Super ponudba ZIMSKIH in CELOLETNIH PNEVMATIK do razprodaje zalog - preveri ali pokliči 041 392 204!

TEST: Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG (110 kW, 150 KM) – prostoren karavan za družino!

Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG 2020 – navdušila vas bo s tradicionalnimi odlikami.

TEST: Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG (110 kW, 150 KM) – prostoren karavan za družino!

Ocena: Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG z močjo 110 kW (150 KM) TEST – za vse, ki iščejo vsestransko uporabnost

Prednosti

 • Premišljena in elegantna zunanjost
 • Številne praktične rešitve in prilagodljivost
 • Izjemna prostornost in praktičnost
 • Nizka poraba goriva
 • Napredna tehnologija
 • Varnostni sistemi
 • Udobje v vožnji

 

Slabosti

 • DSG menjalnik na voljo le pri močnejših motorjih

AVTO TEST: Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG 110 kW (150 KM)

Več kot dovolj prostora za družino in poslovno uporabo.

Znamka Škoda že vrsto let blesti med konkurenti, saj ponuja vsestranske, prostorne in praktične modele avtomobilov z najnovejšo koncernsko tehnologijo. To pa je najbolj očitno pri modelu Škoda Octavia, ki si je tudi v Sloveniji zagotovila širok krog ljubiteljev prav zaradi teh odlik. Seveda pa vsestranskost nikjer ni bolj očitna kot pri najnovejši generaciji modela Octavia - v skupno treh generacijah so po vsem svetu prodali že več kot 6,5 milijonov. 

Popolnoma nova Škoda Octavia Combi cilja na družine, ki potrebujejo velik prtljažnik in pa tudi na poslovne uporabnike, ki si želijo prostornega in udobnega vozila, primernega tudi za daljša potovanja. Vse od prvih skic, ki jih je predstavila Škoda, sem se veselil nove generacije in zato sem se še toliko bolj veselil prve vožnje. Pri Porsche Verovškova me je čakal testni primerek - Škoda Octavia Combi Style s 2.0 TDI dizelskim motorjem in DSG menjalnikom. 

Pregled testa Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG:

 1. Prvi vtisi: Škoda Octavia Combi – prvi vtisi
 2. Motor: katere so največje prednosti 2.0 TDI motorja?
 3. Vožnja: kako udobna je vožnja?
 4. Zunanjost: paket opreme Style
 5. Notranjost: kako prostorna je notranjost
 6. Paketi opreme in cena: kateri so paketi opreme?
 7. Varnost: največje novosti pri varnosti
 8. ZAKLJUČEK: komu jo priporočam?
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Zapeljite se z novo Octavio!

1. Prvi vtis

Škoda Octavia Combi – prvi vtisi

Škoda Octavia je v novi generaciji videti izjemno elegantno - nikoli še ni tako močno presenetila z zunanjostjo kot v tej generaciji. Slednje dosega predvsem z novimi proporci, nižjim motornim pokrovom, ozkimi in bolj ostro začrtanimi sprednjimi žarometi. Tudi stranska silhueta z nizko se spuščasjočo strešno linijo je precej bolj dinamična kot kdajkoli prej. Kljub vsemu pa ostaja prepoznaven model znamke. 

Le kaj pa me je že na začetku močno navdušilo? Vsekakor inovativna notranjost, ki predstavlja zares ogromen korak v pravo smer. Že na prvi pogled me je presenetila, predvsem z vidno bolj kvalitetnimi materiali in različnimi dekorativnimi elementi, ki pričarajo občutek, da voznik sedi v precej bolj prestižnem avtomobilu kot sicer. Poleg tega lahko opazimo tudi zanimiv dvokraki volanski obroč z vrtljivimi stikali, velik zaslon multimedijskega zaslona z napredno grafiko, seveda pa je nepogrešljiv tudi občutek prostornosti - značilen za model Škoda Octavia Combi. (1)

2. Motor: novi motor 2.0 TDI DSG z močjo 110 kW, 150 KM

Zmogljiv in varčen!

Z novo generacijo je pri modelu Škoda Octavia na voljo zelo bogata ponudba motorjev - tako številna verjetno še nikoli ni bila. To pomeni, da bo vsak našel primerno izbiro. Največkrat se kupci pri tem modelu odločajo za dizelske motorje in kljub temu, da bo kmalu v ponudbi tudi priključni hibrid, bodo po mojem mnenju dizelski motorji še kar nekaj časa poželi največ zanimanja. ampak tudi zato, ker je skoraj neverjetno učinkovit in varčen.

Testni primerek je imel vgrajen 2.0 TDI dizelski motor, ki je trenutno najmočnejši dizelski motor v ponudbi. Presenetil me je s samo dovršenostjo, je namreč neverjetno tih in miren za dizelski motor. Najbolj pa me je navdušila poraba, ki je ob umirjeni vožnji lahko znašala tudi manj kot štiri litre in redkokdaj več kot pet litrov na 100 prevoženih kilometrov. Povprečna poraba goriva na testu je na koncu znašala le štiri litre in pol, kar Octavio ponese v sam vrh glede varčnosti in gospodarnost se bo na dolgi rok resnično izkazala pri tistih, ki veliko prevozijo.

Največja novost pri avtomatskem DSG menjalniku je ta, da sedaj ni fizične povezave med prestavno ročico in samim menjalnikom (uporaba tehnologije shift-by-wire), prestavljanje pa je povsem mehko in skorajda neopazno. Avtomatski menjalnik priporočam vsem, saj skupaj z naprednimi pogonskimi sklopi zagotovi prijetno izkušnjo vožnje.

Preverite vozila Škoda Octavia na zalogi:

Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

Škoda Octavia 2020 – bencinski TSI in dizelski TDI motorji, tehnični podatki

Bencinski motorji Moč motorja (kW/KM) Paketi opreme
Škoda Octavia 1.0 TSI 81/110 Active
Škoda Octavia 1.5 TSI 110/150 Ambition, Style
Škoda Octavia 2.0 TSI 180/245 RS
Dizelski motorji    
Škoda Octavia 2.0 TDI 81/150 Active
Škoda Octavia 2.0 TDI 110/150 Ambition, Style
Škoda Octavia 2.0 TDI 147/200 RS
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

3. Vožnja

Kako udobna je vožnja?

Po vožnji se je nova Octavia povsem približala koncernskima modeloma Volkswagen Golf in SEAT Leon, v dinamiki med vožnjo nikakor ne zaostaja več, temveč odlično uravnoteženo podvozje zagotavlja, da se Octavia dinamično znajde med ovinki in prepriča s stabilnostjo med vožnjo. Seveda pa je pri avtomobilu, kot je Škoda Octavia najbolj pomembnega pomena zagotovo udobje med vožnjo. Velja pa omeniti, da je Octavia družinsko naravnana in tega med hitro odpeljanimi ovinki ne skriva - karoserija se nekoliko bolj nagiba, vendar opazno manj kot prej. Na volanskem obroču je moč opaziti več povratnih informacij in s ceste in krmilni mehanizem je precej natančen.

Na področju udobja bo Octavia nove generacije izpolnila vaša pričakovanja in jih celo presegla. Kot sem že prej omenil, odlično uravnoteženo podvozje omogoča zelo udobno vožnjo, to boste cenili na dolgih potovanjih, k tem pa pripomore tudi sproščen občutek v notranjosti in pa udobni sedeži. Nekaj prilagoditev omogočajo tudi različni vozni profili. (2)

 • Škoda Octavia zagotavlja odličen kompromis med dinamično in udobno vožnjo.

Zapeljite se z novo Octavio!

Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

Škoda Octavia - aktualna zaloga vozil

Nova vozila
od 24.680 € Ponudba (22)
Rabljena vozila
od 8.960 € Ponudba (49)
Službena vozila
od 22.999 € Ponudba (6)

4. Zunanjost

Škoda Octavia predstavlja edinstven dizajn.

Škoda Octavia v četrti generaciji skrbno nadaljuje s prepoznavno obliko, ki so se je kupci navadili v številnih letih obstoja. Eleganten dizajn s spredaj povsem novo podobo znamke Škoda, ki vključuje izrazite žaromete v Full LED, ki so že serijski ali matrični tehnologiji, zapeljivo masko in bolj dinamičnimi odbijači tako spredaj kot zadaj. Zadnje luči so prav tako v tehnologiji LED z dinamičnimi smerniki.

Škoda Scala Style – zunanjost:

 • 17-palčna aluminijasta platišča Rotare
 • KESSY - sistem za zagon motorja, odklepanje in zaklepanje vozila brez uporabe ključa
 • Full LED luči spredaj in zadaj z dinamičnimi smerniki
 • navigacijski sistem Columbus
 • parkirni senzorji spredaj in zadaj
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

5. Notranjost

Škoda Octavia 2020 – izjemna prostornost.

Bo dovolj prostora za vse? Škoda Octavia Combi predstavlja po novem kar 640 litrov - 30 litrov več v primerjavi s prejšnjo generacijo bo zagotovo dovolj prostora za vse vaše potrebe. V primeru, da podrete zadnje sedeže, pa vam je na voljo kar 1.700 litrov prtljažnega prostora. Seveda pa je tudi v prtljažniku na voljo precej Simply Clever rešitev, ki zagotavljajo varen prevoz prtljage. Škoda Octavia limuzina ponuja prostor v velikosti 600 litrov, ki pa se seveda lahko tudi poveča.

Tudi notranjost je še prostornejša. Ponuja več prostora za glavo, ramena in komolce. Sama notranjost vas bo prepričala z izjemno visoko kvaliteto izdelave, ki je sedaj tudi bolj emocionalno oblikovana. 10,25 palcev meri zaslon digitalnih merilnikov, na voljo pa vam je tudi projicirni ''head-up'' zaslon. Notranjost četrte generacije modela Škoda Octavia je povsem drugačna, kot smo je bili vajeni do sedaj. Prevladuje digitalno okolje, nov dvokraki volanski obroč, ki zagotavlja veliko tipk (funkcij), tukaj pa je tudi povsem izpopolnjen sredinski del z velikim zaslonom multimedijskega zaslona (od 8,25 do 10 palcev). Ne manjka niti najnovejšega USB-C vmesnika, za doplačilo pa je lahko nova Škoda Octavia 2020 opremljena tudi z 230-voltno električno vtičnico.

Napredna tehnologija: 

 • izjemna prostornost
 • brezžični polnilnik mobilnih naprav
 • 10 palčni zaslon s tehnologijo Smartlink
 • sistem zaklepanja in zagona brez ključa KESSY
 • zvočni sistem Canton
 • novi sedeži z izboljšano ergonomijo
 • sprednji sedeži z masažo
 • naprednejši načini za izbiro LED ambientalne osvetlitve
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

Škoda Octavia Combi dimenzije, mere, tehnični podatki

 

Mere in dimenzije Škoda Octavia Combi
Dolžina 4689 milimetrov
Višina 1480 milimetrov
Širina 1829 milimetrov
Prtljažnik 640 litrov

6. Paketi opreme in cena

Kateri paket je primerne zame?

Izberite si paket, ki vam najbolj ustreza. Lahko pa vam povem, da že osnovi paket opreme vključuje vse, kar nujno potrebujete. Med drugim tudi Lane Assist, pomoč za ohranjanje smeri na voznem pasu, usnjen večfunkcijski volan, KESSY Go - zagon in ustavitev motorja brez uporabe ključa, klimatsko napravo, LED luči, Bluetooth, 8 palčni zaslon multimedijskega sistema SWING, Start-Stop sistem z rekuperatorjem zavorne energije in še veliko več.

Na voljo so paketi opreme:

 • Škoda Octavia Active
 • Škoda Octavia Ambition
 • Škoda Octavia Style
 • Škoda Octavia RS - preverite za več informacij!
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI
Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI Avtor: Jan Gregorin

7. Varnost

Kateri asistenčni sistemi so na voljo?

Nova Škoda Octavia vas bo prepričala tudi na področju varnosti - v sklopu dodatne opreme so vam na voljo najnaprednejši sistemi za pomoč voznikom. 

 • najvišja možna ocena pet zvezdic EuroNCAP
 • do enajst zračnih blazin
 • klic v sili (sistem e-Call)
 • parkirna asistenca - samodejno parkiranje
   

Asistenčni sistemi:

 • tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC)
 • asistenca za preprečitev odvzema prednosti pri zavijanju levo
 • Front Assist funkcija samodejnega zaviranja v sili
 • opozarjanje na nevarnost naleta s predvidljivo zaščito pešcev
 • Hill hold - pomoč pri speljevanju navkreber
 • opozorilo ob izstopu
 • Lane assist pomoč pri ohranjanju smeri na voznem pasu
 • sistem proaktivne zaščite Crew protect Assist
 • asistenca Side Assist
 • pomoč v sili Emergency Assist
 • zaznavanje utrujenosti voznika

 

8. Zaključek

Komu priporočam Škoda Octavio Combi?

Zagotovo se bo nova Škoda Octavia najbolj prikupila tistim, ki iščejo vsestransko uporaben avtomobil, ki omogoča veliko prostornosti - ogromen prtljažnik in digitalno sodobnostjo hkrati. Idealna je za družine, pa tudi za tiste, ki potrebujejo uporaben družinski avtomobil. Ena izmed boljših lastnosti je zagotovo izjemno nizka poraba goriva dizelskega motorja.

Ocena: Škoda Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG z močjo 110 kW (150 KM) TEST – za vse, ki iščejo vsestransko uporabnost

Prednosti

 • Premišljena in elegantna zunanjost
 • Številne praktične rešitve in prilagodljivost
 • Izjemna prostornost in praktičnost
 • Nizka poraba goriva
 • Napredna tehnologija
 • Varnostni sistemi
 • Udobje v vožnji

 

Slabosti

 • DSG menjalnik na voljo le pri močnejših motorjih
Nova Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 2020 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Škoda Octavia motor 2.0 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1968 cm3, 110 kW (150 KM) pri 3.000–4.200 1/min, navor 360 Nm pri 1.700–2.750 1/min, pogon na sprednja kolesa, avtomatski DSG menjalnik.
Največja hitrost: Škoda Octavia 2.0 TD zmogljivostiI: največja hitrost: 222 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8,8 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 3,7 l/100 km, izpust CO2: 97–98 g/km.

Pokličite nas - nudimo vam izkušnjo vrhunske mobilnosti!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana