Nakup brez tveganja v Porsche poslovalnicah


Pri Porsche Inter Auto d.o.o. veliko pozornost posvečamo ugodju in dobremu počutju svojih kupcev. K temu pa ne prispevata le varnost in izjemen občutek med vožnjo. Za popolno zadovoljstvo zvestih strank je potrebna celovita skrb za njihove potrebe. V našem podjetju smo za vas pripravili poseben program, s katerim se zavezujemo, da bomo z vami ob vsaki morebitni nevšečnosti, ki bi jo lahko imeli z vozilom. Pri nakupu zaupajte našim strokovnjakom, oprite se na ponujeno jamstvo, ki tveganje ob nakupu zmanjšujeta na minimum ter na tehnično kontrolo kakovosti tin profesionalno pripravo vozila. 
 

Vrste podaljšanih jamstev, ki vam jih ponujamo:


       

 

Podaljšano jamstvo Das WeltAuto
 

Vozila, ki jih ponujamo pod blagovno znamko Das WeltAuto so odlično vzdrževana, varna in natančno pregledana, saj obsega kontrolni pregled takšnega rabljenega avtomobila kar 30 točk – od vizuelnega pregleda in temeljitega čiščenja, pa vse do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni strokovnjaki pri pooblaščenem servisu.

Po vsakem pregledu sledi še testna vožnja mehanika, kjer lahko naši strokovnjaki odkrijejo  še kakšno drobno napako, ki jo takoj odpravimo. V roke tako dobite skrbno pregledano in vzdrževano vozilo. Za tako pregledano vozilo vam tako ponujamo 12 mesečno jamstvo (ali do prekoračitve določeni kilometrov). 

Seveda vam med celotnim procesom nakupa ob strani stoji usposobljen strokovnjak, šolan in usposobljen prodajni svetovalec, ki vam bo pomagal v vsakem trenutku, predvsem pa vam svetoval pri nakupu, glede na vaše potrebe, zahteve in možnosti. Tudi pri tem vam lahko naši prodajni strokovnjaki pomagajo, saj lahko ponudijo različne možnosti financiranja in zavarovanja vašega izbranega vozila, ki bodo povsem usklajene z vašimi možnostmi in potrebami. Več o jamstvu Das WeltAuto preberite TUKAJ.


Preberite si tudi zanimive in poučne članke s strani medija finance.si

    

 


 

Podaljšano Jamstvo RV Plus za rabljena vozila
 

 

NOVO: možnost doplačila za 12 ali 24-mesečno Podaljšano jamstvo RV Plus - o podrobnostih povprašajte naše sodelavce v poslovalnicah.


Izbira podaljšanega jamstva RV Plus je premišljena in pametna odločitev. Tako boste lahko v brezskrbni vožnji uživali tudi nadaljnjih 12/24 mesecev uporabe vašega vozila, brez omejitve prevoženih kilometrov.

To podaljšano jamstvo predstavlja prostovoljno podaljšano jamstvo na brezhibno delovanje rabljenega vozila in veže dajalca podaljšanega jamstva v skladu s pogoji v tej knjižici na odpravo napak na vozilu, ki so krite skladno s pogoji tega podaljšanega jamstva. To ne vpliva v določila o obvezni garanciji za rabljena vozila in v zakonsko zagotovljene pravice, vključno s pravicami potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu. Podaljšano jamstvo je možno uveljavljati po izteku garancije dane s strani proizvajalca vozila.

Podaljšano jamstvo RV Plus je veljavno od dneva, ki je navedeno na potrdilu o podaljšanem jamstvu. Podaljšano jamstvo RV Plus se lahko sklene za vozilo do starosti 96 mesecev od nakupa novega vozila, ki nima prevoženih več kot 175.000 kilometrov.

Pomembno: podaljšano jamstvo ne velja za vozila na električni ali hibridni pogon, za vozila, ki so kakorkoli predelana (plinska, tuning), ki se uporabljajo za tekmovalne namene, ki opravljajo komercialne dejavnosti (taxi, rent-a-car, vozila avto šol), za vozila policije, reševalnih prevozov oz. za vozila za intervencijsko uporabo, vozila prodana subjektom za namen nadaljnje prodaje vozila.

Podaljšano jamstvo RV Plus krije stroške nadomestnih delov in stroške popravila v primeru nastale okvare, ki je ni s svojim ravnanjem povzročil uporabnik vozila, po programu »Plus«, za vozila prodana v pooblaščeni prodajno-servisni mreži znamk: Volkswagen, Škoda, Audi, Seat in Porsche (v nadaljevanju: mreža Porsche), kot je navedeno v knjižici spodaj.

 


 

Podaljšano Jamstvo Porsche Slovenija (velja od 1.1. 2018)


Poleg dvoletnega jamstva po Zakonu o varstvu potrošnikov vam nudimo Podaljšano jamstvo Porsche Slovenija, inovativen program jamstev in storitev, s pomočjo katerega boste med vožnjo lahko brezskrbno uživali do četrtega leta starosti vašega vozila oziroma do 160.000 prevoženih kilometrov, če jih toliko prevozite pred iztekom četrtega leta starosti vašega vozila oziroma opcijsko tudi do šestega leta* starosti vašega vozila do 200.000* prevoženih kilometrov, če jih toliko prevozite pred iztekom šestega leta starosti vašega vozila.


UŽIVAJTE TUDI DO 6. LETA STAROSTI VAŠEGA VOZILA

 • opcijsko in za doplačilo za obdobje 3., 4. in 5. leta ali do 200.000 prevoženih kilometrov, kar nastopi prej, po predaji vozila (koda SI5): Podaljšano Jamstvo Porsche Slovenija skladno s pogoji knjižice VRHUNSKA MOBILNOST. V kolikor ima vaše vozilo tako jamstvo, je to označeno na pogodbi o nakupu vozila.
 • opcijsko in za doplačilo za obdobje 3., 4., 5. in 6. leta ali do 200.000 prevoženih kilometrov, kar nastopi prej, po predaji vozila (koda SI6): Podaljšano Jamstvo Porsche Slovenija skladno s pogoji knjižice VRHUNSKA MOBILNOST. V kolikor ima vaše vozilo tako jamstvo, je to označeno na pogodbi o nakupu vozila.

 

Več o Podaljšanih Jamstvih Porsche Slovenija po znamkah si preberite spodaj:

    

* Ne velja za gospodarska vozila Volkswagen, ki imajo za obdobje 3. in 4. leta omejitev kilometrov do 120.000, opcijsko in z doplačilom za 5. leto pa se jim omejitev prevoženih kilometrov poveča na 160.000 in za obdobje 6. leta, ki je tudi opcijsko, pa na 200.000 kilometrov. Za vozila Audi pa velja le jamstvo do 4. leta starosti brez omejitve prevoženih kilometrov.
 


 

Audi Preverjeno :plus
Odlična rabljena vozila. Audi Preverjeno :plus so atraktivna rabljena vozila, tovarniška službena vozila in malo rabljena vozila. Podrobno preverjena in zato v izvrstnem stanju.

 • Pregled 110 točk :plus
  Za vsako rabljeno vozilo Audi Preverjeno :plus se opravi temeljit pregled 110 točk na vozilu. Preverijo se številne funkcije vozila in po potrebi popravijo z Originalnimi deli Audi. Pregled osebno potrdi mojster za motorna vozila in vam izroči potrdilo v obliki certifikata.
   
 • Jamstvo :plus
  Za rabljena vozila Audi Preverjeno :plus vam za vsako rabljeno vozilo Audi Preverjeno :plus zagotavljamo dvanajstmesečno jamstvo. Za številna službena in testna vozila Audi prejmete brezplačno do triletno dodatno jamstvo Audi. Več informacij je na voljo pri prodajalcih za rabljena vozila Audi Preverjeno :plus.
   
 • Nadomestno vozilo :plus
  Če morate svoje vozilo peljati v servisno delavnico ali le na servisni pregled, vam za rabljena vozila Audi Preverjeno :plus lahko ponudimo cenovno ugodno nadomestno vozilo.
   
 • Financiranje :plus
  Za rabljena vozila Audi Preverjeno :plus vam preko Porsche Finance Group Slovenija lahko ponudimo individualne finančne storitve. Mednje spadajo po meri zasnovane ponudbe financiranja z nizkimi mesečnimi obroki in prilagodljivostjo ob preteku pogodbe.
   
 • Avtomobilsko zavarovanje :plus
  Za rabljena vozila Audi Preverjeno :plus vam z zavarovanjem Porsche Zavarovalno zastopništvo lahko ponudimo številne možnosti, s pomočjo katerih boste vedno polno zavarovani.
   
 • Testna vožnja :plus
  Če želite izvedeti, katero vozilo vam najbolj odgovarja, vam pooblaščeni partner za rabljena vozila Audi Preverjeno :plus lahko omogoči testno vožnjo z želenim vozilom.
   
 • Odkup rabljenega vozila :plus
  Če se odločite za rabljeno vozilo Audi Preverjeno :plus, vam odkupimo Vaše dosedanje vozilo. Mojster za motorna vozila bo preveril stanje vozila in ponudil ustrezno tržno ceno za odkup.
   
 • Zamenjava :plus
  Če s svojo izbiro iz katerega koli razloga ne boste zadovoljni, lahko rabljeno vozilo Audi Preverjeno :plus v sedmih delovnih dneh po sklenitvi kupoprodajne pogodbe zamenjate za enakovredno vozilo. O pogojih se pozanimajte pri Audi Preverjeno :plus.

 


 

Jamstvo 6Plus - za nova in službena vozila
 

Velja za vozila, ki so bila registrirana pred letom 2018.

Poleg dvoletne garancije po Zakonu o varstvu potrošnikov in Obligacijskem zakoniku vam nudimo JAMSTVO 6Plus*, inovativen program jamstev in storitev, s pomočjo katerega boste med vožnjo lahko brezskrbno uživali tudi v tretjem, četrtem, petem in šestem letu starosti vašega vozila ali do 200.000 prevoženih kilometrov, če jih toliko prevozite pred iztekom šestega leta starosti vašega vozila.

*Ne velja za električna in hibridna vozila
 

Več o Jamstvih 6Plus po znamkah si preberite spodaj:

Jamstvo 6Plus Volkswagen  Jamstvo 6Plus Škoda  Jamstvo 6Plus SEAT

 


 

Audi Jamstvo 4Plus - za nova in službena vozila

Velja za vozila, ki so bila registrirana pred letom 2018.

Poleg dvoletne garancije po Zakonu o varstvu potrošnikov in Obligacijskem zakoniku vam nudimo Jamstvo 4Plus, inovativen program jamstev in storitev, s pomočjo katerega boste med vožnjo lahko brezskrbno uživali tudi v tretjem in četrtem letu starosti vašega vozila.

*Ne velja za električna in hibridna vozila
 

Več o Jamstvu 4Plus za znamko Audi si preberite spodaj:

 Jamstvo 4Plus Audi

 

KONTAKT IN DODATNE INFORMACIJE

Če imate dodatna vprašanja glede jamstev ali nakupu rabljenega vozila, o cenitvi vašega vozila ali menjavi staro za staro, se obrnite na naše prodajne svetovalce pri najbližjih poslovalnicah Porsche Inter Auto. Z veseljem Vam bodo pomagali.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Pavle Nenadič
Tel.: (+386) 1 58 25 390
E-mail: [email protected]

Tilen Gavran
Tel.: (+386) 1 58 25 391
E-mail: [email protected]

Vinko Omejc
Tel.: (+386) 1 58 25 360
E-mail: [email protected]

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Matej Jagodić
Tel.: (+386) 1 53 03 625
E-mail: [email protected]

Milan Koželj
Tel.: (+386) 1 53 03 503
E-mail: [email protected]

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Dusan Jugovac
Tel.: (+386) 5 611 65 03
E-mail: [email protected]

Mitja Okretič
Tel.: (+386) 5 611 65 50
E-mail: [email protected]

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Danilo Žižek
Tel.: (+386) 2 65 40 301
E-mail: [email protected]

Marko Mlakar
Tel.: (+386) 2 65 40 342
E-mail: [email protected]

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Matija Šulek
Tel.: (+386) 2 450 26 75
E-mail: [email protected]

Peter Sernc

Tel.: (+386) 2 450 26 62
E-mail: [email protected]

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.