HLADNO POPRAVILO TOČE – popravilo poškodovanih vozil brez lakiranja!

HLADNO POPRAVILO TOČE brez lakiranja – prijava škode Ljubljana, Koper, Maribor

PRIJAVA ŠKODE popravilo toče

Vrhunsko popravilo toče

Hladno popravilo toče

HLADNO POPRAVILO TOČE brez lakiranja poteka brez potrebe po kleparskih in ličarskih popravilih! Na kratko to pomeni, da vse luknjice in udrtine s posebnimi orodji vrnemo v prvotno stanje, ne da bi pri tem kakor koli poškodovali lak vozila. Pri Porsche Inter Auto bomo hitro in strokovno poskrbeli za hladno popravilo toče, da bo vaše vozilo kmalu spet brezhibno.

PREDNOSTI hladnega popravila toče:

 • ne poškoduje laka in ne pusti sledi
 • avtomobil ohrani vrednost
 • tovarniška barva ostane nespremenjena

Kako prijavim škodo zaradi poškodbe vozila toče?

Hladno popravilo toče: postopek odstranjevanja poškodb

Hladno popravilo toče je postopek odstranjevanja poškodb, ki jih je povzročil padec toče na vozilu, brez uporabe visokih temperatur, kot pri tradicionalnem popravilu z vročino. Ta tehnika se običajno uporablja za manjše poškodbe, kot so udrtine zaradi toče ali udarcev. Postopek hladnega popravila toče običajno vključuje naslednje korake:

 • Priprava vozila: Pred začetkom popravila je treba vozilo temeljito očistiti, da je površina, na kateri bo izvedeno popravilo, čista in brez umazanije. To omogoča boljši oprijem in učinkovitejše popravilo.
 • Označevanje poškodb: Popravljavec označi poškodbe, kot so udrtine, da lahko natančno določi območje, ki ga bo popravil.
 • Uporaba posebnih orodij: Popravljavec uporablja posebna orodja, kot so kavlji, čepi ali ventili, ki se pritrdijo na poškodbo. S temi orodji se ustvari potrebna napetost, da se udrtina izravna.
 • Masaža in pritisk: Popravljavec uporablja pritisk in masažne gibe za postopno izravnavanje udrtine. S tem se počasi oblikuje površina nazaj v prvotno stanje.
 • Preverjanje rezultatov: Po vsakem koraku popravila je pomembno preveriti rezultate in zagotoviti, da se poškodba ustrezno zmanjšuje in izravnava.
 • Dokončno poliranje: Po popravku se lahko izvede dokončno poliranje, da se zagotovi gladka in enakomerna površina, ki se ujema s preostankom vozila

Prednosti hladnega popravila toče vključujejo manj invazivno metodo, ki ne zahteva popolnega lakiranja in ohranja originalno barvo vozila. Poleg tega je postopek hitrejši in cenejši v primerjavi s tradicionalnim vročinskim popravilom. Vendar pa obstajajo tudi omejitve hladnega popravila toče. Ta metoda je primerna samo za manjše poškodbe, kot so manjše udrtine. Pri večjih in bolj kompleksnih poškodbah lahko zahteva tradicionalno popravilo s toplotno obdelavo ali celo zamenjavo prizadetih delov vozila. Pomembno je, da hladno popravilo toče izvedejo usposobljeni strokovnjaki pri Porsche Inter Auto, ki imajo izkušnje s tovrstnimi postopki, da se zagotovi kakovostno popravilo in ohrani vrednost vozila.

Popravilo toče
Popravilo toče Avtor: Porsche Inter Auto

Hladno popravilo: prednosti popravila

Hladno popravilo toče prinaša več prednosti v primerjavi z običajnim, vročinskim popravilom, zlasti kadar gre za manjše poškodbe, kot so udrtine zaradi toče. Tukaj je nekaj ključnih prednosti hladnega popravila toče:

 • Ni potrebe po lakiranju: Pri hladnem popravilu toče se izogibamo uporabi visokih temperatur, zaradi česar ni potrebe po popolnem lakiranju prizadetega območja. To pomeni, da se ohrani originalna barva vozila, kar je ključnega pomena za ohranjanje vrednosti in videza avtomobila.
 • Hitrejši postopek: Hladno popravilo toče je običajno hitrejše od vročinskega popravila, saj ni potrebno čakati, da se vozilo ohladi ali segreje. Postopek je lahko zaključen v krajšem času, kar pomeni manjši čas izven cest.
 • Nižji stroški: Ker ni potrebno popolno lakiranje in ker je postopek hitrejši, so stroški hladnega popravila toče običajno nižji v primerjavi s tradicionalnim vročinskim popravilom. To je še posebej koristno, kadar so poškodbe manjše in ne zahtevajo kompleksnih popravil.
 • Manj invaziven postopek: Pri hladnem popravilu toče se izogibamo uporabi visokih temperatur in različnih kemičnih snovi. To pomeni, da je postopek manj invaziven in ne pušča sledi toplotnih poškodb ali vonjav v notranjosti vozila.
 • Ohranitev originalnosti: Ker se oblikujejo izravnane površine brez lakiranja, se ohranijo originalni deli karoserije in ne pride do popravkov s polnili ali nadomestnih delov. To pripomore k ohranitvi originalnosti in strukture vozila.
 • Okolju prijaznejše: Hladno popravilo toče je okolju prijaznejša metoda, saj se izogne uporabi visokih temperatur in ne zahteva posebnih kemičnih snovi, ki lahko onesnažujejo okolje.

Kljub številnim prednostim hladnega popravila toče je pomembno opozoriti, da je ta metoda primerna predvsem za manjše poškodbe, kot so manjše udrtine. Pri večjih in bolj kompleksnih poškodbah se lahko še vedno zahteva tradicionalno popravilo z vročino ali celo zamenjava prizadetih delov vozila. Vedno se je priporočljivo posvetovati s strokovnjakom pri Porsche Inter Auto, ki bo svetoval najboljši postopek popravila glede na obseg in vrsto poškodbe.

PRIJAVA ŠKODE popravilo toče

Brez obiska zavarovalnice.

Hladno popravilo toče
Hladno popravilo toče Avtor: Porsche Inter Auto

Prijava škode – popravilo toče

Prijava škode je obvezna v treh dneh od nastanka škode in jo lahko prijavite direktno pri nas. Za tem nastopimo mi, saj kot pogodbeni servis in partner zavarovalnic Triglav, Sava in Porsche zavarovanja za vas popravimo vaše vozilo in ocenim za določene zavarovalnice. Svetujemo vam, da pri zavarovalnici Triglav in Sava za cenitev najprej obiščete zavarovalnico, kjer bodo za vas naredili cenitveni zapisnik, nato pa vam popravimo poškodbe! Prav tako za vas uredimo vse formalnosti in na zavarovalnico vložimo odškodninski zahtevek. V času popravila vam nudimo tudi nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem. Vaše vozilo bo kakovostno in strokovno popravljeno v najkrajšem možnem času!

Pogodbeni servisni partner Porsche Zavarovanje, Triglav, Sava, Generali, Allianz in Grawe

Prijava škode brez obiska zavarovalnice. Kot pogodbeni partner Porsche Zavarovanje, Triglav, Sava, Generali, Allianz in Grawe za vas uredimo vse formalnosti. Priporočamo vam, da pri zavarovalnici Triglav in Sava za cenitev najprej obiščete zavarovalnico, kjer bodo za vas naredili cenitveni zapisnik, nato pa vam popravimo poškodbe.

Smo uradno cenilno mesto in pogodbeni servis za:

Popravilo toče – obrazci za prijavo

​​​​​​Kaj potrebujete ob prijavi škode?

 • Izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek (zgoraj),
 • prometno in vozniško dovoljenje,
 • zavarovalno polico,
 • policijski zapisnik ter evropsko poročilo (če ju imate).

Izpolnite obrazec vaše zavarovalnice:

Svetlobni tunel – najnaprednejši pregled poškodovanih vozil

Svetlobni tunel v naših delavnicah PORSCHE INTER AUTO nam omogoča najbolj dovršeno in popolno oceno stanja poškodb na vašem vozilu. Svetlobni tunel predstavlja organiziran sistem ocenjevanja. Le uporaba najnaprednejših tehnologij nam omogoča natančen pregled vseh luknjic in udrtin na vašem vozilu, prav tako pa nam omogoča tudi pregled nad opravljenim delom – gre za najvišjo stopnjo končnega pregleda vozila po popravilu!

Po primerni pripravi avtomobila, serviser označi in premeri vse poškodbe toče in primerno pripravi dele avtomobila za lažji dostop. Nenazadnje pa se s posebnim orodjem povrne pločevino v prvotno stanje, ne da bi se pri tem poškodoval lak vozila. Na ta način ne pusti nobenih sledi ali sumov poškodb, tovarniška barva ostane nespremenjena, avtomobil pa ohrani svojo vrednost.

PREDNOSTI uporabe svetlobnega tunela:

 • hitrejše popravilo
 • izjemno natančen pregled napak in opravljenega dela (končni pregled vozila)
 • odkrijemo tudi najmanjše poškodbe na vozilu

Popravilo udrtin zaradi toče

Popravilo udrtin zaradi toče je zelo pogost pojav, pri katerem najnaprednejšo tehniko popravila predstavlja hladno popravilo udrtin zaradi toče. Udrtine, ki so posledica toče, se precej razlikujejo po velikosti in sami obliki ter po vrsti poškodbe. Izvajamo vrhunsko in redno kontrolo vsakega vozila, ki zapelje iz našega servisnega centra – specializirani smo za popravilo tudi vseh ostalih zahtevnejših udrtin, ki niso nujno le posledica toče. Hladno popravilo toče vam zagotavlja, da nihče ne bo vedel, da je bilo vaše vozilo kadar koli poškodovano, saj takšen postopek ne pušča nikakršnih sledi na laku vašega vozila!

 

Hladno popravilo toče - svetlobni tunel
Hladno popravilo toče - svetlobni tunel Avtor: Porsche Inter Auto

Popravilo toče - prijava škode

Hitro in brezskrbno do popravljenega vozila.

Kaj je hladno popravilo toče?

Popravilo toče je mogoče tudi brez obiska ličarske delavnice, če lak vozila ni poškodovan. V tem primeru lahko postopek hladno popravilo toče poskrbi za brezhibno popravilo poškodovanega vozila, saj omogoča praktično brezhibne rezultate - vaš avto bo tako kot nov! Popravilo udrtin je s hladnim popravilom toče mogoče tudi na zahtevnih vrstah pločevine kot je na primer aluminij. Hladno popravilo je tudi cenejši postopek, ne pusti sledi, ne poškoduje laka, tovarniška barva ostane nespremenjena, avto pa ohrani svojo vrednost.

Kako poteka hladno popravilo toče?

 • ne poškoduje laka
 • ne pusti sledi
 • nobenih sumov poškodb
 • ohranjanje vrednosti vozila
 • tovarniška barva ostane nespremenjena

S posebnimi orodji se vrne v prvotno stanje vse luknjice in udrtine, ki jih povzroči toča, brez da bi pri tem kakorkoli poškodovali lak vozila. Hladno popravilo udrtin tako ne poškoduje laka, niti ne pusti sledi oziroma sumov poškodb, na ta način pa vozilo obdrži svojo vrednost, tovarniška barva pa se ne spremeni.

Kako prijaviti škodo zaradi poškodbe od toče?

Prijava škode in popravilo avtomobila zaradi toče je izjemno preprost in hiter postopek: za komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche namreč obisk zavarovalnice ni potreben! (za cenitev pri Triglav in Sava obiščete zavarovalnico) Porsche Inter Auto so namreč pogodbeni servis omenjenih zavarovalnic. V največ treh dneh od nastanka poškodbe, se obrnite na eno izmed poslovalnic Porsche Inter Auto, saj bodo nato oni za vas ocenili škodo in popravili vaše vozilo. Pokličite nas na 041 392 204 ali pa izpolnite spletni obrazec in tako prijavite škodo zaradi toče!

 

Kako poteka prijava škode in popravilo vozila zaradi toče?

 • Prijava škode
 • Cenitev vozila – uradno cenilno mesto (za cenitev pri Triglav obiščete zavarovalnico)
 • Vložimo odškodninski zahtevek
 • Nadomestno vozilo (glede na pogoje)
 • Popravilo vozila

Kaj potrebujete ob prijavi škode?

 • Izpolnjen obrazec za odškodninski zahtevek (zgoraj)
 • prometno in vozniško dovoljenje
 • zavarovalno polico
 • policijski zapisnik ter evropsko poročilo (če ju imate).

Hladno popravilo škode: kontakti

Popravilo škode Ljubljana - Porsche Ljubljana

 • Bravničarjeva 5
 • 1000 Ljubljana

Samo Krašnja, tel.: 01 582 53 70, [email protected]
Rok Crnčec, tel.: 01 582 53 95, [email protected]

Popravilo škode Ljubljana - Porsche Verovškova

 • Verovškova 78
 • 1000 Ljubljana

Primož Pirc, tel.: 01 530 36 10, [email protected]
Robert Zajc, tel.: 01 530 35 48, [email protected]

Popravilo toče Maribor - Porsche Maribor

 • Šentiljska c. 128a
 • 2000 Maribor

Jure Družovec, tel.: 02 654 03 27, [email protected]
Primož Črnčec, tel.: 02 654 03 51, [email protected]

 

Popravilo toče Koper - Porsche Koper

 • Ankaranska cesta 10
 • 6000 Koper

Roland Matijević, tel.: 05 611 65 66, [email protected]
Maja Avčin, tel.: 05 611 65 81, [email protected]

Popravilo toče Maribor - Porsche Ptujska Cesta

 • Ptujska cesta 150
 • 2000 Maribor

Kristjan Klovar, tel.: 02 450 26 87, [email protected]