Volkswagen ID.4 2021 - vse kar morate vedeti!

Volkswagen ID.4 2021 - vse kar morate vedeti!

VW ID.4, povsem novi električni športni terenec je predstavljen! Prva vozila bodo v Sloveniji pri Porsche Inter Auto že spomladi 2021, o vseh novostih vas bomo obveščali.

Avtor: Jan Gregorin

Želite več informacij o ID.4?

Obveščali vas bomo o vseh novostih.

VW ID.4 - svetovna premiera električnega SUV

VW ID.4: znamka Volkswagen po novemu ID.3 nadaljuje s predstavitivjo nove dobe električnih vozil. V Sloveniji bo tako predvidoma že spomladi leta 2021. Volkswagen ID.4 so predstavili v najbolj priljubljenem segmentu srednje velikih športnih terencev, njegova največja aduta pa sta zmogljiv elektromotor z močjo 150 kilovatov oziroma 204 konjskih moči, medtem ko baterija velikosti 77 kWh omogoča doseg do 520 kilometrov (WLTP). Prav tako se lahko pohvali s svežim in dinamičnim zunanjim videzom ter prostorno notranjostjo.

VW ID.4 - vse o novem modelu:

Če želite več informacij o vozilu VW ID.4, nas pokličite na 051 288 567. Z veseljem vam bomo pomagali!

VW ID.4 2021 - 3D LED zadnje luči
VW ID.4 2021 - 3D LED zadnje luči Avtor: Volkswagen

Volkswagen ID.4 je prvi električni športni terenec znamke

"Volkswagen ID.4 je čustven in vsestranski avtomobil, ki bo navdušil številne kupce z učinkovitim električnim pogonom, prostorno notranjostjo, sodobnimi asistenčnimi sistemi in zmogljivim dizajnom," pravi Ralf Brandstätter, izvršni direktor znamke Volkswagen. ''Kot prvi svetovni električni avtomobill, bo ta model predstavljal našo modularno platformo z električnim pogonom, ki je bila razvita z namenom električne mobilnosti po vsem svetu. Znamka Volkswagen tako znova dokazuje svojo vodilno vlogo na področju inovacij, tehnologije in kakovosti na svetovnem trgu."

Športni terenci so zelo priljubljeni povsod po svetu, najbolj pa so popularni v ZDA in na Kitajskem. Ponujajo odlično raven vidljivosti, varnosti in udobja. Volkswagen z modelom ID.4 prvič ponuja popolnoma električni SUV. Le-ta ponuja prostor, prilagodljivost in vse ostale prednosti, ki jih kupci cenijo pri športnih terencih. Preverite tudi: hišne električne postaje

Volkswagen ID.4 – doseg in kapaciteta baterije

Volkswagen ID.4 je vsestranski športni terenec, ki se odlično znajde na vseh poteh. Vgrajeno ima baterijo kapacitete do 77 kWh, ki v skladu s standardom WLTP zagotavlja doseg do 520 kilometrov.

Ko bo proizvodnja električnega modela Volkswagen ID.4 stekla v polni meri, bo na voljo več različnih baterijskih sklopov, ki se bodo razlikovali glede na kapaciteto baterije in seveda po dosegu. Baterija je sicer vgrajena v podvozje, kar zagotavlja nizko težišče. Električni pogonski motor, nameščen na zadnji osi, proizvede 150 kW in 204 KM. To je več kot dovolj, da ID.4 pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v 8,5 sekunde in doseže najvišjo hitrost 160 kilometrov na uro. Zahvaljujoč zadnjemu pogonu in 21 centimetrov oddaljenosti od tal, se električni športni terenec ID.4 odlično obnese tudi na brezpotjih. (1)

VW ID.4 – doseg, tehnični podatki in kapaciteta baterije

Najprej na voljo le 77 kWh, kasneje pričakujemo tudi ostale kapacitete baterije.
Kapaciteta baterije Doseg (WLTP) Hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) Polnjenje z izmeničnim/dvosmernim tokom (AC)
77 kWh 520 km 125 kW 11 kW

ID.4 cena bo znana kmalu!

Prva vozila VW ID.4 bodo v naše poslovalnice Porsche Inter Auto zapeljala že v začetku naslednjega leta 2021! Cene trenutno še niso znane, lahko pa se prijavite preko spodnjega obrazca in vas bomo obveščali o vseh novostih in datumih prvih možnih naročil v predprodaji tega novega modela.

Dinamična zunanjost

Njegova dinamična in samozavestna zunanjost zagotavlja odlično aerodinamiko. Kupcem bodo na voljo tudi izpopolnjeni IQ.LIGHT matrični žarometi povsem nove tehnologije, zadaj pa bodo na voljo 3D LED luči, ki zagotavljajo izredno enakomerno rdečo svetlobo. Velika 21-palčna aluminijasta platišča pa še dodatno poudarjajo značaj vozila.

ID.4 in ID.3 - električna vozila Volkswagen

Za Volkswagen pomenita ID.4 in ID.3 pomembna mejnika, s katerima bo znamka do leta 2050 dosegla povsem nevtralno bilanco CO2 – skladno z določili pariškega sporazuma o podnebnih spremembah in v okviru strategije Transform 2025+. Že do leta 2025 naj bi se izpusti CO2 na ravni vseh Volkswagnovih vozil zmanjšali za tretjino. Volkswagen trenutno vlaga milijardo evrov v elektrifikacijo svoje modelske ponudbe in hibridizacijo čim večjega števila vozil - polnjenje električnega avta doma. Tudi hibridi vseh vrst v običajnih modelih, kot je recimo Golf, bodo pomagali pri zmanjšanju teh emisij. (2)

Vse o novem modelu VW ID.3:

VW ID.4 - izpopolnjena tehnologija v notranjosti

Volkswagen ID.4 z dolžino 4,58 metra uporablja najnovejšo platformo MEB, ki je namenjena za električna vozila. Notranjost je za potnike izjemno prostorna, tudi za potnike na zadnjih sedežih. Možna oblazinjenja in barve ter materiali so sodobni in visoke kakovosti, hkrati pa so domači. Prtljažnik ima prostornino od 543 do 1.575 litrov v primeru podrtih zadnjih sedežev. 

Notranjost je povsem digitalna, temelji namreč na dveh zaslonih in ''Hello ID''. tehnologiji naravnega glasovnega nadzora. Nova ID.Light tehnologija predstavlja ozek svetlobni trak pod vetrobranskim steklom in tako interaktivno podpira voznike. Navigacijski sistem Discover Pro ponuja spletne storitve We Connect Start. Varnostni asistenčni sistemi za pomoč, imenovani IQ.Drive, omogočajo vožnjo še bolj sproščeno in kar je najbolj pomembno - predvsem bolj varno.

IQ.LIGHT žarometi in 3D zadnje luči

Z novo zasnovanimi sprednjimi žarometi in zadnjimi lučmi novi električni ID.4 predstavlja popolnoma novo tehnologijo svetil. Poleg tega so v ohišjih zunanjih ogledal skriti projektorji z logotipi, ki projicirajo prepoznaven ID. motiv na tla ob odpiranju vrat.

Pri novem ID.4 bodo namreč na voljo tudi luči IQ.LIGHT z LED matričnimi žarometi. Le-ti žarometi so sestavljeni iz enajstih posameznih LED diod, ki jih je mogoče posamezno izklopiti in tudi zatemniti. Zagotavljajo inteligentno nadzorovan svetlobni snop, brez slepitve drugih udeležencev v prometu. Izbirni sprednji IQ.LIGHT so LED matrični žarometi z dnevnimi žarometi, ki lahko pozdravijo voznika pred začetkom vožnje.

Pri modelu ID.4 znamka Volkswagen prvič uporablja 3D LED zadnje luči. Le-te zagotavljajo svetlobo v nenavadno bogati rdeči barvi, zavorne luči pa zasvetijo v obliki "X". 3D zadnje luči vključujejo tudi dinamičen smernik - premika se od znotraj proti zunanjosti in s tem jasno pove, v katero smer vozi vozilo. Seveda tudi zadnje LED luči zagotavljajo izredno nadzorovano svetlobo.

Želite več informacij o ID.4?

Obveščali vas bomo o vseh novostih.

VW ID.4 2021 - IQ.LIGHT Matrični žarometi
VW ID.4 2021 - IQ.LIGHT Matrični žarometi Avtor: Jan Gregorin
VW ID.4 2021 - 3D LED zadnje luči
VW ID.4 2021 - 3D LED zadnje luči Avtor: Volkswagen
VW ID.4 2021 - notranjost
VW ID.4 2021 - notranjost Avtor: Volkswagen

VW ID.4 - multimedijski sistem

VW ID.4 bo predstavljal najnovejši multimedijski sistem znamke Volkswagen. Navdušeni boste tudi nad napredno ambientalno osvetlitvijo v najrazličnješih barvah in nad ergonomskimi sedeži, odoboreni s strani priznane nemške organizacije AGR. Novi ID.4 blesti na področju tehnologije, saj predstavlja le najbolj napredno tehnologijo v tem razredu, je pa tudi eden izmed prvih popolnoma električnih športnih terencev na svetu. 

VW ID.4 - ID. Light tehnologija

ID. Light je povsem nova tehnologija v vseh novih ID. modelih znamke. ID.Light je v bistvu kot svetlobni trak pod vetrobranskim steklom. Voznike opozarja v številnih situacijah z intuitivnimi svetlobnimi učinki v različnih barvah. Znamka Volkswagen predvideva, da bodo lahko tako močno povečali varnost voznika in seveda tudi varnost vseh ostalih potnikov v vozilu ID.4 in ID.3. 

VW ID.4 polnjenje

Volkswagen z modeli ID. predstavlja tudi tehnologijo We Charge. ID.4 je mogoče z enosmernim tokom pri moči polnjenja 125 kW napolniti v približno 30 minutah, kar mu omogoča, da lahko prevozi naslednjih 320 kilometrov po WLTP standardu.

VW ID.4 bo najprej na voljo s pogonom na zadnji kolesi

ID.4 je na prvih fotografijah videti precej robustno, ID.4 je na trg najprej prišel s pogonom na zadnji kolesi, potem pa bo po zadnjih informacijah sledila tudi različica z električnim štirikolesnim pogonom! Električni avtomobili znamke VW bodo tako kmalu na voljo v vseh priljubljenih segmentih.

Volkswagen ID. Charger - domača električna polnilnica za ID.4

Volkswagen ID. Charger: predstavljamo vam tri izjemno napredne domače polnilnice z dovršenimi varnostnimi funkcijami. Vse tri različice ponujajo zmogljivost do 11 kW, kar je skoraj petkrat hitreje kot običajna gospodinjska vtičnica. Volkswagen ID. Charger je odlična kombinacija z novim VW ID.4!

Volkswagen ID. Charger različice (vse z močjo 11 kW):

  •  ID. Charger
  •  ID. Charger Connect
  •  ID. Charger Pro
  •  ID. Charger letak - preverite!
     

V kolikor želite več informacij, smo vam z veseljem na voljo! Pišite nam na [email protected] ali nas pokličite na 051 288 567.

Volkswagen ID.Charger
Volkswagen ID.Charger Avtor: Volkswagen
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost Avtor: Volkswagen
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost Avtor: Volkswagen
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost Avtor: Volkswagen
Novi Volkswagen ID.4 - električni pogonski sklop
Novi Volkswagen ID.4 - električni pogonski sklop Avtor: Volkswagen
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost Avtor: Volkswagen
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost
Novi Volkswagen ID.4 - zunanjost Avtor: Volkswagen

O vseh novostih vas bomo obveščali!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Nudimo vam izkušnjo vrhunske mobilnosti!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Volkswagen ID.4 2021 - vse kar morate vedeti!

ID.4 doseg ID.4 tehnični podatki ID.4 cenik in naročila ...

Volkswagen ID.4 2021 - IQ.LIQHT žarometi in 3D zadnje luči

Vas zanima ID.4? Bodite med prvimi! Izpolnite in dodali vas bomo na čakalno listo. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.