Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

POPRAVILO TOČE – poškodbe zaradi toče

POPRAVILO TOČE uredimo hitro in kvalitetno. Pijava škode Ljubljana, Koper, Maribor

POPRAVILO TOČE – poškodbe zaradi toče
 

PRIJAVA ŠKODE - popravilo toče

Brez obiska zavarovalnice!

POPRAVILO TOČE – prijava škode

Popravilo avtomobila zaradi toče in prijavo škode, ki je posledica toče, je pri nas mogoče opraviti brez obiska zavarovalnice. Tukaj boste našli točne napotke kako prijaviti škodo v primeru da toča poškoduje vaše vozilo, kako poteka popravilo toče - hladno popravilo toče, kako ravnati, če vas toča ujame na cesti, nasvete za zaščito avtomobila pred točo ter kakšno avtomobilsko zavarovanje potrebujete za nižje stroške popravila toče.

Popravilo toče in popravilo poškodb avtomobila zaradi toče – prijava škode za vse komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche Versicherungs AG. Prijavo škode pri nas opravite brez obiska zavarovalnice – VSE NA ENEM MESTU!

Kako prijavim škodo zaradi poškodbe vozila zaradi toče?

se ostalo za popravilo toče uredimo mi: ocenimo škodo ter popravimo vaše vozilo. Med drugim poskrbimo tudi za ostale formalnosti ter na zavarovalnico vložimo odškodninski zahtevek. V času popravila vam nudimo nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem, vaše vozilo pa bo v kar najkrajšem času popravljeno.


POPRAVILO TOČE – za več informacij preverite:

PRIJAVA ŠKODE - popravilo toče

Brez obiska zavarovalnice!

Rok za prijavo škode

Popravilo avta zaradi toče

Prijava škode zaradi poškodbe toče je obvezna v najkasneje treh dneh od nastanka in jo je mogoče opraviti neposredno pri nas. Zatem nastopimo mi, saj kot pogodbeni servis in partner zavarovalnic Triglav, Sava in Porsche zavarovanje za vas opravimo cenitev škode in popravimo vaše vozilo zaradi poškodb toče.

Prav tako za vas uredimo vse formalnosti in na zavarovalnico vložimo odškodninski zahtevek. V času popravila vam nudimo tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem. Vaše vozilo bo kakovostno in strokovno popravljeno v najkrajšem možnem času!

Popravilo poškodovanega vozila od toče seveda ni urgentno popravilo, saj ne vpliva na delovanje avtomobila. Je pa vselej pomembno, da se poškodbe čimprej popravijo, saj se sicer lak lahko navadi na novo lego in se v primeru odlašanja popravila nato ob popravilu poškoduje oziroma popoka. 

Popravilo toče
Popravilo toče Avtor: Porsche Inter Auto

Pogodbeni servis in partner zavarovalnic Sava, Triglav, Generali, Allianz, Porsche zavarovanje

Prijava škode brez obiska zavarovalnice. Smo uradni pogodbeni servis za Zavarovalnico Triglav, Zavarovalnico Sava, Generali, Allianz zavarovanje in Porsche zavarovanje. Pri nas lahko opravite tudi cenitev škode!

Smo uradno cenilno mesto in pogodbeni servis za:

Poškodbe toče
Poškodbe toče

Popravilo škode zaradi toče – obrazci za zavarovalnice

Kaj potrebujete ob prijavi škode?

 • Izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek (zgoraj),
 • prometno in vozniško dovoljenje,
 • zavarovalno polico,
 • policijski zapisnik ter evropsko poročilo (če ju imate).
   

Izpolnite obrazec vaše zavarovalnice:

V interesu Porsche Inter Auto je, da za vas celoten postopek poteka kar se da hitro in enostavno. Vi le pripeljite pravočasno poškodovan avtomobil v njihovo poslovalnico, vse ostalo pa bodo opravili oni za vas. Najprej bodo poslikali poškodovane dele vozila in opravili cenitev poškodovanih delov. Nato vam bodo usposobljeni strokovnjaki svetovali glede nastale škode, ali je smiselno uveljavljati polico za zavarovanje kaska in podobno. Po ureditvi vseh formalnosti za vas pošljemo zavarovalnici še odškodninski zahtevek.
 

Udrtine od toče
Udrtine od toče Avtor: Porsche Inter Auto

Popravilo poškodb avtomobila zaradi toče

Prijava škode

Sezona neviht in neurij traja v Sloveniji nekje med aprilom in septembrom, torej v topli polovici leta. Zaradi močne nevihtne celice se kapljice spremenijo v točo oziroma v kristale toče, ki so lahko različnih velikosti: lahko je v velikosti fižola, v tem primeru se ni treba bati za poškodbe.

Če pa je v velikosti oreha, kar pomeni premera nekje 2, 3 in več centimetrov, pa se poškodbe lahko poznajo na pločevini vašega avtomobila. Toča lahko v tem primeru poškoduje tudi avtomobilska stekla, žaromete ter ogledala. Najbolj izpostavljen del so seveda streha, pokrov motorja in prtljažnika, a izkušeni serviserji pri Porsche Inter Auto bodo poskrbeli za vse poškodbe toče. 

Prihranite čas in pot. Namesto obiska vaše zavarovalnice lahko vse potrebno opravite v naših poslovalnicah Porsche Inter Auto. Izkušeni servisni svetovalci vam bodo pomagali izpolniti zapisnik o prijavi škode, prijavljena škoda pa bo rešena kakovostno in hitro. Zagotovimo vam tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem. Popravilo toče opravimo hitro in strokovno.

Poškodovano steklo od toče
Poškodovano steklo od toče Avtor: Porsche Inter Auto

Hladno popravilo toče

Ne poškoduje laka!

Hladno popravilo toče brez lakiranja ne potrebuje kleparskih in ličarskih popravil! Na kratko to pomeni, da s hladnim popravilom toče brez lakiranja vse luknjice in udrtine s posebnimi orodji vrnemo v prvotno stanje, ne da bi pri tem kakor koli poškodovali lak vozila.

PREDNOSTI hladnega popravila toče:

 • ne poškoduje laka
 • ne pusti sledi
 • nobenih sumov poškodb
 • avtomobil ohrani vrednost 
 • tovarniška barva ostane nespremenjena
   

Za učinkovito hladno popravilo poškodb toče je pomembno, da je avtomobil dobro očiščen in primerno osvetljen. Svetlobni tunel v poslovalnicah Porsche Inter Auto tako omogoča najbolj natančno popravilo poškodb toče, saj niti najmanjša udrtina ne ostane neopažena. Po primerni pripravi avtomobila, serviser označi in premeri vse poškodbe toče in primerno pripravi dele avtomobila za lažji dostop. Nenazadnje pa se s posebnim orodjem povrne pločevino brezhibno v prvotno stanje, ne da bi se pri tem poškodoval lak vozila. Na ta način ne pusti nobenih sledi ali sumov poškodb, tovarniška barva ostane nespremenjena, avtomobil pa ohrani svojo vrednost.
 

Kako poteka popravilo toče?

Celoten servisni postopek poteka hitro in enostavno. Najprej poslikamo poškodovane dele vozila in nato opravimo cenitev poškodovanih delov na avtomobilu. Prijazni in visoko usposobljeni strokovnjaki vam svetujejo glede nastale škode, hkrati pa vam z nasveti pomagajo pri odločitvi, ali je sploh smiselno uveljavljati polico za zavarovanje kaska, če gre za manjšo poškodbo. Po ureditvi vseh formalnosti s servisa zavarovalnici pošljemo odškodninski zahtevek.

Popravilo toče
Popravilo toče Avtor: Porsche Inter Auto

Svetlobni tunel – uporabljamo najnaprednejšo tehniko!

Svetlobni tunel v naših delavnicah nam omogoča najbolj dovršeno in popolno oceno stanja poškodb na vašem vozilu. Za učinkovito hladno popravilo poškodb toče je pomembno, da je avtomobil dobro očiščen in primerno osvetljen. Svetlobni tunel v poslovalnicah Porsche Inter Auto tako predstavlja organiziran sistem ocenjevanja, saj niti najmanjša udrtina ne ostane neopažena. Le uporaba najnaprednejših tehnologij nam omogoča natančen pregled vseh luknjic in udrtin na vašem vozilu, prav tako pa nam omogoča tudi pregled opravljenega dela – gre za najvišjo stopnjo končnega pregleda vozila po popravilu!

PREDNOSTI uporabe svetlobnega tunela:

 • hitrejše popravilo
 • izjemno natančen pregled napak in opravljenega dela (končni pregled vozila)
 • odkrijemo tudi najmanjše poškodbe na vozilu
Hladno popravilo toče - svetlobni tunel
Hladno popravilo toče - svetlobni tunel Avtor: Porsche Inter Auto

Popravilo toče - prijava škode

Hitro prijavite škodo.

Kako se v prihodnje zaščititi pred poškodbami avtomobila zaradi toče?

Da bi se zaščitili pred točo in vedeli, kako ukrepati, če se ujamete vanjo, smo vam pripravili nekaj koristnih informacij in nasvetov.

Preprečite poškodbe avtomobila zaradi toče

Toča je za vozilo nevarna tudi, ko je to parkirano, vendar pa za to danes obstaja veliko rešitev:

 • najbolj dolgoročna in hkrati najdražja možnost je investicija v nadstrešek,
 • cenejše so zaščitne prevleke oziroma pokrivala, ki so odporna proti toči in jih lahko kupite tudi v naši eShop trgovini (praktičnost, ker jo lahko vedno vozite s seboj)
 • na trgu so že razširjene tudi mreže, ki so razprostrte na samostoječi konstrukciji iz aluminija
 • verjetno najslabša, a še vedno priljubljena rešitev je parkiranje pod drevesom.

Nadstrešek in mreže žal niso tako učinkovite, če med nevihto močno piha veter in tako toča pada poševno. Tudi parkiranje pod drevesom močno odsvetujemo. Čeprav bo mogoče vozilu prihranjena poškodba zaradi ledenih zrn, obstaja velika verjetnost, da namesto toče na avto pade kakšna veja.

Zavarovanje proti toči

Avtomobilska zavarovanja proti toči so zelo popularna, saj niso vključena v osnovno zavarovanje. Zavarovanj, ki bi bila namenjena zgolj toči, ni, saj so navadno vključena v avtomobilsko kasko ali delno kasko zavarovanje proti naravnim nesrečam. Popravila vozil zaradi posledic toče lahko stanejo tudi več kot tisoč evrov, še dražje bo, če vam bo led uničil tudi stekla, zato naložba v zavarovanje ni slaba zamisel.

Kaj storiti med točo in po njej?

Če vas toča ujame med vožnjo, se nikakor ne ustavljajte v podvozih, tunelih ali predorih, saj je to smrtno nevarno in prepovedano. Za nepravilno ustavljanje in hojo po avtocesti vam grozijo visoka globa in kazenske točke, poleg kazni pa obstaja še večja nevarnost prometne nezgode (verižnega trčenja).

Ko vas med vožnjo ujame toča, je ključnega pomena, da vozilo ustavite varno in na za to primernem mestu. Predvsem pa je napačno razmišljanje, da je ob škodnem primeru z uveljavljanjem zavarovanja veliko dela. Dela je povsem enako, kot če avta nimate zavarovanega, stroški z odpravljanjem pa lahko sežejo tudi močno čez tisoč evrov. Najboljša je še vedno kombinacija preventivne zaščite zavarovanja in uporabe ponjave ali garaže.

Če je avtomobil ustrezno zavarovan, ga boste morali odpeljati k cenilcu, ki bo ocenil škodo. Predlagamo, da avtomobil takoj po nevihti fotografirate. Pri nas lahko prijavite škodo zaradi toče pri zavarovalnicah Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche. Po opravljeni cenitvi ali brez nje, če boste vozilo popravljali na svoje stroške, pa sledi popravilo avtomobila zaradi toče.

V primeru poškodbe vozila zaradi toče

Poškodovano vozilo pripeljite neposredno na naš servis, kjer boste lahko prijavili škodo zaradi toče, skupaj pa bomo uredili tudi vse potrebne formalnosti in vam popravili poškodovano vozilo.

Praske na vozilu in popravilo vozila
Praske na vozilu in popravilo vozila Avtor: Volkswagen in Porsche Inter Auto

Popravilo škode – kontaktni podatki

Popravilo škode Ljubljana – Porsche Ljubljana

 • Bravničarjeva 5
 • 1000 Ljubljana

Boltežar Pavlič, tel.: +386 1 582 53 71[email protected]

Popravilo škode Ljubljana – Porsche Verovškova

 • Verovškova 78
 • 1000 Ljubljana

Primož Pirc, tel.: +386 1 530 36 10[email protected]

Popravilo toče Maribor – Porsche Maribor

 • Šentiljska c. 128a
 • 2000 Maribor

Jure Družovec, tel.: +386 2 654 03 27[email protected]

Popravilo toče Koper – Porsche Koper

 • Ankaranska cesta 10
 • 6000 Koper

Roland Matijević, tel.: +386 5 611 65 66[email protected]

Matjaž Kozlovič, tel.: +386 5 611 65 81[email protected]

Popravilo toče Maribor – Porsche Ptujska Cesta

 • Ptujska cesta 150
 • 2000 Maribor

Uroš Poslončec, tel.: +386 2 450 26 63[email protected]