Volkswagen Polo

Volkswagen Polo je pozorni zapeljivec

 

VW Polo


Volkswagen Polo je v vseh letih obstoja navdušil številne kupce. Volkswagen Polo 2018 je po vsem svetu osvojil srca mnogih kupcev. Med najbolj zaželenimi modeli je Volkswagen Polo Comfortline 1.0 TSI, saj ponuja izjemno vrednost med vrednostjo in samo ceno.  
 

Rabljena vozila Volkswagen Polo - na voljo s financiranjem
 

Rabljena vozila Volkswagen Polo pri Porsche Inter Auto

 
Preverite bogato zalogo vozil Volkswagen Polo in izberite svojega!
 

Preverite zalogo vozil Volkswagen Polo

Največja ponudba v Sloveniji

 

Volkswagen Polo je prva izbira mnogih
 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen Polo? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Polo čaka, da ga preizkusite

 

Ste pripravljeni na zapeljivo zunanjo podobo?
 

Zunanja podoba modela Volkswagen Polo postavlja nova oblikovalska merila že v izvedbi Volkswagen Polo Trendline, saj se Polo predstavlja s poudarjeno športno podobo in posledično jasno izstopa iz množice. Poleg tega ima Polo odbijača, ohišji zunanjih ogledal in vratne kljuke vedno lakirane v barvi vozila. Sprednji del njegove karoserije deluje dinamično, predvsem zaradi dolgega pokrova motorja, vodoravne linije pa poudarjajo širino vozila.
 

VIDEO: Volkswagen Polo Beats 
 


 
Volkswagen Polo športni značaj
 

Športni značaj, kompaktne mere in kratka karoserijska previsa spredaj in zadaj modela Volkswagen Polo pa jasno naznanjajo predvsem eno – nepozaben užitek v vožnji. Že na prvi pogled pozornost pritegne bočna tornado linija, ki poteka od sprednjega dela obeh karoserijskih bokov prek vrat - Volkswagen Polo je že serijsko opremljen s štirimi bočnimi vrati - in pokrova prtljažnika ter zaobjema celotno vozilo. Rezultat je izrazito konturirana površina, ki učinkovito ponazarja progresivno dinamiko tega modela.

Volkswagen Polo z najnovejšo tehnologijo

Prepoznavni znak privlačne celostne podobe modela Volkswagen Polo so poleg tega še karakteristični žarometi spredaj in zadaj, dnevne LED-luči s funkcijo za avtomatski vklop zasenčenih luči in LED-osvetlitev registrske tablice. Za dodatno zvrhano mero udobja poskrbi električno nastavljanje in ogrevanje zunanjih bočnih ogledal. Če vam športni videz pomeni toliko kot udobje vozila, potem je Polo v izvedbi Highline za vas prava izbira. Kromirane letve v odbijaču in temno rdeče zadnje luči poudarjajo športno-elegantni videz ter dopolnjujejo oblikovno zasnovo. Markantno celostno podobo v slogu zaokrožajo 15-palčna aluminijasta platišča Salou. Tudi Volkswagen Polo Comfortline je izjemno popularna izbira. 
 


Aluminijasta platišča Volkswagen - bogata izbira
 

Volkswagen Polo v izvedbi Trendline je tovarniško opremljen s 14-palčnimi jeklenimi platišči z okrasnimi pokrovi, v izvedbi Comfortline pa s 15-palčnimi jeklenimi platišči z okrasnimi pokrovi. Opcijsko: dinamična 15-palčna aluminijasta platišča Sassari v briljantno srebrni barvi in 15-palčna polirana, črna aluminijasta platišča Seyne, ki z dizajnom neustavljivega gibanja ustvarjajo dinamičen videz. 15-palčna aluminijasta platišča Salou spadajo v serijsko opremo modela Volkswagen Polo v izvedbi Highline.

Pri izvedbah Comfortline in Highline je izbira opcijskih aluminijastih platišč pestra: elegantna 16-palčna platišča Las Minas, lakirana v briljantno srebrni ali adamantovo srebrni barvi, samozavestna in sodobna 16-palčna platišča Torsby s polirano, črno površino in ekskluzivno za Volkswagen Polo Highline markantna 17-palčna platišča Pamplona s petimi dvojnimi kraki, lakirana v bleščeče srebrni ali adamantovo srebrni barvi. Če vam je všeč športni videz, potem so sijajna srebrna aluminijasta platišča Sebring iz ponudbe podjetja Volkswagen R GmbH prava izbira. Aluminijasta platišča se spretno poigravajo z izrazitimi zarezami v krakih in so v paketu Black Style ekskluzivno na voljo tudi v črni barvi. V ponudbi podjetja Volkswagen R GmbH so še 17-palčna aluminijasta platišča Bonneville za izvedbo Highline, ki jih odlikuje izjemno markanten dizajn. 

Volkswagen Polo tehnični podatki


Volkswagen Polo v aktualni izdaji je tudi zrasel, zato v notranjosti potniške kabine ponuja več prostora za glave in noge potnikov. Volkswagen Polo mere:

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Volkswagen Polo 4053 mm 1751 mm 1461 mm 2548 mm 351 litrov 1125 litrov


Nova vozila Volkswagen Polo
 

Nova vozila Volkswagen Polo pri Porsche Inter Auto
 


Prostorna in praktična notranjost
 

V novem Volkswagen Polo je dovolj prostora tudi za prtljago. Izvedba Volkswagen Polo Comfortline se ponaša s serijskim ravnim prtljažnim dnom. Z asimetrično deljivim naslonjalom zadnjih sedežev lahko prtljažni prostor povečate in vanj še lažje pospravite dolge predmete ali večje nakupe. Za dodatno udobje potnikov pa poskrbi avtomatska klimatska naprava Climatronic, tudi sredinski naslon za roke spredaj in usnjen večfunkcijski volan sta izjemno priročna. Volkswagen Polo Highline se ponaša z enkratnim udobjem in dovršenim slogom, na primer s sijajnimi dekorativnimi elementi v temni železovi kovinski barvi.

Ambientalna osvetlitev
 

Ambientna osvetlitev ustvarja prijetno vzdušje v potniškem prostoru, med tem ko nabor opreme izvedbe Volkswagen Polo Highline vključuje tudi Radio Composition Media. Za popolno glasbeno spremljavo in pravšnjo temperaturo v vseh letnih časih pa poskrbita serijski radio Composition Colour ter klimatska naprava. Serijski radio Composition Colour ima barvni zaslon na dotik z diagonalo 16,5 cm (6,5 palca). Predvaja glasbene datoteke v MP3- in WMA-formatu. Bere podatke z SD-kartic in sprejema radijske postaje v območju FM. Po želji se lahko odločite za večje število zvočnikov in jih namesto dveh izberete šest.
 


Volkswagen Polo - najnovejša tehnologija
 

Aktualni Volkswagen Polo se lahko pohvali z radijskimi in radijsko-navigacijskimi sistemi, ki s programsko in strojno opremo sledijo Volkswagen Golf svetu infotainmenta. Opcijski navigacijski sistem Discover Media je opremljen z 20,3-centimetrskim (8-palčnim) steklenim barvnim zaslonom na dotik. Upravljanje je udobno in intuitivno, to lahko počnejo tudi sopotniki s tabličnim računalnikom z zadnjih sedežev prek aplikacije Volkswagen Media Control.

Sistem poskrbi tudi za dobro vzdušje, saj vključuje radio, CD-predvajalnik, ki podpira MP3 in WMA datoteke ter ima USB-vmesnik, dve reži za SD-kartice, Bluetooth vmesnik in šest zvočnikov. Pogosto potujete po Evropi? Z navigacijskimi zemljevidi Evropa, shranjenimi na SD-kartici, ste optimalno pripravljeni za naslednje poti.

Volkswagen Polo Trendline, Volkswagen Polo Comfortline in Volkswagen Polo Highline
 

Optimalna je tudi umestitev zaslona na vrhu armaturne plošče, ki prispeva k boljši ergonomiji in vidnosti. Sistem omogoča (odvisno od izbrane izvedbe) funkcije, kot so Bluetooth poslušanje glasbe, senzorsko zaznavanje približevanja zaslonu na dotik, povečevanje/pomanjševanje zemljevidov v navigacijskem režimu in povezavo mobitela z zunanjo avtomobilsko anteno preko indukcijskega vmesnika. Novi Polo vas bo v vseh izvedenkah: Volkswagen Polo Trendline, Volkswagen Polo Comfortline, Volkswagen Polo Highline navdušil s sodobno opremo. 
 


Vam je varnost še kako pomembna?
 

Vaša varnost je na prvem mestu -  Volkswagen Polo se lahko pohvali tudi z edinstvenim naborom tehnologij za večje udobje in varnost: kot eden prvih modelov v svojem razredu je Volkswagen Polo opcijsko na voljo z markantnimi LED žarometi. Inteligentni asistenčni sistemi v Volkswagen Polo zvišujejo raven udobja pri vožnji. Poleg tega boste z njimi lažje kos kritičnim situacijam ali pa do teh sploh ne bo prišlo.

Čeprav delovanja teh tehnologij ne boste vedno občutili, boste kljub temu pomirjeni, saj boste vedeli, da vam stalno stojijo ob strani. Elektromehanski servo volan zagotavlja boljše krmilne lastnosti, serijska funkcija večnaletnega zaviranja pa po trčenju samodejno poseže v zaviranje.

Volkswagen Polo asistenčni sistemi
 

Poleg naštetega o najsodobnejši tehnološki ravni pričajo tudi rešitve, kot so sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC). Volkswagen Polo Trendline ima serijsko vgrajen sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo zaznavanja pešcev, ki lahko zazna kritično zmanjšanje varnostne razdalje ter pomaga skrajšati zavorno pot. Z varnostnimi blazinami za glavo je tako sprednjim kot tudi zadnjim potnikom v primeru trčenja zagotovljena boljša zaščita glave.


Bencinski TSI in dizelski TDI motorji
 

Volkswagen Polo ponuja kupcem široko paleto učinkovitih bencinskih TSI in dizelskih TDI motorjev. Prav vsi motorji izpolnjujejo zahteve standarda EU 6; obenem so vsi tudi opremljeni s sistemom start-stop in z rekuperacijo. Bencinski motorji TSI prepričajo z močjo in varčnostjo. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo največji navor. Poleg tega je zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljen zelo enakomeren razvoj moči.

Znamka Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč. Motorji TDI so dizelski motorji s turbopolnilnikom in tehnologijo skupnega voda z direktnim vbrizgavanjem goriva. Zanje velja, da so sinonim za varčnost, odlično prožnost in zelo veliko moč. Njihova prednost je poleg tega izjemno tiho delovanje, zaradi velikega navora pa omogočajo tudi športen način vožnje.

Volkswagen Polo s samodejnim menjalnikom DSG Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 TSI 70kW (95KM) 4,6l/100km 187 km/h 10,8 s
Bencin 1.0 TSI 85kW (115KM) 4,7l/100km 200 km/h 9,5 s
Bencin GTI 2.0 TSI 147kW (200KM) 5,9l/100km 237 km/h 6,7 s
Dizel 1.6 TDI 70kW (95KM) 3,9l/100km 185 km/h '11,2 s


Volkswagen Polo 2019 vozni profili
 

V Volkswagen Polo lahko z opcijsko izbiro voznega profila način vožnje individualno prilagodite konkretni situaciji. S tipko ali na zaslonu multimedijskega sistema izberite želeni profil. Pogon, krmiljenje in prestavne točke (pri menjalniku z dvojno sklopko DSG) se nato avtomatsko prilagodijo izbrani nastavitvi. Z voznim profilom ECO boste prihranili kar največ goriva. Profil prilagodi zmogljivost motorja in aktivira sistem start-stop (če je bil izključen). Poleg tega preklopi na varčno uravnavanje klimatske naprave in toplotnega managementa. Če je vozilo opremljeno z menjalnikom z dvojno sklopko (samodejni menjalnik DSG), nastavi prestavne točke na zgodnejše prestavljanje in, kadarkoli je mogoče, aktivira funkcijo prostega teka, ki pomembno prispeva k varčevanju energije. Če želite povsem običajno raven udobja, izberite vozni profil NORMAL. Če uživate v športni vožnji, preklopite v profil SPORT. Če želite imeti vse vajeti v svojih rokah, je na voljo način INDIVIDUAL.

Volkswagen Polo Start-Stop sistem
 

Sistem start-stop po zaustavitvi vozila avtomatsko izključi motor. To pomeni, da motor deluje le, ko je to dejansko potrebno. Motor se izključi, takoj ko spustite pedal sklopke. Ko ponovno pritisnete pedal sklopke, se motor znova zažene. Med vožnjo poteka regeneracija zavorne energije. Energijo, ki se sprosti pri zaviranju z zavornim pedalom ali pri zaviranju z motorjem, alternator s postopkom rekuperacije pretvarja v električno energijo. Ta se shranjuje v akumulatorju. Sistem start-stop in regeneracija zavorne energije sta tako dve tehnologiji, ki vam pomagata prihraniti energijo, gorivo in denar - da lahko uresničite še bolj napredne cilje. Znamka ima sicer trenutno v ponudbi številne modele: Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Variant, Volkswagen Golf Sportsvan, Volkswagen e-Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Passat Variant, Volkswagen Touran, Volkswagen Sharan, Volkswagen T-Cross, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Tiguan Allspace, Volkswagen Touareg, Volkswagen Beetle in Volkswagen Arteon.
 


Volkswagen Polo GTI za najbolj drzne
 

Obstaja pa tudi Volkswagen Polo GTI, ki je še en vrhunec v dolgi Volkswagen zgodovini vozil GTI. Z močjo 147 kW (200 KM), s serijskim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (samodejni menjalnik DSG) ter hitrostjo do 237 km/h. Od 0 do 100 km/h pospeši v 6,7 sekunde. Vrednost porabe 5,9 l/100 km pa odraža učinkovitost pogona. Vstopite, nastavite položaj športnih sedežev, se pripnete z varnostnim pasom – to je po meri prilagojena ergonomska povezava med človekom in strojem. Tipka za zagon motorja je v novem Volkswagen Polo GTI postala sinonim za vozno dinamiko. Ekipa razvojnega oddelka je namreč ustvarila dinamiko, ki omogoča aktivno vožnjo v kombinaciji z zanesljivo varnostjo in visoko ravnjo udobja.

Volkswagen Polo nizka poraba goriva kljub zmogljivostim
 

Ta kombinacija športnosti, varnosti in udobja je skrivnost, ki tiči za uspehom koncepta GTI, ter ključna lastnost Pola GTI. Zaznamujejo ga velika dinamičnost, majhna masa praznega vozila (1.355 kg), odlično razmerje med maso in močjo (6,78 kg/KM), podvozje, ki je odzivno in hkrati odlično prilagojeno za dolge vožnje, varen sprednji pogon ter ergonomsko optimalen položaj sedenja. Vse to se skriva pod izrazno močnim dizajnom zunanjosti in notranjosti. Avto dodatno plemenitijo značilni GTI-elementi, kot je znamenita rdeča črta na mreži hladilnika, GTI-glava prestavne ročice in legendarne kariraste sedežne prevleke Clark. Opremljen je s povezano in obsežno digitalizirano armaturno ploščo. Izključno 5-vratni Polo GTI je kompakten, dostopen športni avto nove generacije.
 


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
  • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen Polota!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 

Volkswagen Polo je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 101
5
         
9. maj 2019
Dragica L. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Novi Polo Comfortline 1.2 TSI BMT
         
servis je bil opravljen izjemno hitro, strokovno in profesionalno, izjemno zadovoljna!
4. maj 2019
Palmira B. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Polo Cool & Family/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
Prijazni zaposleni, vedno sporočijo ko je delo zaključeno.
8. februar 2019
Ema P. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Polo Highline 1.0 TSI
         
Bila sem zelo zadovoljna, čutiti je bilo, da sem bila dobrodošla, sprejeta. Svetovalec je pristopil strokovna, a hkrati dovolj sproščeno, da smo se o vsem lahko odkrito pogovorili.
26. januar 2019
Nataša S. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Polo Sport 1.6 TDI
         
Strokovno osebje je opravilo brezhiben servis, da se lahko v avtu zopet počutim varno.
11. december 2018
Zlatko G. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Novi Polo Comfortline 1.2 TSI BMT
         
Z vašim delom sem zelo zadovoljen zato pripomb ali želja nimam samo ostanite tako vestni in dobri delavci še naprej!

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.