Volkswagen Polo

Volkswagen Polo cena, tehnični podatki, oprema, motorji TSI, TDI

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo 2022 - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Polo cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

Novi VW Polo 2022 - naj vas navduši

VW Polo je najbolj prepoznaven avto segmenta manjših mestnih avtomobilov. Znamka Volkswagen z novim Polom nadaljuje svojo več kot 45-letno zgodovino, spoznajte napredni dizajn in inteligentne tehnologije v novem Polu. 

Izbirajte med paketi opreme Life, Style, R-Line, motorja sta dva in sicer 1.0 TSI in 1.5 TSI, moči od 95 KM do 150 KM. Na voljo je tudi VW Polo GTI z 200 KM. Travel Assist iz nabora opreme IQ.DRIVE za vas ohranja smer vožnje, druge pa na primerni razdalji.

Prva vozila so že pri Porsche Inter Auto! Obiščite nas! Za več informacij pa smo vam na voljo na telefonski številki 041 392 204!

Največje novosti novega VW Polo 2022:

 • streha v kontrastni barvi
 • motorja 1.0 TSI in 1.5 TSI
 • moč od 95 KM do 150 KM
 • paketi Life, Style, R-Line
 • panoramsko dvižno-pomično strešno okno
 • matrični žarometi LED IQ.LIGHT
 • prtljažnik do 350 litrov
 • asistenca Travel Assist IQ.DRIVE
 • Digital Cockpit Pro
 • na voljo je tudi VW Polo GTI z 200 KM

VW Polo ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Polo: občutek varnosti

VW Polo je v vseh letih obstoja navdušil številne kupce. Polo v najnovejši generaciji ni le opazno večji, ampak prepriča tudi z novim, dinamičnim dizajnom, prepoznavnim Volkswagen občutkom za zunanjost. Dodatno varnost zagotavljajo serijski asistenčni sistemi kot npr. sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev.

VW Polo - preverite ponudbo:

VW Polo 2022 konfigurator

Novi VW Polo 2022

Do -500 € prihranka!*

Ob nakupu vozila Polo v akciji prejmete številne ugodnosti. Akcija velja do 31.3.2022 - preverite veljavnost akcije pri prodajnih svetovalcih.

 • bon za financiranje + zavarovanje: -500 €
 • servisiranje do 5 € na mesec
 • stroški obdelave samo 50 €

Izkoristite ugodnosti ALL 5 INCLUSIVE!

VW Polo - preverite ponudbo

Nova vozila
od 18.399 € Ponudba (19)
Rabljena vozila
od 12.890 € Ponudba (1)
Službena vozila
od 18.960 € Ponudba (3)

VW Polo 2022 cena, cenik, oprema, motorji

Cene veljajo do spremembe cenika.
Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Cena
VW Polo Life 1.0 TSI 70 (95) 5-st. ročni 16.775
VW Polo Style 1.0 TSI 70 (95) 5-st. ročni 18.946
VW Polo R-Line 1.0 TSI 70 (95) 7-st. DSG 21.234

VW Polo 2022 dimenzije, mere, prtljažnik

Volkswagen Polo v dolžino meri 4074 milimetrov, v širino 1751 milimetrov in v višino 1435 milimetrov. Dimenzije omogočajo, da bo udobja na zadnji klopi ogromno, saj bodo imeli potniki veliko količino prostora za noge in glavo. Prtljažnik je naravnost ogromen, saj v osnovi ponuja 350 litrov prtljage. V primeru, da podremo še naslonjala zadnje klopi, pa lahko tovorimo še veliko več.

VW Polo 2022 dimenzije in mere

Dimenzije in mere VW Polo 2022
Dolžina 4074
Višina 1435
Širina 1751
VW POLO 2022
VW POLO 2022
VW POLO 2022
VW POLO 2022

VW Polo 2016 pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

VW Polo ponuja kupcem široko paleto učinkovitih motorjev. Prav vsi motorji izpolnjujejo zahteve standardov, obenem so vsi tudi opremljeni s sistemom start-stop in z rekuperacijo. Bencinski motorji TSI prepričajo z močjo in varčnostjo. Že pri nizkem številu vrtljajev razvijejo največji navor. Poleg tega je zaradi majhne gibne prostornine, turbopolnilnika in direktnega vbrizgavanja goriva zagotovljen zelo enakomeren razvoj moči.

Znamka Volkswagen pri tem stavi na princip zmanjšanja gibne prostornine (t. i. downsizing), s katerim motorji kljub sorazmerno majhni gibni prostornini razvijejo veliko moč. Motorji TDI so dizelski motorji s turbopolnilnikom in tehnologijo skupnega voda z direktnim vbrizgavanjem goriva. Zanje velja, da so sinonim za varčnost, odlično prožnost in zelo veliko moč. Njihova prednost je poleg tega izjemno tiho delovanje, zaradi velikega navora pa omogočajo tudi športen način vožnje.

VW Polo: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Polo 1.0 MPI 59/80 4.8
VW Polo 1.0 TSI 70/95 4.4
VW Polo 1.0 TSI 80/110 5.0
VW Polo 1.0 TSI 85/115 4.6
VW Polo 1.5 TSI 110/150 5.1
VW Polo 2.0 TSI  147/200 6.2
Dizelski motorji    
VW Polo 1.6 TDI 59/80 3.7
VW Polo 1.6 TDI 70/95 3.9

VW Polo paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Polo vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Polo - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Life
 • Beats
 • Style
 • R-Line
 • GTI

VW Polo - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Polo test - kaj pravijo novinarji?

TEST AMZS.SI: Test: Volkswagen polo 1.0 comfortline

''Polo po prostoru, voznih lastnostih in tehniki brez dvoma sodi v vrh svojega razreda. Ni  pa poceni in je oblikovno zadržan, a kot tak precej imun na zob časa. Je konzervativno sodoben.'', Jure Gregorčič. Vir: amzs.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Test: Volkswagen Polo Beats 1.0 TSI DSG

"Letošnja bera v razredu majhnih družinskih avtomobilov je z novim Polom popolna. Kaj torej ponuja kandidat, ki je že do zdaj uspešno tekmoval z najpriljubljenejšim avtom med Slovenci, s Cliom?", Tomaž Porekar. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen polo 1.0 TSI comfortline​​​​​​​

"Odraščanje po vzoru ljudi in živalskega sveta je značilno celo za nežive stvari, kot je na primer avtomobil. Za novi polo lahko namreč rečemo, da je vstopil v svoja zrela leta, čeprav še vedno stavi na preverjeno formulo?", Iztok Krajnc. Vir: volan.si

VW Polo notranjost - mere in dimenzije

VW Polo v dolžino meri 4035 milimetrov, v širino 1,751 milimetrov in v višino 1,461 milimetrov. Prtljažnik premore 351 litrov oziroma 1125 litrov s podrtjo klopjo.

V novem Volkswagen Polo je dovolj prostora tudi za prtljago. Izvedba Volkswagen Polo Comfortline se ponaša s serijskim ravnim prtljažnim dnom. Z asimetrično deljivim naslonjalom zadnjih sedežev lahko prtljažni prostor povečate in vanj še lažje pospravite dolge predmete ali večje nakupe. Za dodatno udobje potnikov pa poskrbi avtomatska klimatska naprava Climatronic, tudi sredinski naslon za roke spredaj in usnjen večfunkcijski volan sta izjemno priročna. Volkswagen Polo Highline se ponaša z enkratnim udobjem in dovršenim slogom, na primer s sijajnimi dekorativnimi elementi v temni železovi kovinski barvi.

Ambientna osvetlitev ustvarja prijetno vzdušje v potniškem prostoru, med tem ko nabor opreme izvedbe Volkswagen Polo Highline vključuje tudi Radio Composition Media. Za popolno glasbeno spremljavo in pravšnjo temperaturo v vseh letnih časih pa poskrbita serijski radio Composition Colour ter klimatska naprava. Serijski radio Composition Colour ima barvni zaslon na dotik z diagonalo 16,5 cm (6,5 palca). Predvaja glasbene datoteke v MP3- in WMA-formatu. Bere podatke z SD-kartic in sprejema radijske postaje v območju FM. Po želji se lahko odločite za večje število zvočnikov in jih namesto dveh izberete šest.

Aktualni Volkswagen Polo se lahko pohvali z radijskimi in radijsko-navigacijskimi sistemi, ki s programsko in strojno opremo sledijo modelu VW Golf svetu infotainmenta. Opcijski navigacijski sistem Discover Media je opremljen z 20,3-centimetrskim (8-palčnim) steklenim barvnim zaslonom na dotik. Upravljanje je udobno in intuitivno, to lahko počnejo tudi sopotniki s tabličnim računalnikom z zadnjih sedežev prek aplikacije Volkswagen Media Control.

Sistem poskrbi tudi za dobro vzdušje, saj vključuje radio, CD-predvajalnik, ki podpira MP3 in WMA datoteke ter ima USB-vmesnik, dve reži za SD-kartice, Bluetooth vmesnik in šest zvočnikov. Pogosto potujete po Evropi? Z navigacijskimi zemljevidi Evropa, shranjenimi na SD-kartici, ste optimalno pripravljeni za naslednje poti.

VW Polo tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Polo
Dolžina 4053 mm
Višina 1461  mm
Širina 1751 mm
Prtljažnik 351 l

VW Polo akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Polo vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Polo (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VW Polo - notranjost
VW Polo - notranjost Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Polo asistenčni sistemi

Poleg naštetega o najsodobnejši tehnološki ravni pričajo tudi rešitve, kot so sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC). Volkswagen Polo Trendline ima serijsko vgrajen sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in funkcijo zaznavanja pešcev, ki lahko zazna kritično zmanjšanje varnostne razdalje ter pomaga skrajšati zavorno pot. Z varnostnimi blazinami za glavo je tako sprednjim kot tudi zadnjim potnikom v primeru trčenja zagotovljena boljša zaščita glave.

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Polo tehnologija

V Polotu lahko z opcijsko izbiro voznega profila način vožnje individualno prilagodite konkretni situaciji. S tipko ali na zaslonu multimedijskega sistema izberite želeni profil. Pogon, krmiljenje in prestavne točke (pri menjalniku z dvojno sklopko DSG) se nato avtomatsko prilagodijo izbrani nastavitvi. Z voznim profilom ECO boste prihranili kar največ goriva. Profil prilagodi zmogljivost motorja in aktivira sistem start-stop (če je bil izključen). Poleg tega preklopi na varčno uravnavanje klimatske naprave in toplotnega managementa. Če je vozilo opremljeno z menjalnikom z dvojno sklopko (samodejni menjalnik DSG), nastavi prestavne točke na zgodnejše prestavljanje in, kadarkoli je mogoče, aktivira funkcijo prostega teka, ki pomembno prispeva k varčevanju energije. Če želite povsem običajno raven udobja, izberite vozni profil NORMAL. Če uživate v športni vožnji, preklopite v profil SPORT. Če želite imeti vse vajeti v svojih rokah, je na voljo način INDIVIDUAL.

VW Polo GTI - za najbolj drzne!

Obstaja pa tudi Volkswagen Polo GTI, ki je še en vrhunec v dolgi Volkswagen zgodovini vozil GTI. Z močjo 147 kW (200 KM), s serijskim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (samodejni menjalnik DSG) ter hitrostjo do 237 km/h. Od 0 do 100 km/h pospeši v 6,7 sekunde. Vrednost porabe 5,9 l/100 km pa odraža učinkovitost pogona. Vstopite, nastavite položaj športnih sedežev, se pripnete z varnostnim pasom – to je po meri prilagojena ergonomska povezava med človekom in strojem. Tipka za zagon motorja je v novem Volkswagen Polo GTI postala sinonim za vozno dinamiko. Ekipa razvojnega oddelka je namreč ustvarila dinamiko, ki omogoča aktivno vožnjo v kombinaciji z zanesljivo varnostjo in visoko ravnjo udobja.

VW Polo GTI
VW Polo GTI Avtor: Porsche Inter Auto
VW Polo GTI
VW Polo GTI Avtor: Porsche Inter Auto
VW Polo GTI
VW Polo GTI Avtor: Porsche Inter Auto

VW Polo servisni intervali

VW Polo servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vašo Škodo, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

 

 

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

 

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

 

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

 

 

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

 

 

Novi Volkswagen Polo 1.5 TSI 2020 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Polo motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Polo 1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 216 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.2 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 5,1 l/100 km, izpust CO2: 116g/km.
Volkswagen Polo 1.6 TDI 2020 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Polo motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 70 kW (95 KM) pri 2750-4600 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–2.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Polo 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 185 km/h, pospešek 0–100 km/h: 11,2 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 3,9 l/100 km, izpust CO2: 102 g/km.

Volkswagen Polo - pogosta vprašanja

VW Polo prtljažnik - koliko meri?

VW Polo v dolžino meri 4035 milimetrov, v širino 1,751 milimetrov in v višino 1,461 milimetrov. Prtljažnik premore 351 litrov oziroma 1125 litrov s podrtjo klopjo.

VW Polo in VW Golf - kateri je pravi zame?

Vsekakor sta si avtomobila podobna, vendar vam je pri modelu Golf na voljo veliko več prostora, tako v prtljažniku kot za zadnje potnike. VW Polo je odličen družinski avtomobil, ki prepriča z vsestranskostjo in je odličen za vse mestne dogodivščine.

VW Polo start-stop sistem

Sistem start-stop po zaustavitvi vozila avtomatsko izključi motor. To pomeni, da motor deluje le, ko je to dejansko potrebno. Motor se izključi, takoj ko spustite pedal sklopke. Ko ponovno pritisnete pedal sklopke, se motor znova zažene. Med vožnjo poteka regeneracija zavorne energije. Energijo, ki se sprosti pri zaviranju z zavornim pedalom ali pri zaviranju z motorjem, alternator s postopkom rekuperacije pretvarja v električno energijo. 

VW Polo varnost

Vaša varnost je na prvem mestu - Volkswagen Polo se lahko pohvali tudi z edinstvenim naborom tehnologij za večje udobje in varnost: kot eden prvih modelov v svojem razredu je Volkswagen Polo opcijsko na voljo z markantnimi LED žarometi. Inteligentni asistenčni sistemi v Volkswagen Polo zvišujejo raven udobja pri vožnji. Poleg tega boste z njimi lažje kos kritičnim situacijam ali pa do teh sploh ne bo prišlo.

VW Polo forum - kaj pravijo na spletu?

VW Polo je v svojem razredu najbolj prostoren avtomobil, tako v prtljažniku kot v udobju za potnike, tako, da je res izjemen avtomobil za vse, ki potrebujejo veliko prostora.

VW Polo praktičnost

V novem Volkswagen Polo je dovolj prostora tudi za prtljago. Izvedba Volkswagen Polo Comfortline se ponaša s serijskim ravnim prtljažnim dnom. Z asimetrično deljivim naslonjalom zadnjih sedežev lahko prtljažni prostor povečate in vanj še lažje pospravite dolge predmete ali večje nakupe. Za dodatno udobje potnikov pa poskrbi avtomatska klimatska naprava Climatronic, tudi sredinski naslon za roke spredaj in usnjen večfunkcijski volan sta izjemno priročna. Volkswagen Polo Highline se ponaša z enkratnim udobjem in dovršenim slogom, na primer s sijajnimi dekorativnimi elementi v temni železovi kovinski barvi.

VW Polo paketi opreme

VW Polo paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Life
 • Beats
 • Style
 • R-Line
 • GTI
5

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja