Svetovna premiera: Škoda Scala in Kamiq 2023

Znamka Škoda predstavlja novi model Scala in Kamiq - posodobitev uspešnih modelov.

Doživite znamko Škoda!

Pišite in dodamo vas na seznam interesentov.

Scala in Kamiq - celovita posodobitev

Znamka Škoda je konkretno prenovila dva izjemno uspešno modela, ki sta hkrati tudi izjemno priljubljena: Škoda Scala in Škoda Kamiq. Oba predstavljata veliko novosti, nekaj posodobitev je vidnih že na zunanjosti in v notranjosti, največ sprememb pa je najnovejša tehnologija, učinkovitejši pogonski sklopi in seveda na področju varnosti.

Predvidoma bosta nova modela v Sloveniji že v začetku leta 2024, ko si ju boste lahko ogledali v živo pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper.

Škoda Scala in Kamiq 2023 - največje novosti:

 • 9.25'' velikost zaslona multimedije
 • motorji nove generacije evo2
 • matrični TOP LED žarometi
 • novi Simply Clever dodatki
 • 10'' palčni digitalni merilniki
 • bolj dinamična zunanjost
 • novi asistenčni sistemi
 • nova platišča do 18''
 • do 9 zračnih blazin
 • novi paketi opreme

Kontaktirajte nas!

Nova Škoda Scala in Kamiq trenutno še nista na voljo za nakup (predvidoma bosta nova modela v Sloveniji v prodaji v začetku leta 2024), v kolikor želite, da vas dodamo na seznam interesentov nas kontaktirajte ali nam pišite.

Novi Škoda Kamiq

Več terenskega videza

Novi Škoda Kamiq 2023 vas bo prepričal s številnimi novostmi. Veliko novosti je prevzel iz drugih športnih terenecev znamke, kot recimo Škoda Kodiaq in Škoda Karoq. Pri Kamiqu je spremenjen tudi sprednji del, ki zdaj daje še bolj samozavesten vtis - nova odbijača z izrazitima difuzorjema pa mu dajeta bolj robusten SUV-jevski videz, ki pa je hkrati tudi športen.

Nova Škoda Scala

Še bolj praktična

Nova Škoda Scala 2023 že na prvi pogled očara z novimi dinamičnimi sprednjimi žarometi najnovejše tehnologije. Nova Scala ima še bolj športen občutek, prav tako pa združuje tudi več uporabnosti in praktičnosti, po čemer se zgleduje iz modela Škoda Octavia. Prav tako je veliko sprememb pri paketih opreme, motorjih in notranjosti.

Scala in Kamiq 2023 - pregled motorjev, tehnični podatki, moč

Motor - različica Moč (kW/KM) Menjalnik
1.0 TSI 70/95 5-stopenjski ročni
1.0 TSI 85/115 6-stopenjski ročni
1.0 TSI 85/115 7‑stopenjski avtomatski DSG
1.5 TSI 110/150 6-stopenjski ročni
1.5 TSI 110/150 7‑stopenjski avtomatski DSG
Novi Škoda Kamiq 2023
Novi Škoda Kamiq 2023 Avtor: Škoda

Novi učinkovitejši TSI motorji

Pri novi Scali in Kamiq so v ponudbi motorjev trije izboljšani sodobni agregati TSI iz zelo učinko­vite generacije evo2. Osnovni motor je trivaljnik 1.0 TSI s 70 kW (95 KM) in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Motor 1.0 TSI s 85 kW (115 KM) je na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7‑stopenjskim menjalnikom DSG. Enako velja za najzmogljivejši motor, štirivaljni 1.5 TSI s 110 kW (150 KM), ki ima funkcijo ACT. Ta samodejno izklopi srednja dva valja, kadar njuna moč ni potrebna. Voznik tega praktično ne zazna, funkcija pa pripomore k manjši porabi goriva. Poleg serijskega podvozja sta za oba modela opcijsko na voljo tudi podvozje za slabše terene (s 15 milimetrov večjim odmikom od tal za Scalo) in športno podvozje z izbiro med dvema nastavitvama blažilnikov (znižano za 15 milimetrov pri Scali in za 10 milimetrov pri Kamiqu).

Dizajn z matričnimi TOP LED žarometi

Škoda Scala je zdaj videti še bolj dinamična - s prenovljenim sprednjim delom, ožjimi žarometi, preoblikovanima odbijačema spredaj in zadaj spominja na konceptno študijo Vision RS. Škoda Kamiq ima zdaj večjo in bolj pokončno Škodino mrežo hladilnika za bolj robusten SUV-jevski videz. Poleg tega imajo Kamiqovi značilni deljeni žarometi nova proporcionalna razmerja: zgornji svetlobni element je še bolj vitek, medtem ko se je spodnji povečal. V njem so nameščeni opcijski matrični TOP LED-žarometi z značilnimi šesterokotnimi matričnimi moduli, ki so prvič na voljo za modela Kamiq in Scala. Pri Scali so kristalasti LED-moduli oblikovani tako, da spominjajo na lesketajoče se majhne ledene kocke ali kamne.

Scala in Kamiq - izboljšana varnost

Kot je značilno za Škodo, sta posodobljena Kamiq in Scala opremljena s številnimi asistenčnimi sistemi, med katerimi smo nekaterih bolj vajeni v višjih kategorijah vozil. Ti sistemi še dodatno zvišujejo raven aktivne in pasivne varnosti teh dveh kompaktnih modelov: serijska oprema med drugim vključuje sistem Front Assist z nadzorom pešcev, sistem Lane Assist in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. V primeru nezgode potnike ščiti do devet varnostnih blazin.

Novi paketi opreme - Scala, Kamiq

S spremenjeno strukturo ponudbe so za Scalo in Kamiq odslej na voljo tudi paketi Design Selection, kakršne poznamo že iz družine popolnoma električnih vozil Enyaq iV. Te pakete navdihujejo sodobna bivalna okolja, zato jih sestavljajo usklajene barve in materiali. V treh novih paketi opreme - Essence, Selection in športni vrhunski liniji Monte Carlo - je na voljo skupno šest oblikovnih različic. Poleg tega so v ponudbi paketi dodatne opreme različnih kategorij in številne posamične opcije. Priljubljene izvedbe Monte Carlo, ki so poklon Škodinim uspehom na rallyju Monte Carlo, tradicio­nalno izstopajo s črnimi poudarki in umetnim usnjem Carbon v notranjosti. Za vse modele sta serijska 8-palčni digitalni zaslon in 8,25-palčni zaslon sistema Škoda Infotainment.

Škodino značilno paleto Simply Clever rešitev dopolnjujejo funkcije, kot je virtualni pedal za opcijsko električno odpiranje pokrova prtljažnika, ki je prvič na voljo za ta dva modela.

Scala in Kamiq - pogosta vprašanja

Nova Scala in Kamiq kdaj bo v Sloveniji?

Nova Škoda Scala in Kamiq bosta predvidoma v Sloveniji v začetku leta 2024.

Kamiq in Scala 2023 - katere so največje novosti?

Škoda Scala in Kamiq 2023 - največje novosti:

 • 9.25'' velikost zaslona multimedije
 • motorji nove generacije evo2
 • matrični TOP LED žarometi
 • novi Simply Clever dodatki
 • 10'' palčni digitalni merilniki
 • bolj dinamična zunanjost
 • novi asistenčni sistemi
 • nova platišča do 18''
 • do 9 zračnih blazin
 • novi paketi opreme

Scala in Kamiq 2023 matrični žarometi

Velika novost so matrični TOP LED žarometi, ki pedstavljajo veliko posodobitev novega modela.

Novi paketi opreme - Scala, Kamiq

V treh novih paketih opreme - Essence, Selection in športni vrhunski liniji Monte Carlo - je na voljo skupno šest oblikovnih različic. Poleg tega so v ponudbi paketi dodatne opreme različnih kategorij in številne posamične opcije.

Katere so spremembe varnosti?

Novi sistemi varnosti vključujejo sistem Front Assist z nadzorom pešcev, sistem Lane Assist in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. V primeru nezgode potnike ščiti do devet varnostnih blazin.

Nova Škoda Scala 2023
Nova Škoda Scala 2023 Avtor: Škoda
Novi Škoda Kamiq 2023
Novi Škoda Kamiq 2023 Avtor: Škoda
Nova Škoda Scala 2023
Nova Škoda Scala 2023 Avtor: Volkswagen
Novi Škoda Kamiq 2023
Novi Škoda Kamiq 2023 Avtor: Škoda
Nova Škoda Scala 2023
Nova Škoda Scala 2023 Avtor: Škoda
Novi Škoda Kamiq in Scala 2023 - notranjost
Novi Škoda Kamiq in Scala 2023 - notranjost Avtor: Škoda
5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja