FINANCIRANJE VOZIL - akcijsko financiranje novih in rabljenih vozil

Financiranje: operativni, finančni leasing

FINANCIRANJE VOZIL - akcijsko financiranje novih in rabljenih vozil

Kalkulator financiranja

Izračunaj si svoj obrok!

Financiranje: katero obliko izbrati?

Pri nas vam ponujamo najboljšo možno rešitev, da boste lahko do izbranega avtomobila prišli s čim manj finančnih težav, dovolj hitro in brez posebnih zapletov – vse kar potrebujete, boste uredili na enem mestu.

 • avto leasing: Finančni leasing, Finančni leasing plus, Operativni leasing
 • financiranje: VW BON, Audi BON, Škoda BON, Škoda financiranje 1%, SEAT in CUPRA BON financiranje
 • financiranje za električno prihodnost MOON

Finančni leasing

Finančni leasing (avto leasing) prinaša veliko prednosti. Leasing pomeni, da avtomobil, ki ga kupite postane vaš šele, ko se leasing izteče. Takšen nakup je včasih še nekoliko bolj smotrn. Recimo, da že imate star avtomobil, ki bi ga želeli zamenjati z novim. Starega vam namreč lahko odkupimo, njegovo vrednost pa nato upoštevamo pri začetnem vložku za nakup novejšega. Ta vložek lahko znaša do polovice zneska celotnega financiranja in višji kot je začetni vložek, manjši bodo obroki.

Avto leasing

Finančni leasing ni edina rešitev, ki jih ponujamo v sklopu financiranja vozil prek družbe Porsche Finance Group Slovenia. Poskrbimo namreč lahko tudi za posameznike ali podjetja, ki avtomobila pravzaprav ne želijo kupiti, vseeno pa ga potrebujejo. To omogoča operativni leasing, pri katerem prevzamemo skrb za vaš avtomobil, ki bo tako ves čas v najboljši formi. Pri tej obliki financiranja vam omogočamo, da tudi vi sami na nek način tudi sami poskrbite za višino mesečnega obroka, saj je ta odvisen od števila prevoženih kilometrov v vsakem mesecu posebej, hkrati pa je s 30 odstotki najvišjega pologa nižji tudi vstopni znesek. In ko se obdobje leasinga, ki lahko traja od 36 do 60 mesecev oziroma od treh do petih let, konča, vozilo preprosto vrnete in prevzamete novega. Za prodajo starega poskrbijo pri Porscheju.

Operativni leasing: Namenjen je vsem podjetjem, samostojnim podjetnikom in vsem podjetnim posameznikom, ki želite voziti novo vozilo, kot da je vaša last, svoj denar pa uporabiti za druge, donosnejše naložbe. Operativni leasing ustreza klasičnemu najemu. Investirate samo v uporabo vozila. Prodajo vozila ob zaključku pogodbe prevzame Porsche Leasing.

Ciljna skupina:

 • Fizične in pravne osebe ter samostojni podjetniki, ki želijo vozilo samo uporabljati in ne želijo lastništva
 • Doba najema: 24 do 60 mesecev
 • Mesečne obveznosti: odvisne od trajanja pogodbe, višine delne najemnine, izbranega modela in motorne različice vozila ter dogovorjenih na leto prevoženih kilometrov.
 • Delna najemnina: do maksimalno 30%


Finančni leasing: Za vse, ki želite po izteku pogodbe postati lastnik izbranega vozila, v času dobe financiranja pa vozilo lahko neomejeno uporabljate. S plačilom zadnjega obroka poravnate vse obveznosti in postane lastnik vozila.

Ciljna skupina:

 • Fizične osebe, ki želijo pridobiti lastništvo vozila.
 • Pravne osebe, ki si želijo vozilo stroškovno opredmetiti v osnovnih sredstvih (amortizacija).
 • Doba financiranja: 12 do 84 mesecev.
 • Mesečne obveznosti: odvisne od trajanja pogodbe, vplačanega pologa in plačilne sposobnosti.
 • Želen polog: vsaj 20%.
 • Prenos lastništva ob plačilu zadnjega obroka in po ureditvi prenosa lastništva v registru motornih vozil.

Uporabno za podjetja

Finančni najem: Za podjetja finančni najem oz. finančni leasing pomeni, da je predmet najema prikazan med sredstvi - aktiva bilance stanja. V enaki višini je prikazana obveznost do najemodajalca - pasiva bilance stanja. Obračunavanje amortizacije pomeni odhodek v izkazu poslovnega izida. Plačani obroki predstavljajo zmanjšanje obveznosti in odhodke iz financiranja.

Poslovni najem: Za podjetja poslovni najem oz. operativni leasing pomeni, da predmet najema ni izkazan v bilanci stanja, plačila pa predstavljajo stroške najemnin.

Pregled leasing financiranja

  Operativni leasing Finančni leasing
Cilj Plačilo samo uporabo vozila Če želite postati lastnik
Odplačilna doba 24-60 mesecev 12-84 mesecev
Mesečne obveznosti Odvisno od trajanja pogodbe, delne najmenine, izbranega modela in motorja ter prevoženih km/leto Odvisne od trajanja pogodbe, vplačanega pologa in plačilne sposobnosti
Možnost lastništva Ne Da
najvišja tsrost ob zaključku pogodbe 5 let 10 let
Predčansi zaključek pogodbe Vedno mogoč Vedno mogoč
Želeni polog, delna najemnina Do 30% 20%

MOON financiranje

Moč za spreminjanje mobilnosti. Pod novo blagovno znamko MOON zasebnim in poslovnim uporabnikom ponujamo individualne rešitve za vstop v e-mobilnost. Naj ta postane tudi del vašega vsakdanjika. Zagotavljamo vam celovite energetske rešitve na področju e-mobilnosti: praktične, kakovostne, inteligentne in cenovno ugodne odgovore na vaše osebne ali poslovne potrebe.

Tudi pomoč pri pridobivanju subvencij in prilagojeno financiranje sta pomemben spremljevalni del naše ponudbe dopolnilne opreme in storitev, povezanih z e-mobilnostjo, ki jih tržimo pod blagovno znamko MOON.

Akcijsko financiranje MOON:

 • Produkti znamke MOON: polnilni stebri, stenske polnilne postaje, hranilniki električne energije, fotovoltaični sistemi...
 • Akcijska pogodbena obrestna mera

Več informacij:

 

Odgovori na vprašanja (FAQ) o financiranju

Katero financiranje izbrati, kakšen polog, katero obdobje financiranja? Na tem mestu smo za vas zbrali odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja, ki jih prejemamo. V primeru, da s podanimi odgovori še vedno niste prejeli želene informacije, vam z veseljem svetujemo tudi osebno. Če želite več informacij, nas prosimo pokličite na 041 392 204. Z veseljem vam bomo pomagali!

Kaj vse je nujno potrebno za financiranje vozila pri Porsche Inter Auto?

Za sklenitev financiranja vozil pri Porsche Inter Auto potrebujete le osebni dokumentvozniško dovoljenjedavčno številko in zadnje 3 plačilne liste. V nekaterih primerih za sklenitev potrebujemo več podatkov, kar pa vam sporočimo naknadno. Financiranje vozil lahko sklenejo tako fizične osebe, kot zaposleni v tujini, pokojninski upravičenci, kmetovalec, samostojni podjetniki, družbe, itd.

 

Vzamete v račun tudi rabljena vozila kot polog? Kako hitro se to lahko uredi?

Seveda vzamemo v račun tudi vaše rabljeno vozilo kot polog. Vsako vozilo, ki ga pripeljete na cenitev, strokovno pregledamo in določimo odkupno ceno glede na samo stanje vašega vozila. Vozilo izplačamo takoj po opravljenemu pregledu, kar traja povprečno le dva do tri dni.

Ali je operativni leasing primeren tudi za fizične osebe?

Operativni leasing je primeren za vse vrste strank, ki jih zanima samo uporaba vozila, ne pa tudi pridobitev lastništva.

Kako poteka odplačevanje? Kdaj se plačujejo obroki?

Pri financiranju preko družbe Porsche Finance Group SLO d.o.o. poteka odplačevanje vsak mesec do  1. ali 16. v mesecu. Seveda pa lahko na vašo željo rok plačila tudi spremenimo.

Lahko zaprosim za informativni izračun?

Seveda lahko! Informativni izračun lahko preverite s kalkulatorjem financiranja na naši spletni strani porscheinterauto.net. Za vse bolj podrobne informacije pa so vam na voljo tudi naši prodajni svetovalci preko elektronske pošte ali telefonske številke, ki se vam bodo z veseljem posvetili. Preglejte tudi vse akcije financiranja.

Ali je obročno odplačevanje možno za tujce?

V primeru stalnega bivališča v Sloveniji, lahko tujec pridobi financiranje tudi za najdaljše obdobje s porokom, ki je zaposlen za nedoločen čas za vsaj pol leta (kredit in leasing). V primeru, da ima tujec bivališče za določeno obdobje, lahko financiranje pridobi le za ta čas – seveda s porokom.

Ali lahko odplačate lizing na mojem vozilu?

Seveda lahko, kontaktirajte nas in skupaj bomo preverili vašo situacijo. Pri odplačilu lizinga nimamo nobenih omejitev glede višine zneska.

Ali je lahko pogodbena stranka tudi študent?

Tudi študenti imajo možnost postati naše stranke, pod pogojem da prejemajo dohodke tako, da so zmožni izpolniti svoje obveznosti iz sklenjene pogodbe.

Ali je ob financiranju vozila potrebno kasko zavarovanje?

Da, pri vseh finančnih produktih Porsche Finance Group Slovenia mora stranka obvezno skleniti kasko zavarovanje. Izjema so rabljena vozila in sicer v primerih kadar so hkrati izpolnjeni naslednji trije pogoji: starost vozila vsaj 4 leta, višina pologa vsaj 25% ter znesek financiranja enak ali nižji od 7.000EUR. Preverite več o ponudbi zavarovanje vozil.


Glede na vaše posebne želje in zmožnosti si lahko pri nas izberete različna financiranja. Če vozilo kupujete kot pravna oseba, vam je na voljo še operativni leasing oziroma poslovni najem.

Posebnost financiranja preko Porsche Finance Group Slovenia je seveda dejstvo, da je financiranje prilagojeno koncernskim znamkam in njihovim modelom. Prednosti, ki jih je zato deležen kupec, se tako pojavljajo v obliki stalnih prodajnih akcij, v katerih tesno sodelujejo zastopnik, prodajalec in družba Porsche Finance Group Slovenia. S skupnim naporom vseh treh pa lahko na koncu tako še bolj približamo nakup naši stranki, ki na ta način seveda plača manj, kot bi plačala sicer.

Vse akcije zbrane na enem mestu

Financiranje urejeno po vaši meri

Prednosti financiranja pri Porscheju

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah;

 • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja – vse na enem mestu;

 • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi vašim osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim;

 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem, posledično pomenijo še ugodnejši nakup;

 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam;
   

Finančni leasing

Prav gotovo je finančni lizing ena od najbolj privlačnih in zanimivih rešitev financiranja, ki je tudi v Sloveniji vse bolj privlačna. Predvsem seveda zato, ker je preverjanje bonitete za spoznanje enostavnejše, saj ostane avtomobil v času lizinga uradno v lasti lizingodajalca (kar je nekakšna varovalka), po odplačilu lizinga pa postane ravno tako last lizingojemalca. Višina pologa in s tem obroka je prirejena plačilni sposobnosti kupca, seveda pa se zmožnostim in željam prilagajmo, kolikor je to le mogoče. Finančni lizing lahko traja od enega do sedem let, višina pologa pa je prilagodljiva, zaželjena pa je v višini vsaj 20 odstotkov vrednosti vozila.

Potrebni dokumenti, ki jih potrebujete ob finančnem lizingu:

 • osebni dokument
 • vozniško dovoljenje
 • davčna številka
 • zadnje 3 plačilne liste

Operativni leasing - poslovni najem

Poslovni najem ali operativni lizing je tretja možnost financiranja, ki jo ponujamo. Namenjena je bolj pravnim osebam, saj je v času trajanja lizinga oseba le najemnik vozila za neko določeno obdobje, za katero plačuje najemnino. To lahko traja od dveh do petih let, višina udeležba ali delne najemnine pa znaša med 20 in 30 odstotkov kupnine. Obrok se izračuna glede na ostanek in glede na prevožene kilometre. Po koncu pogodbe avtomobil najemojemalec preprosto vrne (če ni prekoračenih kilometrov) ali pa si izbere nov avtomobil.

Kalkulator financiranja - izračun leasinga

Izračunaj si svoj obrok!

5

Vaše 100% zadovoljstno je naš cilj.

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja