Nesreča na parkirišču: kako ukrepati?

Vam je nekdo poškodoval vozila na parkirišču? Kaj sedaj?

Nesreča na parkirišču: kako ukrepati?

Nesreča na parkirišču

Nesreča na parkirišču je ena izmed najpogostejših prijav, ki se jih lahko obravnava na mnogo različnih načinov. Kako se je najbolje odzvati na situacijo, da boste brez dodatnih zapletov rešili problem hitro in brez nepotrebnih obremenitev? Ne glede na to ali jo povzročite sami ali pa je kriv kdo drug, vam bomo pokazali katero zavarovanje vam bo najbolj v pomoč v posameznem primeru in kaj morate storiti, da boste upravičeni do izplačila zavarovalnine.

Direktna prijava škode Ljubljana, Koper in Maribor

  • PRIJAVA PO TELEFONU - pokličite lahko tudi sodelavavce: 041 392 204.
  • PRIJAVA PREKO SPLETNEGA OBRAZCA: naši strokovni sodelavci vas bodo kontaktrali takoj, ko bomo prejeli vaš obrazec in vas obvestili kdaj in kam lahko pripeljete vaše vozilo - POŠLJITE POVPRAŠEVANJE.

 

Izpolnite Evropsko poročilo!

Nesreča na parkirišču

Ne glede na situacijo je vedno najbolje, da takoj, ko opazite škodo, obvestite policijo. Oni bodo posredovali svoj zapisnik, iz katerega bo zavarovalnica najhitreje rešila odškodninski zahtevek. Policija bo lahko na kraju nesreče na parkirišču zbrala največ dokazov, ki bodo pomagali pri iskanju povzročitelja. Škodo na vašem vozilu fotografirajte in izpolnite Evropsko poročilo, če sta znana povzročitelj in oškodovanec. Škodo lahko brez obiska zavarovalnice hitro in enostavno prijavite pri nas. 

 

Vaše parkirano vozilo poškoduje oseba, kaj storiti?

Nesrečo na parkirišču lahko povzroči tudi oseba z nakupovalnim vozičkom, ki ni bila pozorna na okolico. Še pogosteje je, da se ob vaš avto podrsa mimoidoči kolesar. Ta primer se obravnava drugače, ker povzročitelj ni motorno vozilo. Zato v primeru, ko storilec za nastalo poškodbo ni znan lahko uveljavljate le splošni avtomobilski kasko. Če je povzročitelj nesreče na parkirišču znan, mora ta povrniti stroške popravila. V tem primeru uveljavljanje avtomobilskega kaska ni potrebno.

 

Namerno poškodovanje vozila

Če je vaše vozilo namerno poškodovala oseba z nasilnim dejanjem, na primer razbila steklo, lahko tudi v tej situaciji uveljavite splošni avtomobilski kasko, saj vključuje škodo zaradi nasilnih ali objestnih dejanj tretjih oseb.

 

Kaj pa če sem povzorčitelj nesreče sam?

Če ste med manevriranjem med avtomobili na parkirišču povzročili nesrečo na parkirišču svojemu ali drugemu vozilu, škodo na vašem vozilu krije splošni kasko, medtem ko škodo na tujem vozilu krije obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Najpomembnejša stvar pri prometnih nesrečah in nezgodah je, da si z povzročiteljem ali oškodovancem izmenjate vaše kontaktne podatke, na podlagi katerih se bo uveljavljalo zavarovanje za nesrečo na parkirišču. Pri tem imejte vedno v mislih, kako bi bilo vam, če bi vam nekdo povzročil takšno škodo in vas o tem ne bi obvestil oziroma vam nudil možnosti za odpravo posledic tega dejanja. Zapomnite si, da bo škodo vedno povrnila vaša zavarovalnica, medtem ko bo vaša finančna obremenitev zanemarljiva. Če zapustite kraj dogodka iz kateregakoli razloga in zavarovancu ne pustite podatkov o svojem zavarovanju, lahko izgubite zavarovalne pravice. Če vas bo prijavila priča dogodka, boste celotno škodo morali pokriti z lastnimi sredstvi.

V primeru, da z vozilom podrsate količek, drog ali drug nepremičen objekt bo nastalo škodo kril splošni kasko. Če pa povzročite škodo, z nakupovalnim vozičkom oziroma vozilom brez motorja na drugem vozilu, vas krije zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

 

Padec predmetov na parkirano vozilo

Pozimi ali ob slabem vremenu lahko na vaš avto s strehe pade kup snega, ali pa kakšna polomljena veja in hitro se zgodi nesreča na parkirišču. Ne glede na predmet bo tudi v tem primeru splošni kasko kril nastalo škodo. Pri kombinaciji delnega kaska H – parkirišče pa je vključeno kritje za padec strešnih snežnih plazov, ledenih sveč in drugih ledenih tvorb, ki padejo s stavb na parkirano ali ustavljeno vozilo. Če vam je avto poškodovala toča, svetujemo, da si preberete naš čanek Poškodbe avtomobila zaradi toče

 

Prijava škode

Rezervirajte hitro in enostavno

 

Nesreča na parkirišču
Nesreča na parkirišču Avtor: Porsche Inter Auto

 

POŠKODBA NA PARKIRIŠČU

Izpolnite podatke in vam rezerviramo termin cenitve!

 

 

5

Popravilo poškodovanih vozil - vaše zadovoljstvo je vedno na prvem mestu!

5
Sergej H. stranka Porsche Verovškova
kakovostno vendar relativno drago.
5
Jerica V. stranka Porsche Verovškova
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
Poglej vsa mnenja

 

Prijava škode nesreča na parkirišču

Porsche Ljubljana Porsche Verovškova Porsche Maribor Porsche Ptujska cesta Porsche Koper
01 582 53 70 01 530 36 10 02 654 03 51 02 450 26 63 05 611 65 66
01 582 53 95 01 530 35 48 02 654 03 27 02 450 26 60 05 611 65 81