Intervju Albert Riera: znamka mora imeti strast!

Olimpija je slavnostno postala državni prvak! Porsche Verovškova CUPRA kot glavni mobilni sponzor čestita zmagovalcem NK Olimpija. Preberite ekskluzivni intervju s trenerjem!

NK Olimpija je osvojila naslov državnega prvaka!

V Stožicah je ekipa na tekmi proti NK Maribor naravnost navdušila z veličastno igro! Zmaji so namreč z zmago nad Mariborčani (2:0) že kar šest krogov pred koncem potrdili naslov prvaka! Že v prvem polčasu so si zagotovili zadetek, nato pa je Olimpija v drugem polčasu dominirala, za kar je bila nagrajena še z enim zadetkom.

Porsche Verovškova z znamko CUPRA kot glavni mobilni sponzor ponosno čestita šampijonom in zmagovalcem NK Olimpija. (1). CUPRA Porsche Verovškova je glavni mobilni sponzor NK Olimpija in ponosni so, da zmaji letošnjo sezono vozijo vozila znamke CUPRA. Prvi dve vozili vozita trener Albert Riera in pomočnik trenerja Pablo Remon Arteta.

Preverite spodnji intervju o tem, kako v vožnji s CUPRA Formentorjem uživa španski trener Albert Riera in kaj ga navdušuje!

Intervju z Albertom Riera, trenerjem NK Olimpija

Nam lahko zaupate, kako se po vašem mnenju povezujeta šport in avtomobilizem?

Definitivno se povezujeta in mislim, da je povezava prav glede strasti. Vedno pravim, da moraš v življenju početi tisto, kar te veseli. In prepričan sem, da imajo tisti, ki vozijo avtomobile, strast do avtomobilizma in enako je s športom, v tem primeru nogometom. Ko ste trener, morate imeti strast do vodenja ali igranja kot igralec.

Vodenje nogometnega kluba NK Olimpija sem prevzel julija 2022, pred tem sem več let igral za različne nogometne klube. Prihajam iz Španije, zato mi je znamka CUPRA še posebej blizu.

Ali ste dinamični voznik - torej vozite po pravilih?

Vedno se držim pravil, saj se je tudi v nogometu treba držati pravil, navodil in načrta. Le to je edini in najboljši način za doseganje rezultatov. Enako velja na cesti, saj moraš vedno upoštevati pravila, da si varen in hkrati uživaš v vožnji. Predstavljajte si, če bi vsak lahko delal, kar hoče, potem bi to bila katastrofa.

Ali je novi Formentor res zasnovan tako, da vzbuja čustva in šport?

Vsa nova CUPRA vozila po mojem mnenju združujejo vse, kar pričakujejo tudi najbolj zahtevni vozniki. Športno, a hkrati udobno, kvalitetno vožnjo v vseh razmerah. Neprimerljiva dinamika v kombinaciji z izjemnimi inovacijami.

CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija

Kako se nogometni klub Olimpija in mlada španska znamka povezujeta?

Zelo sem vesel, da imamo v našem klubu špansko znamko CUPRA, ki se v več pogledih ujema z našimi uspehi. Znamka CUPRA postaja zelo pomembna znamka in rezultat so avtomobili, ki jih trenutno imajo v ponudbi. (2)

Kakšen občutek vožnje doživijo igralci v Formentorju?

Absolutno jih takoj prepriča sama vožnja, kjer lahko občutijo takojšen in izjemen pospešek ter občutek hitrosti. Takoj sledijo vozne lastnosti in obnašanje vozila v ovinkih. CUPRA Formentor je zares izjemen avtomobil, ki ti takoj zleze pod kožo s svojo športnostjo in najnovejšo tehnologijo.

Novi CUPRA Formentor je zares edinstven, ekskluziven in s polno mero adrenalina, kot nalašč za igralce NK Olimpija, ki z Formentorji uživajo vsakodnevno. Navdušeni so nad popolno tehnologijo in vrhunsko zmogljivostjo. CUPRA Formentor je brez dvoma neverjeten in prefinjen tehnološki presežek za navdušence dinamične vožnje in vrhunski športni terenec v vseh pogledih!

Kaj vas je najbolj navdušilo pri znamki CUPRA?

Odlično se mi zdi, da je znamka CUPRA tako hitro postala uveljavljena znamka. Velika razlika je, ko niso znotraj ene znamke, ampak so nova in samostojna znamka. Zdaj je pravi čas za razvoj novih avtomobilov in pri sami znamki vidim velik napredek v primerjavi s preteklimi leti. Upam, da se ta napredek ne bo ustavil, temveč bomo kmalu videli, kako bo znamka CUPRA napredovala v letu, ki prihaja.

CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija

Veliko ste tudi na cesti. Kako ob tem doživljate avtomobil – kot prevozno sredstvo ali vam pomeni kaj več?

Trenutno vozim model CUPRA Formentor. Zelo sem zadovoljen z njim, saj mi zagotavlja občutek varnega športnega terenca, hkrati pa je kot pravi športni avto namenjen užitku v vožnji. Primeren je tako za po mestu, kot za vse ostale poti. Tudi v tem so vozila CUPRA podobna našim igralcem.

Kakšno glasbo poslušate med vožnjo?

Mislim, da je to predvsem odvisno od razpoloženja. Poslušam prav vse zvrsti glasbe, a ker sem v Sloveniji, včasih preklopim na radio in poslušam tudi balkansko glasbo. Ni mi všeč samo en stil glasbe in spet če primerjam z nogometom ne igramo vedno v istem slogu, odvisno je od nasprotnika. Torej, kot sem že rekel, je moj glasbeni okus odvisen od trenutnega razpoloženja.

Katerih novosti CUPRA se veselite?

Pričakujem, da se bo znamka CUPRA hitro razvila. Veselim se novih modelov, ki bodo predstavljeni v prihodnosti, CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan in CUPRA Urbanrebel, kompaktni avtomobil z električnim pogonom. Prepričan sem, da bo znamka CUPRA v prihodnosti predstavila veliko električnih vozil. (3)

Katere modele CUPRA vozi NK Olimpija?

NK Olimpija vozi vrhunske modele CUPRA Formentor s polno opremo in vrhunskim pogonskim sklopom.

CUPRA Formentor - največje posebnosti:

  • športnost skupaj z NK Olimpija
  • izjemen čustven zunanji dizajn
  • prvi ekskluzivni model znamke CUPRA
  • najmočnješi motor s 310 KM
  • visokozmogljiv priključni hibrid s 245 KM
  • žarometi Full LED, zavore BREMBO
  • najbolj zmogljivi motorji
  • znotraj materiali najvišje kakovosti

Preverite ponudbo vozil CUPRA:

Nogometni klub Barcelona in Cupra

Sodelovanje v svetu športa

CUPRA kot mlada znamka izjemno povezana s športom in sledi najnovejšim trendom in smernicam. Znamka CUPRA je podpisala sodelovanje kot sponzor mobilnosti za naslednjih pet sezon z nogometnim klubom iz svojega domačega mesta in je tako postala njihov Official Automotive and Mobility Partner. Sodelovanje presega tradicionalne oblike partnerstva, saj izhaja iz skupnih vrednot in skupne zgodovine. Doseganje odličnih rezultatov, kreativnost in edinstven slog – to so temelji, na katerih sta se povezala barcelonska avtomobilska znamka CUPRA in nogometni klub FC Barcelona. (4)

CUPRA Formentor je prvi model, ki je bil izbran za uradno vozilo nogometnega kluba FC Barcelona. Med naznanitvijo je izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths izpostavil: “Imenovanje CUPRA Formentorja za prvo uradno vozilo nogometnega kluba FC Barcelona je logična odločitev. Ta model je bil oblikovan in razvit v Barceloni, kjer ga bodo tudi proizvajali in ki je rojstno mesto obeh znamk ter hkrati izhodišče za naše navdihe, ki jih želimo deliti s svetom. To imenovanje bo povečalo prepoznavnost vozila v svetu in predstavlja velik korak na naši poti k uveljavitvi znamke CUPRA med ljubitelji avtomobilov.”

Barcelona, ena najuspešnejših nogometnih ekip v Španiji in Evropi, je znana po svoji bogati zgodovini, uspehih, strastnih navijačih in razvpitem nogometnem slogu. CUPRA pa je znamka, ustanovljena leta 2018, ki se osredotoča na razvoj in proizvodnjo športnih avtomobilov ter na spodbujanje dinamičnega in inovativnega duha. S sodelovanjem med tema dvema subjektoma se odpirajo nove priložnosti za promocijo nogometa in avtomobilizma, ter za ustvarjanje skupnih projektov, ki bodo koristili obema znamkama.

Eden od vidikov sodelovanja med Barcelono in CUPRO je promocija nogometa in športne kulture. Nogomet je eden najbolj priljubljenih športov na svetu, in s sodelovanjem s tako znano nogometno ekipo kot je Barcelona, lahko CUPRA poveča svojo prepoznavnost in doseže širšo ciljno skupino navijačev. Prav tako Barcelona lahko preko sodelovanja s Cupro pridobi nove privržence, zlasti med tistimi, ki so strastni navijači avtomobilizma. Poleg tega sodelovanje med Barcelono in CUPRO ponuja možnost za ustvarjanje skupnih projektov na področju inovacij in trajnostnega razvoja. Obe znamki sta usmerjeni v inovacije in trajnostno prihodnost, zato lahko skupno sodelovanje privede do razvoja novih rešitev in tehnologij, ki bodo koristile tako nogometu kot avtomobilizmu. Na primer, lahko si predstavljamo, da bi Barcelona in CUPRA sodelovali pri razvoju okolju prijaznih tehnologij za stadione ali pri promociji trajnostne mobilnosti med navijači in igralci.

CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija
CUPRA Porsche Verovškova in NK Olimpija Avtor: Jan Gregorin

Z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

5

Naj tudi vas prepričajo modeli znamke CUPRA!

5
Sergej H. stranka Porsche Verovškova
kakovostno vendar relativno drago.
5
Jerica V. stranka Porsche Verovškova
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
5
Nataša J. stranka Porsche Verovškova
Vse je bilo ok.
Poglej vsa mnenja

 

Intervju in fotografiranje s trenerjem NK Olimpija smo opravili v mesecu marcu 2023.