Svetovna premiera: Novi Audi Q7 in SQ7 2024

Harmonija moči, stila in vrhunske tehnologije

Doživite novi Audi Q7

Novi Audi Q7 2024

Audi Q7: kljub temu, da se morda zdi, da Audi Q7 ne potrebuje izboljšav, se je znamka vseeno odločila za prenovo, ki obljublja veliko napredka tako na področju tehnologije, kakor tudi na področju varnosti in motorjev. Prenovljeni Audi Q7 svojo podobo nazorno nakazuje že z agresivnim sprednjim delom, vendar so vseeno modelu Audi Q7 namenili izjemno moderno notranjost, ki predstavlja kopico najnovejše tehnologije.

Audi Q7 2024 glavne novosti:

  • Posodobljena zunanja oblika
  • Novi žarometi z prilagodljivo grafiko
  • Nov in izboljšan informacijskorazvedrilni sistem
  • Nova notranjosti za idealno stičišče poslovnega, družinskega in prostega časa
  • Izboljšan V8 motor v SQ7 različici
  • V prodaji že spomladi 2024

Novi Audi Q7 2024 - nov pogled

Nov obraz velikega Audi Q7 se ponaša z novo, širšo osemkotno masko motorja, večjimi odprtinami za dovod zraka in preoblikovanima lučema, ki mu podarjata bolj dinamičen videz. Zadnje si je ob doplačilu mogoče omisliti s prilagodljivimi matričnimi laserskimi žarometi, ki iz še tako temne noči naredijo dan. S tem je prenovljeni Q7 namenjen vsem, ki bi si želeli bolj športen videz z dodatki S-line, ki med drugim prinaša 20-palčna platišča iz lahke litine, bolj izrazite zaščite podvozja in ohišja zunanjih ogledal iz ogljikovih vlaken ali v bleščeče črni barvi.

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Audi

Izpiljen dizajn

Če začnemo spredaj - žarometi so nekoliko spremenjeni z novim elegantnim LED podpisom, maska pa je dobila bolj impozanten vzorec v primerjavi z odhajajočim avtomobilom. Nov je tudi odbijač z nekaj preoblikovanimi odprtinami za dovod zraka.

Zunaj novi Audi Q7 ponuja bolj dinamično oblikovano rešetko z navpičnimi črtami namesto vodoravnih in povsem na novo zasnovane žaromete. Zadaj takoj opazimo prav tako na novo razvite zadnje luči, ki jih povezuje kromirana letvica. To vsekakor doda nekaj elegance že tako oplemenitenemu zadku. Prenovljeni Audi Q7 je tako še mogočnejši: nov dizajn z izrazitimi značilnostmi športnih terencev SUV in s pečatom prestiža, ki jih že poznamo z drugih modelov znamke Audi. Konkretno prenovljeni Audi Q7 izstopa po elementih, značilnih za športne terence, ki so umeščeni v sodoben oblikovalski okvir. (2)

Popolnoma digitalizirana notranjost Audi Q7 2024

Oblikovalci in inženirji iz Ingolstadta so pri novem modelu Audi Q7 poskrbeli za popolnoma novo notranjost z digitalizirano armaturno ploščo, ki se tako kot pri vseh novejših hišnih modelih pohvali s tremi barvnimi zasloni. Poleg 31,2-centimetrskega (12,3-palčnega) zaslona namesto klasičnih merilnikov pri novem Audi Q7 sta potnikom po novem na voljo še 26,6-centimetrski (10,1-palčni) zaslon na dotik multimedijske naprave, ki s spletno povezavo med drugim omogoča nadgradnje programske opreme in prejemanje informacij o prometu v realnem času, in 22,4-centimetrski (8,8-palčni) zaslon za upravljanje klimatske naprave ter za druge funkcije, kot sta vnašanje ciljev ali iskanje stikov s pisanjem (s prstom) po zaslonu.

Infotainment sistem je zdaj na voljo z drugimi aplikacijami, kot sta Spotify in Amazon Music, česar v predhodniku avtomobilu ni bilo na voljo. Nadgrajen je bil tudi digitalni voznikov zaslon, ki zdaj lahko prikaže opozorilo o menjavi voznega pasu ter poudari druge udeležence v prometu, kot so kolesarji in pešci.

Audi Q7 - notranjost
Audi Q7 - notranjost Avtor: Audi
Audi Q7 - prestavna ročica
Audi Q7 - prestavna ročica Avtor: Audi

Tudi v notranjosti je veliko sprememb

Prenovljeni Audi Q7, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži združuje visoko mero prestiža s praktičnimi lastnostmi za vsakodnevne poti. Veliki športni terenec je za 11 milimetrov daljši, tako, da zdaj v dolžino meri 5.063 milimetrov. V širino meri 1.970 milimetrov, v višino pa 1.741 milimetrov. To pomeni, da je v notranjosti za potnike namenjeno precej več prostora kot prej, tudi prtljažni prostor se je nekoliko povečal. Audi Q7 s petimi sedeži ima prtljažnik prostornine med 865 in 2.050 litrov. V notranjosti boste našli najnovejši sistem za zabavo Audi MMI, ki je vgrajen v par velikih zaslonov na dotik. Športni terenec SUV se ponaša tudi z Audi Virtual Cokpit in izboljšan Head-up zaslon.Za povezljivost modela Audi Q7 skrbi MMI navigacija plus, ki nudi standard za prenos podatkov LTE Advanced, dostopno točko za WLAN, glasovni sistem upravljanja in bogati nabor storitev Audi connect.

Audi Q7 2024
Audi Q7 2024 Avtor: Audi

Novi Audi Q7 - motorji in zmogljivost

V svojem novem Audiju Q7 lahko izbirate med štirimi motorji, dvema dizelskima in dvema bencinskima. Ponudba se začne s 3,0-litrskim V6 dizelskim motorjem z 231 KM, lahko pa imate enak motor z 286 KM. Potem je tu še 3,0-litrski bencinski V6, ki razvije 340 KM.

Vsi motorji V6 v Audiju Q7 se ponašajo z vlečno zmogljivostjo do 3,5 tone. To je več kot dovolj za vleko avtodomov, prikolic za konje in podobno. Vsi motorji delujejo skupaj z osemstopenjskim tiptronicom, stalnim štirikolesnim pogonom quattro in blagim hibridnim sistemom, ki lahko izboljša porabo goriva za do 0,5 litra na 100 kilometrov pri uporabi kupca. Njegovi ključni komponenti sta litij-ionska baterija in jermenski alternatorski zaganjalnik (BAS), ki napaja glavni električni sistem SUV z napetostjo 48 V. Med 55 in 160 km/h lahko Q7 vozi z ugasnjenim motorjem do 40 sekund, ko voznik umakne nogo s plina. Po zaviranju BAS hitro in brez truda ponovno zažene šestvaljnik. Območje start-stop se začne pod 22 km/h.

Na vrhu ponudbe je SQ7 - ima 4,0-litrski V8 bencinski motor z dvojnim turbopolnilnikom in 507 KM. SQ7 lahko dokonča do 100 km/h pospeši v 4,1 sekunde, kar je 0,2 sekunde hitrejše kot 4,3 sekunde v primerjivem BMW X5 M60i.

Audi SQ7
Audi SQ7 Avtor: Audi

Prilagodljivost po vašem okusu: Sprednje luči in zadnje luči

 

V vseh linijah opreme so že vključene visoko intenzivnostni LED-žarometi najnovejše generacije; kot možnost so na voljo tudi najnovejši matrični LED-žarometi in Audi laser light. Laserska svetloba postane aktivna pri hitrosti nad 70 km/h in bistveno poveča dosego dolgih luči. Novost za najnaprednejše žaromete so digitalni dnevni svetlobni podpisi. Dajejo modelu Q7 značilen in nedvoumen videz, saj uporabniku omogočajo izbiro enega od štirih različnih svetlobnih podpisov preko sistema MMI. Vendar pa ni nov le razširjen nabor funkcij žarometov, temveč tudi njihov dizajn. Višji položaj dnevnih svetlob daje modelu Q7 širši videz in več izraznosti. Prvič ima model Q7 tudi v veliki meri digitalizirane zadnje OLED-luči (OLED = organska svetleča dioda) kot dodatno možnost, ki vključujejo štiri digitalne svetlobne podpise.

Dodatno - kot pri modelih Audi A8, Q8 in Q5 - imajo digitalne OLED-zadnje luči funkcijo bližnjega opozorila v povezavi s pomožnimi sistemi: Ko se drugi udeleženci prometa približajo nepremičnemu Q7 od zadaj na razdaljo do dveh metrov, krmilne enote avtomatsko aktivirajo vse segmente digitalnih OLED-luči. Dodatne funkcije vključujejo dinamične smernike, pa tudi različne sekvence prihajanja domov in odhajanja domov, ki se ujemajo s posameznim digitalnim svetlobnim podpisom.

Audi SQ7
Audi SQ7 Avtor: Audi

Vožnja na nivoju

Vzmetenje z Audijevim DNK

Samo Audi vozi kot Audi: Tako znamka s štirimi krogi povzema DNK voznih lastnosti Audija, in to ne velja nič manj za model Q7. Pet značilnosti določa obnašanje modela Q7: uravnoteženo, trdno, nadzorovano, natančno in brez napora. Vzmetenje, krmiljenje, pogon, zaviranje in sistemi za nadzor igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju zanesljive, samozavestne in udobne vožnje. Tudi standardna oprema, s svojim uravnoteženim vzmetenjem s trdimi vzmetmi, zagotavlja dosledno doživetje vožnje v modelu Q7. Q7 je zanesljiv in varen tudi kot vlečno vozilo - lahko vleče do 3,5 tone.

Audi je dinamičnost modela Audi Q7 občutno okrepil. Veliki športni terenec SUV je lahko po želji opremljen z elektromehanskim sistemom za aktivno stabiliziranje nagibanja. Nastavljivi stabilizatorji pri vožnji naravnost zmanjšujejo nihanje karoserije na neravnih cestah.

Q7 podvozje
Q7 podvozje Avtor: Audi

Zračno vzmetenje nove generacije

Elektronsko nadzorovano zračno vzmetenje s stalno prilagodljivim sistemom dušenja - prilagodljivo zračno vzmetenje ali prilagodljivo zračno vzmetenje sport (standardna oprema pri modelu SQ7 TFSI1) - sta na voljo kot dodatna oprema. Glede na voznikove preference in vožnjske razmere vzmetenje prilagodi višino vožnje do 90 milimetrov in obenem ponuja nadzor nad nivojem. Na avtocesti se vzmetenje samodejno zmanjša do 30 milimetrov, odvisno od trenutne hitrosti, in za 15 milimetrov pri prilagodljivem zračnem vzmetenju sport. Med vožnjo po brezpotjih lahko funkcijo "Dvig" v sistemu Audi drive select uporabimo za povečanje odmika od tal do 60 milimetrov pri nizkih hitrostih. Dodatno lahko izbirate tudi dodatno možnost štirikolesnega krmiljenja (standardna oprema pri modelu SQ7 TFSI1), kar zagotavlja višjo raven varnosti in udobja. Pri nizkih hitrostih se zadnja kolesa obračajo do pet stopinj v nasprotni smeri glede na sprednja kolesa. To zmanjša obračalni krog za do en meter in poveča obvladljivost. Hkrati voznik občuti več udobja in stabilnosti pri višjih hitrostih, saj se zadnja kolesa obračajo v isto smer kot sprednja kolesa. Napreden paket vzmetenja, z elektromehanskim aktivnim uravnavanjem nagibanja in štirikolesnim krmiljenjem, je na voljo tudi kot možnost za modele V6 TFSI in TDI. Za izboljšanje obnašanja modela Q7 v vsakdanjih situacijah, kot so manevriranje na parkiriščih, v parkirnih hišah in domačih garažah, je bilo krmiljenje optimizirano za večjo lahkotnost.

Še ena uporabna funkcija je pomoč pri parkiranju na daljavo plus: Uporablja kamero v kombinaciji z radarjem in ultrazvočnimi senzorji za enostavno manevriranje modela Audi Q7 v tesna parkirna mesta. Stranke lahko parkirni manever upravljajo s pomočjo aplikacije myAudi na svojem pametnem telefonu. Ko so pripravljeni zapustiti parkirno mesto, lahko stranke v aplikaciji myAudi zaženejo motor, pri čemer vozilo manevrira ven, da udobno vstopijo.

 

Audi Q7 nas varuje pred zunanjim hrupom in drugimi vplivi. Za to so med drugim zaslužni vrhunska zatesnitev kabine z dvojnimi stekli, udobje na ravni prvega razreda pa zagotavljajo mehki, a oprijemljivi sedeži, ki lahko poleg ogrevanja in prezračevanja ponujajo masažno funkcijo. Kabina sodi med prostornejše v razredu in prinaša novo odlagalno mesto v armaturni plošči. Ob klasični petsedežni postavitvi sta opcijsko na voljo dodatna zložljiva v tretji vrsti. Prtljažnik že v osnovni postavitvi meri spoštovanja vrednih 865 litrov, z zlaganjem sedežev z električnim pomikom v drugi vrsti pa lahko ponudi do 2.065 litrov prostora. Seveda ne manjka niti električni pomik prtljažnih vrat.

Z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Audi Q7 50 TDI quattro S line
Audi Q7 50 TDI quattro S line Avtor: Jan Gregorin
5

Pri Porsche Inter Auto se osebno zavzamemo za vsako stranko. Naj prepričamo tudi vas!

5
Leopold B. stranka Porsche Verovškova
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
5
Boris K. stranka Porsche Ptujska cesta
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5
Stanislav G. stranka Porsche Verovškova
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
Poglej vsa mnenja