Novi CUPRA Formentor - Več kot družinski SUV

Edinstven. Ekskluziven. Polna mera adrenalina. Pristna CUPRA.

Doživite dinamiko v vožnji!

Naj vas navduši zmogljivost.

Novi CUPRA Formentor - osupljiv dizajn

Popolnoma novi model CUPRA Formentor je prvi ekskluzivni model znamke CUPRA. Združuje osupljiv dizajn in izjemno zmogljivost, združuje pa tudi uporabnost. Največja moč 2,5 TSI 287 kW/390 KM, tehnologija 4Drive in 7-stopenjski avtomatski menjalnik DSG. Ste za spremembo? CUPRA Formentor vas prepriča takoj. Ujemite ga z do 4.000 €* prihranka in s kaskom za 1 €/mesec** ter bonom za zimske pnevmatike v višini 500 €***. Preverite veljavnost pri prodajnih svetovalcih. Prepričajte se v živo in obiščite salon Porsche Verovškova in Porsche Ptujska cesta.

CUPRA Formentor - bistvene novosti:

 • prvi ekskluzivni model znamke CUPRA
 • popoln digitalni nadzor nad vozilom
 • znotraj materiali najvišje kakovosti
 • posebna različica VZ5 s 390 KM
 • izjemen športni zunanji design
 • detajli iz ogljikovih vlaken

Formentor konfigurator

CUPRA Formentor

Že od 30.651 €*

CUPRA Formentor 1.5 TSI (110 kW/150 KM), serijska oprema: 18'' alu platišča, Kessy Advanced, dodatno zatemnjena stekla, Full Link, LED žarometi z lečo in LED zadnje luči, Media System+ 10'', Paket Safe & Driving M, Park Assist, Climatronic...* Cena velja s financiranjem/najemom vozila preko družbe Porsche Leasing SLO d.o.o..

Formentor VZ5

2.5 TSI, 287 kW/390 KM

CUPRA Formentor VZ5 - izredno omejena različica, prefinjen tehnološki presežek za navdušence. V magnetno sivi mat izvedbi in mat črnimi detajli. Vrhunska zmogljivost: 20-palčna bakrena aluminijasta platišča in zavore AKEBONO s 6 bati, detajli iz ogljikovih vlaken, z dvojno bakreno izpušno cevjo. Maksimalna stranska opora školjkastih sedežev CUPRA..

CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto

Dinamična zunanjost

Visokozmogljivi športni terenec CUPRA Formentor zaznamuje specifična DNK znamke, poleg tega pa je zasnovan in izdelan za prihodnost, saj predstavlja ikoničen model, v katerem se prepletajo sofisticiranost, inovativnost ter intuitivno in dinamično doživetje vožnje. CUPRA Formentor združuje prednosti visokozmogljivega avtomobila in SUV-ja, izdelanega na osnovi dediščine znamke CUPRA, in to v času, ko je segment vozil tipa CUV v izjemnem vzponu. Kljub temu, da je smernice znamka začrtala že z modelom CUPRA Ateca, je novi model začrtal nove smernice.

"CUPRA Formentor predstavlja velik korak na naši poti k uveljavitvi znamke CUPRA kot priljubljene znamke med ljubitelji avtomobilov. Z navdušujočo oblikovno podobo, visokozmogljivimi pogonskimi sistemi – vključno s priključnim hibridom – smo s Formentorjem uspeli ustvariti izjemen avtomobil za izjemne ljudi," je dejal Wayne Griffiths, izvršni direktor in predsednik uprave znamke CUPRA. (1)

Športni značaj modela Formentor:

 • dolg pokrov motorja
 • dinamični proporci zunanjosti
 • zadnji svetlobni pas luči
 • zavore BREMBO
 • do 19 palčna aluminijasta platišča
 • tri posebne barve
 • dve matirani barvi
CUPRA Formentor notranjost
CUPRA Formentor notranjost Avtor: Porsche Inter Auto

Izjemna zmogljivost

CUPRA Formentor je na voljo s številnimi močnimi motorji. Najbolj zmogljiva različica bencinski motor 2.0 TSI s turbopolnilnikom, ki skupno razvije moč 228 kW oziroma 310 KM in 400 Nm navora. Ta motor predstavlja ultimativni izraz CUPRA DNK in z emocionalnim zvokom še povečuje privlačnost vozila. Le-ta bo združeval tudi 4Drive štirikolesni pogon. Ta motor je bil najzmogljivejši, dokler ni bil predstavljen model CUPRA Formentor VZ5 z motorjem 2,5 TSI 287 kW in 390 KM, prav tako s tehnologijo 4Drive in 7-stopenjskim avtomatskim menjalnik DSG.

Za tiste z mislijo na prihodnost je tu priključni hibrid. Bencinski motor 1.4 TSI z močjo 110 kW oziroma 150 KM je kombiniran z elektromotorjem z močjo 85 kW oziroma 115 KM in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh. Pogonski sistem skupno razvije maksimalno moč 180 kW oziroma 245 KM in 400 Nm navora ter omogoča okoli 50 km izključno električnega dosega! Obe pogonski kombinaciji sta opremljeni z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG), s katerim prestavljanje poteka bolj natančno in gladko.

Posebnosti pogonskih sistemov:

 • tehnologija prestavljanja shift-by-wire
 • dinamično uravnavanje podvozja DCC
 • natančno progresivno krmiljenje
 • odlične vozne lastnosti
 • različni načini vožnje

Preverite tudi:

 

CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto

CUPRA Formentor - pregled motorjev, tehnični podatki

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik
CUPRA Formentor 2.5 TSI 4Drive 287/390 7-stopenjski DSG
CUPRA Formentor 2.0 TSI 4Drive 228/310 7-stopenjski DSG
CUPRA Formentor 2.0 TSI 180/245 7-stopenjski DSG
CUPRA Formentor 2.0 TSI 4Drive 140/190 7-stopenjski DSG
CUPRA Formentor 1.5 TSI 110/150 6-stopenjski ročni
CUPRA Formentor 2.0 TDI 110/150 6-stopenjski ročni
CUPRA Formentor 1.4 TSI eHybrid 180/245 6-stopenjski DSG

Sodobna vizija športnosti

Edinstven zunanji dizajn Formentorja se popolnoma ujema z notranjostjo. Le-ta daje občutek modernosti in športnosti. Potnike bo najprej navdušila na tla projicirana pozdravna osvetlitev. Ko pa bodo vstopili v njeno notranjost, jih bodo tam pričakali visokokakovostni materiali, bakreni detajli in poudarki v temnem aluminiju, ki so vsi zasnovani in izdelani z namenom ustvarjanja prijetnega ambienta. Školjkasta športna sedeža, ki sta na voljo s petrolejno modrim ali črnim usnjenim oblazinjenjem, vzbujata občutek lahkotnosti.

Največje novosti v notranjosti:

 • školjkasta športna sedeža v usnju
 • ambientalna LED osvetlitev
 • 12 palčni multimedijski zaslon
 • digitalni merilniki Digital Cockpit
 • volan s tipko CUPRA
CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto
CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto

Varnost in tehnologija

CUPRA Formentor je opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti. V notranjosti najdemo 12 palčni zaslon multimedijskega zaslona, ki vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

Z vdelano SIM-kartico bo vozilo povezano z aplikacijo CUPRA Connect, ki spletne storitve pripelje neposredno v vozilo, kupcem pa omogoča dostop do aplikacij, ki jih je mogoče prenesti, do spletnega radia in do rastočega ekosistema praktičnih funkcij, s katerimi bo omogočen daljinski dostop do podatkov in nadzor vozila.

Hkrati številni asistenčni in varnostni sistemi pomenijo, da bo CUPRA Formentor omogočal eno najbolj sproščujočih in varnih voznih izkušenj v segmentu. Z njimi bo tudi na vedno bolj hektičnih cestah poskrbljeno za vožnjo brez stresa, saj dosegajo 2. stopnjo delno avtomatizirane vožnje. Med najpomembnejše posebnosti sodijo prediktivni tempomat (ACC), sistem za zaustavitev v sili Emergency Assist, sistem Travel Assist ter sistem Side & Exit Assist s senzorjem za mrtvi kot in asistenco za izstopanje.

CUPRA Formentor dimenzije, mere

Dimenzije, mere Dolžina (mm) Višina (mm) Širina (mm) Prtljažnik (l)
CUPRA Formentor 4450 1511 1839 450
CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto
CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto
CUPRA Formentor - notranjost
CUPRA Formentor - notranjost Avtor: Porsche Inter Auto
CUPRA Formentor
CUPRA Formentor Avtor: Porsche Inter Auto

CUPRA Formentor - pogosta vprašanja

CUPRA Formentor cena in financiranje

V primeru financiranja in zavarovanja preko Porsche Leasing vam pripadajo ugodnosti. Ob nakupu vozila CUPRA Formentor za aktualne ugodnosti preverite veljavnost akcije pri prodajnih svetovalcih.

CUPRA Formentor konfigurator

CUPRA Formentor tehnologija

CUPRA Formentor je opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti. V notranjosti najdemo 12 palčni zaslon multimedijskega zaslona, ki vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

CUPRA Formentor pogonski sklop

Posebnosti pogonskih sistemov: tehnologija prestavljanja shift-by-wire, dinamično uravnavanje podvozja DCC, natančno progresivno krmiljenje, odlične vozne lastnosti, različni načini vožnje, tudi Individual in CUPRA.

CUPRA Formentor notranjost

Največje novosti v notranjosti: školjkasta športna sedeža v usnju, ambientalna LED osvetlitev, 12 palčni multimedijski zaslon, digitalni merilniki Digital Cockpit, volan vključuje tipko CUPRA. 

5

Pri Porsche Inter Auto vam nudimo prihodnost

5
Sergej H. stranka Porsche Verovškova
kakovostno vendar relativno drago.
5
Jerica V. stranka Porsche Verovškova
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
Poglej vsa mnenja

Pogoji akcije

*Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, ponudba velja do 31.01.2024. Veljavnost akcije preverite pri prodajnih svetovalcih. Akcija velja do 31. 01. 2024 oz. do odprodaje omejene količine vozil na zalogi. Uvoznik si pridržuje pravico do sprememb cen, opreme in ostalih podatkov brez predhodnega obvestila.

*Prihranek do 4.000 € z DDV že vključuje priporočen prihranek v višini 3.000 € z DDV in BONUS v obliki znižanja maloprodajne cene vozila v vrednosti 1.000 € z DDV do katerega je leasingojemalec upravičen, v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu vozila z družbo Porsche Leasing SLO, d.o.o. firma za leasing, Ljubljana in zavarovanja vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo d.o.o. (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, Podružnica v Sloveniji in permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.), pod pogoji akcije SEBON_02_2023 (več na www.porscheleasing.si).«

** Permanentno Porsche Kasko zavarovanje za 1 €/mesec velja 1. leto, če bo zavarovanje v veljavi vsaj 2 leti. Velja za vozila financirana preko skupine Porsche Finance Group Slovenia, premija je navedena z 8,5 % DPZP, DDV ni obračunan v skladu s 1. točko 1. odstavka 44. člena ZDDV 1), (več na www.porscheleasing.si).

*** Bon za zimske pnevmatike v višini 500 € velja za nakup zimskih pnevmatik iz zimske ponudbe dopolnilne opreme CUPRA.

Akcija velja do preklica oz. do odprodaje omejene količine vozil na zalogi.

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; znamka si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

Več na www.porscheleasing.si.