POPRAVILO TOČE – poškodbe avtomobila zaradi toče

POPRAVILO TOČE – poškodbe avtomobila zaradi toče

POPRAVILO TOČE – prijava škode Ljubljana, Koper, Maribor

Avtor: Porsche Inter Auto

 

POPRAVILO TOČE – prijava škode

Popravilo avtomobila zaradi toče in prijavo škode, ki je posledica toče, je pri nas mogoče opraviti brez obiska zavarovalnice. Tukaj boste našli točne napotke kako prijaviti škodo v primeru da toča poškoduje vaše vozilo, kako poteka popravilo toče - hladno popravilo toče, kako ravnati, če vas toča ujame na cesti, nasvete za zaščito avtomobila pred točo ter kakšno avtomobilsko zavarovanje potrebujete za nižje stroške popravila toče.

Popravilo toče in popravilo poškodb avtomobila zaradi toče – prijava škode za vse komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche Versicherungs AG. Prijavo škode pri nas opravite brez obiska zavarovalnice – VSE NA ENEM MESTU!

Kako prijavim škodo zaradi poškodbe vozila zaradi toče?

 1. Pokličite nas na telefonsko številko 041 392 204 ter se dogovorite za termin ali
 2. nam PIŠITE za prijavo škode.
   

Vse ostalo za popravilo toče uredimo mi: ocenimo škodo ter popravimo vaše vozilo. Med drugim poskrbimo tudi za ostale formalnosti ter na zavarovalnico vložimo odškodninski zahtevek. V času popravila vam nudimo nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem, vaše vozilo pa bo v kar najkrajšem času popravljeno.

KONTAKT – POPRAVILO AVTOMOBILA ZARADI TOČE – PRIJAVA ŠKODE LJUBLJANA, KOPER, MARIBOR

POPRAVILO TOČE – za več informacij preverite:

Popravilo toče - prijava škode

Brez obiska zavarovalnice!

Rok za prijavo škode

Popravilo avta zaradi toče

Prijava škode zaradi poškodbe toče je obvezna v najkasneje treh dneh od nastanka in jo je mogoče opraviti neposredno pri nas. Zatem nastopimo mi, saj kot pogodbeni servis in partner zavarovalnic Triglav, Sava in Porsche zavarovanje za vas opravimo cenitev škode in popravimo vaše vozilo zaradi poškodb toče.

Prav tako za vas uredimo vse formalnosti in na zavarovalnico vložimo odškodninski zahtevek. V času popravila vam nudimo tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem. Vaše vozilo bo kakovostno in strokovno popravljeno v najkrajšem možnem času!

Popravilo poškodovanega vozila od toče seveda ni urgentno popravilo, saj ne vpliva na delovanje avtomobila. Je pa vselej pomembno, da se poškodbe čimprej popravijo, saj se sicer lak lahko navadi na novo lego in se v primeru odlašanja popravila nato ob popravilu poškoduje oziroma popoka. 

Popravilo toče
Popravilo toče Avtor: Porsche Inter Auto

Pogodbeni servis in partner zavarovalnic Sava, Triglav, Generali, Allianz, Porsche zavarovanje

Prijava škode brez obiska zavarovalnice. Smo uradni pogodbeni servis za Zavarovalnico Triglav, Zavarovalnico Sava, Generali, Allianz zavarovanje in Porsche zavarovanje. Pri nas lahko opravite tudi cenitev škode!

Smo uradno cenilno mesto in pogodbeni servis za:

Poškodbe toče
Poškodbe toče

Popravilo škode zaradi toče – obrazci za zavarovalnice

Kaj potrebujete ob prijavi škode?

 • Izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek (zgoraj),
 • prometno in vozniško dovoljenje,
 • zavarovalno polico,
 • policijski zapisnik ter evropsko poročilo (če ju imate).
   

Izpolnite obrazec vaše zavarovalnice:

V interesu Porsche Inter Auto je, da za vas celoten postopek poteka kar se da hitro in enostavno. Vi le pripeljite pravočasno poškodovan avtomobil v njihovo poslovalnico, vse ostalo pa bodo opravili oni za vas. Najprej bodo poslikali poškodovane dele vozila in opravili cenitev poškodovanih delov. Nato vam bodo usposobljeni strokovnjaki svetovali glede nastale škode, ali je smiselno uveljavljati polico za zavarovanje kaska in podobno. Po ureditvi vseh formalnosti za vas pošljemo zavarovalnici še odškodninski zahtevek.
 

Udrtine od toče
Udrtine od toče Avtor: Porsche Inter Auto

Popravilo poškodb avtomobila zaradi toče

Prijava škode

Sezona neviht in neurij traja v Sloveniji nekje med aprilom in septembrom, torej v topli polovici leta. Zaradi močne nevihtne celice se kapljice spremenijo v točo oziroma v kristale toče, ki so lahko različnih velikosti: lahko je v velikosti fižola, v tem primeru se ni treba bati za poškodbe.

Če pa je v velikosti oreha, kar pomeni premera nekje 2, 3 in več centimetrov, pa se poškodbe lahko poznajo na pločevini vašega avtomobila. Toča lahko v tem primeru poškoduje tudi avtomobilska stekla, žaromete ter ogledala. Najbolj izpostavljen del so seveda streha, pokrov motorja in prtljažnika, a izkušeni serviserji pri Porsche Inter Auto bodo poskrbeli za vse poškodbe toče. 

Prihranite čas in pot. Namesto obiska vaše zavarovalnice lahko vse potrebno opravite v naših poslovalnicah Porsche Inter Auto. Izkušeni servisni svetovalci vam bodo pomagali izpolniti zapisnik o prijavi škode, prijavljena škoda pa bo rešena kakovostno in hitro. Zagotovimo vam tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem. Popravilo toče opravimo hitro in strokovno.

Poškodovano steklo od toče
Poškodovano steklo od toče Avtor: Porsche Inter Auto

Hladno popravilo toče

Ne poškoduje laka!

Hladno popravilo toče brez lakiranja ne potrebuje kleparskih in ličarskih popravil! Na kratko to pomeni, da s hladnim popravilom toče brez lakiranja vse luknjice in udrtine s posebnimi orodji vrnemo v prvotno stanje, ne da bi pri tem kakor koli poškodovali lak vozila.

PREDNOSTI hladnega popravila toče:

 • ne poškoduje laka
 • ne pusti sledi
 • nobenih sumov poškodb
 • avtomobil ohrani vrednost 
 • tovarniška barva ostane nespremenjena
   

Za učinkovito hladno popravilo poškodb toče je pomembno, da je avtomobil dobro očiščen in primerno osvetljen. Svetlobni tunel v poslovalnicah Porsche Inter Auto tako omogoča najbolj natančno popravilo poškodb toče, saj niti najmanjša udrtina ne ostane neopažena. Po primerni pripravi avtomobila, serviser označi in premeri vse poškodbe toče in primerno pripravi dele avtomobila za lažji dostop. Nenazadnje pa se s posebnim orodjem povrne pločevino brezhibno v prvotno stanje, ne da bi se pri tem poškodoval lak vozila. Na ta način ne pusti nobenih sledi ali sumov poškodb, tovarniška barva ostane nespremenjena, avtomobil pa ohrani svojo vrednost.
 

Kako poteka popravilo toče?

Celoten servisni postopek poteka hitro in enostavno. Najprej poslikamo poškodovane dele vozila in nato opravimo cenitev poškodovanih delov na avtomobilu. Prijazni in visoko usposobljeni strokovnjaki vam svetujejo glede nastale škode, hkrati pa vam z nasveti pomagajo pri odločitvi, ali je sploh smiselno uveljavljati polico za zavarovanje kaska, če gre za manjšo poškodbo. Po ureditvi vseh formalnosti s servisa zavarovalnici pošljemo odškodninski zahtevek.

Popravilo toče
Popravilo toče Avtor: Porsche Inter Auto

Svetlobni tunel – uporabljamo najnaprednejšo tehniko!

Svetlobni tunel v naših delavnicah nam omogoča najbolj dovršeno in popolno oceno stanja poškodb na vašem vozilu. Za učinkovito hladno popravilo poškodb toče je pomembno, da je avtomobil dobro očiščen in primerno osvetljen. Svetlobni tunel v poslovalnicah Porsche Inter Auto tako predstavlja organiziran sistem ocenjevanja, saj niti najmanjša udrtina ne ostane neopažena. Le uporaba najnaprednejših tehnologij nam omogoča natančen pregled vseh luknjic in udrtin na vašem vozilu, prav tako pa nam omogoča tudi pregled opravljenega dela – gre za najvišjo stopnjo končnega pregleda vozila po popravilu!

PREDNOSTI uporabe svetlobnega tunela:

 • hitrejše popravilo
 • izjemno natančen pregled napak in opravljenega dela (končni pregled vozila)
 • odkrijemo tudi najmanjše poškodbe na vozilu
Hladno popravilo toče - svetlobni tunel
Hladno popravilo toče - svetlobni tunel Avtor: Porsche Inter Auto

Popravilo toče - prijava škode

Hitro prijavite škodo.

Kako se v prihodnje zaščititi pred poškodbami avtomobila zaradi toče?

Da bi se zaščitili pred točo in vedeli, kako ukrepati, če se ujamete vanjo, smo vam pripravili nekaj koristnih informacij in nasvetov.

Preprečite poškodbe avtomobila zaradi toče

Toča je za vozilo nevarna tudi, ko je to parkirano, vendar pa za to danes obstaja veliko rešitev:

 • najbolj dolgoročna in hkrati najdražja možnost je investicija v nadstrešek,
 • cenejše so zaščitne prevleke oziroma pokrivala, ki so odporna proti toči in jih lahko kupite tudi v naši eShop trgovini (praktičnost, ker jo lahko vedno vozite s seboj)
 • na trgu so že razširjene tudi mreže, ki so razprostrte na samostoječi konstrukciji iz aluminija
 • verjetno najslabša, a še vedno priljubljena rešitev je parkiranje pod drevesom.

Nadstrešek in mreže žal niso tako učinkovite, če med nevihto močno piha veter in tako toča pada poševno. Tudi parkiranje pod drevesom močno odsvetujemo. Čeprav bo mogoče vozilu prihranjena poškodba zaradi ledenih zrn, obstaja velika verjetnost, da namesto toče na avto pade kakšna veja.

Zavarovanje proti toči

Avtomobilska zavarovanja proti toči so zelo popularna, saj niso vključena v osnovno zavarovanje. Zavarovanj, ki bi bila namenjena zgolj toči, ni, saj so navadno vključena v avtomobilsko kasko ali delno kasko zavarovanje proti naravnim nesrečam. Popravila vozil zaradi posledic toče lahko stanejo tudi več kot tisoč evrov, še dražje bo, če vam bo led uničil tudi stekla, zato naložba v zavarovanje ni slaba zamisel.

Kaj storiti med točo in po njej?

Če vas toča ujame med vožnjo, se nikakor ne ustavljajte v podvozih, tunelih ali predorih, saj je to smrtno nevarno in prepovedano. Za nepravilno ustavljanje in hojo po avtocesti vam grozijo visoka globa in kazenske točke, poleg kazni pa obstaja še večja nevarnost prometne nezgode (verižnega trčenja).

Ko vas med vožnjo ujame toča, je ključnega pomena, da vozilo ustavite varno in na za to primernem mestu. Predvsem pa je napačno razmišljanje, da je ob škodnem primeru z uveljavljanjem zavarovanja veliko dela. Dela je povsem enako, kot če avta nimate zavarovanega, stroški z odpravljanjem pa lahko sežejo tudi močno čez tisoč evrov. Najboljša je še vedno kombinacija preventivne zaščite zavarovanja in uporabe ponjave ali garaže.

Če je avtomobil ustrezno zavarovan, ga boste morali odpeljati k cenilcu, ki bo ocenil škodo. Predlagamo, da avtomobil takoj po nevihti fotografirate. Pri nas lahko prijavite škodo zaradi toče pri zavarovalnicah Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche. Po opravljeni cenitvi ali brez nje, če boste vozilo popravljali na svoje stroške, pa sledi popravilo avtomobila zaradi toče.

V primeru poškodbe vozila zaradi toče

Poškodovano vozilo pripeljite neposredno na naš servis, kjer boste lahko prijavili škodo zaradi toče, skupaj pa bomo uredili tudi vse potrebne formalnosti in vam popravili poškodovano vozilo.

Praske na vozilu in popravilo vozila
Praske na vozilu in popravilo vozila Avtor: Volkswagen in Porsche Inter Auto

Popravilo škode – kontaktni podatki

Popravilo škode Ljubljana – Porsche Ljubljana

 • Bravničarjeva 5
 • 1000 Ljubljana

Boltežar Pavlič, tel.: +386 1 582 53 71[email protected]

Popravilo škode Ljubljana – Porsche Verovškova

 • Verovškova 78
 • 1000 Ljubljana

Primož Pirc, tel.: +386 1 530 36 10[email protected]

Popravilo toče Maribor – Porsche Maribor

 • Šentiljska c. 128a
 • 2000 Maribor

Jure Družovec, tel.: +386 2 654 03 27[email protected]

Popravilo toče Koper – Porsche Koper

 • Ankaranska cesta 10
 • 6000 Koper

Roland Matijević, tel.: +386 5 611 65 66[email protected]

Matjaž Kozlovič, tel.: +386 5 611 65 81[email protected]

Popravilo toče Maribor – Porsche Ptujska Cesta

 • Ptujska cesta 150
 • 2000 Maribor

Uroš Poslončec, tel.: +386 2 450 26 63[email protected]

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Audi akcijska ponudba: A1, A3, A4, A5, Q2, Q3 in Q5!

Veliki popusti za nova vozila Audi A1 akcija Audi A3 akcija ...

Škoda akcija 2021: takoj dobavljiva vozila v akciji!

Izkoristite priložnost! Doživite popolnoma nova vozila Škoda. ŽELIM PONUDBO ...

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.