Audi Q3 (2011-2018)

Audi Q3 prve generacije je bil zasnovan na novih zahtevah

Audi Q3
 
Že sam dizajn Audi Q3 je tipičen za znamko Audi – linije modela Q3 so edinstvene za vozilo te vrste in so vizualen odraz njegovega športnega značaja. Obliko poudarjajo markantne luči, zelo plosko zadnje steklo pa priča o športnosti Audija Q3. Zaradi doslednega upoštevanja načel lahke gradnje tehta Audi Q3 v osnovni izvedbi še manj kot 1500 kg. Na vseh petih sedežih nudi ta športni terenec SUV veliko prostora. Popolna ergonomija in suverena kakovost izdelave potrjujeta prestižni sloves tega modela. Če podrete deljivo naslonjalo zadnjih sedežev, se prostornina prtljažnika Audija Q3, ki sicer znaša 460 litrov, poveča na kar 1.365 litrov.

Audi Q3 rabljena vozila, Audi Q3 cena je odlična
 

Rabljena vozila Audi Q3 pri Porsche Inter Auto
 

 

 

Audi Q3 2018
 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Audi Q3? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Audi Q3 čaka, da ga preizkusite


Audi Q3 prve generacije prepriča v trenutku
 

Pokrov motornega prostora in pokrov prtljažnika modela Audi Q3, ki zaobjema zadek in v katerega so integrirane zadnje luči, sta izdelana iz aluminija; za togo in varno potniško celico je uporabljenega veliko jekla ultravisoke trdnosti. Nizki količnik zračnega upora prav tako v veliki meri prispeva k majhni porabi goriva. Notranjost Audija Q3 deluje izjemno prostorno ter se ponaša z odlično ergonomijo in kakovostjo izdelave. Enako kot pri zunanjosti, imajo kupci tudi tu veliko možnosti za izražanje lastnega sloga – pri Audiju so pripravili bogato ponudbo materialov in barv. Prostornina prtljažnika znaša od 460 do 1.365 litrov, torej je idealna za šport in prosti čas.
 


Vsestranski - točno to je Audi Q3
 

Številne domiselne opcije modela Audi Q3 dodatno poudarjajo vsestranskost in enostavno uporabo tega praktičnega in elegantnega SUV modela. Mednje spadajo prtljažni paket, odprtina za prevoz daljših predmetov in električni pokrov prtljažnika. Strešne letve in izvlečni prtljažni rolo so na voljo serijsko.

Audi Q3 dimenzije
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Audi Q3 4388 mm 1831 mm 1608 mm 2603mm 460 litrov 1365 litrov

 

Nova vozila Audi Q3 pri Porsche Inter Auto
 

 

Prilagodite ga svojim željam in potrebam
 

Za Audi Q3 je značilno, da se posamezne izvedbe in paketi opreme močno razlikujejo med seboj. Ob tem je prestižni značaj Audija Q3 viden že na prvi pogled. Audijevi oblikovalci so zasnovali ostro dinamiko karoserijskih linij, v katere je integrirana značilna zasnova pokrova prtljažnika. Prevladujoče vodoravne linije na sprednjem delu in na zadku poudarjajo širino in tako naredijo dizajn modela Q3 še bolj izrazit. Tridimenzionalna mreža hladilnika z enodelnim okvirom je osrednji oblikovni element na sprednjem delu. S paketom zunanje opreme S line dobi Audi Q3 še bolj drzen videz. V odprtinah za zajemanje zrak je satasta mreža.

VIDEO/TEST: Audi Q3 2.0 TDI Quattro Sport - Test

 

Audi Q3 predstavlja premišljeno zunanjost
 

Poleg tega preko celotne širine spodnjega dela odbijača pri modelu Audi Q3 poteka prečka, ki spodnji del deli na dva segmenta. Kot kontrast na mreži hladilnika in v odprtinah za zajemanje zraka prevladuje visokosijajna črna barva. Pri izvedbi design je še posebej močno izpostavljena vrhunska kakovost izdelave, značilna za Audi Q3. Zunanjim odprtinam za zajemanje zraka dajejo svojstven pečat vodoravne prečke, ščitnik za podvozje je na sprednjem in zadnjem odbijaču lakiran v matiranem srebrnem odtenku. Kontrastni deli odbijačev in koloteki so matirane kameno sive barve. V še posebej športni preobleki se na ceste podaja tudi posebni model Audi Q3 S line competition, pri katerem so odprtine za zajemanje zraka in enodelni okvir mreže hladilnika lakirani v visokosijajni črni barvi. Njegov sprednji del si tako določene posebnosti deli z novim paketom zunanje opreme S line.
 


Prilagodljivo podvozje pri modelu Audi Q3
 

Podvozje Audija Q3 združuje dinamične krmilne lastnosti in suvereno varnost, številni izpopolnjeni detajli pa zagotavljajo še večje udobje. Sistem Audi drive select vozniku omogoča, da nastavitve tehničnih komponent prilagodi svojim osebnim željam, npr. nastavitev opcijskih prilagodljivih blažilnikov. Platišča so na voljo v 16- do 20-palčnih izvedbah, nastavitev podvozja pa omogoča odlično kotalno udobje. Opcijsko je na voljo tudi asistenca za nadzorovani spust.
 


Velika izbira motorjev - bencinski TFSI in dizelski TDI
 

Trije štirivaljni motorji TFSI in štirje štirivaljni motorji TDI clean diesel se odlikujejo po večji moči in hkrati tudi po nižji porabi: emisije CO2 so se znižale za kar 17 odstotkov. Motorji imajo 1,4- oz. 2,0-litrsko gibno prostornino, razpon njihove moči pa znaša od 88 kW (120 KM) do 162 kW (220 KM). Vsi pogonski agregati imajo turbopolnilnik in direktno vbrizgavanje goriva ter izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa Euro 6. Na znižanje porabe in emisij CO2 med drugim vpliva tudi Audijeva tehnologija izklopa valjev. Motorja 1.4 TFSI COD in 2.0 TDI se zaradi svoje učinkovitosti ponašata tudi z oznako "Audi ultra".

Audi Q3 motorji
 

Audi Q3 z avtomatskim menjalnikom S tronic Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.4 TFSI COD 110kW (150KM) 6,0l/100km 204 km/h 8,9 s
Bencin 2.0 TFSI quattro 132kW (180KM) 6,8l/100km 217 km/h 7,6 s
Bencin 2.0 TFSI quattro 162kW (220KM) 7,0l/100km 233 km/h 6,4 s
Dizel 2.0 TDI 88kW (120KM) 5,2l/100km 190 km/h 10,9 s
Dizel 2.0 TDI 110kW (150KM) 5,1l/100km 204 km/h 9,3 s
Dizel 2.0 TDI quattro 110kW (150KM) 5,2l/100km 204 km/h 9,3 s
Dizel 2.0 TDI quattro 135kW (180KM) 5,4l/100km 219 km/h 7,9 s


Bogata serijska oprema
 

Serijska oprema novega Audija Q3 je resnično bogata. Opcijsko jo je mogoče nadgraditi z različnimi elementi, ki izhajajo neposredno iz luksuznega razreda – npr. paket notranjih LED-luči in električno nastavljivi sprednji sedeži.

Audi Q3 asistenčni sistemi


Med asistenčnimi sistemi je zavorna asistenca za preprečevanje nadaljnjih naletov zdaj na voljo serijsko, za doplačilo pa so na voljo tudi ostali asistenčni sistemi. Sistem Audi side assist vključi rumene LED-lučke v ohišju zunanjega ogledala, če se v mrtvem kotu nahaja drugo vozilo oziroma se hitro približuje od zadaj. Sistem Audi active lane assist deluje s pomočjo video kamer, ki prepoznavajo oznake na cestišču. Tako vozniku z blagimi posegi v krmiljenje volana pomaga, da se zopet vrne na svoj vozni pas, če se je brez vključenih smernikov preveč približal določeni črti. S kamero podprto prepoznavanje prometnih znakov voznika z grafičnimi prikazi na zaslonu informacijskega sistema opozarja na znake za hitrostne omejitve in po novem tudi na znake za prepoved prehitevanja.
 


Povezani tudi v Audi Q3
 

V okviru multimedijskih sistemov Audi Q3 kot najbolj izpopolnjeno rešitev nudi MMI navigacijo plus. Idealna dopolnitev tega sistema je modul Audi connect, ki vključuje avtotelefon in omogoča povezavo Audija Q3 z internetom. Integrirana dostopna točka WLAN sopotnikom omogoča, da lahko na svojih mobilnih telefonih ali tabličnih računalnikih brskajo po internetu in pošiljajo oz. sprejemajo elektronsko pošto, vozniku pa so na voljo individualno prilagojene spletne storitve, ki jih nudi modul Audi connect. Mednje spadajo spletni radio Audi music stream, spletne prometne informacije ter navigacija z aplikacijama Google Earth in Google Street View.
 


Preverite bogato zalogo vozilo modelov Audi Q3
 

Preverite zalogo vozil Audi Q3

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo Audi iz zaloge in Audi akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Audi na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Audi odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Audi:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Audi Q3!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 

Audi Q3 je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

Število ocen: 57
5
         
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
27. julij 2019
Cvetka P. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI quattro
         
Kot vedno sem zelo zadovoljna s servisom. Najboljši!
3. julij 2019
Marjan K. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Ustrežjivost, da so bili pripravljeni ustreči strankinem terminu. Vse super.
19. junij 2019
Željko M. , stranka Porsche Koper
AUDI Q3 2.0 TDI quattro Sport
         
Zadovoljen sem s samo storitvijo, posebno pa mi je všeč točnost pri datumu in uri naročanja.
3. junij 2019
Brigita D. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q3 2.0 TDI quattro Style
         
Z obiskom servisa sem bila zelo zadovoljna. Navdušena sem bila nad točnostjo in prijaznostjo

 

 

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.