AKTUALNO: Objavljamo prvi test zimskih pnevmatik 2023. Katere so letos najboljše pnevmatike?

Svetovna premiera: VW California CONCEPT

Prihodnje leto že pri Porsche Inter Auto!

Svetovna premiera: VW California CONCEPT

Model California znamke Volkswagen Gospodarska vozila predstavlja poseben način življenja: je Volkswagnov kombi za vaš vsakdan, ki ga lahko v minutah spremeni v vrhunski avtodom za prav vsako dogodivščino.

Zaradi svoje prilagodljivosti je California postala svetovno najuspešnejši avtodom v svojem razredu.

Predvidoma bos nova Volkswagen California na voljo v letu 2024.
Za več informacij lahko obiščete salone VW Gospodarska vozila pri Porsche Ljubljana, Porsche Maribor in Porsche Koper.

VW California CONCEPT - največje novosti, ki bodo odlikovale tudi novo vozilo:

  • večje dimenzije za večji bivalni prosto
  • večji fokus na udobju
  • novi najnovejši varnostni sistemi
  • feksibilna zasnova za še več praktičnosti in možnosti prilagoditev po lastnikovih potrebah
  • nova platorna MQB z hibrinim eHyrbid pogonom

Sem interesent!

Pišite in dodamo vas na seznam interesentov.

VW California CONCEPT
VW California CONCEPT Avtor: Volkswagen

California nove generacije

Kampiranje v modernem stilu

California CONCEPT ima dvižno streho, ki dosega skoraj dva metra višine. Ta karakteristična lastnost povezuje vse generacije tega vozila, od prve Californie leta 1988 pa vse do današnje Californie 6.1. Nova California CONCEPT vsebuje tudi druge ikonične značilnosti iz preteklih generacij, ki so vozilo naredile enega najbolj popularnih kampirnih vozil!

 

Nova generacija

nova tehnologija

Nove tehnične lastnosti vozilo naredijo idealen avtodom sodobnega časa, saj prvič ponuja prednosti tehnologije priključnih hibridov. California CONCEPT študija je opremljena s hibridnim pogonom, ki s svojim električnim dosegom predstavlja prehod v svet električne mobilnosti, omogoča vožnjo brez emisij v mestnem okolju in obenem zagotavlja velik skupni doseg za vaša dolga potovanja.

Nova tehnična osnova platforme MQB omogoča pogon eHybrid, skrbi za boljše vozno udobje in nudi več asistenčnih sistemov

Tehnologija
Tehnologija Avtor: Volkswagen
California CONCEPT
California CONCEPT Avtor: Volkswagen

Življenje v naravi

Bivalno-kuhinjski del avtodoma ima popolnoma novo zasnovo. Ta California je namreč prvič tudi na kuhinjski strani opremljena z drsnimi vrati. S tem je njena uporabnost bolj kot kdajkoli prej razširjena na zunanji prostor ter tako odpira novo dimenzijo poletnega kampiranja v naravi. Doslej je bilo tako: vse Californie na osnovi Bullija so imele na levi strani kuhinjski blok, ki je segal do B-stebrička, na desni strani pa drsna vrata – ta vrata so ila glavni vhod, tako pri vsakdanji uporabi kot pri kampiranju.

Prav zato so bili zložljiva stola in miza za kampiranje ter markiza vedno vgrajeni na desni strani vozila. Odslej pa je tako: znamka Volkswagen Gospodarska vozila s Californio CONCEPT z dodatnimi drsnimi vrati na voznikovi strani in – v stilu velike Grand Californie – bolj zadaj nameščenim kuhinjskim blokom tudi levo stran vozila odpira za kampiranje. California je tako kot avtodom še bistveno bolj vsestransko uporabna.

Ker je študija na levi strani opremljena s markizo z zglobno roko, na desni strani pa s senčno tendo, sta obe strani zaščiteni pred soncem in dežjem. Senčno tendo je mogoče razgrniti v le nekaj trenutkih, medtem ko je markiza opremljena z ročico, ki je varno shranjena v ohišju markize.

Avtor: Volkswagen

Koncept treh prostorov

Volkswagen Gospodarska vozila s to študijo prvič predstavlja koncept treh prostorov. Situacije uporabe zunanjega in notranjega prostora pri kampiranju in pri vsakdanji uporabi bistveno povečujejo paleto možnosti uporabe in splošno uporabnost modela California.

1. prostor (zunaj)

Desna stran vozila s svojimi drsnimi vrati kot pri trenutni Californii 6.1 pri vsakdanji uporabi omogoča varno vstopanje in izstopanje na pločnik. Ustrezno varno in preprosto je tudi natovarjanje in raztovarjanje. Pri kampiranju se to območje zaradi senčne tende prelevi v odprt šotor in razširjen odprt prostor v naravi.

 

Avtor: Volkswagen

2. prostor (znotraj)

Celotni notranji prostor za sprednjima, po višini nastavljivima sedežema, ki ju je mogoče zavrteti za 180 stopinj, je pri vsakdanji uporabi že znani prilagodljivo uporabni potniški prostor modela Multivan. V primerjavi z današnjo Californio so vgrajeni lahki, odstranljivi in zelo udobni enojni sedeži. Zaradi prilagodljivih sedežev je sedaj v notranjosti mogoče lažje prevažati tudi deske in kolesa.

Če Californio CONCEPT uporabljate kot avtodom, lahko sedežni del bliskovito hitro spremenite v ležišče za sproščanje ali pa za skupne obroke in zabavo sedeže postavite tako, da so obrnjeni drug proti drugemu. Masivno zadnjo sedežno klop iz Californie 6.1 so v Californii CONCEPT torej nadomestili enojni sedeži s spalno funkcijo. Sedeži so oblečeni v neobčutljive, a na dotik prijetne sedežne prevleke v izvedbi Mélange.

 

Avtor: Volkswagen
Avtor: Volkswagen

 

3. prostor (zunaj)

Z dodatnimi drsnimi vrati na voznikovi strani, novim konceptom kuhinjske niše z markizo na levi strani nastane nov zunanji del, kot ga doslej še ni bilo pri nobeni Californii v kombinaciji z zunanjo kuhinjo. Pri vsakdanji uporabi druga drsna vrata nudijo še eno možnost vstopanja in izstopanja ter dodatne možnosti natovarjanja na domačem dovozu ali pred trgovino.

Pri kampiranju pa tukaj nastane dejanski prostor za kuhanje in uživanje obrokov ter za dolge poletne večere pod markizo. Kuhinjska niša, vključno s pomivalnim koritom, pomičnim indukcijskim kuhališčem in hladilnikom, je namreč zdaj dostopna tudi z zunanje strani.

Avtor: Volkswagen
Avtor: Volkswagen

Krmiljenje z upravljalno enoto avtodoma, pametnim telefonom ali infotainmentom

Mehanizem za postavljanje dvižne strehe je mogoče upravljati s pokončno, večfunkcijsko tablico, nameščeno na omari v C-stebričku. Krmiljenje vseh funkcij, pomembnih za kampiranje, poteka z zaslonom na dotik. Mednje poleg dvižne strehe sodijo informacije o nivoju sveže in odpadne vode, funkcije osvetlitve notranjosti in ambientne osvetlitve, status električnega napajanja, hladilnik in ogrevanje mirujočega vozila. Vse te funkcije je poleg tega mogoče krmiliti tudi s pametnim telefonom prek aplikacije 'Cali on Tour' in z infotainment sistemom. Z infotainment sistemom je poleg tega mogoče priklicati prikaz nagiba, da lahko avtodom postavite v vodoravno lego.

5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja