Audi Q5

Audi Q5 je zasnovan za skoraj vse terene

Q5
 

Audi Q5 je najboljši predstavnik med svojimi tekmeci, saj predstavlja najvišjo mero naprednosti v izjemno bogatem izgledu. Audijev SUV Q5 športni terenec se na cesti ponaša s športno in stabilno lego. Tridimenzionalno izoblikovana mreža hladilnika z masivnim enodelnim okvirom je prevladujoči element aerodinamično nizkega sprednjega dela. Žarometi so po želji na voljo bodisi z LED-tehnologijo bodisi z visokoločljivostno matrično LED-tehnologijo z dinamičnimi smerniki, markantno usločena in močno spodrezana ramenska linija pa razčlenjuje stransko silhueto vozila. Udobje vzmetenja je izjemno dobro – Audi Q5 voznika in potnike razvaja z najboljšo notranjo akustiko v svojem razredu. Upravljanje Audijevega SUV modela Q5 je intuitivno. Opcijski Audijev virtualni prikazovalnik na visokoločljivostnem 12,3-palčnem zaslonu omogoča prikaz briljantne grafike. Voznik lahko izbira med dvema vrstama prikazov – klasičnim z velikimi okroglimi instrumenti ali režimom, pri katerem prevladujejo navigacijski zemljevid in seznami.


Rabljena vozila Audi Q5 cena
 

 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Audi Q5? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Audi Q5 čaka, da ga preizkusite

 

Audi Q5 je osupljiv in športen
 

Močno poudarjena kolesna ohišja pri Audi A6 nakazujejo na stalni štirikolesni pogon quattro, nizka strešna konstrukcija pa se proti zadku spet zniža. Tako kot na sprednjem delu tudi na zadku vodoravne linije poudarjajo občutek širine in prezentnosti. Zadnje luči so opcijsko prav tako na voljo z dinamičnimi smerniki. Pokrov prtljažnika zaobjema C-stebrička, kar je nasploh značilnost Audijevih modelov Q. V difuzor pod zadkom sta integrirani izpušni cevi. Pri Audiju so za ta model pripravili paleto 14 barv zunanjih lakov ter pet paketov opreme (sport in design, športni paket S line, design selection in paket zunanje opreme S line). Vsak od njih po svoje vpliva na zunanji videz vozila: pri liniji design kontrastno sivi montažni elementi poudarjajo robustni značaj modela Q5, medtem ko je Q5 z linijo opreme sport v celoti lakiran v eni barvi. Tudi pri aerodinamiki se Audi Q5 uvršča v vrh svojega razreda. Hrupa vetra je neverjetno malo, udobje vzmetenja pa je izjemno dobro – Audijev SUV voznika in potnike razvaja z najboljšo notranjo akustiko v svojem razredu.

Audi Q5 tehnični podatki
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Audi Q5 4663 mm 1893 mm 1659 mm 2819mm 550 litrov 1550 litrov


Nova vozila Audi Q5 pri Porsche Inter Auto
 

 

Nova vozila Audi Q5 - bogata zaloga vozil
 

 

V Audi Q5 bo potovanje vedno pravi užitek
 

V notranjosti potniške kabine modela Audi Q5 je dovolj prostora za pet oseb, z najvažnejšimi merami pa Q5 prekaša tudi svoje tekmece. Vodoravno speljane linije poudarjajo občutek širine in udobja, čez celotno širino armaturne plošče se razpenja tridimenzionalno oblikovana dekorativna letev. Zasnova paketov opreme ponuja strankam širok izbor barv in materialov. Izjemno učinkovita klimatska naprava je na voljo v dveh različicah. Serijski je trikraki večfunkcijski volan, opcijsko pa so na voljo še dodatne funkcije, kot je denimo ogrevanje volana. Ponudba sedežev vključuje veliko izvedb, vključno z možnostjo pnevmatske masažne funkcije. Opcijska ambientna osvetlitev v temi s 30 različnimi barvami v vozilu ustvarja zanimive poudarke.

Kakovost izdelave modela Audi Q5 ne pozna nobenih kompromisov. Naslonjalo zadnje sedežne klopi je v Audiju Q5 razdeljeno na tri segmente, po želji je pomično v vzdolžni smeri in nastavljivo po naklonu. Glede na položaj zadnjega naslonjala ponuja prtljažnik v osnovi od 550 do 610 litrov prostornine. Pri podrti zadnji sedežni klopi se prostornina poveča na 1.550 litrov. Natovarjanje prtljažnika olajšujejo domiselne rešitve, kot so serijska prilagodljivo zložljiva podloga, opcijsko senzorsko krmiljenje električnega odpiranja pokrova prtljažnika in ročno spuščanje prtljažnika z opcijskim zračnim vzmetenjem.
 

Napredek pred očmi
 

Prav tako opcijski projicirni sistem zaslona pri Audi Q5 na vetrobransko steklo projicira najvažnejše podatke o vožnji. Kot glavni upravljalni element služi MMI-terminal v sredinski konzoli. Pri najbolj izpopolnjenji različici multimedijskega sistema, MMI navigaciji plus s funkcijo MMI touch in 8,3-palčnim zaslonom, je površina vrtljivo-pritisnega regulatorja zasnovana za vnos ukazov na dotik.


VIDEO/TEST: Audi Q5 2.0 TDI Quattro S Tronic Basis

 

Audi Q5 vam s pametnimi sistemi olajša življenje
 

Sistem prepozna ročno pisavo in poteze, ki jih poznamo od drugih elektronskih naprav.  Če je novi Audi Q5 opremljen z avtomatskim menjalnikom, ima vgrajen večji MMI all-in-touch z zaznavnim odzivanjem. Upravljalna logika MMI se z ravnimi hierarhičnimi nivoji zgleduje po aktualnih pametnih telefonih in med drugim omogoča tudi inteligentno iskanje z vnosom poljubnega besedila. Naravni sistem glasovnega upravljanja obdeluje tudi vnose iz vsakdanje rabe jezika. Poleg tega v Audiju Q5 večfunkcijski volan plus deluje kot tretji nivo upravljanja.
 

Avto, ki se prilagaja vašim potem
 

Audi Q5 se lahko pohvali tudi s samoučečo "osebno asistenco za poti". Če uporabnik aktivira to funkcijo, se navigacijski sistem sproti uči voziti po pogostih relacijah in do pogostih ciljev ter to informacijo poveže z mestom parkiranja in časom dneva. Sistem se, medtem ko je aktiviran, uči ravnanja uporabnika in mu na tej podlagi pri naslednji vožnji posreduje predloge za optimizirano planiranje poti – tudi če vodenje do cilja sploh ni aktivirano.

Navigacijski sistem pri izračunavanju poti upošteva tri najverjetnejše cilje in pri tem poleg časa prispetja na cilj upošteva tudi trenutno gostoto prometa. Tako na primer uporabniku v določenih pogojih predlaga, naj aktivira navigacijo, da si bo lahko ogledal potencialne alternativne poti. Voznik se sam odloči, ali bo to funkcijo vključil ali ne. Poleg tega ima možnost brisanja shranjenih ciljev. Če je funkcija izključena, sistem ciljev ne shrani, prav tako ne upošteva niti izbrisanih ciljev niti prevoženih poti.
 


Audi Q5 je pripravljen na nepričakovano
 

Pri asistenčnih sistemih se Audi Q5 s širokim naborom vrhunskih tehnologij uvršča v sam vrh svojega segmenta. Z inteligentno uigranostjo predstavljajo ti sistemi še en korak v smeri avtonomne vožnje.

 • Prediktivna asistenca za učinkovitost vozniku z načrtnimi informacijami o bližnji okolici pomaga pri varčni porabi goriva, 
 • sistem adaptive cruise control (ACC) z asistenco za zastoje lahko v gostem prometu deloma prevzame tudi nalogo vrtenja volana, 
 • Audi active lane assist pomaga ohranjati želeno smer vožnje na voznem pasu, 
 • prikaz oddaljenosti voznika opozori, če se zmanjša nastavljena varnostna razdalja, 
 • asistenca za prečni promet zadaj,
 • opozorilni sistem za izstopanje,
 • asistenca za ovire in
 • asistenca za zavijanje levo pa so ostale novosti, ki veliko pripomorejo k večji varnosti.


Enako velja za sisteme pre sense – Audi pre sense city, ki opozarja pred pešci in vozili ter v okviru sistemskih omejitev sproži avtomatsko zaviranje v sili, je del serijske opreme. Ponudbo dopolnjujejo parkirni sistem s krmilno avtomatiko, s kamero podprto prepoznavanje prometnih znakov in asistenca za nadzorovani spust.
 


Pestra ponudba menjalnikov, dizelski TDI in bencinski TFSI motorji
 

Ponudba menjalnikov vključuje 6-stopenjski ročni menjalnik, 7-stopenjski S tronic in 8-stopenjski tiptronic. Oba avtomatska menjalnika se lahko pohvalita tudi s funkcijo prostega teka, ki prispeva k varčni porabi goriva. Voznik ju lahko upravlja z izbirno ročico ali obvolanskima tipkama, v obeh primerih pa prenos signalov poteka po elektronski poti. Pogonski sklop quattro s tehnologijo ultra je za motorje v kombinaciji z menjalnikom S tronic serijski. Quattro s tehnologijo ultra odklopi pogon zadnjih koles, vedno kadar ta ni potreben, in ga po potrebi spet proaktivno vklopi. Ta koncept povečuje učinkovitost, ne da bi se zato zmanjšali vlečna sila in vozna dinamika. Tako pri pogonu spredaj kot tudi pri pogonu quattro krmilne lastnosti optimizira porazdeljevanje navora po posameznih kolesih. Ta inteligentna programska rešitev vedno zagotavlja dinamično, natančno in nadzorovano izkušnjo vožnje. Za dizelski motor V6 ponuja Audi tudi opcijski športni diferencial na zadnji premi, ki moč glede na potrebe porazdeljuje med levim in desnim kolesom ter s tem zagotavlja maksimalno vozno dinamiko – to je še ena od novosti te modelske serije in med konkurenco. Na voljo so dizelski TDI modeli in bencinski TFSI modeli. 

Audi Q5 dizelski TDI in bencinski TFSI motorji
 

Audi Q5 z avtomatskim menjalnikom S tronic Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 2.0 TFSI 185kW (250KM) 7,0l/100km 237 km/h 6,3 s
Dizel 2.0 TDI quattro 120kW (160KM) 5,1l/100km 211 km/h 8,9 s
Dizel 2.0 TDI quattro 140kW (190KM) 5,2l/100km 218 km/h 7,9 s
Dizel 3.0 TDI quattro 210kW (280KM) 6,0l/100km 237 km/h 5,8 s


Audi Q5 je zasnovan, da vas prevzame
 

Audi Q5 se odlikuje z voznim značajem, ki med seboj združuje povsem različne lastnosti – je športen in obenem neizmerno udoben. Osnovo za to predstavljata petvodilni premi in elektromehansko servokrmiljenje. Opcijsko je na voljo dinamično krmiljenje, pri katerem se prenos krmilne sile spreminja glede na hitrost vožnje in kot zasuka volana. Pri vzmetenju in blaženju sta na voljo dva izvedbena nivoja. Podvozje z uravnavanjem blaženja nudi izjemno širok razpon med udobjem in dinamiko, pri čemer voznik nastavitve lahko izbira preko sistema Audi drive select.

Vzmetenje adaptive air suspension lahko poleg uravnavanja blaženja petstopenjsko prilagaja tudi odmik karoserije od tal. Oba sistema sta, tako kot tudi športni diferencial za Audi Q5 3.0 TDI, vključena v osrednji krmilnik za podvozje. Pri serijskem sistemu Audi drive select, ki zajema različne tehnološke module, lahko voznik izbira med do sedmimi voznimi režimi. Režima lift/offroad in allroad optimalno poudarjata terenski značaj Audija Q5. Audijev SUV je tovarniško opremljen s 17-palčnimi aluminijastimi platišči. Pri linijah opreme design in sport so platišča 18-palčna, pri športnem paketu S line in pri paketu Audi design selection pa 19-palčna. Opcijsko so na voljo platišča s premerom do 21 palcev.
 

Preverite bogato zalogo vozil Audi Q5 pri Porsche Inter Auto
 

Preverite zalogo vozil Audi Q5

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam
   

Vas zanima vozilo Audi iz zaloge in Audi akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Audi na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Audi odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Audi:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Audi Q5!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 


 


Audi Q5 je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!


 

Število ocen: 44
5
         
5. november 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
6. avgust 2019
Anton M. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Design
         
Že vrsto let koristim storitve navedenega servisa in je opazen napredek v kompetentnosti celotnega tima sodelavcev.
22. julij 2019
Rostyslav H. , stranka Porsche Koper
AUDI Q5 2.0 TDI EU6 quattro Business Sport +
         
Sem zelo zelo zadovoljen in se zahvaljujem vsi ekipi servisa od začetka naročanja za servis, (tudi zagotovljenega nadomestnega avta) in do prevzema avta po opravljenem servisu. Nadaljeval s servisom bom pri Porsche Koper.
1. julij 2019
Sonja N. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
na poslovanje nimam pripomb. Svetovalec za servis je bil odličen!!! Razložil, poklical.. vse je bilo tako kot mora biti Čestitke vsem za odlično organizacijo in prijazne ljudi!
3. junij 2019
Anton G. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Basis
         
S storitvijo na servisu sem zadovoljen, zato ga obiskujem že desetletje in več. Tu kupujem in tudi in včasih zamenjam staro vozilo za novo.Osebje je strokovno in prijazno.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.