INFO: 01 5825 400 prodaja vozil in servis (pon-pet, 8h in 17h). PREVERITE novosti: Audi Q4 e-tron, Novi VW POLO, Novi VW TAIGO, Nova Škoda FABIA

FINANCIRANJE VOZIL: NOVA IN RABLJENA

Kredit, operativni ali finančni leasing

Storitve po meri - Financiranje pri Porsche Inter Auto

Kalkulator financiranja - izračun leasinga

Izračunaj si svoj obrok!

Financiranje vozil: katero obliko financiranja izbrati?

AVTO LEASING - Pri nas vam ponujamo najboljšo možno rešitev, da boste lahko do izbranega avtomobila prišli s čim manj finančnih težav, dovolj hitro in brez posebnih zapletov – vse kar potrebujete, boste uredili na enem mestu.

Vam pripravimo ponudbo financiranja po meri?

Vas zanima več informacij? Imate mogoče dodatna vprašanja? Vpišite svoje podatke in vas pokličemo nazaj!

Odgovori na pogosta vprašanja (FAQ) za financiranje vozil

Na tem mestu smo za vas zbrali odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja, ki jih prejemamo. V primeru, da s podanimi odgovori še vedno niste prejeli želene informacije, vam z veseljem svetujemo tudi osebno. Če želite več informacij, nas prosimo pokličite na 01 58 25 400. Z veseljem vam bomo pomagali!

Kaj vse je nujno potrebno za financiranje vozila pri Porsche Inter Auto?

Za sklenitev financiranja vozil pri Porsche Inter Auto potrebujete le osebni dokumentvozniško dovoljenjedavčno številko in zadnje 3 plačilne liste. V nekaterih primerih za sklenitev potrebujemo več podatkov, kar pa vam sporočimo naknadno. Financiranje vozil lahko sklenejo tako fizične osebe, kot zaposleni v tujini, pokojninski upravičenci, kmetovalec, samostojni podjetniki, družbe, itd.

 

Vzamete v račun tudi rabljena vozila kot polog? Kako hitro se to lahko uredi?

Seveda vzamemo v račun tudi vaše rabljeno vozilo kot polog. Vsako vozilo, ki ga pripeljete na cenitev, strokovno pregledamo in določimo odkupno ceno glede na samo stanje vašega vozila. Vozilo izplačamo takoj po opravljenemu pregledu, kar traja povprečno le dva do tri dni.

 

Ali je operativni leasing primeren tudi za fizične osebe?

Operativni leasing je primeren za vse vrste strank, ki jih zanima samo uporaba vozila, ne pa tudi pridobitev lastništva.

Kako poteka odplačevanje? Kdaj se plačujejo obroki?

Pri financiranju preko družbe Porsche Finance Group SLO d.o.o. poteka odplačevanje vsak mesec do  1. ali 16. v mesecu. Seveda pa lahko na vašo željo rok plačila tudi spremenimo.

Ali je obročno odplačevanje možno za tujce?

V primeru stalnega bivališča v Sloveniji, lahko tujec pridobi financiranje tudi za najdaljše obdobje s porokom, ki je zaposlen za nedoločen čas za vsaj pol leta (kredit in leasing). V primeru, da ima tujec bivališče za določeno obdobje, lahko financiranje pridobi le za ta čas – seveda s porokom.

Lahko zaprosim za informativni izračun?

Seveda lahko! Informativni izračun lahko preverite s kalkulatorjem financiranja na naši spletni strani porscheinterauto.net. Za vse bolj podrobne informacije pa so vam na voljo tudi naši prodajni svetovalci preko elektronske pošte ali telefonske številke, ki se vam bodo z veseljem posvetili. Preglejte tudi vse akcije financiranja.

Ali lahko odplačate lizing na mojem vozilu?

Seveda lahko, kontaktirajte nas in skupaj bomo preverili vašo situacijo. Pri odplačilu lizinga nimamo nobenih omejitev glede višine zneska.

Ali je lahko pogodbena stranka tudi študent?

Tudi študenti imajo možnost postati naše stranke, pod pogojem da prejemajo dohodke tako, da so zmožni izpolniti svoje obveznosti iz sklenjene pogodbe.

Ali je ob financiranju vozila potrebno kasko zavarovanje?

Da, pri vseh finančnih produktih Porsche Finance Group Slovenia mora stranka obvezno skleniti kasko zavarovanje. Izjema so rabljena vozila in sicer v primerih kadar so hkrati izpolnjeni naslednji trije pogoji: starost vozila vsaj 4 leta, višina pologa vsaj 25% ter znesek financiranja enak ali nižji od 7.000EUR. Preverite več o ponudbi zavarovanje vozil.


Glede na vaše posebne želje in zmožnosti si lahko pri nas izberete kredit ali finančni leasing. Če vozilo kupujete kot pravna oseba, vam je na voljo še operativni leasing oziroma poslovni najem. 

Posebnost financiranja preko Porsche Finance Group Slovenia je seveda dejstvo, da je financiranje prilagojeno koncernskim znamkam in njihovim modelom. Prednosti, ki jih je zato deležen kupec, se tako pojavljajo v obliki stalnih prodajnih akcij, v katerih tesno sodelujejo zastopnik, prodajalec in družba Porsche Finance Group Slovenia. S skupnim naporom vseh treh pa lahko na koncu tako še bolj približamo nakup naši stranki, ki na ta način seveda plača manj, kot bi plačala sicer.

Izberite si pravo financiranje za vas

Akcijska financiranja, ki so narejena po vaši meri

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah;

 • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja – vse na enem mestu;

 • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi vašim osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim;

 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem, posledično pomenijo še ugodnejši nakup;

 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam;
   

Izkoristite ugodno AKCIJSKO FINANCIRANJE VOZIL

Za vas smo za lažjo orientacijo med ponudbami na naši spletni strani že pripravili informativne IZRAČUNE FINANCIRANJA za naša nova, službena in rabljena vozila. V informativnih izračunih so že upoštevani akcijski pogoji financiranja BREZ stroškov rizičnega sklada in 75 EUR stroškov obdelave.


Finančni leasing

Prav gotovo je finančni lizing ena od najbolj privlačnih in zanimivih rešitev financiranja, ki je tudi v Sloveniji vse bolj privlačna. Predvsem seveda zato, ker je preverjanje bonitete za spoznanje enostavnejše kot pri kreditu, saj ostane avtomobil v času lizinga uradno v lasti lizingodajalca (kar je nekakšna varovalka), po odplačilu lizinga pa postane ravno tako last lizingojemalca. Višina pologa in s tem obroka je prirejena plačilni sposobnosti kupca, seveda pa se zmožnostim in željam prilagajmo, kolikor je to le mogoče. Finančni lizing lahko traja od enega do sedem let, višina pologa pa je prilagodljiva, zaželjena pa je v višini vsaj 20 odstotkov vrednosti vozila.

Potrebni dokumenti, ki jih potrebujete ob finančnem lizingu:

 • osebni dokument
 • vozniško dovoljenje
 • davčna številka
 • zadnje 3 plačilne liste

Avtomobilski kredit

Druga možnost financiranja je seveda kredit, s katerim kreditojemalec tudi takoj postane lastnik avtomobila. Je pa zaradi tega morda nekoliko bolj zapleteno preverjanje bonitete kupca, prav tako pa je tudi višina obroka poleg želja in višine pologa odvisna od rednih prejemkov. Vsekakor pa lahko tudi v tem primeru damo stranki prvi odgovor na prošnjo že v približno 24 urah.

Medtem ko je pri lizingu kasko zavarovanje obvezen del financiranja, pri kreditu seveda ni. Stranki ga vseeno vedno priporočamo, med drugim tudi zato, ker lahko preko lastne hiše ponudimo zelo konkurenčno kasko zavarovanje in ker iz dolgoletnih izkušenj v poslu dobro vemo, da nesreča nikoli ne počiva.


Operativni leasing - poslovni najem

Poslovni najem ali operativni lizing je tretja možnost financiranja, ki jo ponujamo. Namenjena je bolj pravnim osebam, saj je v času trajanja lizinga oseba le najemnik vozila za neko določeno obdobje, za katero plačuje najemnino. To lahko traja od dveh do petih let, višina udeležba ali delne najemnine pa znaša med 20 in 30 odstotkov kupnine. Obrok se izračuna glede na ostanek in glede na prevožene kilometre. Po koncu pogodbe avtomobil najemojemalec preprosto vrne (če ni prekoračenih kilometrov) ali pa si izbere nov avtomobil.

Kontaktirajte nas za več informacij o financiranju vozil

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Kalkulator financiranja - izračun leasinga

Izračunaj si svoj obrok!

Preveri zalogo

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.