Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Peter Prevc z novim športnim terencem!

Porsche Ljubljana je dolgoletni osebni sponzor vrhunskega športnega skakalca Petra Prevca - sedaj je prevzel novi model VW Tiguan R-line.

Peter Prevc z novim športnim terencem!

Doživite novega Tiguana!

Novi VW Tiguan čaka na vas.

Novi VW Tiguan R-Line navdušil tudi Petra Prevca!

Peter Prevc je najboljši slovenski smučarski skakalec, dobitnik velikega kristalnega globusa, Svetovni prvak v poletih sedaj v prostem času odkriva lepote Slovenije z novim športnim terencem, ki ga je prevzel pri dolgoletnem sponzorju Porsche Ljubljana (že osmo leto). Podjetje Porsche Ljubljana je ponosni dolgoletni sponzor Petra Prevca in ga podpira na vseh podvigih.

Peter Prevc si je izbral novi model VW Tiguan z dodatnim športnim paketom opreme imenovanim R-line, ki zagotavlja še bolj dinamični športno terenski značaj njegovega izbranega modela. Skupaj s Porsche Ljubljana bo Peter Prevc tako še naprej užival v vseh pustolovščinah in izzivih z enim izmed najbolj priljubljenim modelom znamke Volkswagen v Sloveniji.

Vodja prodaje znamke Volkswagen pri Porsche Ljubljana, g. Miran Žerjav, mu je predal ključe novega vozila in mu zaželel veliko srečno prevoženih kilometrov in mu ob tej priložnosti čestital za vse izjemne uspehe.

Peter Prevc in Miran Žerjav, vodja prodaje Volkswagen
Peter Prevc in Miran Žerjav, vodja prodaje Volkswagen

Intervju s Petrom Prevcem o novem Tiguanu

“Res sem z novim Tiguanom neizmerno zadovoljen. Takoj me je prepričal občutek varnosti za mojo družino in veliko prostornosti, ki mi omogoča brezskrbno potovanje. ”, pravi Peter Prevc o novem Tiguanu. Vodja prodaje znamke Volkswagen pri Porsche Ljubljana, g. Miran Žerjav, mu je predal ključe novega vozila in mu zaželel veliko srečno prevoženih kilometrov in mu ob tej priložnosti čestital za vse izjemne uspehe. Pred tem je bil Petrov zvesti spremljevalec VW Arteon, ki ga je prepričal predvsem s športno in udobno vožnjo. Peter Prevc s Tiguanom zelo rad hodi na izlete s svojo družino, kjer odkriva in raziskuje lepote Slovenije, saj se v avtu počuti varno, prav tako pa zahvaljujoč velikemu prtljažniku spravi vso prtljago. Preberite spodnji ekskluzivni intervju!

Peter Prevc, kaj vas je takoj prepričalo pri novem Tiguanu?

Novi Tiguan je še zmogljivejši, udobnejši in bolj povezan kot kadar koli prej in to so zagotovo stvari, ki so me takoj prepričali. Kot dinamičen športni terenec SUV na novo opredeljuje, kaj je mogoče. Nemudoma sem bil navdušen že nad samim zunanjim izgledom, ki je zares zelo markanten in tudi izstopajoč. Kot vedno mi je všeč prtljažnik – zelo je namreč prostoren, najnovejša oprema in varnosti, kar mi je všeč, saj to res močno pripomore k varnosti. (1)

S Porsche Ljubljana sodelujete že zelo dolgo. Porsche Ljubljana je namreč vaš dolgoletni osebni sponzor in zato že nekaj časa vozite samo Volkswagnove avtomobile. Kateri model ste vozili do zdaj?

Tako je, z velikim veseljem že od nekdaj vozim avtomobile znamke Volkswagen, zato se kot vedno izjemoma zahvaljujem za sodelovanje s Porsche Ljubljana, ki mi tudi ves čas stojijo ob strani. Do pred kratkim sem imel različne Passate, pred kratkim sem imel Arteon Shooting Brake, nedolgo nazaj pa sem prevzel popolnoma novega Tiguana. Izredno sem zadovoljen tudi z Volkswagen servis, za redno vzdrževanje vozila in brezskrbni varnosti vedno na poti.

Kateri model znamke Volkswagen vozite zdaj?

Pred kratkim sem pri Porsche Ljubljana v uporabo prevzel popolnoma nov model, novega VW Tiguana z izjemnim dodatnim paketom opreme R-Line, ki poskrbi, da je zunanji videz športen. Ponoči se izjemno dobro vidi z IQ.LIGHT - matrični žarometi LED z dnevnimi lučmi LED. Prostorna notranjost novega Tiguana je prostor in upravljanje prilagojeno vozniku. Za udobno upravljanje to poskrbi recimo usnjen večfunkcijski volan. Ali pa digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit s 26-centimetrskim (10,25-palčnim) barvnim zaslonom. Tudi notranja osvetlitev LED spredaj in zadaj ter ambientna osvetlitev poskrbita za prvovrstno vzdušje.

Kaj najbolj cenite pri avtomobilu - kaj je najbolj pomembno?

Mora imeti avtomatski menjalnik DSG, biti mora udoben in imeti dovolj prostora in različne električne pripomočke. Stremim k temu, da je varnost na najvišjem možnem nivoju. Tudi zvočniki morajo biti v redu. Za tistih nekajkrat, ko si zaželiš dobre glasbe, da ni hreščanja.

Kakšnega Tiguana pa vozite? Je štirikolesni pogon za vas obvezen?

Vozim Tiguana s športno opremo R-line. Le-ta ima vgrajen dizelski motor 2.0 TDI z 200 "konji" in štirikolesnim pogonom 4MOTION. Za slednjega sem se odločil v prvi vrsti zaradi vse najnovejše tehnologije, seveda mi je s tem motorjem na voljo tudi veliko zmogljivosti, saj gre za zelo zmogljivega, kar mi paše, saj sem vbistvu kar zelo dinamičen voznik (smeh). Prav tako je štirikolesni pogon 4MOTION res všeč, ne glede na to kje se vozim. Ampak tudi zaradi udobja, na katero sem se navadil s pogonom 4MOTION. Hitro lahko speljuješ, in v ovinkih, ko "stopiš na plin", se mi zdi, da je občutek veliko boljši. Ko se enkrat tega navadiš, ne želiš več ničesar drugega. Enako velja za avtomatski menjalnik.

Novi VW Tiguan 2022 – novosti

VW Tiguan je najuspešnejši športni terenec v Evropi in eden najbolje prodajanih na svetu. Prav tako je tudi Volkswagnov najbolj prodajani model in zato prava prodajna uspešnica že več let zapored. Ko govorimo o tehnologiji, ima novi Tiguan 2022 multimedijski sistem, ki ga je mogoče glasovno upravljati, mogoče pa je tudi povezovanje z več telefoni hkrati in preko brezžičnega vmesnika App-Connect. Poleg tega je na voljo tudi tehnologija Android Auto. Digitalni merilniki so veliki 8 ali 10,25 palca. Kupcem bodo na voljo tudi novi dekorativni elementi in večbarvna ambientna osvetlitev. V sklopu dodatne opreme je sedaj na voljo zmogljiv avdio sistem, imenovan Fender premium.

Novi VW Tiguan 2022 – bistvene novosti:

  • najsodobnejši priključni hibridni pogon
  • novi matrični žarometi IQ.LIGHT
  • novi asistenčni sistemi
  • volan s tipkami na dotik
  • digitalna klimatska naprava
  • digitalni merilniki Digital Cockpit
  • novi dekorativni elementi
  • izpopolnjena ambientna osvetlitev
VW Tiguan R-Line in Peter Prevc
VW Tiguan R-Line in Peter Prevc
VW Tiguan R-Line in Peter Prevc
VW Tiguan R-Line in Peter Prevc
VW Tiguan R-Line in Peter Prevc
VW Tiguan R-Line in Peter Prevc