Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8-17.ure

Seat Leon

Seat Leon je dinamičen v vsaki podrobnosti

Seat Leon
Leon


Novi Seat Leon izkorišča povsem na novo razvito arhitekturo vozila. Z vrhunskim dizajnom tudi v povsem novi, zdaj že tretji generaciji navdušuje kupce širom sveta. Seat Leon prepriča tudi z veliko uporabnostjo. Kljub kompaktnejšim dimenzijam nudi v notranjosti veliko uporabnega prostora, visokokakovostni materiali in vrhunska izdelava pa skrbijo, da se Seat Leon med tekmeci uvršča na sam vrh.

Seat Leon rabljena vozila, Seat Leon cena
 

Rabljena vozila Seat Leon pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 

 

Seat Leon 2019
 

 

Prijavite se na testno vožnjo

Seat Leon čaka, da ga preizkusite

 

Oblikovanje, ki preprosto navduši
 

S 4,26 metra je aktualni Seat Leon okoli pet centimetrov krajši od svojega predhodnika, vendar pa se je njegova medosna razdalja povečala za skoraj šest centimetrov. To omogoča kratke previse in pripomore k opaznosti platišč – seveda optimirane dimenzije izboljšajo tudi prostornost notranjosti in prtljažnika. Ostra linija luči je značilna za oblikovalsko govorico znamke Seat. Luči se odlično vklapljajo v izklesano podobo Leona. V razredu kompaktnih vozil so prvič na voljo žarometi s celostno LED-tehnologijo, ki obrazu Seat Leona pridajo edinstven izraz, med drugim tudi z markantnimi dnevnimi LED-lučmi. Stranska silhueta SEAT Leona je podobna elegantno zbrušeni in natančno oblikovani skulpturi na kolesih. Prek kolesnih ohišij si pot proti zadku vozila utira značilna, prekinjena "dinamična linija", ki je napeta kot mišica odličnega atleta. Značilna za Leon sta trapezasti C-stebriček in kratko, navzgor potegnjeno tretje stransko okno. Leonov zadek je značilen; veliki logotip služi za odpiranje pokrova prtljažnika, nekoliko klinasto oblikovane zadnje luči pa poudarjajo širino in so na voljo tudi z LED-tehnologijo.

Seat Leon 1.6 TDI - med bolj prodajanimi
 

Sleherni agregat se z vidika učinkovitosti in emisij uvršča med najboljše v svojem razredu. Vrhunec predstavlja SEAT Leon 1.6 TDI. Ta beleži normirano porabo komaj 4 litre na 100 kilometrov in emisijo CO2 le 105 gramov na kilometer.
 


Leonova karoserija je lahka in trdna
 

Novi Seat Leon izkorišča povsem na novo razvito arhitekturo vozila, na podlagi katere so razvojni inženirji sprednjo premo lahko prestavili za 40 milimetrov bolj naprej. Rezultat tega sta dolga medosna razdalja in uravnotežena porazdelitev osne obremenitve – dejavnika, ki v veliki meri ugodno vplivata na udobje in športne krmilne lastnosti. Zaradi sodobnih konstrukcijskih tehnologij in uporabe lahkih materialov je bilo maso avtomobila (od 1188 kg do 1370 kg) v primerjavi s predhodnikom moč zmanjšati za do 90 kilogramov.
 

Seat Leon tehnični podatki in dimenzije
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
SEAT Leon 4263 mm 1816 mm 1459 mm 2636 mm 380 litrov 1210 litrov
SEAT Leon ST 4549 mm 1816 mm 1454 mm 2820 mm 587 litrov 1470 litrov


Nova vozila Seat Leon
 

Nova vozila Seat Leon pri Porsche Inter Auto
 


Seat Leon notranjost – udobna in visokokakovostna
 

V notranjosti potniškega prostora se nadaljuje Leonov atletsko-športni dizajn zunanjosti, ki deluje jasno, lahkotno in urejeno. Armaturna plošča je nenavadna in elegantna, zaradi dvobarvne zasnove daje vtis rahlega lebdenja.

Prefinjeni detajli dajejo pečat visokokakovostni izdelavi Leona – na primer:

 • velike prezračevalne šobe,
 • upravljalna enota klimatske naprave ali
 • tridimenzionalno zasnovani dekorativni elementi.


Prtljažnik v modelu Seat Leon ima prostornino 380 litrov, kar je približno 40 litrov več kot pri predhodnem modelu. V primeru podrte zadnje klopi se prostornina prtljažnega prostora lahko poveča na 1210 litrov, odnosno 1470 litrov v primeru Seat Leona ST - karavana.
 


SEAT Leon ST - zlahka kos tudi večjim transportnim izzivom
 

 

Sports Tourer znamke SEAT ima enako natančne in dinamične krmilne lastnosti kot kombilimuzinski Leon. Ob straneh ima karavan Leon ST harmonične in obenem dinamične proporce. Ustvarja jih uravnoteženo razmerje med kovinskimi in steklenimi površinami – v navpični smeri znaša razmerje med steklom in karoserijo 1 : 3. Ta jasna razdelitev poudarja trdnost in izpostavlja suveren značaj kompaktnega karavana. Stranske steklene površine se proti zadku vozila nekoliko zožijo, zato je občutek velikosti še izrazitejši. Enak učinek ima opcijsko panoramsko stekleno strešno okno. Serijske strešne linije poudarjajo rahlo napeto strešno linijo. Za 27 cm podaljšan zadek daje slutiti, kako prostoren je prtljažnik, obenem pa nizko zadnje steklo in mišičasto oblikovana ramena pričajo o dinamiki, ki se je voznik lahko veseli med vožnjo. Izvedba FR ima na sprednjem in zadnjem delu še bolj ekspresiven dizajn, ki daje oznaki športni karavan povsem nov pomen.

Seat Leon karavan - ST ali Sports Tourer
 

Najbolj praktičen, vendar istočasno tudi zelo elegantni član Leonove družine: Seat Leon karavan ST združuje mladosten in dinamičen dizajn ter natančne krmilne lastnosti svojih bratov in sester z izjemno vsestransko uporabnostjo. Tako kot vsak Leon tudi ST prepriča z vrhunsko izdelavo in kakovostnimi materiali. Prtljažnik 4.549 mm dolgega kompaktnega karavana se ponaša z izredno prilagodljivostjo in optimalno funkcionalnostjo vse do najmanjših detajlov. Njegova prostornina znaša 587 litrov; pri podrti zadnji sedežni klopi in do stropa naloženi prtljagi celo do 1.470 litrov. Leon ST je tako zlahka kos tudi večjim transportnim izzivom.
 


Seat Leon Cupra in Seat Leon Cupra ST - idealni športni avto za vsak dan
 

Seat Leon ST CUPRA je avtomobil, ki na edinstven način združuje vrhunske zmogljivosti z eleganco in funkcionalnostjo. Vozilo s 1.470 litri maksimalne prtljažne kapacitete v izvedbi Seat Leon ST CUPRA 280 lahko v samo 6,0 sekunde iz mirovanja pospeši na 100 km/h – vsestranski model, ki navdušuje s hitrostjo. Ostale lastnosti, zaradi katerih je Leon ST CUPRA resnično nekaj posebnega, so osupljiv dizajn, individualna oprema in izvrstna kakovost. Seveda pa ne smemo pozabiti izjemno dobrega razmerja med ceno in vrednostjo, ki je že sicer značilnost znamke Seat.

Seat Leon Cupra - pravi športnik
 

Emocionalen dizajn je ena od specifičnih odlik Leonove družine. Pri CUPRI je sistematično posodobljen. Dolga silhueta karavanske izvedbe ST se odlično ujema s poudarjenimi, velikimi platišči. Novi maski dajejo poseben pečat velike odprtine za zajemanje zraka in žarometa, ki sta v celoti zasnovana v LED-tehnologiji. Skupaj poudarjajo suveren videz, kar velja tudi za spodnji del zadnjega odbijača z nakazanim difuzorjem in dvema ovalnima izpušnima cevema. Aluminijasta platišča izstopajo z ekskluzivnim dizajnom. Poleg tega svojstveni oblikovni zasnovi CUPRE dajejo piko na i rdeče lakirane zavorne čeljusti ter zatemnjena stranska stekla in zatemnjeno zadnje steklo.

Seat Leon Cupra - izrazita športnost
 

V notranjosti izstopajo športni volan CUPRA s prestavnima ročicama za opcijski menjalnik DSG, ter vrhunski športni sedeži, ki so oblečeni v temno sivo alkantaro, krasijo pa jih beli šivi. Po želji je na voljo oblazinjenje iz črnega usnja, ki je prav tako kombinirano z belimi okrasnimi šivi. Opcijsko se lahko odločite tudi za školjkaste sedeže z izjemno dobro stransko oporo. Pedali in vstopne letve so izdelani iz aluminija.
 


Seat Leon X-PERIENCE: dizajn z dodano vrednostjo
 

SEAT z Leonom X-PERIENCE dopolnjuje zelo uspešno serijo modelov Leon. Poleg dinamičnega 3-vratnega Leona SC, elegantnega 5-vratnega Leona, vsestranskega karavana Leona ST in visokozmogljive športne izvedbe Leon CUPRA je Leon X-PERIENCE odličen sopotnik za individualen, raznolik in aktiven življenjski slog.  Vse to seveda v povezavi s SEAT-ovo značilno visoko kakovostjo ter izvrstnim razmerjem med ceno in vrednostjo. Leon X-PERIENCE temelji na Leonu ST in se ponaša z njegovim uveljavljenim dizajnom, odlično dinamiko in vsestransko funkcionalnostjo.

Seat Leon X-PERIENCE - za vsako pot
 

Z elektronsko krmiljenim štirikolesnim pogonom, terenskim podvozjem z večjim odmikom od tal, markantnimi terenskimi zunanjimi elementi in individualno notranjo zasnovo je X-PERIENCE zagotovilo za novo razsežnost užitka v vožnji. Edinstvena oblikovna zasnova Leonove družine je z modelom X-PERIENCE dobila še večjo izrazno moč. Tudi tu tridimenzionalne stranske linije ustvarjajo vznemirljivo igro svetlobe in senc, tudi tu ostre linije in natančni robovi izžarevajo energijo in vitalnost. Dinamična silhueta deluje razpotegnjeno in elegantno, pri čemer se Leon X-PERIENCE lahko pohvali z vso uporabnostjo, ki jo zahtevajo služba in prosti čas ter družina in športne aktivnosti.

Seat Leon prtljažnik
 

Prtljažnik modela Seat Leon se ponaša z izredno prilagodljivostjo in optimalno funkcionalnostjo vse do najmanjših detajlov. Njegova prostornina znaša 587 l, s podrto zadnjo sedežno klopjo pa celo do 1.470 l. Tako je v Leonu X-PERIENCE optimalno poskrbljeno tudi za večje transportne izzive.
 


Seat Leon bencinski TSI in dizelski TDI motorji
 

SEAT pošilja Leon v boj z zmogljivimi in varčnimi motorji TDI in TSI z gibno prostornino od 1,0 do 2,0 litra. Vsi motorji delujejo po sistemu direktnega vbrizgavanja goriva in s turbopolnilnikom; zasnovani so tako, da je notranje trenje manjše in da je faza ogrevanja krajša. V primerjavi z motorji za predhodnika se je njihova poraba zmanjšala za do 22 odstotkov. Motor 1.6 TDI razvije moč 85 kW (115 KM) pri 3250 vrtljajih v minuti ter 250 Nm motornega navora, ki je uporabniku na voljo že pri 1500 vrtljajih v minuti. V različici Ecomotive s sistemom start-stop in rekuperacijskim sistemom porabi po novem evropskem voznem ciklusu na 100 km le 3,8 litra dizelskega goriva, kar ustreza emisiji CO2 99 gramov na kilometer.

Seat Leon dizel TDI
 

Močno izpopolnjeni 2.0 TDI se v različici Ecomotive na 100 km povprečno zadovolji s 4,0 litra goriva. Z močjo 110 kW (150 KM pri 3500 vrt./min.) in navorom 340 Nm pri 1750 vrtljajih v minuti skrbi za dinamično in suvereno vožnjo. Obstaja pa tudi različica tega turbodizelskega motorja, ki lahko mobilizira 135 kW (184 KM) pogonske moči ter 380 Nm motornega navora.

Zelo pestra za model Leon je ponudba bencinskih motorjev.

Motor 1.2 TSI je kupcem na voljo v dveh različicah, s 63 kW (86 KM) in 81 kW (110 KM), obstaja pa tudi 1,0-litrski TSI motor s 85 kW (115 KM) pogonske moči. Nad njim se nahaja motor 1.4 TSI z 92 kW (125 KM).

Najzmogljivejši bencinski agregat za model Leon je motor 1.8 TSI s 132 kW (180 KM) in kombiniranim direktnim vbrizgavanjem goriva v sesalno cev. Za prenos moči so glede na vrsto motorja na voljo 5- ali 6-stopenjski ročni menjalnik kot tudi kompaktni in lahki avtomatski menjalnik z dvojno sklopko (DSG) s šestimi oziroma sedmimi prestavami.

Seat Leon motorji
 

Motor s 5- ali 6- stopenjskim ročnim menjalnikom Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Dizel 1.6 TDI 85kW (115KM) 4,0l/100km 197 km/h 9,8 s
Dizel 2.0 TDI 110kW (150KM) 4,3l/100km 215 km/h 8,4 s
Dizel 2.0 TDI 135kW (185KM) 4,5l/100km 228 km/h 7,5 s
Bencin 1.2 TSI 63kW (85KM) 5,1l/100km 178 km/h 11,9 s
Bencin 1.2 TSI 81kW (110KM) 4,9l/100km 194 km/h 9,9 s
Bencin 1.4 TSI 92kW (125KM) 5,2l/100km 203 km/h 9,1 s
Bencin 1.8 TSI 132kW (180KM) 6,0l/100km 226 km/h 7,5 s


Seat Leon podvozje – dinamika v kombinaciji z udobjem
 

Podvozje SEAT Leona navdušuje s svojim športno-agilnim značajem. Spredaj je vgrajena McPhersonova prema s pomožnim okvirjem, zadaj je pri motorjih z močjo do 110 kW (150 KM) vgrajena prema s povezanima vodiloma, zmogljivejše različice pa imajo zadaj štirivodilno konstrukcijo, ki ločeno prenaša vzdolžne in prečne sile. Novi SEAT Drive Profile za Leon FR vozniku omogoča, da karakteristiko krmilne podpore, dodajanja plina in zvoka motorja (ki je moduliran prek zvočnega izvajalnika) prilagaja v treh načinih: eco, comfort in sport. Poleg tega je vozniku na voljo tudi možnost individualnih nastavitev. SEAT Drive Profile omogoča tudi uravnavanje ambientne osvetlitve v notranjosti vozila – bela za načina eco in comfort ter rdeča za način sport.
 


Seat Leon - celovit sistem najsodobnejših rešitev s področja infotainmenta
 

Osnovo predstavlja upravljalni sistem Easy Connect, pri katerem se funkcije za razvedrilo in komunikacijo v okviru sistema SEAT Sound System kot tudi številne funkcije vozila upravljajo prek zaslona na dotik v armaturni plošči. Najbolj osnovna komponenta je Media System Touch s 5-palčnim zaslonom, radiom, režo za kartice in štirimi zvočniki. Na voljo je v kombinaciji s paketom opreme Reference.
 

VIDEO: Seat Leon ST 1.6 TDI Style
 

Media System Plus ima 5,8-palčni zaslon na dotik s tridimenzionalno grafično podobo in priključkom za iPod, opcijski sprejemnik DAB za digitalne radijske programe in funkcijo glasovnega upravljanja. Sistem deluje v kombinaciji z osmimi zvočniki. Ta vrhunska rešitev vključuje navigacijski sistem; navigacijski podatki se dodatno prikazujejo tudi na barvnem zaslonu med merilnikom hitrosti in merilnikom števila vrtljajev motorja; možno je glasovno upravljanje. SEAT Sound System z desetimi zvočniki in globokotonskim zvočnikom skrbi za doživetje čistega in prodornega zvoka.
 


Asistenčni sistemi – v znamenju inovativnosti
 

Tudi na področju asistenčnih sistemov Seat Leon nudi paleto, ki postavlja visoka merila.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika opazi, če voznikova pozornost popusti, in mu predlaga postanek.

Kamera na notranjem vzvratnem ogledalu krmili asistenco za dolge luči, ki samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi, kot tudi asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Heading Control. Ta narahlo korigira elektromehansko servokrmiljenje, še preden voznik prevozi omejevalno črto na cestišču.

SEAT Leon obljublja sodoben, vpadljiv dizajn za vas in vaš vsakdanjik. Ker tudi tehnika in varnost spadata k našim prednostnim nalogam, lahko zahvaljujoč dodatnim funkcijam, kot sta zaščita pešcev in asistenca za ukrepanje v sili, brez stresa uživate v vsaki vožnji.
 


Seat Leon - preverite zalogo pri Porsche Inter Auto
 

Preverite zalogo vozil Seat Leon

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam
   

Vas zanima vozilo SEAT iz zaloge in SEAT akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke SEAT na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob SEAT odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro SEAT:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakupu novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 

 

Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Seat Leon!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 


Seat Leon je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

5
5
Nataša J. stranka Porsche Verovškova
Vse je bilo ok.
5
Tadej P. stranka Porsche Verovškova
Vse je bilo super, kar tako naprej.
5
Matic P. stranka Porsche Verovškova
Odlično osebje ter kvalitetna storitev.
Poglej vsa mnenja