VW ID.4 je prejel pet zvezidc Euro NCAP!

Novi električni športni terenec VW ID.4 je z izjemno varnostjo prejel pet zvezdic na Euro NCAP preizkusnem trčenju!

Avtor: Jan Gregorin

Zagotovite si novi ID.4!

Bodite med prvimi v Sloveniji!

Novi VW ID.4 prejel najvišjo oceno Euro NCAP

Volkswagen ID.4 je prav gotovo eden izmed najbolj pričakovanih avtomobilov leta 2021. Predstavlja velik in izjemen napredek v smislu električne napredne tehnologije z dosegom do 520 kilometrov, uporabniškega vmesnika, vsestranske prefinjenosti, sedaj pa je dokazal tudi to, da je novi ID.4 eden izmed najvarnejših avtomobilov v svojem razredu, v sklopu testiranja Euro NCAP je namreč dosegel skupno najvišjo oceno - pet zvezdic.

VW ID.4 - pomembne informacije:

VW ID.4 2023 - akcija z bonusom do -4.400 €!*

Volkswagen ID.4 - izjemna priložnost za nakup novega VW ID.4.

VW ID.4 varnost - 5 zvezdic Euro NCAP

Volkswagen ID.4 je v zadnjem krogu testov Euro NCAP dosegel skupno najvišjo oceno - pet zvezdic. Novi ID.4 je bil s strani neodvisne organizacije Euro NCAP pohvaljen zaradi tako odličnih rezultatov in poleg tega dodal, da hvalijo tudi bogat nabor varnostnih sistemov (asistenčnih sitemov) že v serijski opremi. Le-ti namreč dokazani pomagajo preprečiti nesrečo.

Ocena zaščite potnikov za odrasle temelji na preizkusu, vključno s čelnim trkom, bočnim trkom in preizkusom udara. Na podlagi teh preizkusov trčenja in ocene ukrepov za zagotovitev čim hitrejšega reševanja je ID.4 suvereno dosegel 93% razpoložljivih točk glede na voznike in odrasle potnike. Rezultat 89% je bil določen za varnost otrok.

VW ID.4 asistenčni sistemi

Ocene Euro NCAP temeljijo na treh pomembnih vidikih. Poleg preučevanja zaščite, ki jo zagotavljajo zadrževalni sistemi za otroke v primeru čelnega ali bočnega trka, preučujejo tudi možnosti v vozilu za namestitev otroških sedežev različnih velikosti ter opremo, ki jo vozilo ponuja za prevoz otrok. Znamka Volkswagen je izredno napredna glede tovrstne tehnologije. 

Euro NCAP poleg zaščite potnikov v vozilih preučuje tudi, kako dobro lahko samodejni zavorni sistemi v sili (AEB) zaščitijo ranljive udeležence v prometu - pešce in kolesarje - v primeru trka. Revizorji pripisujejo velik pomen tudi drugim standardnim sistemom pomoči. Ena izmed pozitivnih stvari pri Volkswagen ID.4 je, da so vse različice opreme serijsko opremljene s sistemom za opozarjanje pred zapustitvijo voznega pasu Lane Assist in asistentom za zasilno zaviranje Front Assist. ID.4 ima tudi sredinsko zračno blazino za prednja sedeža; to lahko pomaga na primer zmanjšati ali v najboljšem primeru preprečiti možen stik glave med voznikom in sovoznikom v primeru bočnega trčenja, na primer.

Car2X tehnologija pri VW ID.4

VW ID.4 navdušuje s številnimi naprednimi tehnologijami. Car2X je še ena izmed naprednih tehnologij, ki jo ima vsak ID.4. Vozilu omogoča izmenjavo informacij o lokalnih nevarnostih z drugimi vozili in s prometno infrastrukturo s pomočjo brezžičnega standarda WLAN. Že marca 2020 je Euro NCAP inovativni funkciji opozarjanja na nevarnosti Car2X podelil priznanje za pionirsko opremo. (1)

Novi VW ID.4 varnost Euro NCAP Avtor: Jan Gregorin
Novi VW ID.4 varnost Euro NCAP Avtor: Jan Gregorin
Novi VW ID.4 varnost Euro NCAP Avtor: Jan Gregorin
Novi VW ID.4 varnost Euro NCAP Avtor: Jan Gregorin

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja

 

Nazaj na uvodno