Audi A1 (2010 - 2018)

Audi A1 je moderen smisel življenja v kompaktni obliki

A1
 

Audi A1 prve generacije Na začetku leta 2012 se je kupcem poleg 3-vratne različice predstavila tudi bolj praktično orientirana 5-vratna različica Sportback za mlado, urbano publiko. Z vidika dizajna, lahke karoserijske konstrukcije in dimenzij je 5-vratna različica v tesnem sorodstvu s trivratnim bratom, ki ga zaradi današnjega splošnega nezanimanja kupcev za 2-in 3-vratne avtomobile ni več v ponudbi proizvajalca. Aktualni 5-vratni A1 Sportback je nekaj milimetrov višji, zato na zadnji sedežni klopi nudi nekoliko več prostora. V jeseni leta 2014 sta obe karoserijski različici doživeli rahlo prenovo, ki ju je naredila še bolj privlačna za kupce, ker so prenovili tako notranji kot tudi zunanji dizajn. Podobi vozila modela Audi A1 dajejo privlačnost številni dekorativni elementi in pestra paleta razpoložljivih lakov. Zunanja podoba te bolj praktične različice se navezuje na obstoječi dizajn trivratnega modela Audi A1. Pokrov motornega prostora in pokrov prtljažnika objemata karoserijo, ramenska linija obkroža celotno vozilo, elegantna linija strešne kupole, v katero je vključen usmernik zraka, pa se izteka v zelo poševni C-stebriček.


Rabljena vozila Audi A1 po dostopni ceni
 

Rabljena vozila Audi A1 pri Porsche Inter Auto

 

 

Audi A1 2018

 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Audi A1? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Audi A1 čaka, da ga preizkusite

 

Audi A1 je športen in učinkovit
 

Na sprednjem delu modela Audi A1 prevladuje velika mreža hladilnika z enodelnim okvirom, ki ima prirezana zgornja vogala. Zato Audi A1 Sportback navdušuje s športnimi potezami in z voznimi lastnostmi, ki so podobne avtomobilom srednjega razreda. Zaradi toge karoserije in kratke medosne razdalje je lahko zelo živahen in okreten. Takšen Audi je serijsko na voljo samo s štirimi, po želji pa brez doplačila tudi s petimi sedeži.
 


Pa tudi mladosten in komunikativen
 

V Audi A1 vam po želji vgradijo strešno kupolo kontrastne barve. Notranjost Audija A1 Sportback je prostorna in kakovostno izdelana. Upravljalni elementi so pregledni, prefinjene kromirane letvice pa dizajn naredijo še bolj eleganten. Izvedbi design in sport kupcem omogočata, da si kupci prilagodijo model A1 Sportback še bolj individualno. Poleg njiju so na voljo paket design selection in športni paket S line ter številne druge možnosti za individualno zasnovo vozila – od barvnih prezračevalnih šob do dekorativnih folij za karoserijo. Dodatne možnosti ponuja tudi program dopolnilne opreme Audi A1, v katerem je prvič popoln paket opreme: paket active kit med drugim vključuje individualne montažne elemente in dizajne platišč. Med ostalimi posebnostmi tega kompaktnega modela velja omeniti progresivno elektromehansko servokrmiljenje, kjer se stopnja servopodpore zmanjšuje z naraščanjem hitrosti vožnje. Poleg tega je njegovo delovanje možno prilagajati preko sistema Audi drive select. Voznik lahko tehnične module, na primer prilagodljive blažilnike, uporablja v različnih voznih profilih.

VIDEO/TEST: Audi A1 Sportback 1.6 TDI S Tronic Sport

 

Audi A1 Sportback
 

V ponudbi za model A1 Sportback so tudi platišča s premerom do 18 palcev. Ponudba opreme je odlično strukturirana. Z izvedbama design in sport imajo kupci možnost, da si Audi A1 prilagodijo še bolj individualno. Poleg teh dveh so na voljo še druge izvedbe in paketi opreme. Povsem nov je paket active kit, ki še posebej poudarja urbani značaj Audija A1. Ponudba multimedijskih sistemov je v prvi vrsti zasnovana za potrebe mlajših kupcev. Na vrhu te ponudbe je MMI navigacija plus z modulom Audi connect, vključno s telefonom. S tem modulom je mogoče iz vozila dostopati do storitev iz nabora Audi connect, vključuje pa tudi dostopno točko WLAN.


Audi A1 tehnični podatki
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Audi A1 3973 mm 1746 mm 1422 mm 2469 mm 270 litrov 920 litrov


Nova vozila Audi A1 pri Porsche Inter Auto
 

Zaloga vozil Audi A1 pri Porsche Inter Auto
 

 

Audi A1 je emocionalen in individualen
 

V trenutni motorni ponudbi modela Audi A1 se nahaja 5 bencinskih in dizelskih motorjev, med njimi sta tudi dva trivaljna agregata, in sicer 1.0 TFSI in 1.4 TDI. Oba sta učinkovita, vendar užitek pri vožnji zato ni nič manjši. Razpoložljiv razpon pogonske moči pa sega od 66 kW (90 KM) do 110 kW (150 KM). Za vse pogonske motorje je opcijsko ali serijsko na voljo 7-stopenjski menjalnik S tronic; voznik lahko pusti, da bliskovito hitri menjalnik z dvojno sklopko deluje samodejno ali pa sam prestavlja ročno. Osnovni motor je prvi bencinski trivaljnik v zgodovini znamke Audi. Audi A1 1.0 TFSI Sportback, z močjo 70 kW (95 KM), porabi na 100 kilometrov povprečno samo 4,3 litra goriva (99 g CO2 na km). Prav tako učinkovit je trivaljni dizelski motor 1.4 TDI ultra z močjo 66 kW (90 KM), ki v različici A1 Sportback po merilih NEVC doseže porabo samo 3,4 litra goriva (89 g CO2 na km). Oba motorja se ponašata z maksimalno učinkovitostjo.
 

Audi A1 motorji - vsi prepričajo
 

Motor z avtomatskim menjalnikom S-tronic Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 TFSI ultra 70kW (95KM) 4,5l/100km 186 km/h 11,1 s
Bencin 1.4 TFSI 92kW (125KM) 5,0l/100km 204 km/h 8,9 s
Bencin 1.4 TFSI COD 110kW (150KM) 4,9l/100km 215 km/h 7,9 s
Dizel 1.4 TDI 66kW (90KM) 3,9l/100km 182 km/h 11,6 s
Dizel 1.6 TDI 85kW (115KM) 3,9l/100km 200 km/h 9,5 s


Audi A1 je brez dvoma živahen in udoben
 

Podvozje prispeva k temu, da sta oba kompaktna modela športna in živahna. Novo elektromehansko servokrmiljenje zagotavlja pri modelu Audi A1, da je voznik v vsaki vozni situaciji deležen optimalne podpore. Stopnja servopodpore se zmanjšuje z naraščanjem hitrosti vožnje. Pri novo zasnovani izvedbi opreme sport je nastavitev bolj čvrsta, vendar udobnejša kot pri predhodniku. Še več dinamike pa boste doživeli s športnim podvozjem S line. Novost je tudi sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select: z njim lahko voznik nastavi karakteristike motorja, opcijskega menjalnika S tronic in prilagodljivih blažilnikov – ti so še ena od opcij – na enega od treh profilov delovanja: auto, efficiency in dynamic. Platišča imajo premer od 15 do 18 palcev. Audi A1 elektronski nadzor stabilnosti ESC prispeva k preciznejšim in stabilnejšim krmilnim lastnostim vozila, v mejnih situacijah pa funkcija porazdeljevanje navora po posameznih kolesih zmanjšuje možnost podkrmiljenja.

Izpopolnjena notranjost
 

Najbolj izpopolnjena opcija v ponudbi multimedijskih sistemov je MMI navigacija plus z velikim pomnilnikom in inteligentnim glasovnim upravljanjem. Njen zaslon se lahko iz armaturne plošče pomakne v pokončni položaj. Idealna dopolnitev tega sistema je modul Audi connect, ki vključuje avtotelefon in omogoča povezavo vozila z internetom. Voznik se lahko poslužuje spletnih storitev iz nabora Audi connect, sopotniki pa lahko svoje mobilne naprave priključijo na dostopno točko WLAN. Multimedijsko ponudbo zaokrožajo vrhunske komponente, kot je avdiosistem Bose Surround Sound System.
 


Audi A1 2019
 

Zdaj se startni črti približuje druga generacija uspešnega kompaktnega modela. Novi Audi A1 Sportback izstopa z izrazito dinamično oblikovno zasnovo. To je idealen sopotnik za urbano okolje, odlično pa se odreže tudi na daljših potovanjih. Obenem je A1 Sportback z infotainmentom in asistenčnimi sistemi na ravni višjega razreda optimalno povezan z digitalnim svetom. Nove izvedbe opreme odpirajo številne možnosti za uresničitev individualnih želja. 


Preverite zalogo Audi A1 modelov
 

Preverite zalogo vozil Audi A1

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo Audi iz zaloge in Audi akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Audi na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Audi odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Audi:
 

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
  • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Audi A1!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Audi A1 je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 15
5
         
4. junij 2019
Thomas Allan H. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A1 Sportback 1.0 TFSI ultra
         
I always have great service with all the personnel at Porsche Ptujska cesta; from the initial greeting to the final payments, everyone is courteous and helpful!
14. januar 2019
Marjeta F. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A1 Sportback Attraction 1.6 TDI
         
5 Zelo zadovoljna, ob domenjeni uri je Aleksander Kavčič prevzel avto , opisal možne napake , postregel s kavico (mmmm), organiziral prevoz domov. Ko je bil avto popravljen me je poklical in točno razložil kaj ni bilo v redu, celo skiciral.....Hvala še 1x....
15. maj 2018
Karmen P. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A1 Sportback 1.0 TFSI ultra
         
nimam komentarja, dovolj mi je A1
5. februar 2018
Urška K. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A1 Sportback Attraction 1.2 TFSI
         
Pogrešala sem nadomestni avto, ker sem ravno ta dan imela ogromno opravkov
17. november 2017
Barbara J. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A1 Sportback 1.4 TFSI
         
Prijetnost, jasna razlaga in povabilo, da mi bodo razložene uporabe in nejasnosti glede uporabe vozila.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.