Želite več informacij?

Pokličemo nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8.-17. ure.

TEST CELOLETNIH PNEVMATIK 2022

Katere so najboljše? Preverite najnovejši test celoletnih pnevmatik 2022

TEST CELOLETNIH PNEVMATIK 2022

Celoletne pnevmatike v akciji!

Zagotovite si posebno ponudbo.

Test celoletnih pnevmatik 205/55 R17

Katere so najboljše celoletne pnevmatike? Nemška organizacija GTÜ, avstrijska organizacija ARBÖ in drugi največji nemški avtomobilski klub ACE so objavili rezultate letos opravljenih testov devetih celoletnih pnevmatik v dimenzijah 205/55 R17, ki so trenutno že na voljo kupcem. Test najnovejših celoletnih pnevmatik je pokazal, da so celoletne pnevmatike vse boljše in kljub temu, da niso perfketne, so zelo primerne za naše zimske razmere. (Vir: avto.info, 1)

Najboljše celoletne pnevmatike 2022 - ZMAGOVALKE TESTA 205/55 R17:

Katere celoletne pnevmatike so najboljše?

Vseh devet testiranih celoletnih pnevmatik v dimenzijah 205/55 R17 so najprej preizkusili na Finskem, na testnem poligonu znamke Nokian, kjer so morale celoletne pnevmatike pri - 4 stopinjah Celzija dokazati svojo vrednost ob soočenju s snegom. V takšnih voznih pogojih so najbolj blesteli gumarski izdelki znamk MICHELIN (CROSS-CLIMATE 2), NOKIAN (SEASON-PROOF) in CONTINENTAL (ALL SEASON CONTACT). Najbolj so bili testni vozniki zadovoljni z izdelkom znamke MICHELIN, ker se ta celoletna pnevmatika na snegu lahko pohvali z odličnim prenosom moči na vozno podlago ter odlično vodljivostjo, v tem pogledu sta ji izdelka znamk NOKIAN in CONTINENTAL povsem enakovredna. MICHELINOVA celoletna pnevmatika blesti predvsem ob zaviranju na snežni podlagi (38-0 km/h), ker se je tesni Volkswagen ustavil že po 16,5 metra zavorne poti. Podobno dobra v tem pogledu je tudi celoletna pnevmatika znamke NOKIAN (16,6 m), malenkostno slabša je pnevmatika znamke CONTINENTAL (17 m). Zaviranja na snegu pa ne mara celoletna pnevmatika znamke BRIDGESTONE (WEATHER CONTROL AOO5 EVO), ker se je testni volkswagen v enakih pogojih ustavil šele po devetnajstih metrih zavorne poti. Na splošno naj se kupci, ki živijo v območjih, kjer pozimi lahko zapade veliko snega, povsem izognejo tej celoletni pnevmatiki, ker je ob ocenjevanju njenih zimskih sposobnosti pristala na repu razpredelnice. (2)

Katere so najboljše celoletne pnevmatike v snegu?

 • Michelin Cross Climate 2
 • Nokian Season Proof
 • Continental All Season Contact

Akcija Continental

Celoletnih pnevmatik

Izkoristite akcijske cene Continental pnevmatik!

 • odličen rezultat na testu pnevmatik
 • vrhunsko zaviranje v vseh razmerah
 • zimska in letna pnevmatika v enem
 • izberite, naročite, pošljemo na dom
Test celoletnih pnevmatik - na snegu
Test celoletnih pnevmatik - na snegu Avtor: organizacija GTÜ, organizacija ARBÖ, klub ACE

Test celoletnih pnevmatik 2022

Celoletne pnevmatike Rezultat
Michelin Cross Climate 2 Priporočljivo
Nokian Season Proof Priporočljivo
Continental All Season Contact Priporočljivo
Goodyear Vector 4 Seasons Priporočljivo
Vredestein Quatrac Pro Priporočljivo
Bridgestone Weather Control Evo Pogojno priporočljivo
Berlin Tires All Season 1 Pogojno priporočljivo
Cooper Discoverer All Season Pogojno priporočljivo
Toyo Celsius Nepriporočljivo

 

Celoletne pnevmatike

Vozne lastnosti poleti ob višjih temperaturah

Drugi in tretji del testa so Nemci in Avstrijci opravili v sončni Španiji, tudi tokrat na območju testnega poligona znamke NOKIAN, vendar ob precej višjih temperaturah ozračja (od 22 do 29 stopinj Celzija). Najprej jih je zanimalo zaviranje na mokri podlagi, in to pri hitrosti 80 km/h. Tokrat je najbolj blestela celoletna pnevmatika znamke BRIDGESTONE, ki je nalogo (dokončna zaustavitev vozila) opravila že po prevoženih 27,9 metra. Podobno dobro sta se ob zaviranju na mokrem cestišču obnesla tudi celoletna izdelka znamk VREDESTEIN (QUATRAC PRO, 28,2 metra) in CONTINENTAL (ALL SEASON CONTACT, 29,5 metra), povsem pa sta na tem testu odpovedala izdelka znamk TOYO (CELSIUS) in BERLIN TYRES (ALL SEASON 1), predvsem zaradi slabe vodljivosti obeh celoletnih pnevmatik po mokrem in izrazitega splavanja (aquaplaning). Celoletna pnevmatika znamke BRIDGESTONE je blestela tudi na testiranju njenih zaviralnih sposobnosti ob vožnji po suhi cesti (80-0 km/h), kjer ji v tem pogledu lahko resno konkurira (zavorna pot: 24,4 metra) samo izdelek znamke MICHELIN, medtem ko je izdelek znamke TOYO v tem pogledu najslabši (29,2 metra). Ob tem so posebej izpostavili celoletni pnevmatiki znamk BERLIN TYRES in COOPER (DISCOVERER ALL SEASON), ki sicer nimata težav z odločnim zaustavljanjem vozila na suhi podlagi, vendar sta slabi v pogledu vodljivosti vozila in njegove lege na cesti. (3)

Katere so najboljše celoletne pnevmatike v višjih temperaturah?

 • Bridgestone Weather Control Evo
 • Vredestein Quatrac Pro
 • Continental All Season Contact

Rezultati testa celoletnih pnevmatik

Na koncu so nemški in avstrijski strokovnjaki okronali izdelek znamke MICHELIN (CROSS-CLIMATE 2) in mu kot edinemu prilepili oceno zelo priporočljivo. Nekoliko slabšo oceno priporočljivo so tokrat dobile 4 celoletne pnevmatike znamk CONTINENTAL (ALL SEASON CONTACT), NOKIAN (SEASON-PROOF), GOODYEAR (VECTOR 4 SEASONS GEN. 3) in VREDESTEIN (QUATRAC PRO). Dobili smo tudi tri celoletne pnevmatike z oceno pogojno priporočljivo. To oceno so si tokrat prislužili izdelki znamk BRIDGESTONE (WEATHER CONTROL A005 EVO), BERLIN TIRES (ALL SEASON 1) in COOPER (DISCOVERER ALL SEASON). Sramotno oceno nepriporočljivo si je tokrat prislužila samo celoletna pnevmatika znamke TOYO (CELSIUS).

Test celoletnih pnevmatik - na dežju
Test celoletnih pnevmatik - na dežju Avtor: organizacija GTÜ, organizacija ARBÖ, klub ACE
Test celoletnih pnevmatik - zaviranje na snegu
Test celoletnih pnevmatik - zaviranje na snegu Avtor: organizacija GTÜ, organizacija ARBÖ, klub ACE
Test celoletnih pnevmatik - vožnja v snegu
Test celoletnih pnevmatik - vožnja v snegu Avtor: organizacija GTÜ, organizacija ARBÖ, klub ACE

V katerih primerih se odločiti za celoletne pnevmatike?

Celoletne pnevmatike se v vseh razmerah odrežejo povsem zadovoljivo. Primerne so za skoraj vse voznike, razen za tiste najbolj zahtevne in tiste, ki delajo veliko kilometrov. Prav tako so primerne za toplejše podnebje z nekoliko milimi zimami, kjer pozimi zime niso tako zelo hude oz. ni veliko snega na cesti čez celo zimo.

Kdaj izbrati celoletne pnevmatike?

 • Da, če vozite v milejših vremenskih razmerah, kjer je podobna temperatura.
 • Da, če se vozite predvsem po mestu.
 • Da, če ne prevozite večjih razdalj in se lahko v primeru vremenskih razmer prilagodite.

Celoletne pnevmatike pomenijo torej hibrid, s katerimi lahko vozite pri -10 stopinjah Celzija in tudi pri 30 stopinjah Celzija. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum. Glavni kriterij izbire so torej vozne razmere, ki jih boste srečali pri vožnji. Odvisno je tudi od tega, koliko kilometrov prevozite letno. Bistveno pa je vedeti, da varčevati pri pnevmatikah nikakor ni pametno.

Preverite akcijsko ponudbo vrhunskih pnevmatik

V naši spletni trgovini vam ponujamo ugodne pnevmatike, ki so se na letošnjih testih pnevmatik vrhunsko odrezale. Preverite ponudbo zimskih gum še pred začetkom sezone in si zagotovite svoje preden zaloge poidejo.

CELOLETNE PNEVMATIKE 2022/2023 – akcijska ponudba:

Katere so prednosti celoletnih pnevmatik?

Celoletne pnevmatike predstavljajo kompromis, ki je odličen predvsem za običajne voznike. Celoletne pnevmatike so torej tiste, s katerimi se lahko vozite pri minus desetih stopinjah celzija in tudi pri poletnih 30 stopinjah celzija. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum in so tako pametna izbira za večino voznikov. Za vse tiste, ki prevozijo malo kilometrov na leto predstavljajo dober kompromis med ceno in uporabnostjo.

 

 • so praktične, ni potrebna menjava
 • lahka, udobna in vedno brezskrbna vožnja
 • manjši stroški kot pri nakupu dvojih kompletov gum
 • izstopa ekonomičnost in nizka obraba
 • ekologija (enak komplet gum poleti kot pozimi)

Celoletne pnevmatike - pogosta vprašanja

Katere so prednosti celoletnih pnevmatik?

Celoletne pnevmatike predstavljajo kompromis, ki je odličen predvsem za običajne voznike. Celoletne pnevmatike so torej tiste, s katerimi se lahko vozite pri minus desetih stopinjah celzija in tudi pri poletnih 30 stopinjah celzija. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum in so tako pametna izbira za večino voznikov. Za vse tiste, ki prevozijo malo kilometrov na leto predstavljajo dober kompromis med ceno in uporabnostjo.

Kdaj se odločiti za celoletne pnevmatike?

Celoletne pnevmatike se v vseh razmerah odrežejo povsem zadovoljivo. Primerne so za skoraj vse voznike, razen za tiste najbolj zahtevne in tiste, ki delajo veliko kilometrov. Prav tako so primerne za toplejše podnebje z nekoliko milimi zimami in za območja, kjer pozimi ni veliko snega na cesti.

Kakšna je razlika med celoletnimi, zimskimi in letnimi pnevmatikami?

Bistvena razlika med letnimi in zimskimi pnevmatikami je sestava gumene zmesi iz katere je sestavljena pnevmatika. Gumena zmes, ki se uporablja pri letnih pnevmatikah je trša in bolj čvrsta, zato je posledično zasnovana za uporabo nad 7°C. Pri zimskih pnevmatikah je to ravno obratno, saj so zasnovane za uporabo pri temperaturah pod 7 ° C. Imajo globlji profil in lamele, ki izpodrivajo vodo in sneg izpod gume ter s tem zagotavljajo boljši oprijem v zimskih razmerah. Prav zaradi vseh navedenih lastnosti, celoletne pnevmatike predstavljajo odličen kompromis za vse voznike, saj združujejo vse navedene lastnosti.

Ali so zimske pnevmatike poleti sploh varne?

Poleg razlike v precej slabših voznih lastnostih zimskih pnevmatik poleti, morajo vozniki upoštevati, da je gumena zmes, uporabljena v zimskih pnevmatikah mnogo manj učinkovita pri zaviranju med vožnjo v poletnih razmerah, posledično pa to pomeni manj varno vožnjo. Poleg tega se pri uporabi zimskih pnevmatik poleti poveča neenakomerna obraba same gume.

Celoletne pnevmatike − so dovolj dobre za zimo in poletno vročino?

Večno vprašanje, ali so takšne pnevmatike dovolj dobre za zimsko vreme in dovolj zmogljive za poletno vročino? S sodobnim razvojem postajajo namreč vedno boljše in vedno bolj primerne za voznike, ki se na cesto podajo le ob predvidljivem vremenu, predvsem pa so primerne za tiste, ki od njih ne zahtevajo preveč. Prvo in najbolj pomembno je dejstvo, da se vozniki zavedajo, ko sedejo za volan, njihovih lastnosti in dejstva, da celoletne pnevmatike ne morejo povsem nadomestiti ne letnih ne zimskih. Kajti tudi osnovni name celoletnih pnevmatik ni ta, da bi se lahko kosale s ''čistokrvnimi'' letnimi ali pa sploh zimskimi pnevmatikami. Ne, namenjene so voznikom, ki pri njih upoštevajo tudi ceno in ki se želijo otresti vsakoletnega sezonskega obiska vulkanizerjev in prepogostega nakupa pnevmatik. Zato ne preseneča dejstvo, da ob vseh razmerah, ki vladajo na trgu, odstotek kupcev, ki se odloča za celoletne pnevmatike, po Evropi raste.