INFO telefon 01 5825 400 za PRODAJO VOZIL in SERVIS (pon-pet: 8h-17h). Preverite super ponudbo za ZIMSKE GUME in ZIMSKE KOMPLETE KOLES

Nesreča na parkirišču: kako ukrepati?

Nesreča na parkirišču

Nesreča na parkirišču je ena izmed najpogostejših prijav, ki se jih lahko obravnava na mnogo različnih načinov. Kako se je najbolje odzvati na situacijo, da boste brez dodatnih zapletov rešili problem hitro in brez nepotrebnih obremenitev? Ne glede na to ali jo povzročite sami ali pa je kriv kdo drug, vam bomo pokazali katero zavarovanje vam bo najbolj v pomoč v posameznem primeru in kaj morate storiti, da boste upravičeni do izplačila zavarovalnine.

Direktna prijava škode Ljubljana, Koper in Maribor

Prijava škode in rezervacija termina: 

PORSCHE LJUBLJANA
> 01 582 53 7001 582 53 95
PORSCHE VEROVŠKOVA
> 01 530 36 1001 530 35 4801 530 35 24
PORSCHE MARIBOR:
> 02 654 03 5102 654 03 27
PORSCHE PTUJSKA CESTA:
> 02 450 26 63
PORSCHE KOPER:
> 05 611 65 6605 611 65 81


PRIJAVA PO TELEFONU - pokličite lahko tudi sodelavko Martino: 031 616 918.

PRIJAVA PREKO SPLETNEGA OBRAZCA: naši strokovni sodelavci vas bodo kontaktrali takoj, ko bomo prejeli vaš obrazec in vas obvestili kdaj in kam lahko pripeljete vaše vozilo.

Prijava škode - brez obiska zavarovalnice

Hitro in enostavno rezervirajte termin

Nesreča na parkirišču
Nesreča na parkirišču Avtor: Porsche Inter Auto

Nesreča na parkirišču - izpolnite Evropsko poročilo!

Ne glede na situacijo je vedno najbolje, da takoj, ko opazite škodo, obvestite policijo. Oni bodo posredovali svoj zapisnik, iz katerega bo zavarovalnica najhitreje rešila odškodninski zahtevek. Policija bo lahko na kraju nesreče na parkirišču zbrala največ dokazov, ki bodo pomagali pri iskanju povzročitelja. Škodo na vašem vozilu fotografirajte in izpolnite Evropsko poročilo, če sta znana povzročitelj in oškodovanec. Škodo lahko brez obiska zavarovalnice hitro in enostavno prijavite pri nas. 

Vaše parkirano vozilo poškoduje oseba, kaj storiti?

Nesrečo na parkirišču lahko povzroči tudi oseba z nakupovalnim vozičkom, ki ni bila pozorna na okolico. Še pogosteje je, da se ob vaš avto podrsa mimoidoči kolesar. Ta primer se obravnava drugače, ker povzročitelj ni motorno vozilo. Zato v primeru, ko storilec za nastalo poškodbo ni znan lahko uveljavljate le splošni avtomobilski kasko. Če je povzročitelj nesreče na parkirišču znan, mora ta povrniti stroške popravila. V tem primeru uveljavljanje avtomobilskega kaska ni potrebno.

Namerno poškodovanje vozila

Če je vaše vozilo namerno poškodovala oseba z nasilnim dejanjem, na primer razbila steklo, lahko tudi v tej situaciji uveljavite splošni avtomobilski kasko, saj vključuje škodo zaradi nasilnih ali objestnih dejanj tretjih oseb.

POŠKODBA NA PARKIRIŠČU

Izpolnite podatke in vam rezerviramo termin cenitve!

Padec predmetov na parkirano vozilo

Pozimi ali ob slabem vremenu lahko na vaš avto s strehe pade kup snega, ali pa kakšna polomljena veja in hitro se zgodi nesreča na parkirišču. Ne glede na predmet bo tudi v tem primeru splošni kasko kril nastalo škodo. Pri kombinaciji delnega kaska H – parkirišče pa je vključeno kritje za padec strešnih snežnih plazov, ledenih sveč in drugih ledenih tvorb, ki padejo s stavb na parkirano ali ustavljeno vozilo. Če vam je avto poškodovala toča, svetujemo, da si preberete naš čanek Poškodbe avtomobila zaradi toče

Nesreča na parkirišču
Nesreča na parkirišču Avtor: Porsche Inter Auto

Kaj pa če sem povzorčitelj nesreče sam?

Če ste med manevriranjem med avtomobili na parkirišču povzročili nesrečo na parkirišču svojemu ali drugemu vozilu, škodo na vašem vozilu krije splošni kasko, medtem ko škodo na tujem vozilu krije obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Najpomembnejša stvar pri prometnih nesrečah in nezgodah je, da si z povzročiteljem ali oškodovancem izmenjate vaše kontaktne podatke, na podlagi katerih se bo uveljavljalo zavarovanje za nesrečo na parkirišču. Pri tem imejte vedno v mislih, kako bi bilo vam, če bi vam nekdo povzročil takšno škodo in vas o tem ne bi obvestil oziroma vam nudil možnosti za odpravo posledic tega dejanja. Zapomnite si, da bo škodo vedno povrnila vaša zavarovalnica, medtem ko bo vaša finančna obremenitev zanemarljiva. Če zapustite kraj dogodka iz kateregakoli razloga in zavarovancu ne pustite podatkov o svojem zavarovanju, lahko izgubite zavarovalne pravice. Če vas bo prijavila priča dogodka, boste celotno škodo morali pokriti z lastnimi sredstvi.

V primeru, da z vozilom podrsate količek, drog ali drug nepremičen objekt bo nastalo škodo kril splošni kasko. Če pa povzročite škodo, z nakupovalnim vozičkom oziroma vozilom brez motorja na drugem vozilu, vas krije zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Preberite še

Za dodatne informacije vam priporočamo članke:

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.