Škoda Octavia - Preverite, zakaj je tako priljubljena

Škoda Octavia navdušuje dan za dnem

Octavia


Škoda Octavia je vaša vstopnica v svet edinstvenih vozil. Danes Škoda Octavia velja za enega izmed bolj pomembnih stebrov znamke in zelo pomemben model v ponudbi znamke Škoda. Škoda Octavia v svojem segmentu velja za tehnološko in vizualno dovršen model, ki stavi na najnovejšo tehnologijo in različne praktične rešitve Simply Clever. Veliko kupcev se dandanes odloča za model Škoda Octavia karavan imenovamo Combi z dizelskim TDI motorjem zaradi številnih prednosti. Med bolj priljubljenimi pa je Škoda Octavia Family z bogato serijsko opremo. 

Škoda Octavia rabljena vozila, Škoda Octavia cena - vedno ugodna!
 

Rabljena vozila Škoda Octavia pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net
 


Škoda Octavia 2019 - izpopolnjena do potankosti
 


Bi radi podrobneje spoznali model Škoda Octavia? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Škoda Octavia čaka, da jo preizkusite

 

Škoda Octavia - skrivnost uspeha?
 

Ko se je leta 1996 pojavila prva moderna generacija modela Škoda Octavia, so jo kupci sprejeli z odprtimi rokami, ker je to prvi Škodin serijski model z vgrajeno tehniko in tehnologijami, ki so izvirale direktno iz regalov koncerna Volkswagen. Poleg tega so Čehi pri modelu Škoda Octavia takrat uporabili tudi poseben pristop pri oblikovanju, ker so znanemu belgijskemu oblikovalcu Dirku Van Braekelu leta 1994 naročili, da naj ustvari klasično 5-vratno kombilimuzino z bočno silhueto klasične 4-vratne limuzine. Ta prepoznavna oblikovalska lastnost modernih škod se je obdržala vse do današnjih dni, ker zaznamuje vse dosedanje generacije modela Octavia, zelo dobro pa je vidna tudi v primeru prestižnega modela Škoda Superb.
 


Škoda Octavia mere - Škoda Octavia karavan Combi za vse!
 

Trenutna ponudba modela Škoda Octavia, ki se lahko pohvali z malenkostno spremenjenim izgledom ter obširnejšo ponudbo vgrajene komfortne in varnostne opreme, je sestavljena iz treh različic, ki lahko izpolnijo večino zadev njihovih uporabnikov. Že običajna 5-vratna kombilimuzinska Škoda Octavia se lahko pohvali z ogromnim prtljažnim prostorom, opravilno še bolj sposobna v tem pogledu pa je 5-vratna karavanska različica, ki jo pri znamki Škoda tradicionalno označujejo kot Combi. Vsem, ki vas življenje ali pa izbira poklica občasno vodi izven utrjenih in asfaltiranih poti in ste ob tem morda radi tudi športno aktivni, pa namenjajo terensko orientirano različico Scout. Ta različica se lahko zaradi nekoliko večjega razmaka med karoserijo in vozno podlago, dodatno zaščito karoserije in dodanim 4x4 pogonom lahko pohvali s še več praktičnosti, istočasno pa z dodanimi 'off-road' atributi pri morebitnih opazovalcih daje pomirjujoč vtis glede vzdržljivosti modela Octavia. Obstaja pa tudi različica RS, ki bo zadovoljila vse ljubitelje dinamične in hitre vožnje. Z vsakega se najde Škoda Octavia!


Škoda Octavia tehnični podatki

 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Škoda Octavia 4670 mm 1814 mm 1461 mm 2686 mm 590 litrov 1580 litrov
Škoda Octavia Combi 4667 mm 1814 mm 1465 mm 2686 mm 610 litrov 1740 litrov


Nova vozila Škoda Octavia
 


​​​​Nova vozila Škoda Octavia pri Porsche Inter Autuo, ki so tudi na Avto.net

 


Škoda Octavia tehnologija - vrhunski multimedijski sistemi in udobje
 

S prenovo v letu 2016 je Škoda Octavia dobila tudi nove multimedijske sisteme. Vsi štirje – radia Swing in Bolero ter navigacijska sistema Amundsen in Columbus – imajo zdaj kapacitivne zaslone s steklenim dizajnom, ki se odzivajo že na rahel dotik. Pri sistemu Columbus meri diagonala kar 9,2 palca; ta vrhunski sistem ima dostopno točko za WLAN in po želji modul za SIM-kartico s standardom LTE za superhitro internetno povezavo.

Škoda Octavia Connect
 

Tudi na področju povezljivosti se prenovljena Škoda Octavia lahko pohvali z najsodobnejšimi rešitvami. Škoda Connect se deli na modula Infotainment Online in Care Connect. Care Connect je na voljo pri vseh izvedbah opreme (razen za G-TEC) prenovljene Škode Octavie. Tudi pri asistenčnih sistemih je prenovljena Škoda Octavia daleč spredaj, in to s tehnologijami, ki so bile doslej na voljo samo v srednjem avtomobilskem razredu. 
 


Škoda Octavia vam bo olajšala vsakdan

 

Če Octavio uporabljate tudi za vleko prikolice, bo krmiljenje pri počasni vzvratni vožnji namesto vas prevzela asistenca za manevriranje s prikolico. Sistem za nadzor prometa (Front Assist) premore tudi funkcijo s prediktivno zaščito pešcev. Sistem Blind Spot Detect opozori voznika pri menjavi voznega pasu na morebitna vozila v mrtvem kotu, Rear Traffic Alert pa pomaga pri vzvratnem odparkiranju vozila. Kamera za vzvratno vožnjo Rear View na zaslonu pa predvaja posnetek neposredne okolice vozila. Škoda Octavia se lahko pohvali tudi s parkirnim sistemom s krmilno avtomatiko in številnimi 'simply clever' (preprosto pametne) rešitvami med katerimi so: zagonski ključ z možnostjo personalizacije, na katerega lahko več uporabnikov shrani svoje nastavitve vozila, ogrevan volanski obroč, poklopni mizici na hrbtni strani naslonjal sprednjih sedežev, držala za steklenice, ki olajšujejo odpiranje plastenk, ter še snemljiva svetilka v prtljažniku pri različici Combi.

Škoda Simply Clever
 

Strgalo za led je zataknjeno za loputo rezervoarja za gorivo, varnostni brezrokavnik je shranjen v držalu pod voznikovim sedežem. V predalu v vratih je koš za odpadke. Na multimedijski nosilec lahko odložite iPod, mobilni telefon in podobne naprave. Velik predal za očala v sprednji stropni konzoli je le eden izmed številnih predalov, nosilcev in kaveljčkov, ki skrbijo, da sta notranjost in prtljažnik vedno kot iz škatlice. Vozilo ima tudi zaščito proti točenju napačnega goriva in zadnjo polico, ki se zloži za zadnjimi sedeži. Za Octavio je na voljo tudi sistem za zaklepanje in zagon brez ključa KESSY (Keyless Entry Start and Exit System).
 


Dizelski TDI in bencinski TSI - pestra ponudba pogonskih sklopov
 

Pet motorjev TSI in štirje motorji TDI v Škodi Octavii, ki sestavljajo motorno paleto, združujejo veliko moč in nizko porabo. Njihova gibna prostornina znaša od 1,0 do 2,0 litra, razpon moči pa od 85 kW (115 KM) do 180 kW (245 KM) v zelo zmogljivi različici RS. Za skoraj vse motorje je poleg ročnega menjalnika na voljo tudi 6- ali 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG. Na voljo je tudi štirikolesni pogon 4×4. Odlična opcija v ponudbi je opcijski sistem Dynamic Chassis Control (DCC) za podvozje, ki omogoča, da voznik prilagaja karakteristiko krmiljenja in blaženja; izbira lahko med režimi Comfort, Normal in Sport. Ponudba aluminijastih platišč vključuje platišča s premerom od 16 do 18 palcev.

Škoda Octavia s financiranjem 1%
 

Financiranje 1% vam omogoča nakup modela Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec.

Pri tem se lahko odločite za različne višine pologa (možen je tudi nakup brez pologa) in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Kar se ne spreminja, je višina mesečnega obroka. Ta znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec - in to ves čas financiranja. Brez pasti in neprijetnih presenečenj ob koncu.

 


Preberi več
 


VIDEO/TEST: Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG Laurin & Klement 


 

Škoda Octavia nizka poraba - kako izbrati pravi pogonski sklop?
 

Na pravilno izbiro pogonskega sklopa Pri Škodi Octavia lahko vpliva več faktorjev (količina letno prevoženih kilometrov, finančno stanje lastnika vozila, stroški vzdrževanja vozila …), pomemben faktor na izbiro pa ima tudi namen uporabe, ki odraža potrebe lastnika, odnosno njegove družine ali partnerjev. Zlato pravilo nakupovanja avtomobilov pravi, da je pogonski sklop s 'sredinsko' odmerjeno zalogo pogonske moči najboljša izbira (ne glede na motorno zasnovo (dizel ali bencin), ker se lažje spopada z morebiti  povečano maso vozila, sploh v primerih dobro otovorjenih družinskih avtomobilov, poleg tega lahko močnejši pogonski sklop ponudi vozniku varnostne rezerve ob prehitevanjih in ostalih dogodkih v prometu, ki v interesu varnosti zahtevajo od voznika odločen pritisk na stopalko za plin.

Škoda Octavia zmogljivi motorji
 

Poleg tega takšen motor lažje poganja tudi vse vgrajene komfortne pripomočke, istočasno se ob običajnih vožnjah ne napreza tako močno kot osnovno odmerjeni pogonski sklopi. Vse to pa se seveda odraža tudi pri povprečni porabi. V praksi so znani primeri ko je šibkejši motor v žeji prekosil močnejši pogonski sklop za približno 2 litra na vsakih 100 prevoženih kilometrov. Zakaj? Ker boste morali motor v slučaju, ko je vozilo dobro obteženo ali pa ko čutite potrebo po dinamični vožnji občutno močneje gnati v visoke vrtljaje, s tem pa naraste tudi poraba goriva. Če se večinoma vozite sami ali pa v maloštevilnem spremstvu, in to predvsem na krajših razdaljah, potem bo tudi osnovni pogonski sklop z lahkoto opravil vse zadane naloge.
 

Škoda Octavia Hudobro financiranje

Posebna ponudba različnih HUDOBRO financiranj!

Sami se odločite, kakšna bo višina vašega pologa in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Višina mesečnega obroka se ne spreminja - znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec. Brez pasti in neprijetnih presenečenj.


Preberi več
 


Dizelski TDI ali bencinski TSI motor?
 

Generalno gledano je v igri preprosto pravilo. Večja ko je razdalja, ki jo z vašim avtomobilom prevozite v enem letu, bolj smiseln je nakup dizelsko gnanega vozila. Če z vašim avtomobilom v enem letu prevozite manj kot 20.000 kilometrov, je smiseln nakup dizelsko gnanega vozila vprašljiv, ker je novo dizelsko gnano vozilo že v osnovi dražje od podobno motoriziranih bencinskih sorodnikov.
 


Škoda Octavia - bogata zaloga!
 

Preveri zalogo vozil Škoda!

Največja ponudba v Sloveniji.

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Preverjena rabljena vozila Škoda

Preverjena rabljena vozila Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

Vas zanima vozilo Škoda iz zaloge in Škoda akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Škoda na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Škoda odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Škoda:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   

Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novo Škoda Octavio!

Če imate dodatna vprašanja ali želite pridobiti dodatne informacije, se obrnite na naše strokovne sodelavce pri najbližjih poslovalnicah Porsche Inter Auto. Z veseljem Vam bodo pomagali.

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova

Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 5 61 16 500

E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Maribor

Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300

E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Preglejte še ostale modele: Škoda Citigo ● Škoda Fabia ● Škoda Superb ● Škoda Kodiaq ● Škoda Karoq


Škoda Octavia je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

 

Število ocen: 137
5
         
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
Škoda Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
22. junij 2019
Barbara P. , stranka Porsche Maribor
Škoda Octavia Combi Ambition 1.6 TDI
         
Odlicno opravljeno popravilo prask na vozilu.
12. junij 2019
Janez P. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Octavia Combi Ambition 2.0 TDI
         
Vse je bilo OK. Hitro izveden servis.
20. maj 2019
Sebastjan Š. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Octavia Combi Ambition 1.6 TDI
         
Spoštovani! Vso od nakupa do danes nisem imel nikoli nobenih težav. Želim si, da bo tako tudi v prihodnje.
12. maj 2019
Franc B. , stranka Porsche Maribor
Škoda Octavia Combi RS 2.0 TDI CR DPF
         
z vašim servisom sem bil zelo zadovoljen in ga ocenjujem z 5.

 


 

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.