Seat Ibiza

Seat Ibiza - vaš svet, vaša pot

Ibiza

Seat Ibiza kot od nekdaj tudi v peti generaciji ponosno stavi na športnost, udobje in funkcionalnost. Seat Ibiza predstavlja mladosten, obenem pa tudi zrel in uravnotežen videz. In prav takšna je že na prvi pogled nova Seat Ibiza: s popolnimi proporcionalnimi razmerji, močnim značajem in dinamično podobo. Značilne poteze modelov znamke Seat niso bile le ohranjene, pač pa še dodatno izpopolnjene – evolucija Seat-ove oblikovalske DNK je tako dosegla naslednjo stopnjo pri novi Seat Ibizi

Seat Ibiza rabljena vozila, Seat Ibiza cena - na voljo s financiranjem!
 

 

Rabljena vozila Seat Ibiza pri Porsche Inter Auto

 

 


Seat Ibiza 2019
 


Bi radi podrobneje spoznali model Seat Ibiza? Zapeljite jo na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Seat Ibiza čaka, da jo preizkusite


Seat Ibiza: stavi na športnost, udobje in funkcionalnost
 

Peta generacija Seat Ibize se ponaša z najsodobnejšimi tehnologijami, enkratno dinamiko in še večjo prostornostjo. Poleg tega zagotavlja potnikom bistveno višjo raven udobja. Ob tem ima najpomembnejši model znamke Seat povsem novo oblikovno zasnovo, pri čemer pa je ohranil svoj mladostni značaj in več kot očitno je, da še naprej stavi na športnost, udobje in funkcionalnost. V podobi modela Seat Ibiza se še naprej jasno zrcali DNK španske avtomobilske znamke s svojstvenim oblikovalskim pečatom, ker jo zaznamujejo predvsem ostrejše, izrazitejše športne linije ter bolj izoblikovane, poudarjene, vznemirljive in aerodinamične površine. Seat Ibiza je na voljo samo kot 5-vratni model, ki mu platforma MQB A0 in za 30 odstotkov večja vzvojna togost zagotavljata odlično dinamiko in enkratno vozno udobje. Ibiza se lahko pohvali tudi z odličnimi akustičnimi lastnostimi, potniki občutijo manj tresljajev in vožnja je bolj uglajena. Tako je raven kakovosti primerljiva s kakovostjo prestižnejših avtomobilov. Pri tem je v mestih vožnja z Ibizo izrazito dinamična, na regionalnih cestah zelo učinkovita, na daljših vožnjah pa je poskrbljeno za enkratno udobje.
 


Seat Ibiza je kompaktna, prostorna in učinkovita
 

5-vratna Seat Ibiza se ponaša z občutno večjo prostornostjo kot prejšnje generacije tega modela, ob tem pa je tudi bistveno bolj robustna in varna. Je za kar 87 mm širša, za 2 mm krajša in za 1 mm nižja od predhodnega modela. Spremenjena proporcionalna razmerja ustvarjajo podobo avtomobila, ki ima izrazito stabilno lego na cesti. Ključno vlogo pri tem ima nova platforma MQB A0. Širina koloteka je na sprednji premi za 60 mm, na zadnji premi pa za 48 mm večja kot pri predhodnem modelu. Razdalja med premama meri 2.564 mm in se je povečala za 95 mm. Rezultat je bistveno višja raven udobja, pri čemer ima aktualna Seat Ibiza tako prostornejšo notranjost kot tudi večjo zunanjost. Prostor za noge se je zadaj povečal za 35 mm, prostor za glavo pa spredaj za 24 mm in zadaj za 17 mm. Sedeži so za kar 42 mm širši, zaradi česar je Seat Ibiza na tem področju med najboljšimi v svojem razredu. Zrasla je tudi prostornina prtljažnika, in sicer za 63 litrov na skupno 355 litrov, kar je najboljša vrednost v razredu. Višina spodnjega roba prtljažnika je po drugi strani nižja, kar pomeni, da je SEAT uspel optimalno združiti dizajn in funkcionalnost.


Seat Ibiza dimenzije in tehnični podatki
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Seat Ibiza 4059 mm 1780 mm 1444 mm 2564 mm 355 litrov 1165 litrov


Nova vozila SEAT Ibiza pri Porsche Inter Avto
 

Seat Ibiza nova vozila, Seat Ibiza ugodno financiranje!
 Seat Ibiza: Bencinski TSI in dizelski TDI motorji
 

Vsi pogonski motorji za Seat Ibizo izpolnjujejo zahteve emisijske stopnje Euro 6 in z odličnimi zmogljivostmi, vzdržljivostjo in nizkimi emisijami veljajo za vzor. Privrženci bencinskih motorjev lahko izbirajo med tremi pogonskimi agregati z aluminijastim blokom in aluminijasto glavo. 1,0-litrski 3-valjni motor EcoTSI, ki bo kot osnovni bencinski pogonski agregat na voljo v dveh zmogljivostnih različicah (s 70 kW/95 KM in 85 kW/115 KM), je opremljen s turbopolnilnikom, hladilnikom polnilnega zraka in direktnim vbrizgavanjem goriva. Obstajata pa tudi dve MPI različici (48 kW / 65 KM in 55 kW / 75 KM) 1,0-litrskega bencinskega motorja. Bolj športno orientiranim kupcem namenjamo Ibizo 1.5 TSI EVO. Njen 4-valjni bencinski TSI motor z močjo 110 kW (150 KM) bo lahko zadovoljil (0-100 km/h: 7,9 sekunde, največja hitrost: 215 km/h) vse vaše potrebe po športnosti, čeprav ob tem ostaja varčen (povprečna poraba (i/100 km): 4,9 litra). Platforma MQB A0 je pri Ibizi poleg tega omogočila tudi vgradnjo 1,0-litrskega TGI motorja (66 kW/90 KM) s pogonom na stisnjeni zemeljski plin (CNG). Seat je prvi proizvajalec, ki je ponudil kupcem tovrstni motor v tem razredu. Ponudba menjalnikov vključuje 5-stopenjski ročni menjalnik za motorje do 70 kW (95 KM) ter 6-stopenjski menjalnik za zmogljivejše motorje. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti 7-stopenjski DSG menjalnik z dvojno sklopko.


Seat Ibiza motorji
 

Motor s 5- ali 6- stopenjskim ročnim menjalnikom Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 EcoTSI 70kW (95KM) 4,7l/100km 182 km/h 10,9 s
Bencin 1.0 EcoTSI 85kW (115KM) 4,7l/100km 195 km/h 9,4 s
Bencin 1.0 MPI 48kW (65KM) 4,9l/100km 162 km/h 15,2 s
Bencin 1.0 MPI 55kW (75KM) 4,9l/100km 167 km/h 14,7 s
Bencin 1.5 TSI EVO 110kW (150KM) 4,9l/100km 215 km/h 7,9 s
Zemeljski plin 1.0 TGI 66kW (90KM) 5,0l/100km 181 km/h 11,8 s


Seat Ibiza - čvrsto podvozje z dvema nastavitvama
 

 

Seat Ibiza ima izrazito čvrsto podvozje z dvema nastavitvama: Normal in Sport. Tako se lahko optimalno prilagodi voznikovim željam ali razmeram na cesti. Ta možnost je na voljo tudi za izvedbo XCellence, vendar v povezavi z mehkejšo nastavitvijo.


Štiri izvedbe in najnaprednejša tehnologija
 

Seat Ibiza je zasnovana v štirih izvedbah. Poleg izvedb Reference in Style sta za zahtevnejše kupce na voljo tudi različici FR in XCellence.

 • Izvedba FR se ponaša z najbolj dinamično in tehnološko napredno opremo in zagotavlja najboljše zmogljivosti. Posebej zanjo so bili zasnovani dinamični oblikovalski elementi, kot so zadnji difuzor, poseben sprednji odbijač, športno vzmetenje in ekskluzivni paket črnih zunanjih elementov.
 • Z izvedbo XCellence želi SEAT osvojiti nove kupce. Pečat ji daje poudarjeno prefinjen in eleganten videz v kombinaciji s premišljeno funkcionalno opremo.


Cena obeh izvedb je enaka, ključno pri tem pa je, da lahko ponudita optimalno opremo različnim tipom voznikov: različica FR je namenjena vsem, ki si želijo avtomobil s poudarjeno športnim videzom, izvedba XCellence pa tistim, ki stavijo na udobje, eleganco in najsodobnejše tehnologije. Notranja LED-osvetlitev za Ibizo FR in Ibizo XCellence je na voljo v dveh barvah: rdeči in beli. Uporaba LED-tehnologije pri notranjih in zunanjih lučeh ne prepriča le z estetskega vidika - svetleče diode zagotavljajo bistveno boljšo osvetlitev, ob tem pa so nadvse energijsko varčne in prispevajo k zmanjšanju porabe goriva. Ibiza je prvi model v svojem razredu s celostno LED-tehnologijo (ta vključuje žaromete, armaturno ploščo, smernike in zadnjo meglenko).
 


Seat Ibiza je edini avtomobil, ki je 100-odstotno povezan
 

Paleta asistenčnih sistemov za Seat Ibizo vključuje elemente, ki so sicer že na voljo za Leon in Ateco, v razredu Ibize pa so bili še pred kratkim dokaj neobičajni.

Mednje sodijo:

 • sistem za nadzor prometa Front Assist,
 • asistenca za zastoje Traffic Jam Assist,
 • sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje Adaptive Cruise Control,
 • sistem za odklepanje in zagon brez ključa Keyless Entry (pri tem je še posebej zanimiv gumb za zagon, ki ponazarja utrip srca),
 • nova generacija sprednjih in zadnjih parkirnih senzorjev ter
 • kamera za vzvratno vožnjo z višjo kakovostjo in natančnostjo, ki se odražata v prikazih na vrhunskem 8-palčnem steklenem zaslonu na dotik.


Seat Ibiza je opremljena z izjemno velikim, integriranim 8-palčnim zaslonom na dotik, ki ponuja najnaprednejšo tehnologijo, a pri tem ne zahteva sklepanja kompromisov pri usklajenosti notranje zasnove. V notranjosti si kot nadvse praktična rešitev posebno pozornost zasluži možnost brezžičnega polnjenja telefona. Optimalen sprejem zagotavlja GSM-ojačevalnik. Pri povezljivosti velja izpostaviti, da je Seat Ibiza edini avtomobil, ki je 100-odstotno povezan.

To omogočajo tri tehnologije:

 • Apple Car Play,
 • Google Android Auto in
 • Mirror Link.


Ljubitelje glasbe bo navdušil podatek, da je za Seat Ibizo na voljo avdiosistem znamke BeatsAudio. To je znamka, ki pooseblja energijo, emocije in navdušenje, kar se zrcali v karakteristikah digitalnega signalnega procesorja (DSP), 7 vrhunskih zvočnikov in 8-kanalnega ojačevalnika z močjo 300 W.
 


Seat Ibiza - Volkswagen (VAG) Platforma MQB A0
 

Napredna tehnologija koncerna Volkswagen – modularna prečna platforma (MQB) – dopušča večjo proizvodno prilagodljivost in stabilnejšo implementacijo, saj podpira različne modele in različne karoserije znotraj enega segmenta. Poleg tega je v okviru ene platforme možno konfiguriranje različnih medosnih razdalj. Vlaganja in izdatki za raziskave in razvoj so bili pri znamki SEAT v preteklih letih delno usmerjeni tudi v prehod s proizvodne linije št. 1 v tovarni v Martorellu na novo platformo MQB A0, s čimer je SEAT postal prvo podjetje koncerna Volkswagen, ki uporablja to tehnologijo. Seat Ibiza je tako izjemno napredna.


Seat Ibiza kakovostni materiali


Število delov, izdelanih s postopkom toplotnega preoblikovanja, se je povečalo. Masa je posledično manjša, trdnost pa večja. Ibiza se tako lahko pohvali z boljšimi zmogljivostmi in manjšo porabo. V proces izdelave modela Ibiza je vključenih 900 robotov, kar skupaj z več kot 4.000 zvari zagotavlja izjemno robustnost vozila. Posamezne komponente so spojene s točkovnim varjenjem v kombinaciji z lasersko tehnologijo – to je postopek, ki prinaša odlične rezultate: lahka karoserija ima izjemno strukturno trdnost.
 


Seat Ibiza LED-osvetlitev in najsodobnejše tehnološke rešitve
 

LED-osvetlitev in najsodobnejše tehnološke rešitve, med katere sodita 8-palčni zaslon na dotik in povezljivostni sistem Seat Full Link. Izpostaviti velja tudi, da je Ibiza opremljena s filtrom Air Care, ki prestreže vse vrste alergenov in v potniškem prostoru skrbi za optimalno kakovost zraka v notranjosti Seat Ibize.

 • Vznemirljiv dizajn,
 • dinamične vozne lastnosti,
 • odlično vozno udobje,
 • občutek izjemne stabilnosti in zanesljivosti na cesti,
 • znatno višja raven kakovosti v notranjosti vozila,
 • varna in uporabniku prijazna tehnologija,
 • prostornejša notranjost


Seat Ibiza je nedvomno nadvse privlačna izbira – za nadvse privlačno ceno. Preverite tudi Seat biza cenik!
 


Seat Ibiza dizajn: evolucija SEAT-ove DNK
 

Peta, aktualna generacija Seat Ibize je zaradi več kot 30-letne zgodovine in pomena za znamko z vidika oblikovanja predstavljala velik izziv. Treba je bilo doseči svež in mladosten, obenem pa tudi zrel in uravnotežen videz. In prav takšna je že na prvi pogled nova Seat Ibiza: s popolnimi proporcionalnimi razmerji, močnim značajem in dinamično podobo. Značilne poteze modelov znamke Seat niso bile le ohranjene, pač pa še dodatno izpopolnjene – evolucija Seat-ove oblikovalske DNK je tako dosegla naslednjo stopnjo. Že bežen pogled razkrije, kaj so z oblikovno zasnovo želeli izraziti oblikovalci, in popolnoma jasno je, da je to doslej najboljši Seat-ov dizajn v kategoriji A0. Prepoznavni znak Ibize sta trikotna LED-žarometa in značilno oblikovane dnevne luči. Emblem, ki kraljuje na mreži hladilnika, dodatno postavljata v ospredje značilni liniji na pokrovu motornega prostora, ki sta od emblema ločeni le z režo ob kromiranem okviru. Dizajn v obliki črke X poudarja dinamiko in ustvarja vtis izjemne stabilnosti. Sprednji in zadnji previs sta zelo kratka. Kolesa so postavljena v kote vozila, zato je Ibiza videti zelo stabilna, dinamična in športna. Daljša medosna razdalja in oblika oken poudarjata velikost Ibize, za Seat značilni liniji vzdolž vozila pa ustvarjata izrazito ekspresiven, tridimenzionalen videz. Karoserija je izjemno lepo oblikovana in združuje ostre linije z gladkimi površinami. Nova platišča, ki so na voljo v dveh odtenkih in do velikosti 18 palcev, dajejo zunanjosti pridih elegance. 


Seat Ibiza - nadvse privlačno oblikovanje
 

Tudi zadek ima poteze, značilne za Seat Ibizo. Njegov prepoznavni znak so idealna proporcionalna razmerja, edinstven dizajn in enkratna aerodinamika. Zadnje luči zaobjemajo zadek, ob straneh se vanje stekajo značilne linije stranskih delov. Zaradi markantne oblikovne zasnove prtljažnika in odbijačev je Ibiza videti širša, obenem pa se zdi, kot bi bila ulita iz enega kosa. Zadnja odsevnika ustvarjata vtis, da je avtomobil bližje cesti. Pri izvedbi FR specifični detajli postavljajo v ospredje športni značaj vozila. Med drugim ima Ibiza FR dve izpušni cevi – po eno na vsaki strani zadnjega odbijača. Posebnost Ibize XCellence so kromirani elementi, ki dajejo piko na i poudarjeno elegantni zasnovi. Notranjost se zgleduje po notranjosti Leona in Atece, vendar je bil pri oblikovanju že narejen korak naprej.

 

VIDEO/TEST: Nova Seat Ibiza pri Porsche Inter Auto
 


Seat Ibiza eleganten in športen videz
 

Elegantnejši videz in izrazitejša kakovost sta bili doseženi z bolj napetimi ter obenem z bolj tehničnimi in natančnimi linijami v kombinaciji z lahkotnejšimi proporcionalnimi razmerji. Novi materiali so poskrbeli, da se je ohranil mladosten in dinamičen značaj vozila. Pri umestitvi različnih funkcionalnih sklopov je bil poudarek na vodoravni razvrstitvi. Kot primer za to lahko služi povišana konzola, ki zagotavlja boljšo ergonomijo in višjo raven varnosti. Oblikovalci so želeli doseči idealna proporcionalna razmerja, kar je ključ do dodatnega prostora in večjega udobja. Vse tipke in instrumenti so nameščeni okoli voznika na najvišjem možnem položaju, tako da vozniku ni treba odvračati pogleda s ceste. Tako kot pri novem Leonu in Ateci je gumb za zagon vgrajen levo ob prestavni ročici. Tudi to je najvišji možni položaj za karseda komfortno upravljanje. Ob pogledu v notranjost je več kot očitno, da vsi detajli v novi Seat Ibizi dosegajo najvišjo raven kakovosti, zato se Ibiza lahko postavi ob bok modelom iz višjih kategorij. Med drugim ponuja številne možnosti za individualizacijo, dvobarvno notranjo


Seat Ibiza - preveri zalogo vozil pri Porsche Inter Auto
 

Preverite zalogo vozil Seat Ibiza

Največja ponudba v Sloveniji

 

Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam
   

Vas zanima vozilo SEAT iz zaloge in SEAT akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke SEAT na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob SEAT odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro SEAT:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakupu novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 

 


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novo Seat Ibizo!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 

Seat Ibiza je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 31
5
         
11. december 2019
Jerica V. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ibiza SC LOCO 1.0 MPI GP2
         
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
4. november 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Zadnji obisk je bil popoln. Kakšen prej pa ne tako zelo, čeprav je moja stalna servisna svetovalka odlična in v zvezi z njo nimam pripomb (razen pozitivnih:). Predvsem me je (kdaj prej, ne zdaj, ko sem bila nazadnje in jo je nadomeščal kolega) zmotila razlika med predvidenim in dejanskim časom opravljene storitve. Zmotilo me je tudi, ko ste ukinili dva kupona za taksi in nam namenili le po enega. To (zame je bilo sicer poskrbljeno) me je zelo zmotilo (sploh glede na to, da avtobusne linije niso tako blizu in tako ugodne kot pri Porschejevem servisu na Bravničarjevi). A sem prepričana, da se ta praksa ni obnesla in da je spet tako, kot je bilo prej (nazadnje sem le menjavala gume in počakala kar ob kavi v bližnjem lokalu, tako da ne vem, kako je zdaj s tem).
10. september 2019
Marlena S. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ibiza Sportrider 1.6/105 KM/5-stopenjski
         
Poleg upoštevanja mojih želja za pregled avta tudi strokovna pomoč in sodelovanje v ustreznih časovnih okvirih..
4. september 2019
Alenka S. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ibiza Reference 1.0 TSI 70KW
         
Zelo zadovoljna, avto zelo počiščen...
25. marec 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
Seat Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Nujno, prosim, ohranite svojo staro dobro prakso, ko ste strankam ponudili dva kupona za taxi. Gre za droben stroške v primerjavi z vsem drugim, ki pa pomeni veliko, daje občutek, da poskrbite za nas. Na Bravničarjevi (tam sem bila dolga leta s prejšnjimi vozili) je avtobus za vogalom, je drugače; a vaša poslovalnica je res oddaljena. Verjamem, vem, da mi boste prihodnjič sami ponudili dva kupona za prevoz. Hvala za tokrat in hvala za vnaprej:)

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.