Audi e-tron GT 2021 - začetek prodaje v Sloveniji!

Audi e-tron GT 2021 - začetek prodaje v Sloveniji!

Audi, kot ga še ni bilo! Vozila so že na voljo za testne vožnje pri Porsche Verovškova in Porsche Koper, doživite električni mobilnost v živo.

Avtor: Jan Gregorin

Doživite novo dimenzijo!

Zagotovite si ga prvi v Sloveniji.

Novi Audi e-tron GT - električen, športen in napreden!

Audi e-tron GT gradi most v prihodnost, saj želi Audi z modelom e-tron GT pokazati, kako prevzemajoča je lahko električna mobilnost. Napreden štirivratni coupé združuje emocionalen dizajn, močan pogon in dinamične vozne lastnosti. Za izjemne vozne zmogljivosti je tu pogon prihodnosti, ki je popolnoma električen - z njim se začenja novo obdobje. To je Gran Turismo jutrišnjega dne. (1)

Audi e-tron GT - poglavitne značilnosti:

 • dinamična umetniška mojstrovina
 • laserski sprednji žarometi
 • moč od 350 kW oz. 476 KM do 440 kW oz. 598 KM
 • doseg do 488 km (WLTP)
 • kapaciteta baterije 86 kWh
 • hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW
   

Audi e-tron GT - najnovejše informacije:

 • sestavite si svojega - Audi e-tron GT konfigurator
 • že na voljo za naročila: Audi e-tron GT, RS e-tron GT
 • testne vožnje pri Porsche Verovškova, Porsche Koper

Audi e-tron GT – tehnični podatki, zmogljivosti

Različica Moč (kW/KM) Navor (Nm) Pospešek 0-100 km/h (s) Končna hitrost (km/h)
Audi e-tron GT quattro 350/476 630 4,1 245
RS e-tron GT 440/598 830 3,3 250
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi

Audi e-tron GT - zunanjost prihodnosti

Zunanjost Audija e-tron GT je brez dvoma izjemna dinamična umetniška mojstrovina, spada med električna vozila - vse je bilo izpopolnjeno do potankosti. Vsaka površina in vsaka linija je usklajena v svojem bistvu – od laserskih sprednjih žarometov, do izrazitega difuzorja na zadku. Iz vseh posameznih detajlov nastane skulptura, kot bi jo bil oblikoval sam veter. Njene linije se ponašajo z izjemno aerodinamiko, saj količnik zračnega upora znaša samo 0,24. Tudi notranjost je v slogu klasičnega Gran Turisma - voznik in sovoznik, ki ju med seboj ločuje široka sredinska konzola, imata športno nizek sedežni položaj, na zadnjih sedežih je dovolj prostora tudi za odrasle potnike. Notranji dizajn s svojo umirjeno eleganco poudarja Audijev napredni značaj. Preverite tudi: subvencija za električna vozila.

Audi e-tron GT zunanjost:

 • laserski sprednji žarometi
 • izrazit difuzor na zadku
 • izjemna aerodinamika
 • količnik zračnega upora znaša samo 0,24

Dizajn, aerodinamika in karoserija

Dizajn v slogu Gran Turisma, nadgrajen v znamenju električne mobilnosti: športnost in udobje v kombinaciji  trajnostj. Športna proporcionalna razmerja: velika kolesa, širok kolotek, nizka silhueta, dolga medosna razdalja...

Posebnosti zunanjosti:

 • popolnoma električni Audi
 • samostojen 3D-design sprednjega dela
 • osvetljen logotip e-tron
 • jeklo ultravisoke trdnosti

Notranjost: vizija prihodnosti

Vstopite v vizijo prihodnosti. Armaturna plošča je usmerjena na voznika in z značilnim značajem, občutek svobode v prostoru. Nizek sedežni položaj in široka sredinska konzola, zadnji sedeži primerni tudi za odrasle potnike

Posebnosti notranjosti:

 • trajnost in športnost udobja
 • najbolj napredna digitalizacija
 • coupéjevska strešna linija
 • več dinamičnih paketov

 

Gran Turismo z močjo do 598 KM in do 488 km dosega!

Zagotovo vas zanimajo največje prednosti novega modela Audi e-tron GT. Kaj pomeni oznaka GT? Gran Turismo pomeni športna potovalna limuzina z izrazito vozno dinamiko. Takšen je seveda tudi značaj novega modela. Njegova elektromotorja razvijeta moč od 350 kilovatov oziroma 476 konjskih moči do 440 kilovatov oziroma 598 konjskih moči. To mu seveda zagotavlja dinamične pospeške. Ena izmed ključnih stvari je tudi doseg do 488 kilometrov po standardu WLTP, ki ga omogoča baterija z neto kapaciteto 86 kWh. Njena 800-voltna tehnologija dopušča hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW. Preverite strategijo Audi 2025

Preverite tudi: električne polnilnice, hišne polnilne postaje

Tudi podvozje je v umirjenem ravnovesju med dinamiko in udobjem, k čemur pripomorejo tehnologije, kot so Audi drive select, štirikolesno krmiljenje, uravnavano blaženje, 3-prekatno zračno vzmetenje, električni štirikolesni pogon in zapora diferenciala na zadnji premi. Kolesa imajo premer do 21 palcev, medtem ko zavorni koluti – opcijsko so na voljo iz keramike, ojačane z ogljikovimi vlakni – v premeru merijo do 420 milimetrov. 

Audi e-tron GT zmogljivosti:

 • moč od 350 kW oz. 476 KM do 440 kW oz. 598 KM
 • doseg do 488 km (WLTP)
 • kapaciteta baterije 86 kWh
 • 800-voltna tehnologija
 • hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW
 • Audi drive select
 • štirikolesno krmiljenje
 • zračno vzmetenje
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi

Hitro polnjenje in doseg do 488 km WLTP

Audi e-tron GT quattro je z izmeničnim tokom (AC) serijsko mogoče polniti z maksimalno močjo do 11 kW. Za hitrejše polnjenje doma z močjo 22 kW potrebujete opcijski polnilni sistem e-tron connect v kombinaciji z opcijskim dodatnim polnilnikom z močjo do 22 kW AC. Storitev e-tron Charging Service združuje eno pogodbo, eno kartico in en dostop - onkraj državnih meja. Za polnjenje na poti je tako na voljo več kot 167.000 polnilnih mest v 26 evropskih državah. Preverite: MOON CHARGE mreža polnilnic

Audi e-tron GT quattro baterija in polnjenje:

 • litij-ionska baterija s kapaciteto 86 kWh in 800 voltov 
 • polnjenje z izmeničnim tokom (AC) serijsko z močjo 11 kW ali 22 kW
 • polnjenje z enosmernim tokom (DC) serijsko z močjo do 270 kW
 • doseg z enim polnjenjem več kot 488 km po kriterijih WLTP (napoved za Audi e-tron GT quattro)
 • zelo kratki časi polnjenja: samo pet minut za okrog 100 kilometrov nadaljnje vožnje

Napreden videz – iz vseh zornih kotov

Po celotni širini zadnjega dela se razteza svetlobni segment, ki se na zunanjih robovih zaključi s klinasto oblikovanimi segmenti, ki sledijo designu sprednjih žarometov. Enako velja za osvetljen logotip e-tron, ki je pri modelu Audi e-tron GT nameščen pod svetlobnim segmentom.

Eleganten videz, asistenčni sistemi

Nižji količnik zračnega upora zmanjšuje porabo in povečuje doseg. Na ta način in povsem v duhu prednosti v tehniki je vetrovnik odločilno vplival na zasnovo modela Audi e-tron GT. To je mogoče opaziti na obliki sprednjega pokrova, ki zmanjšuje neželeno vrtinčenje zraka. Celo 22-palčna platišča s 5-krakim dvojnim designom omogočajo optimalno prezračevanje zavornih kolutov in zmanjšujejo zračni upor. Na zadnjem delu vozila pa masiven difuzor zmanjšuje vzgon. Odločilno vlogo pri zmanjšanju mase igra karoserija, zasnovana na lahki gradnji iz več materialov, ki vključuje aluminij in jeklo ter karbonsko streho.

Asistenčni sistemi

 • Varnostni sistemi Audi pre sense serijsko; opcijski paketi Pot, Mesto, Parkiranje; prilagodljiva vozna asistenca in asistenca za parkiranje (na daljavo) Park Assist Plus kot posebnost v ponudbi.
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi

Pogon – quattro, seveda

Audi e-tron GT je opremljen z zmogljivim električnim pogonom s pogonom quattro: dva stalno gnana sinhrona motorja, po eden na vsaki premi, navor posredujeta na vsa štiri kolesa.

Pogonska moč med premama ter med levima in desnima kolesoma je elektronsko krmiljena, kar omogoča optimalno vlečno silo. Baterija, ki je vgrajena nizko v dnu vozila in zavzema celotno področje med sprednjo in zadnjo premo, zagotavlja izjemno nizko težišče. Predvsem v kombinaciji s štirikolesnim pogonom lahko voznik izkusi izjemno dinamiko in agilno krmiljenje, podprto z visoko stopnjo smerne stabilnosti.

Audi virtual cockpit plus

Audi virtual cockpit plus (12,3-palčni zaslon) in zaslon za MMI touch (10,1-palčni) serijsko, poleg tega še naravnoglasovno upravljane z online povezavo; projicirni sistem (head-up display) opcijsko; nastavitve po meri serijsko. Na voljo tudi MMI navigacija plus z dostopno točko za WLAN serijsko, inteligentna navigacija s specifičnimi funkcijami za e-tron. Širok nabor storitev iz ponudbe Audi connect; načrtovalnik poti za e-tron za izračunavanje najhitrejše poti s čim manj postanki za polnjenje na zmogljivih DC-polnilnicah. Kot dodatna oprema: predal za telefon Audi phone box in avdiosistem Bang & Olufsen premium sound system.

Audi e-tron GT cena, cenik

Predvidoma bo novi Audi e-tron GT pri Porsche Inter Auto (Porsche Verovškova, Porsche Ptujska cesta in Porsche Koper) na voljo že v začetku poletja 2021. Najprej bo na voljo model Audi e-tron GT quattro, kasneje pa bodo na voljo tudi druge različice. Audi e-tron GT quattro cena trenutno še ni znana. p vseh novostih vas bomo redno obveščali. 

Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi
Audi e-tron GT 2021
Audi e-tron GT 2021 Avtor: Audi

Najnovejši električni avtomobili, ki prihajajo v letu 2021

Električni avtomobili so igrali ključno vlogo v letu 2020, saj so se končno izkazali kot primerni za množično in vsakodnevno uporabo. Novi električni avtomobili postajajo tudi vse bolj praktični in cenejši. V tem članku vam predstavljamo električne avtomobile, ki so že v naših salonih in pa tiste, ki prihajajo v novem letu 2021. 

Preverite tudi ostale novosti:

Audi e-tron GT – pogosta vprašanja

Audi e-tron GT - največje posebnosti

Na voljo bosta: e-tron GT quattro in RS e-tron GT, zunanjost je dinamična umetniška mojstrovina, laserski sprednji žarometi, na zadnjih sedežih dovolj prostora za odrasle potnike, moč od 350 kW oz. 476 KM do 440 kW oz. 598 KM, doseg do 488 km (WLTP), kapaciteta baterije 86 kWh, 800-voltna tehnologija, hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW.

Audi e-tron GT - doseg in kapaciteta baterije

Njegova elektromotorja razvijeta moč od 350 kilovatov oziroma 476 konjskih moči do 440 kilovatov oziroma 598 konjskih moči. To mu seveda zagotavlja dinamične pospeške. Ena izmed ključnih stvari je tudi doseg do 488 kilometrov po standardu WLTP, ki ga omogoča baterija z neto kapaciteto 86 kWh. Njena 800-voltna tehnologija dopušča hitro polnjenje z istosmernim tokom z močjo do 270 kW.

Audi e-tron GT - laserski žarometi

Po celotni širini zadnjega dela se razteza svetlobni segment, ki se na zunanjih robovih zaključi s klinasto oblikovanimi segmenti, ki sledijo designu sprednjih žarometov. Enako velja za osvetljen logotip e-tron, ki je pri modelu Audi e-tron GT nameščen pod svetlobnim segmentom. Spredaj so laserski žarometi. 

Audi e-tron GT - asistenčni sistemi

Varnostni sistemi Audi pre sense serijsko; opcijski paketi Pot, Mesto, Parkiranje; prilagodljiva vozna asistenca in asistenca za parkiranje (na daljavo) Park Assist Plus kot posebnost v ponudbi.

Audi e-tron GT - Audi virtual cockpit plus 

Audi virtual cockpit plus (12,3-palčni zaslon) in zaslon za MMI touch (10,1-palčni) serijsko, poleg tega še naravnoglasovno upravljane z online povezavo; projicirni sistem (head-up display) opcijsko; nastavitve po meri serijsko. Na voljo tudi MMI navigacija plus z dostopno točko za WLAN serijsko, inteligentna navigacija s specifičnimi funkcijami za e-tron.

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Naj tudi vas prepričajo modeli znamke Audi!

Število ocen: 488
5
         
18. november 2019
Leopold B. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A3 Limuzina Attraction 1.4 TFSI
         
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5. november 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
6. september 2019
Goran S. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Avant 2.0 TDIe
         
zelo zadovoljen... storitev narejena hitro in kvalitetno
6. avgust 2019
Anton M. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Design
         
Že vrsto let koristim storitve navedenega servisa in je opazen napredek v kompetentnosti celotnega tima sodelavcev.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Audi akcijska ponudba: A1, A3, A4, A5, Q2, Q3 in Q5!

Veliki popusti za nova vozila Audi A1 akcija Audi A3 akcija ...

Škoda akcija 2021: takoj dobavljiva vozila v akciji!

Izkoristite priložnost! Doživite popolnoma nova vozila Škoda. ŽELIM PONUDBO ...

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.