MOON: polnjenje električnega avta doma!

MOON: polnjenje električnega avta doma!

Vse o polnjenju električnega avta doma - MOON Power.

Avtor: Porsche Inter Auto

MOON zasebnim in poslovnim uporabnikom ponuja individualne rešitve za vstop v e-mobilnost. S ponudbo, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom do postaj za hitro polnjenje, pokrivamo celotno področje električne mobilnosti. Celovit pristop zagotavlja optimalno oskrbo z električno energijo ter poskrbi za trajnost in učinkovitost. MOON je sistemski ponudnik, ki omogoča vključevanje e-mobilnosti v vsakdanjik.

Ponudba MOON / za doma:

  1. POLNILNA POSTAJA MOON BASIC
  2. KOMPLET MOON2GO
  3. POLNILNA POSTAJA MOON COMMUNITY
  4. HRANILNIK MOON ZA VAŠ DOM
  5. FOTOVOLTAIČNI SISTEMI MOON

Vas zanima več informacij o MOON postajah?

Izpolnite obrazec in vas kontaktiramo.

Naše rešitve so prilagojene vašim potrebam po energiji
Naši medsebojno usklajeni sistemi po meri delujejo izjemno učinkovito in prilagodljivo - povsem v skladu z vašimi predstavami. Modularna zasnova omogoča natančno prilagoditev sistemov danim pogojem in s tem tudi združitev z že obstoječim fotovoltaičnim sistemom.

  1. Lokalno pridobivanje energije in proizvajanje okolju prijazne solarne električne energije s fotovoltaičnim sistemom MOON
  2. Shranjevanje in prilagodljivo oddajanje energije s hranilnikom električne energije MOON (1)
  3. Hitro in varno polnjenje s stenskimi in samostoječimi polnilnimi postajami MOON
  4. Zagotovimo optimalno celostno rešitev
MOON BASIC
MOON BASIC Avtor: MOON

MOON: polnilna postaja Basic

Vse več ljudi se zaveda pomembnosti varovanja okolja, zato e-mobilnost še nikoli ni bila tako aktualna. Ta naprava je združljiva z vsemi električnimi in priključno-hibridnimi vozili. Postaja MOON Basic za polnjenje vašega električnega vozila doma je najboljša kombinacija tehnologije, oblikovanja, funkcionalnosti in povezljivosti, združena v eni najnaprednejših stenskih polnilnih postaj na svetu. S stensko polnilno postajo MOON Basic boste varno in preprosto polnili svoje e-vozilo z močjo polnjenja do 11 kW.

Polnilna postaja MOON Basic je namenjena za postavitev v garažah, podzemnih garažah in avtomobilskih nadstreških.

Tehnične lastnosti

Moč 11 kW
Moč polnjenja stenske polnilne postaje MOON Basic je večja kot pri varnostnih vtičnicah Schuko. Natančneje povedano je moč polnjenja 11 kW, kar je pribl. 5-krat več kot pri priključitvi na gospodinjsko vtičnico. Hkrati stenska polnilna postaja MOON Basic prepriča s preprostim in udobnim upravljanjem, varno uporabo vključno z zaščitno funkcijo ter 4 metre dolgim kablom za optimalno polnjenje vašega električnega vozila. 

Varnost
Stenska polnilna postaja MOON Basic z upoštevanjem vseh zakonsko določenih standardov poskrbi za 100-odstotno varnost pri polnjenju vašega električnega vozila. Zaznavanje enosmernega diferenčnega toka (DC), zaščita proti mehanskim udarcem ter možnost uporabe pri temperaturah med -25 °C in +50 °C poskrbijo za optimalne pogoje za varno uporabo.

Vrhunska kakovost
Stenska polnilna postaja MOON Basic ne ponuja samo udobne uporabe in odličnega razmerja med ceno in kakovostjo, temveč zaradi kakovostne izdelave in proizvodnje zagotavlja, da boste še dolgo uživali ob polnjenju električnega vozila. 

Varno polnjenje - modul za dinamično polnjenje

Gospodinjske vtičnice niso primerne za večurno polnjenje s polno močjo. Stenska polnilna postaja MOON Basic je z močjo 11 kW zasnovana posebej za polnjenje električnih vozil in skupaj z modulom za dinamični nadzor polnjenja preprečuje preobremenitev gospodinjskega tokokroga. 

Varčevanje z električno energijo

Z izkoristkom do 98 % je delovanje stenske polnilne postaje MOON Basic izjemno učinkovito. To pomeni, da se skoraj vsa energija, ki pride v polnilno postajo, kot uporabna moč odda avtomobilu. Tako prihranite čas in denar.

Kratek čas polnjenja

Zaradi krajšega časa polnjenja v primerjavi z običajno gospodinjsko vtičnico prihranite čas. Električno vozilo VW E-Golf bi se na primer na običajni 230-voltni vtičnici z močjo 2,3 kW neprekinjeno polnilo kar 17 ur. S polnilno postajo se ta čas skrajša na približno 5 ur.

MOON: polnilna postaja Community

S to inteligentno stensko polnilno postajo lahko svoje električno vozilo odslej v celoti polnite s čisto energijo. Polnilna postaja MOON Community ima dva načina delovanja: »power« za hitro polnjenje in »smart« za inteligentno krmiljenje postopka polnjenja, z možnostjo uporabe elektrike proizvedene s pomočjo lastnega fotovoltaičnega sistema. Namesto da bi za polnjenje uporabljali običajen tok iz elektrarn na fosilna goriva, lahko z novo stensko polnilno postajo MOON potrebno energijo pridobite neposredno iz svojega fotovoltaičnega sistema ali domačega zalogovnika energije. Tako je električna mobilnost prvič zares čista.

Polnilno postajo MOON Community poganja tehnologija Etrel Technology.

Tehnične lastnosti

Moč 22 kW

Moč polnjenja stenske polnilne postaje MOON Community je večja kot pri vtičnicah Schuko. Natančneje povedano je moč polnjenja 22 kW, kar je pribl. 6-krat več kot pri priključitvi na gospodinjsko vtičnico. 

Visoka stopnja varnosti, tudi na prostem

Polnilna postaja MOON Community je primerna tudi za montažo na prostem. Stopnja zaščite IP56 (zaščita proti prašnim delcem v notranjosti in zaščita proti pršenju vode) in vrsta zaščite IK10 (odportnost proti udarcem) zagotavljata varno polnjenje.

Delovanje

Stenska polnilna postaja MOON Community je inteligentno povezana z vašim fotovoltaičnim sistemom in hranilnikom električne energije. Razpoložljiva načina »power« in »smart« lahko aktivirate neposredno na polnilni postaji ali prek aplikacije. V aplikaciji so prikazane tudi vse informacije o postopku polnjenja.

Inteligentno polnjenje

Način polnjenja »power«

Način polnjenja »power« zagotavlja čim hitrejše polnjenje električnega vozila z lastno proizvedeno električno energijo, tako da je vozilo v trenutku spet pripravljeno za uporabo. 

Način polnjenja »smart«

Način polnjenja »smart« zagotavlja inteligentno krmiljenje postopka polnjenja. Tu se lahko določi, kdaj nameravate vozilo uporabiti. Tako se zagotovi, da je vozilo ob določenem času znova popolnoma napolnjeno in pripravljeno za uporabo.

Dinamično polnjenje

V povezavi z Load Guard modulom se lahko moč polnjenja polnilne naprave prilagodi drugim potrošnikom električne energije. Tako boste lahko brez skrbni pred preobremenitvami uživali v najhitrejšem možnem polnjenju.

MOON: komplet 2Go

S kompletom MOON2Go se je domača polnilna postaja spremenila v polnilni kabel. S preprostim upravljanjem in visoko zmogljivostjo je prepričal že na tisoče strank po vsej Evropi. Zaradi številnih možnosti uporabe polnilnika MOON2Go vam bo dostopen vsak vir električne energije - z močjo polnjenja do 22 kW. Za prilagodljivost brez meja - hitro in varno polnjenje, kjer koli že ste.

Svoj avtomobil priklopite na katerokoli standardno vtičnico, tudi gospodinjsko, in to kjer koli - na poti, med opravki, na vikendu ali počitnicah.

Primewrno za številne znamke

Polnilnik MOON2Go je na voljo s priključkom tipa 1 ali tipa 2, zato je primeren za številna električna vozila. Samodejno zaznavanje adapterjev zagotavlja, da se polnilni tok samodejno omeji na največjo dovoljeno moč adapterja MOON2Go. 

10-krat hitrejše polnjenje
Medtem ko večina priloženih polnilnih kablov električnih vozil ponuja zgolj do 10 amperov na eni fazi (2,3 kW), polnilnik MOON2Go omogoča polnjenje z največ 32 amperi na treh fazah. Z 22 kW tako zagotavlja skoraj desetkratno moč polnjenja. 

Vrhunska kakovost
Najpomembnejša nam je visoka kakovost - tako zagotavljamo, da boste še dolgo uživali ob polnjenju električnega vozila.  

Tehnične lastnosti
Samodejno zaznavanje adapterjev
Če uporabite adapter iz kompleta, ga mobilna polnilna enota samodejno zazna in omeji polnilni tok na največjo dovoljeno moč - za še več udobja in varnosti. Tako se prepreči, da bi polnilni tok pomotoma nastavili na preveliko vrednost.

Nastavljiv polnilni tok
Na polnilniku MOON2Go lahko polnilni tok prilagajate s pritiskom gumba. Pri upravljanju prek aplikacije pametnega telefona je mogoča celo brezstopenjska nastavitev. Tako lahko vsako standardno vtičnico izkoristite v polni zmogljivosti ali jo omejite na želeno vrednost. 

Integrirano merjenje toka in enota za merjenje energije
Polnilnik MOON2Go stalno meri tok in napetost na vseh treh fazah ter napolnjeno količino energije. Za čim večjo preglednost poskrbi aplikacija pametnega telefona, ki prikazuje stanje napolnjenosti ter beleži in ocenjuje vrednosti. 

Zaščita pred krajo in manipulacijo
Polnilnik MOON2Go je med polnjenjem in po njem zaščiten pred krajo s samodejnim zaklepanjem polnilne vtičnice. Poleg tega polnilnik zagotavlja obsežno zaščito pred neustrezno spremembo polnilnega toka. 

Povezava Bluetooth
Polnilnik MOON2Go lahko prek povezave Bluetooth LE (Low Energy) komunicira z vsakim pametnim telefonom. Aplikacija vključuje funkcije, kot so oddaljeno upravljanje, nadzorovanje faz, analiza stroškov in energije ter zaklepanje upravljalne enote naprave. 

Trifazno polnjenje
Za razumne čase polnjenja z izmeničnim tokom je odločilnega pomena, da je mogoče uporabiti vse tri faze 400-voltnega trifaznega napajanja. Komplet MOON2Go izpolnjuje to zahtevo glede trifaznega napajanja, zato v primerjavi z enofaznimi polnilnimi enotami zagotavlja trikrat hitrejše polnjenje.

MOON: hranilnik električne energije

Vrhunska kakovost in dolga življenjska doba zagotavljata brezskrbno shranjevanje in prilagodljivo oddajanje električne energije. Čisto solarno električno energijo, ki jo proizvede fotovoltaični sistem, začasno shranite in jo pozneje uporabite za polnjenje električnega vozila. Tako ste lahko skoraj neodvisni od dobavitelja električne energije.

Hranilnik električne energije MOON za vaš dom uporablja tehnologijo Varta.

Tehnične lastnosti

Kapaciteta hranilnika 6,5-13 kWh

Hranilnik je na voljo v treh velikostih 6,5 kWh, 9,8 kWh in 13 kWh, odvisno od vaših potreb po shranjevanju električne energije.

Mere

Hranilnik električne energije MOON je visok 117,6 cm, širok 60 cm in globok 50 cm ter odvisno od kapacitete tehta med 115 in 165 kg. 

Baterijska tehnologija

Litij-železo-fosfatne baterije (LiFePO4) uporabljajo zanesljivo, trajnostno in varno baterijsko tehnologijo. V primerjavi z baterijami v pametnih telefonih ali prenosnih računalnikih imajo zato zelo dolgo življenjsko dobo, so temeljito preizkušene in primerne tudi za rabo v gospodinjstvu. Zelo dolga življenjska doba

10.000 ciklov polnjenja

Hranilnik električne energije MOON omogoča več kot 10.000 ciklov polnjenja. En cikel polnjenja ustreza času polnjenja popolnoma izpraznjene baterije do polne napolnjenosti.

10 let garancije

Osnovna garancija za hranilnik električne energije je 10 let.  

20-letna življenjska doba baterije

Baterija hranilnika električne energije ima življenjsko dobo približno 20 let. Življenjska doba avtomobilskih baterij ali baterij za pametne telefone je v povprečju običajno krajša. 

Prilagodljivost in kakovost

Inteligentno povezovanje

S hranilnikom električne energije MOON je mogoče povezati vse običajne toplotne črpalke, polnilne postaje in kogeneracijske sisteme. 

Vrhunska kakovost

Odločitev za hranilnik električne energije pomeni odločitev za najvišjo stopnjo varnosti in kakovosti.

Zasilna oskrba z električno energijo

Za zanesljivo oskrbo z električno energijo tudi v primeru izpada električnega toka. 


Kako deluje hranilnik električne energije MOON?

Čista električna energija ni nujno draga: s fotovoltaičnim sistemom lahko proizvajate lastno električno energijo, s hranilnikom električne energije MOON pa imate takšno električno energijo na voljo podnevi in ponoči. Vgrajena baterija je namreč temeljito preizkušen visokokakovostni hranilnik, s katerim preprosto shranjujete solarno električno energijo, ki jo proizvedete s svojim fotovoltaičnim sistemom. Tako lahko približno 80 odstotkov letne potrebe po električni energiji pokrijete z lastno proizvodnjo in ste skoraj neodvisni od električnega omrežja. Vaš glavni vir energije je sončna svetloba, zato je vaša lastno proizvedena električna energija čista. Tako prihranite velike količine CO2 in naredite nekaj dobrega za okolje.  

Hranilnik električne energije MOON omogoča uporabo lastne solarne električne energije 24 ur na dan

Ali želite shraniti neporabljeno solarno električno energijo in jo nato zvečer uporabiti? Hranilnik električne energije MOON vam to omogoča! S tem hranilnikom električne energije se lahko namreč skoraj v celoti oskrbujete z električno energijo, ki jo proizvedete s svojim fotovoltaičnim sistemom. 

Hranilnik električne energije shrani presežno električno energijo iz fotovoltaičnega sistema, ki je trenutno ne potrebujete, da jo lahko kasneje ponovno uporabite. Zvečer in ponoči lahko uporabljate električno energijo, ki se je shranila čez dan. Tako v svojem gospodinjstvu zagotovite neodvisnost in zmanjšate stroške električne energije. 

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

AUDI AKCIJSKA PONUDBA A1, A3, A4, A5, Q2, Q3 in Q5!

Veliki popusti za nova vozila Audi A1 akcija Audi A3 akcija ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.