SEAT Ibiza 1.0 TSI 70 kW/95 KM Style TEST (2017- )

SEAT Ibiza 1.0 TSI 70 kW/95 KM Style TEST (2017- )

Preverite, kako se je Ibiza odrezala na testu

Avtor: Avto Fokus

Ocena SEAT IBIZA: z modelom SEAT IBIZA je SEAT izpopolnil obstoječo generacijo IBIZE z boljšimi motorji, opremo, varnostjo in novo podobo. SEAT IBIZA je odlična izbira za vse, ki potrebujete praktičen mestni avtomobil

Prednosti

 • motor
 • ergonomija
 • prostornost

Slabosti

 • materiali
 • končna cena

 

Seat ibiza 1.0 TSI (70 kW/95 KM) Style test

SEAT IBIZA test: se še spomnite, kako je Seat znotraj skupine Volkswagen veljal za najbolj dinamično znamko? Še njen slogan, Auto emocion, je poudarjal čustva. Leta 2011 ga je zamenjalo geslo Enjoyengeeniring, ki poudarja zanesljivost nemške mehanike, na kateri temeljijo modeli španske znamke. Seat je namreč v zadnjem času deležen najnovejše koncernske tehnike. To velja tudi za novo ibizo, ki je prva, še pred Volkswagnovim polom in prihajajočo škodo fabio, dobila novo platformo MQB A0. 

 • Prvi vtisi - SEAT IBIZA 1.0 TSI (70 kW/95 KM) Style
 • Motor - 1.0 TSI s 95 konjskimi močmi je razumna izbira
 • Vožnja - Ali je vožnja udobna ali bolj športno orientirana?
 • Notranjost - SEAT IBIZA notranjost - kako funkcionalna je?
 • Paketi opreme in cena - SEAT IBIZA - koliko znaša cena, cenik?
 • ZAKLJUČEK - komu ga priporočam?

 

Avtor: Avto Fokus

1. Prvi vtis

Seat ibiza 1.0 TSI - katere so izboljšave v primerjavi s prejšnjo Ibizo?

Se še spomnite, kako je Seat znotraj skupine Volkswagen veljal za najbolj dinamično znamko? Še njen slogan, Auto emocion, je poudarjal čustva. Leta 2011 ga je zamenjalo geslo Enjoyengeeniring, ki poudarja zanesljivost nemške mehanike, na kateri temeljijo modeli španske znamke. Seat je namreč v zadnjem času deležen najnovejše koncernske tehnike. To velja tudi za novo ibizo, ki je prva, še pred Volkswagnovim polom in prihajajočo škodo fabio, dobila novo platformo MQB A0.

 

Avtor: Avto Fokus

2. Motor: 1.0 TSI bencinski motor

1.0 TSI s 95 konjskimi močmi je razumna izbira

Nova tehnična zasnova je prinesla tudi nov litrski turbobencinski trivaljnik TSI, ki v šibkejši različici zmore 70 kilovatov (95 KM). Motor je zelo živahen in se zelo rad zavrti, ob tem pa nikoli ni prehrupen. Lahkotno teče tudi pri avtocestnih hitrostih, še tišje in bolj udobno pa bi se peljali, če bi ročni menjalnik premogel šesto prestavo, ki je namenjena močnejši različici tega stroja. Čeprav se nismo ukvarjali z varčevanjem, nas je živahni mlinček z varčnostjo prijetno presenetil. Na testu je namreč v povprečju zahteval le 5,9 litra »zelenega« na 100 kilometrov, kar je pohvalno.

 

Avtor: Avto Fokus

3. Vožnja

Ali je vožnja udobna ali bolj športno orientirana?

Palce dvigujemo tudi za vozne lastnosti. Upamo si trditi, da bodo običajni vozniki ibizo težko spravili v zadrego. V ovinkih zelo suvereno kljubuje bočnim silam in ne dovoli pretiranega zibanja karoserije ter ob tem zadovoljivo blaži udarce pri vožnji čez neravnine. Enako velja za volanski mehanizem, ki je za potrebe tovrstnega avtomobila dovolj natančen in komunikativen. Dobro je poskrbljeno tako za udobje ob vsakdanji uporabi kot za kakšen bolj dinamičen vozni vložek, ki se mu nekateri od časa do časa ne moremo upreti.

 

Avtor: Avto Fokus

4. Notranjost

SEAT IBIZA notranjost - kako funkcionalna je?

Bolj kot sivo notranjost ji zamerimo materiale oziroma trdo plastiko, iz katere je izdelano praktično vse, od armaturne plošče do oblog vrat. Toda priznati moramo, da zaradi tega ne trpi splošen občutek kakovosti, saj izdelava daje celoti prepričljiv vtis solidnosti. Popolnoma brez pripomb jo odnese ergonomija. Nova ibiza je namreč značilen Volkswagnov otrok, avtomobil, v katerem se človek takoj počuti domače, saj so gumbi in stikala postavljeni po poznanem receptu, brez odkrivanja tople vode. To velja tudi za upravljanje multimedijske in klimatske naprave, ki ohranja praktične vrtljive gumbe. Podobno oceno si španka zasluži za prostornost tako v drugi vrsti kot čisto v zadku, kjer opazimo še največji napredek v primerjavi s predhodnim modelom. Prtljažnik namreč v osnovni postavitvi zdaj namesto 285 meri kar 355 litrov, česar se še pred kratkim ne bi sramovali niti modeli razreda višje.

 

Avtor: Avto Fokus

5. Paketi opreme in cena

SEAT IBIZA - koliko znaša cena, cenik?

Pod črto ugotavljamo, da gre, zlasti pri različici s sredine ponudbe in cenika, za avtomobil, ki ne stavi več na dinamično noto, temveč poudarja vsebino s prostornostjo in najnovejšo nemško tehniko. Ob tem menimo, da bi lahko za malce manj kot 17 tisočakov ponujal bolj prijazno kabino z mehkejšimi materiali in kakšnim bolj živahnim barvnim odtenkom. Sicer pa v germanskem slogu vse deluje kot mora, za več barve in žlahtnejše materiale pa je treba primakniti še kakšnega tisočaka.

 

Avtor: Avto Fokus

6. ZAKLJUČEK

Komu jo priporočam?

Gre torej za zelo sodoben avtomobil, za katerega so na voljo vsi najnovejši varnostni in asistenčni sistemi ter sodobna multimedija, ki omogoča napredno povezljivost in preprosto uporabo, poleg tega v notranjosti poudarja sofisticiran in sodoben videz. Takšno ibizo smo spoznali na predstavitvi, toda naša testna različica je bila bolj prizemljena. To pomeni, da je namesto velikega zaslona z visoko ločljivostjo imela precej manjšega s kar malce zastarelo grafiko vmesnika. Ta je sicer urejen in logičen ter spodobno opravlja svojo nalogo, a dodatno pripomore k temu, da je pretežno siva notranjost videti precej dolgočasno.

 

Preveri zalogo vozil SEAT IBIZA pri Porsche Inter Auto

Nova vozila
Nova vozilaod 21.197,00 €
Na zalogi1
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 13.399,00 €
Na zalogi1
Službena vozila
Službena vozilaod 12.990,00 €
Na zalogi1

 

Seat ibiza 1.0 TSI (70 kW/95 KM) Style test
Vozilo in motor: kombilimuzina, 5 vrat, 5 sedežev; Motor: turbobencinski, vrstni štirivaljnik, 999 ccm, 70 kW (95 KM) pri 5.000/min, 175 Nm pri 1500/min; Menjalnik: ročni, 5-stopenjski; Pogon: na prednji kolesi; EuroNCAP: 5.
Velikost: 4059 x 1780 x 1444 mm; Medos. razdalja: 2564 mm; Pnevmatike: 185/65 R16; Masa/nosilnost: 1122/518 kg; Prtljažnik: 355–1165 l.
Največja hitrost: 182 km/h; Pospešek (0–100 km/h): 10,9 s; Poraba goriva (EU): 5,8/4,1/4,7 l/100 km; Povprečje na testu: 5,9/100 km; Izpust CO2: 106 g/km.
Cena: osnovni model (1.0 MPI reference): 12.500 €, testno vozilo: 16.825 €; Porsche Slovenija, d.o.o., Ljubljana.

 

Podobni članki

Menjava olja - Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Porsche

Menjava olja - Kaj se zgodi, če menjave ne opravljamo redno? Menjava olja: motorno olje je življenjska tekočina vsakega motorja in je del, ki se obrablja. Premalo olja, prestaro olja ...

Volkswagen ID.4 - predstavljen bo že konec leta!

VW ID.4 - takšen bo novi električni kompaktni športni terenec SUV Znamka Volkswagen po modelu VW ID.3 nadaljuje s predstavitivjo najrazličnejših električnih vozil podznamke ...

Financiranje Škoda 1 % - nova Škoda Octavia Combi 2020

Nova Škoda Octavia Combi 2020 - odpeljite jo za 1 % cene! Škoda financiranje 1% vam omogoča nakup vozila ŠKODA za 1% njegove maloprodajne cene na mesec - velja tudi pri novem modelu Škoda ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.