Želite več informacij?

Pokličemo nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8.-17. ure.

Novi CUPRA Formentor 2021 s 310 KM - že pri Porsche Verovškova!

Prvi in ekskluzivni model nove znamke CUPRA je že v Sloveniji pri Porsche Verovškova!

Novi CUPRA Formentor 2021 s 310 KM - že pri Porsche Verovškova!

Doživite dinamiko v vožnji!

Naj vas navduši zmogljivost.

Novi CUPRA Formentor s 310 KM!

Popolnoma novi model CUPRA Formentor je prvi ekskluzivni model znamke CUPRA. Združuje osupljiv dizajn in izjemno visokozmogljive pogonske sisteme, združuje pa tudi visoko uporabnost. 

Posebnosti CUPRA Formentor 2021:

 • izjemen čustven zunanji dizajn
 • prvi ekskluzivni model znamke CUPRA
 • najmočnješi motor s 310 KM
 • visokozmogljiv priključni hibrid s 245 KM

Izberite si svojega Formentorja!

Na enem mestu preverite vse različice novega Formentorja in izbirajte med novimi, rabljenimi, testnimi in službenimi vozili.

CUPRA Formentor - preverite ponudbo:

CUPRA Formentor

Obogatite doživetje vožnje

Nova znamka CUPRA razkriva Formentor, prvi model, ki ga je znamka razvila v celoti in ekskluzivno za novo športno znamko.

Napredna tehnologija:

 • žarometi Full LED
 • zavore BREMBO
 • najbolj zmogljivi motorji
 • znotraj materiali najvišje kakovosti

Visokozmogljivi motorji

V ponudbi tudi priključni hibrid

CUPRA Formentor predstavlja številne možnosti pogonskih sklopov, med njimi tudi najmočnejši motor v ponudbi, ki razvije 228 kW in 310 KM ter visokozmogljiv priključni hibrid z močjo 180 kW in 245 KM.

Posebnosti pogonskih sklopov:

 • 2,0 TSI s 228 kW in 310 KM
 • tudi štirikolesni pogon 4DRIVE
 • 7-stopenjski avtomatski DSG
 • priključni hibrid s 180 kW in 245 KM

Novi CUPRA Formentor 2020 (2021)- tehnični podatki, zmogljivosti, pospešek

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Pospešek 0-100 km/h (s) Končna hitrost (km/h)
CUPRA Formentor 2.0 TSI 4Drive 228/310 7-stopenjski DSG 4,9 250
CUPRA Formentor 1.4 TSI eHybrid 180/245 7-stopenjski DSG / /

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

CUPRA Formentor 2020 - notranjost
CUPRA Formentor 2020 - notranjost Avtor: Jan Gregorin

Dovršena zunanjost - novi CUPRA Formentor

Visokozmogljivi križanec CUPRA Formentor zaznamuje specifična DNK znamke, poleg tega pa je zasnovan in izdelan za prihodnost, saj predstavlja ikoničen model, v katerem se prepletajo sofisticiranost, inovativnost ter intuitivno in dinamično doživetje vožnje.

CUPRA Formentor združuje prednosti visokozmogljivega avtomobila in SUV-ja, izdelanega na osnovi dediščine znamke CUPRA, in to v času, ko je segment vozil tipa CUV v izjemnem vzponu. Kljub temu, da je smernice znamka začrtala že z modelom CUPRA Ateca, je novi model začrtal nove smernice.

"CUPRA Formentor predstavlja velik korak na naši poti k uveljavitvi znamke CUPRA kot priljubljene znamke med ljubitelji avtomobilov. Z navdušujočo oblikovno podobo, visokozmogljivimi pogonskimi sistemi – vključno s priključnim hibridom – smo s Cupro Formentor uspeli ustvariti izjemen avtomobil za izjemne ljudi," je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor in predsednik uprave znamke CUPRA. (1)

Športni značaj modela Formentor:

 • dolg pokrov motorja
 • dinamični proporci zunanjosti
 • zadnji svetlobni pas luči
 • zavore BREMBO
 • do 19 palčna aluminijasta platišča
 • tri posebne barve (grafensko siva, temno kamuflažna in poželjivo rdeča)
 • dve matirani barvi (matirana petrolejno modra, matirana magnetno srebrna)

Novi CUPRA Formentor 2020 (2021) dimenzije, mere

Dimenzije, mere Dolžina (mm) Višina (mm) Širina (mm) Prtljažnik (l)
CUPRA Formentor 4450 1511 1839 450
CUPRA Formentor 2020 - zadnji del
CUPRA Formentor 2020 - zadnji del Avtor: Jan Gregorin

CUPRA Formentor 2.0 TSI 228 kW in 310 KM

CUPRA Formentor je ob začetku prodaje na voljo z dvema visokozmogljivima pogonskima sistemoma. Najbolj zmogljiva različica bencinski motor 2.0 TSI s turbopolnilnikom, ki skupno razvije moč 228 kW oziroma 310 KM in 400 Nm navora. Ta motor predstavlja ultimativni izraz CUPRA DNK in z emocionalnim zvokom še povečuje privlačnost vozila. Le-ta bo združeval tudi 4Drive štirikolesni pogon.

Za tiste z mislijo na prihodnost bo tu priključni hibrid. Bencinski motor 1.4 TSI z močjo 110 kW oziroma 150 KM je kombiniran z elektromotorjem z močjo 85 kW oziroma 115 KM in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh. Pogonski sistem skupno razvije maksimalno moč 180 kW oziroma 245 KM in 400 Nm navora ter omogoča okoli 50 km izključno električnega dosega! Obe pogonski kombinaciji sta opremljeni z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG), s katerim prestavljanje poteka bolj natančno in gladko.

Posebnosti pogonskih sistemov:

 • tehnologija prestavljanja shift-by-wire
 • dinamično uravnavanje podvozja DCC
 • natančno progresivno krmiljenje
 • odlične vozne lastnosti
 • različnii načini vožnje, tudi Individual in CUPRA
   

Preverite tudi:

 

Sodobna vizija športnosti - CUPRA Formentor notranjost

Edinstven zunanji dizajn Cupra Formentorja se popolnoma ujema z notranjostjo. Le-ta daje občutek modernosti in športnosti.

Potnike bo najprej navdušila na tla projicirana pozdravna osvetlitev. Ko pa bodo vstopili v njeno notranjost, jih bodo tam pričakali visokokakovostni materiali, bakreni detajli in poudarki v temnem aluminiju, ki so vsi zasnovani in izdelani z namenom ustvarjanja prijetnega ambienta. Školjkasta športna sedeža, ki sta na voljo s petrolejno modrim ali črnim usnjenim oblazinjenjem, vzbujata občutek lahkotnosti, obenem pa z nizkim, bolj ergonomskim in športnim sedežnim položajem za voznika pričata o visoki zmogljivosti Cupre Formentorja.

Velika novost je tudi nova LED osvetlitev, ki se razteza čez sprednji del kabine in vrat, ne deluje samo kot slogovni element vozila, ampak nudi tudi številne varnostne funkcije, kot sta senzor za mrtvi kot in asistenca za izstopanje.

Največje novosti v notranjosti:

 • školjkasta športna sedeža v usnju
 • ambientalna LED osvetlitev
 • 12 palčni multimedijski zaslon
 • digitalni merilniki Digital Cockpit
 • volan vključuje tipko CUPRA
CUPRA tipka na volanu
CUPRA tipka na volanu Avtor: Jan Gregorin

CUPRA Formentor varnost in tehnologija

CUPRA Formentor je opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti. V notranjosti najdemo 12 palčni zaslon multimedijskega zaslona, ki vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

Z vdelano SIM-kartico bo vozilo povezano z aplikacijo CUPRA Connect, ki spletne storitve pripelje neposredno v vozilo, kupcem pa omogoča dostop do aplikacij, ki jih je mogoče prenesti, do spletnega radia in do rastočega ekosistema praktičnih funkcij, s katerimi bo omogočen daljinski dostop do podatkov in nadzor vozila. 

Hkrati številni asistenčni in varnostni sistemi pomenijo, da bo CUPRA Formentor omogočal eno najbolj sproščujočih in varnih voznih izkušenj v segmentu. Z njimi bo tudi na vedno bolj hektičnih cestah poskrbljeno za vožnjo brez stresa, saj dosegajo 2. stopnjo delno avtomatizirane vožnje. Med najpomembnejše posebnosti sodijo prediktivni tempomat (ACC), sistem za zaustavitev v sili Emergency Assist, sistem Travel Assist ter sistem Side & Exit Assist s senzorjem za mrtvi kot in asistenco za izstopanje. 

CUPRA Porsche Verovškova - uradni trgovec!

Z veseljem vam sporočamo, da je znamka CUPRA na voljo tudi pri Porsche Verovškova, kjer so vam naši prodajni svetovalci na voljo za vsa vaša vprašanja in testne vožnje. Verjamemo, da vas bodo novi modeli znamke CUPRA povsem navdušili.

Znamka CUPRA v letu 2019, svojem drugem letu poslovanja, povečala prodajo za 71,8 %, kar pomeni skoraj 24.700 prodanih vozil, k čemur je največ prispevala odlična prodaja modela CUPRA Ateca. 

CUPRA Formentor - pogosta vprašanja

CUPRA Formentor naročila

Trenutno že na voljo za naročila pri Porsche Verovškova: 2.0-litrski motor s 310 KM, tehnologija 4Drive, avtomatski DSG in 1.5-litrski motor s 150 KM, avtomatski DSG.

CUPRA Formentor tehnologija

CUPRA Formentor je opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti. V notranjosti najdemo 12 palčni zaslon multimedijskega zaslona, ki vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

CUPRA Formentor 2.0 TSI 228 kW, 310 KM

CUPRA Formentor je ob začetku prodaje na voljo z dvema visokozmogljivima pogonskima sistemoma. Najbolj zmogljiva različica bencinski motor 2.0 TSI s turbopolnilnikom, ki skupno razvije moč 228 kW oziroma 310 KM in 400 Nm navora. Ta motor predstavlja ultimativni izraz CUPRA DNK in z emocionalnim zvokom še povečuje privlačnost vozila. Le-ta bo združeval tudi 4Drive štirikolesni pogon.

CUPRA Formentor pogonski sklop

Posebnosti pogonskih sistemov: tehnologija prestavljanja shift-by-wire, dinamično uravnavanje podvozja DCC, natančno progresivno krmiljenje, odlične vozne lastnosti, različni načini vožnje, tudi Individual in CUPRA.

CUPRA Formentor notranjost

Največje novosti v notranjosti: školjkasta športna sedeža v usnju, ambientalna LED osvetlitev, 12 palčni multimedijski zaslon, digitalni merilniki Digital Cockpit, volan vključuje tipko CUPRA. 

SEAT Formentor - multimedijski zaslon
SEAT Formentor - multimedijski zaslon Avtor: Jan Gregorin

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

5

Pri Porsche Inter Auto vam nudimo mobilnost prihodnost

5
Sergej H. stranka Porsche Verovškova
kakovostno vendar relativno drago.
5
Jerica V. stranka Porsche Verovškova
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
Poglej vsa mnenja