Naše servisne delavnice in prodajni saloni so odprti. NOVOSTI: VW ID 4 že v prodajiNovi Škoda Kodiaq, Novi Audi Q4 e-tron. Več info: 01 58 25 400 (8h-17h).

Novi CUPRA Formentor 2021 s 310 KM - že pri Porsche Verovškova!

Novi CUPRA Formentor 2021 s 310 KM - že pri Porsche Verovškova!

Prvi model nove znamke CUPRA je že v Sloveniji pri Porsche Verovškova!

Avtor: Jan Gregorin

Želim več informacij!

Vpišite podatke in kontaktirali vas bomo.

Novi CUPRA Formentor s 310 KM!

CUPRA Formentor 2021: popolnoma novi model Formentor je prvi ekskluzivni model po novem ločene znamke CUPRA (prej pod okriljem znamke SEAT). Združuje osupljiv dizajn in izjemno visokozmogljive pogonske sisteme, združuje pa tudi visoko uporabnost. Že dosedaj pa je bila na voljo CUPRA Ateca.

Posebnosti CUPRA Formentor 2021:

 • prvi ekskluzivni model znamke CUPRA
 • napredna in osupljiva zunanjost
 • najnovejša tehnologija
 • najmočnješi motor z 228 kW in 310 KM
 • visokozmogljiv priključni hibrid z 180 kW in 245 KM
   

Trenutno že na voljo za naročila pri Porsche Verovškova:

 • 2.0-litrski motor s 310 KM, tehnologija 4Drive, avtomatski DSG
 • 1.5-litrski motor s 150 KM, avtomatski DSG
   

Preverite:

 

Za več informacij pišite na [email protected] ali pokličite na 051 288 567. Z veseljem smo vam na voljo!

CUPRA Formentor

Obogatite doživetje vožnje

Nova znamka CUPRA razkriva Formentor, prvi model, ki ga je znamka razvila v celoti in ekskluzivno za novo športno znamko.

Napredna tehnologija:

 • žarometi Full LED
 • zavore BREMBO
 • najbolj zmogljivi motorji
 • znotraj materiali najvišje kakovosti

Visokozmogljivi motorji

V ponudbi tudi priključni hibrid

CUPRA Formentor predstavlja številne možnosti pogonskih sklopov, med njimi tudi najmočnejši motor v ponudbi, ki razvije 228 kW in 310 KM ter visokozmogljiv priključni hibrid z močjo 180 kW in 245 KM.

Posebnosti pogonskih sklopov:

 • 2,0 TSI s 228 kW in 310 KM
 • tudi štirikolesni pogon 4DRIVE
 • 7-stopenjski avtomatski DSG
 • priključni hibrid s 180 kW in 245 KM

Novi CUPRA Formentor 2020 (2021)- tehnični podatki, zmogljivosti, pospešek

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Pospešek 0-100 km/h (s) Končna hitrost (km/h)
CUPRA Formentor 2.0 TSI 4Drive 228/310 7-stopenjski DSG 4,9 250
CUPRA Formentor 1.4 TSI eHybrid 180/245 7-stopenjski DSG / /

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

CUPRA Formentor 2020 - notranjost
CUPRA Formentor 2020 - notranjost Avtor: Jan Gregorin

Dovršena zunanjost - novi CUPRA Formentor

Visokozmogljivi križanec CUPRA Formentor zaznamuje specifična DNK znamke, poleg tega pa je zasnovan in izdelan za prihodnost, saj predstavlja ikoničen model, v katerem se prepletajo sofisticiranost, inovativnost ter intuitivno in dinamično doživetje vožnje.

CUPRA Formentor združuje prednosti visokozmogljivega avtomobila in SUV-ja, izdelanega na osnovi dediščine znamke CUPRA, in to v času, ko je segment vozil tipa CUV v izjemnem vzponu. Kljub temu, da je smernice znamka začrtala že z modelom CUPRA Ateca, je novi model začrtal nove smernice.

"CUPRA Formentor predstavlja velik korak na naši poti k uveljavitvi znamke CUPRA kot priljubljene znamke med ljubitelji avtomobilov. Z navdušujočo oblikovno podobo, visokozmogljivimi pogonskimi sistemi – vključno s priključnim hibridom – smo s Cupro Formentor uspeli ustvariti izjemen avtomobil za izjemne ljudi," je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor in predsednik uprave znamke CUPRA. (1)

Športni značaj modela Formentor:

 • dolg pokrov motorja
 • dinamični proporci zunanjosti
 • zadnji svetlobni pas luči
 • zavore BREMBO
 • do 19 palčna aluminijasta platišča
 • tri posebne barve (grafensko siva, temno kamuflažna in poželjivo rdeča)
 • dve matirani barvi (matirana petrolejno modra, matirana magnetno srebrna)

Novi CUPRA Formentor 2020 (2021) dimenzije, mere

Dimenzije, mere Dolžina (mm) Višina (mm) Širina (mm) Prtljažnik (l)
CUPRA Formentor 4450 1511 1839 450
VSA ZALOGA
CUPRA Formentor 2020 - zadnji del
CUPRA Formentor 2020 - zadnji del Avtor: Jan Gregorin

CUPRA Formentor 2.0 TSI 228 kW in 310 KM

CUPRA Formentor je ob začetku prodaje na voljo z dvema visokozmogljivima pogonskima sistemoma. Najbolj zmogljiva različica bencinski motor 2.0 TSI s turbopolnilnikom, ki skupno razvije moč 228 kW oziroma 310 KM in 400 Nm navora. Ta motor predstavlja ultimativni izraz CUPRA DNK in z emocionalnim zvokom še povečuje privlačnost vozila. Le-ta bo združeval tudi 4Drive štirikolesni pogon.

Za tiste z mislijo na prihodnost bo tu priključni hibrid. Bencinski motor 1.4 TSI z močjo 110 kW oziroma 150 KM je kombiniran z elektromotorjem z močjo 85 kW oziroma 115 KM in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh. Pogonski sistem skupno razvije maksimalno moč 180 kW oziroma 245 KM in 400 Nm navora ter omogoča okoli 50 km izključno električnega dosega! Obe pogonski kombinaciji sta opremljeni z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG), s katerim prestavljanje poteka bolj natančno in gladko.

Posebnosti pogonskih sistemov:

 • tehnologija prestavljanja shift-by-wire
 • dinamično uravnavanje podvozja DCC
 • natančno progresivno krmiljenje
 • odlične vozne lastnosti
 • različnii načini vožnje, tudi Individual in CUPRA
   

Preverite tudi:

 

Sodobna vizija športnosti - CUPRA Formentor notranjost

Edinstven zunanji dizajn Cupra Formentorja se popolnoma ujema z notranjostjo. Le-ta daje občutek modernosti in športnosti.

Potnike bo najprej navdušila na tla projicirana pozdravna osvetlitev. Ko pa bodo vstopili v njeno notranjost, jih bodo tam pričakali visokokakovostni materiali, bakreni detajli in poudarki v temnem aluminiju, ki so vsi zasnovani in izdelani z namenom ustvarjanja prijetnega ambienta. Školjkasta športna sedeža, ki sta na voljo s petrolejno modrim ali črnim usnjenim oblazinjenjem, vzbujata občutek lahkotnosti, obenem pa z nizkim, bolj ergonomskim in športnim sedežnim položajem za voznika pričata o visoki zmogljivosti Cupre Formentorja.

Velika novost je tudi nova LED osvetlitev, ki se razteza čez sprednji del kabine in vrat, ne deluje samo kot slogovni element vozila, ampak nudi tudi številne varnostne funkcije, kot sta senzor za mrtvi kot in asistenca za izstopanje.

Največje novosti v notranjosti:

 • školjkasta športna sedeža v usnju
 • ambientalna LED osvetlitev
 • 12 palčni multimedijski zaslon
 • digitalni merilniki Digital Cockpit
 • volan vključuje tipko CUPRA
CUPRA tipka na volanu
CUPRA tipka na volanu Avtor: Jan Gregorin

CUPRA Formentor varnost in tehnologija

CUPRA Formentor je opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti. V notranjosti najdemo 12 palčni zaslon multimedijskega zaslona, ki vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

Z vdelano SIM-kartico bo vozilo povezano z aplikacijo CUPRA Connect, ki spletne storitve pripelje neposredno v vozilo, kupcem pa omogoča dostop do aplikacij, ki jih je mogoče prenesti, do spletnega radia in do rastočega ekosistema praktičnih funkcij, s katerimi bo omogočen daljinski dostop do podatkov in nadzor vozila. 

Hkrati številni asistenčni in varnostni sistemi pomenijo, da bo CUPRA Formentor omogočal eno najbolj sproščujočih in varnih voznih izkušenj v segmentu. Z njimi bo tudi na vedno bolj hektičnih cestah poskrbljeno za vožnjo brez stresa, saj dosegajo 2. stopnjo delno avtomatizirane vožnje. Med najpomembnejše posebnosti sodijo prediktivni tempomat (ACC), sistem za zaustavitev v sili Emergency Assist, sistem Travel Assist ter sistem Side & Exit Assist s senzorjem za mrtvi kot in asistenco za izstopanje. 

CUPRA Porsche Verovškova - uradni trgovec!

Z veseljem vam sporočamo, da je znamka CUPRA na voljo tudi pri Porsche Verovškova, kjer so vam naši prodajni svetovalci na voljo za vsa vaša vprašanja in testne vožnje. Verjamemo, da vas bodo novi modeli znamke CUPRA povsem navdušili.

Znamka CUPRA v letu 2019, svojem drugem letu poslovanja, povečala prodajo za 71,8 %, kar pomeni skoraj 24.700 prodanih vozil, k čemur je največ prispevala odlična prodaja modela CUPRA Ateca. 

CUPRA Formentor - pogosta vprašanja

CUPRA Formentor naročila

Trenutno že na voljo za naročila pri Porsche Verovškova: 2.0-litrski motor s 310 KM, tehnologija 4Drive, avtomatski DSG in 1.5-litrski motor s 150 KM, avtomatski DSG.

CUPRA Formentor tehnologija

CUPRA Formentor je opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti. V notranjosti najdemo 12 palčni zaslon multimedijskega zaslona, ki vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

CUPRA Formentor 2.0 TSI 228 kW, 310 KM

CUPRA Formentor je ob začetku prodaje na voljo z dvema visokozmogljivima pogonskima sistemoma. Najbolj zmogljiva različica bencinski motor 2.0 TSI s turbopolnilnikom, ki skupno razvije moč 228 kW oziroma 310 KM in 400 Nm navora. Ta motor predstavlja ultimativni izraz CUPRA DNK in z emocionalnim zvokom še povečuje privlačnost vozila. Le-ta bo združeval tudi 4Drive štirikolesni pogon.

CUPRA Formentor pogonski sklop

Posebnosti pogonskih sistemov: tehnologija prestavljanja shift-by-wire, dinamično uravnavanje podvozja DCC, natančno progresivno krmiljenje, odlične vozne lastnosti, različni načini vožnje, tudi Individual in CUPRA.

CUPRA Formentor notranjost

Največje novosti v notranjosti: školjkasta športna sedeža v usnju, ambientalna LED osvetlitev, 12 palčni multimedijski zaslon, digitalni merilniki Digital Cockpit, volan vključuje tipko CUPRA. 

SEAT Formentor - multimedijski zaslon
SEAT Formentor - multimedijski zaslon Avtor: Jan Gregorin

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Pri Porsche Inter Auto vam nudimo mobilnost prihodnost

Število ocen: 261
5
         
16. december 2019
Sergej H. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea XL 1.6 TDI
         
kakovostno vendar relativno drago.
11. december 2019
Jerica V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza SC LOCO 1.0 MPI GP2
         
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
25. november 2019
Nataša J. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Leon Style 1.6 TDI CR DPF
         
Vse je bilo ok.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Akcija SEAT: sijoča ponudba po izjemni ceni - že od 94 €/mesec!

Izkoristite priložnost SEAT! Doživite popolnoma nova vozila SEAT. ...

Novi CUPRA Formentor 2021 s 310 KM - že pri Porsche Verovškova!

CUPRA Formentor cenik CUPRA Formentor motorji CUPRA Formentor zunanjost ...

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.