Audi e-tron GT 2023 - popolna športnost

Audi, kot ga še ni bilo! Vozila so že na voljo za testne vožnje pri Porsche Verovškova in Porsche Koper, doživite električni mobilnost v živo.

Audi e-tron GT 2023 - popolna športnost

Doživite novo dimenzijo!

Zagotovite si ga prvi v Sloveniji.

Novi Audi e-tron GT - električen, športen in napreden!

Audi e-tron GT gradi most v prihodnost, saj želi Audi z modelom e-tron GT pokazati, kako prevzemajoča je lahko električna mobilnost. Napreden štirivratni coupé združuje emocionalen dizajn, močan pogon in dinamične vozne lastnosti. Za izjemne vozne zmogljivosti je tu pogon prihodnosti, ki je popolnoma električen - z njim se začenja novo obdobje. To je Gran Turismo jutrišnjega dne. (1)

Audi e-tron GT - poglavitne značilnosti:

 • dinamična umetniška mojstrovina
 • laserski sprednji žarometi
 • moč od 350 kW oz. 476 KM do 440 kW oz. 598 KM
 • doseg do 488 km (WLTP)
 • kapaciteta baterije 86 kWh
 • hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW
   

Audi e-tron GT - najnovejše informacije:

 • sestavite si svojega - Audi e-tron GT konfigurator
 • že na voljo za naročila: Audi e-tron GT, RS e-tron GT
 • testne vožnje pri Porsche Verovškova, Porsche Koper

Audi e-tron GT – tehnični podatki, zmogljivosti

Različica Moč (kW/KM) Navor (Nm) Pospešek 0-100 km/h (s) Končna hitrost (km/h)
Audi e-tron GT quattro 350/476 630 4,1 245
RS e-tron GT 440/598 830 3,3 250
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi

Audi e-tron GT - zunanjost prihodnosti

Zunanjost Audija e-tron GT je brez dvoma izjemna dinamična umetniška mojstrovina, spada med električna vozila - vse je bilo izpopolnjeno do potankosti. Vsaka površina in vsaka linija je usklajena v svojem bistvu – od laserskih sprednjih žarometov, do izrazitega difuzorja na zadku. Iz vseh posameznih detajlov nastane skulptura, kot bi jo bil oblikoval sam veter. Njene linije se ponašajo z izjemno aerodinamiko, saj količnik zračnega upora znaša samo 0,24. Tudi notranjost je v slogu klasičnega Gran Turisma - voznik in sovoznik, ki ju med seboj ločuje široka sredinska konzola, imata športno nizek sedežni položaj, na zadnjih sedežih je dovolj prostora tudi za odrasle potnike. Notranji dizajn s svojo umirjeno eleganco poudarja Audijev napredni značaj. Preverite tudi: subvencija za električna vozila.

Audi e-tron GT zunanjost:

 • laserski sprednji žarometi
 • izrazit difuzor na zadku
 • izjemna aerodinamika
 • količnik zračnega upora znaša samo 0,24

Dizajn, aerodinamika in karoserija

Dizajn v slogu Gran Turisma, nadgrajen v znamenju električne mobilnosti: športnost in udobje v kombinaciji  trajnostj. Športna proporcionalna razmerja: velika kolesa, širok kolotek, nizka silhueta, dolga medosna razdalja...

Posebnosti zunanjosti:

 • popolnoma električni Audi
 • samostojen 3D-design sprednjega dela
 • osvetljen logotip e-tron
 • jeklo ultravisoke trdnosti

Notranjost: vizija prihodnosti

Vstopite v vizijo prihodnosti. Armaturna plošča je usmerjena na voznika in z značilnim značajem, občutek svobode v prostoru. Nizek sedežni položaj in široka sredinska konzola, zadnji sedeži primerni tudi za odrasle potnike

Posebnosti notranjosti:

 • trajnost in športnost udobja
 • najbolj napredna digitalizacija
 • coupéjevska strešna linija
 • več dinamičnih paketov

 

Gran Turismo z močjo do 598 KM in do 488 km dosega!

Zagotovo vas zanimajo največje prednosti novega modela Audi e-tron GT. Kaj pomeni oznaka GT? Gran Turismo pomeni športna potovalna limuzina z izrazito vozno dinamiko. Takšen je seveda tudi značaj novega modela. Njegova elektromotorja razvijeta moč od 350 kilovatov oziroma 476 konjskih moči do 440 kilovatov oziroma 598 konjskih moči. To mu seveda zagotavlja dinamične pospeške. Ena izmed ključnih stvari je tudi doseg do 488 kilometrov po standardu WLTP, ki ga omogoča baterija z neto kapaciteto 86 kWh. Njena 800-voltna tehnologija dopušča hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW. Preverite strategijo Audi 2025

Preverite tudi: električne polnilnice, hišne polnilne postaje

Tudi podvozje je v umirjenem ravnovesju med dinamiko in udobjem, k čemur pripomorejo tehnologije, kot so Audi drive select, štirikolesno krmiljenje, uravnavano blaženje, 3-prekatno zračno vzmetenje, električni štirikolesni pogon in zapora diferenciala na zadnji premi. Kolesa imajo premer do 21 palcev, medtem ko zavorni koluti – opcijsko so na voljo iz keramike, ojačane z ogljikovimi vlakni – v premeru merijo do 420 milimetrov. 

Audi e-tron GT zmogljivosti:

 • moč od 350 kW oz. 476 KM do 440 kW oz. 598 KM
 • doseg do 488 km (WLTP)
 • kapaciteta baterije 86 kWh
 • 800-voltna tehnologija
 • hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW
 • Audi drive select
 • štirikolesno krmiljenje
 • zračno vzmetenje
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi

Hitro polnjenje in doseg do 488 km WLTP

Audi e-tron GT quattro je z izmeničnim tokom (AC) serijsko mogoče polniti z maksimalno močjo do 11 kW. Za hitrejše polnjenje doma z močjo 22 kW potrebujete opcijski polnilni sistem e-tron connect v kombinaciji z opcijskim dodatnim polnilnikom z močjo do 22 kW AC. Storitev e-tron Charging Service združuje eno pogodbo, eno kartico in en dostop - onkraj državnih meja. Za polnjenje na poti je tako na voljo več kot 167.000 polnilnih mest v 26 evropskih državah. Preverite: MOON CHARGE mreža polnilnic

Audi e-tron GT quattro baterija in polnjenje:

 • litij-ionska baterija s kapaciteto 86 kWh in 800 voltov 
 • polnjenje z izmeničnim tokom (AC) serijsko z močjo 11 kW ali 22 kW
 • polnjenje z enosmernim tokom (DC) serijsko z močjo do 270 kW
 • doseg z enim polnjenjem več kot 488 km po kriterijih WLTP (napoved za Audi e-tron GT quattro)
 • zelo kratki časi polnjenja: samo pet minut za okrog 100 kilometrov nadaljnje vožnje

Napreden videz – iz vseh zornih kotov

Po celotni širini zadnjega dela se razteza svetlobni segment, ki se na zunanjih robovih zaključi s klinasto oblikovanimi segmenti, ki sledijo designu sprednjih žarometov. Enako velja za osvetljen logotip e-tron, ki je pri modelu Audi e-tron GT nameščen pod svetlobnim segmentom.

Eleganten videz, asistenčni sistemi

Nižji količnik zračnega upora zmanjšuje porabo in povečuje doseg. Na ta način in povsem v duhu prednosti v tehniki je vetrovnik odločilno vplival na zasnovo modela Audi e-tron GT. To je mogoče opaziti na obliki sprednjega pokrova, ki zmanjšuje neželeno vrtinčenje zraka. Celo 22-palčna platišča s 5-krakim dvojnim designom omogočajo optimalno prezračevanje zavornih kolutov in zmanjšujejo zračni upor. Na zadnjem delu vozila pa masiven difuzor zmanjšuje vzgon. Odločilno vlogo pri zmanjšanju mase igra karoserija, zasnovana na lahki gradnji iz več materialov, ki vključuje aluminij in jeklo ter karbonsko streho.

Asistenčni sistemi

 • Varnostni sistemi Audi pre sense serijsko; opcijski paketi Pot, Mesto, Parkiranje; prilagodljiva vozna asistenca in asistenca za parkiranje (na daljavo) Park Assist Plus kot posebnost v ponudbi.
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi

Pogon – quattro, seveda

Audi e-tron GT je opremljen z zmogljivim električnim pogonom s pogonom quattro: dva stalno gnana sinhrona motorja, po eden na vsaki premi, navor posredujeta na vsa štiri kolesa.

Pogonska moč med premama ter med levima in desnima kolesoma je elektronsko krmiljena, kar omogoča optimalno vlečno silo. Baterija, ki je vgrajena nizko v dnu vozila in zavzema celotno področje med sprednjo in zadnjo premo, zagotavlja izjemno nizko težišče. Predvsem v kombinaciji s štirikolesnim pogonom lahko voznik izkusi izjemno dinamiko in agilno krmiljenje, podprto z visoko stopnjo smerne stabilnosti.

Audi virtual cockpit plus

Audi virtual cockpit plus (12,3-palčni zaslon) in zaslon za MMI touch (10,1-palčni) serijsko, poleg tega še naravnoglasovno upravljane z online povezavo; projicirni sistem (head-up display) opcijsko; nastavitve po meri serijsko. Na voljo tudi MMI navigacija plus z dostopno točko za WLAN serijsko, inteligentna navigacija s specifičnimi funkcijami za e-tron. Širok nabor storitev iz ponudbe Audi connect; načrtovalnik poti za e-tron za izračunavanje najhitrejše poti s čim manj postanki za polnjenje na zmogljivih DC-polnilnicah. Kot dodatna oprema: predal za telefon Audi phone box in avdiosistem Bang & Olufsen premium sound system.

Audi e-tron GT cena, cenik

Predvidoma bo novi Audi e-tron GT pri Porsche Inter Auto (Porsche Verovškova, Porsche Ptujska cesta in Porsche Koper) na voljo že v začetku poletja 2021. Najprej bo na voljo model Audi e-tron GT quattro, kasneje pa bodo na voljo tudi druge različice. Audi e-tron GT quattro cena trenutno še ni znana. p vseh novostih vas bomo redno obveščali. 

Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2022
Audi e-tron GT 2022 Avtor: Audi

Audi e-tron GT – pogosta vprašanja

Audi e-tron GT - največje posebnosti

Na voljo bosta: e-tron GT quattro in RS e-tron GT, zunanjost je dinamična umetniška mojstrovina, laserski sprednji žarometi, na zadnjih sedežih dovolj prostora za odrasle potnike, moč od 350 kW oz. 476 KM do 440 kW oz. 598 KM, doseg do 488 km (WLTP), kapaciteta baterije 86 kWh, 800-voltna tehnologija, hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW.

Audi e-tron GT - doseg in kapaciteta baterije

Njegova elektromotorja razvijeta moč od 350 kilovatov oziroma 476 konjskih moči do 440 kilovatov oziroma 598 konjskih moči. To mu seveda zagotavlja dinamične pospeške. Ena izmed ključnih stvari je tudi doseg do 488 kilometrov po standardu WLTP, ki ga omogoča baterija z neto kapaciteto 86 kWh. Njena 800-voltna tehnologija dopušča hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW.

Audi e-tron GT - laserski žarometi

Po celotni širini zadnjega dela se razteza svetlobni segment, ki se na zunanjih robovih zaključi s klinasto oblikovanimi segmenti, ki sledijo designu sprednjih žarometov. Enako velja za osvetljen logotip e-tron, ki je pri modelu Audi e-tron GT nameščen pod svetlobnim segmentom. Spredaj so laserski žarometi. 

Audi e-tron GT - asistenčni sistemi

Varnostni sistemi Audi pre sense serijsko; opcijski paketi Pot, Mesto, Parkiranje; prilagodljiva vozna asistenca in asistenca za parkiranje (na daljavo) Park Assist Plus kot posebnost v ponudbi.

Audi e-tron GT - Audi virtual cockpit plus 

Audi virtual cockpit plus (12,3-palčni zaslon) in zaslon za MMI touch (10,1-palčni) serijsko, poleg tega še naravnoglasovno upravljane z online povezavo; projicirni sistem (head-up display) opcijsko; nastavitve po meri serijsko. Na voljo tudi MMI navigacija plus z dostopno točko za WLAN serijsko, inteligentna navigacija s specifičnimi funkcijami za e-tron.

5

Naj tudi vas prepričajo modeli znamke Audi!

5
Leopold B. stranka Porsche Verovškova
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
5
Boris K. stranka Porsche Ptujska cesta
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5
Stanislav G. stranka Porsche Verovškova
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
Poglej vsa mnenja