko zavarovanje


 

Kasko zavarovanje avtomobila - za katera avtomobile je priporočljivo?

Zavarovanje za avto - pri izbiri zavarovanja moramo biti pozorni na veliko dejavnikov, med drugim od okolja v katerem živite, vaše dnevne relacije z avtom, finančnega stanja, do starosti avtombila, in še česa.

Kasko zavarovanje je nekakšno ''polno'' zavarovanje in ga priporočamo vsem, ki hočejo v največji meri zavarovati svoje vozilo.

Kasko zavarovanje - za katere avtomobile ga je priporočljivo skleniti?

  • za vsa osebna vozila do osmega leta starosti,
  • vozila visoke vrednosti,
  • službena vozila in
  • vozila s financiranjem (leasing, kredit).
     

Kasko zavarovanje avtomobila vam omogoča poravnave za nastalo škodo na svojem vozilu tudi, če je bila krivda zanjo pripisana vam. Kasko zavarovanje vključuje vrsto kritij nevarnih in nasilnih dogodkov, zato je najboljše, da se pred sklenitvijo posvetujete s predstavnikom zavarovalnice, ki je najbolj sposoben, da vam svetuje najbolj primerne kombinacije delnega kaska, glede na vaše želje in potrebe.

Kasko popravilo vozil Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda
Kasko popravilo vozil Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda Avtor: Porsche Inter Auto

Kasko zavarovanje - kaj vse krije kasko?

Kasko zavarovanje - splošno, krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki je posledica presenetljivih in od voznika neodvisnih dogodkov, ki nastanejo v prometu in mirovanju, npr.: prometna nesreča, trčenje, prevrnitev, zdrs ali padec vozila, udarec ali padec kakega predmeta, snega ter ledenih sveč ali ledenih tvorb.

Prav tako krije škodo, ki je nastala zaradi dejanj tretjih oseb, kot so nasilno ali objestno dejanje, demonstracij in krije posledice drugih nepredvidljivih dogodkov, npr.: padec zračnega plovila, pomoč poškodovanim osebam, preprečevanje večje škode na stvareh itd. Dodatno lahko sklenete tudi strojelomno zavarovanje, zavarovanje dodatne opreme vozila, prtljage, zbirke vzorcev trgovskega blaga in drugih stvari v vozilu.

Delno kasko zavarovanje - kdaj se splača?

Ob nakupu vozila je pomembno preračunati tudi stroške, ki jih sam avtomobil prinese na daljše obdobje in ali je kasko zavarovanje sploh potrebno. Če imate parkiran avtomobil v domači garaži, je opremljen z alarmom, stalno vozite po istih cestah in letno prevozite 5.000 kilometrov ali manj, potem je kasko zavarovanje manj ugodna in manj primerna možnost za vas. Kako uporabljate vaš avtomobil in kje ga imate najpogosteje parkiranega, veste najbolje vi sami. V določeni meri vse naše zavarovalnice, še posebno večje, ponujajo delna kasko zavarovanja, vendar pod različnimi oznakami in definicijami.


 

Triglav zavarovalnica - primer delnega kasko zavarovanja:

H - parkirišče Poškodovanje ali uničenje parkiranega ali ustavljenega osebnega vozila zaradi neposrednega dotika neznanega motornega vozila ter strešnih snežnih plazov, ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padejo s stavb na parkirano ali ustavljeno vozilo.
B - naravne in
elementarne nesreče

Kombinacijo B - naravne in elementarne nesreče lahko sklenete zgolj skupaj z zavarovanjem splošnega kaska ali zavarovanjem avtomobilske odgovornosti istega vozila. To zavarovanje krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki nastane kot posledica naravnih nesreč, kot so požar, potres, direktni udarec strele, nenadno zunanje kemično delovanje, eksplozije, vihar ali veter, ki piha s hitrostjo najmanj 17,2 metra na sekundo (62 kilometrov na uro), toča, zemeljski plaz, poplave in visokih voda.

D - divjad in
domače živali
Ena izmed najpogostejših prijav škode je trk z divjadjo ali drugimi živalmi. Še posebej srne, ki od strahu otrpnejo pred močnimi lučmi in zato obstanejo na cesti, čeprav se približuje vozilo z veliko hitrostjo. Za nezgode iz tega naslova skrbi delni kasko divjad, kar je kombinacija D - divjad in domače živali. Krije zgolj neposredno škodo, ki je nastala ob trku, posredne, kot je zavoj v jarek ob izogibanju živali, pa ne. Ta je seveda krita iz naslova splošnega kaska.
E - steklo

Vsakemu se je že zgodilo da mu je v vetrobran priletel kamenček. V večini teh primerov se steklo tudi vidno poškoduje. Podobno se zgodi tudi ob obisku avtopralnice, še posebej pozimi, saj se izkaže da je temperatura zanihala prehitro in preveč. Kombinacija E - steklo je tista, ki vam bo v teh primerih prišla prav. Ta krije razbitje stekla, Zavarovalnica Triglav pa sodeluje tudi z veliko strokovnjaki, ki s sodobnimi tehnologijami omogočajo popravilo tovrstnih poškodb. Če poškodba ni prehuda, se da isto steklo popraviti in ni treba ogroziti varnosti in celovitosti avtomobila z zamenjavo stekla. Popravilo je tako po navadi hitro in učinkovito, je pa danes tudi vedno več izvajalcev, ki pridejo na dom, ali pa vam steklo sanirajo, medtem ko ste vi na delu.

I - nadomestno vozilo Če so vam avto ukradli, ali pa mora biti na popravilu dlje, vam kombinacija I - nadomestno vozilo krije stroške najema osebnega avtomobila za čas potrebnega popravila, ki ga določi zavarovalnica na podlagi tovarniških standardov. V praksi to pomeni, da vam ta kombinacija pride prav v primerih uničenja, poškodbe ali izginotja vozila, zaradi ene od zavarovanih nevarnosti splošnega ali delnega avtomobilskega kaska.

 

Kasko zavarovanje je odvisno tudi od zavarovalnice

To je le nekaj najpopularnejših kombinacij delnega avtomobilskega kaska. Bolj priljubljen delni kasko je ponavadi koristen tudi v primeru uveljavljanja škode, ki jo sicer že krije splošni avtomobilski kasko, saj se v tem primeru ne upošteva odbitne franšize, kot sicer pri polnem kasko zavarovanju, in hkrati kot zavarovanec ne izgubite že pridobljenega bonusa pri plačilu zavarovalne premije splošnega kaska. Če je vozilo pogosteje v uporabi ali je namenjeno za specifičen namen, je smiselno polno kasko zavarovanje. Dodatna razširitev z delnimi kombinacijami pa vodi k ohranjanju doseženega bonusa in vzdržuje ceno zavarovanja.

 

Uradno cenilno mesto - Zavarovanje Porsche, Zavarovalnica Triglav in Zavarovalnica Sava

Porsche Inter Auto je uradni pogodbeni partner in cenilec škode za Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji, Zavarovalnico Triglav in Zavarovalnico Sava. Za vas bomo ocenili škodo, ki je bila povzročena v nesreči, BREZ OBISKA PRI ZAVAROVALNICI!

Prijavite škodo in poškodovano vozilo pripeljite direktno na naš servis, kjer bomo ocenili škodo, uredili vse formalnosti z vašo zavarovalnico in seveda popravili škodo na vašem vozilu.

Popravila opravljamo za Zavarovalnico Triglav, Zavarovalnico Sava, in Porsche zavarovanje.

 

KONTAKT IN DODATNE INFORMACIJE

Če želite prijaviti škodo, imate dodatna vprašanja o cenitvi ali popravilu poškodovanih vozil, www.prijava-skode.si, ali pa se obrnite na naše strokovne sodelavce pri najbližjih poslovalnicah Porsche Inter Auto. Z veseljem Vam bodo pomagali.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Boltežar Pavlič
Servisni svetovalec za
kleparsko - ličarsko delavnico


Tel.: (+386) 1 58 25 371
E-mail: [email protected]

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Primož Pirc
Servisni svetovalec za
kleparsko - ličarsko delavnico


Tel.: (+386) 1 53 03 610
E-mail: [email protected]

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Roland Matijević
Servisni svetovalec za
kleparsko - ličarsko delavnico


Tel.: (+386) 5 611 65 66
E-mail: [email protected]

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Jure Družovec
Servisni svetovalec za
kleparsko - ličarsko delavnico


Tel.: (+386) 2 65 40 327
E-mail: [email protected]

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Mitja Zorec
Servisni svetovalec za
kleparsko - ličarsko delavnico


Tel.: (+386) 2 450 26 79
E-mail: [email protected]

 

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.