VW Arteon Shooting Brake - že pri Porsche Inter Auto!

VW Arteon Shooting Brake - že pri Porsche Inter Auto!

Novi VW Arteon in Arteon Shooting Brake, cena že od 32.586 €*. Prva vozila so že pri Porsche Ljubljana, Porsche Maribor in Porsche Koper.

Avtor: Jan Gregorin

Zanima me novi VW Arteon

Vpišite podatke in izkoristite ugodnosti.

Novi Arteon Shooting Brake 2021

Volkswagen je že pred časom uradno razkril novi VW Arteon in povsem novo izvedenko imenovano Arteon Shooting Brake. Kljub temu, da novi VW Arteon ostaja prepoznaven, prinaša kar nekaj opaznih sprememb. Veliko novosti najdemo že na zunanjosti vozila, spremenjene odbijače in predvsem novo zasnovan sprednji del s sklenjeno linijo luči, markantnimi kromiranimi prečkami in novimi odprtinami za zajemanje zraka na spodnjem delu. 

Novi VW Arteon - sestavite si svojega:

Preverite tudi:

Želite več informacij o novem modelu? Prosimo pokličite nas na 031 616 918!

Prihranite 1.500 € ob naročilu!

Posebna ponudba pri Porsche Inter Auto

Ob nakupu novega Arteona izkoristite 1.500€* bonusa v obliki znižanja MPC za vsa vozila na zalogi in nova naročila ob financiranju in hkratno sklenitvijo Volkswagen zavarovanja. Izkoristite dodatno ugodnost ob nakupu vašega novega Arteona. (1)

VW Arteon akcija:

 • 1.500 € VW BON
 • preverite veljavnost akcije!

Novi Arteon že za 32.586 €!*

Motor: 1.5 TSI 110 kW/150 KM

Pomembnejša bogata serijska oprema:

 • navigacijski sistem Discover Media, z 8'' zaslonom
 • App-Connect (Apple CarPlay in Android Auto)
 • asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist
 • asistenčni sistem Travel Assist
 • digitalni radijski sprejemnik DAB+
 • LED-žarometi in LED zadnje luči
 • 18-palčna aluminijasta platišča

Novi Arteon in Arteon Shooting Brake - tehnični podatki, dizelski TDI motor

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Paket opreme Poraba (l/100km)
Bencinski motorji        
VW Arteon 2.0 TSI 140/190 7-st. DSG Elegance 6
Dizelski motorji        
VW Arteon 2.0 TDI 110/150 7-st. DSG Elegance, R-Line 4,2 - 4,0
VW Arteon 2.0 TDI 147/200 7-st. DSG Elegance, R-Line 4,7 - 4,6
VW Arteon 2.0 TDI 4Motion 147/200 7-st. DSG Elegenace, R-Line 5,1 - 4,9
Novi VW Arteon - konfigurator
Novi VW Arteon - konfigurator Avtor: Volkswagen
Novi VW Arteon 2020
Novi VW Arteon 2020 Avtor: Volkswagen

Več kot osupljiv dizajn!

Novi Arteon in Arteon Shooting Brake že v mirovanju razkrivata svoje številne odlike. S čim vas bosta prepričala? Z ekskluzivnim dizajnom, dinamično silhueto in pravo mero športnosti. V potniškem prostoru prisegata na kakovostne materiale  in urbane poudarke. Dovršeni detajli ter komunikacijski in asistenčni sistemi pa v vseh voznih situacijah zagotavljajo izredno visoko raven udobja. 

VW Arteon eHybrid - električni doseg do 55 kilometrov

VW Arteon eHybrid predstavlja tudi povem novi prilkjučno hibridni pogon, ki je pri modelu Arteon na voljo prvič. Izključno električni doseg modela je tolikšen, da bodo mnogi vozniki Arteona eHybrid in Arteona Shooting Brake eHybrid svoje dnevne relacije lahko opravljali brez emisij! Obe različici Arteona, limuzinski Arteon Fastback in karavanski Arteon Shooting Brake, se obenem uvrščata med prve modele med svojimi konkurenti, za katere bo v višjem srednjem razredu mogoče naročiti priključno hibridni pogon! Seveda bodo na voljo tudi bencinski motorji imenovani Arteon TSI in dizelski Arteon TDI

Priključno hibridni sistem Arteon eHybrid je sestavljen iz 1,4-litrskega bencinskega motorja s turbopolnilnikom, ki je povezan z elektromotorjem, ki zagotavlja 12,7 kW moči. Izključno električni doseg znaša do 55 kilometrov, pogonski sklop pa skupno zagotavlja 217 konjskih moči. Moč se prenaša na prednji kolesi prek sedemstopenjskega samodejnega menjalnika DSG. (2)

Priključni hibrid Arteon eHybrid pogonski sklop:

 • 1,4-litrski turbo bencinski motor in elektromotor
 • skupna moč motorjev 21z konjskih moči
 • avtomatski DSG menjanik
 • električni doseg do 55 kilometrov
Novi VW Arteon eHybrid 2020 - priključni hibrid
Novi VW Arteon eHybrid 2020 - priključni hibrid Avtor: Volkswagen

VW Arteon R - vrhunska dinamika in 320 konjskih moči

Arteon R 2021, povsem nova različica v ponudbi znamke, predstavlja vrhunsko dinamiko namenjeno poslovnim razredom. Top različica, s katero Volkswagen prodira še globlje v segment premium modelov z visoko zmogljivostjo. Pri njem ne navdušuje zgolj sama moč, pač pa tudi način, kako se moč prenaša na cesto. Inovativna in tehnološko napredna tehnologija z imenom R-Performance Torque Vectoring zagotavlja, da se pogonska moč glede na razmere na cesti prilagaja med vsemi kolesi. V tem avtomobilskem razredu to prinaša nov nivo vozne dinamike. Turbo 2,0-litrski bencinski motor ima do 320 konjskih moči, kar vsekakor zagotavlja odlične zmogljivosti.

Katere so največje novosti?

 • Arteon eHybrid - prvič na voljo priključni hibrid
 • Arteon R – dinamika visoke zmogljivosti za poslovni razred
 • Novi asistenčni sistemi - tudi Travel Assist
 • Nova armaturna plošča 
 • Učinkovitejši in naprednejši motorji
Novi VW Arteon R 2020 - vrhunska zmogljivosti
Novi VW Arteon R 2020 - vrhunska zmogljivosti Avtor: Volkswagen
Novi VW Arteon R 2020 - limuzina
Novi VW Arteon R 2020 - limuzina Avtor: Volkswagen
Novi VW Arteon R Shooting Brake - karavan
Novi VW Arteon R Shooting Brake - karavan Avtor: Volkswagen

Novi Arteon Shooting Brake - še več prostora in udobja

Novi VW Arteon se lahko pohvali z izjemno praktičnostjo. Vsi potniki, tako na sprednjih kot tudi na zadnjih sedežih, lahko v obeh različicah modela Arteon občutijo prednosti napredne prečne modularne platforme (MQB). Prostor za noge pred zadnjimi sedeži meri tudi do 1.016 mm, kar je največ v tem razredu. Zaradi večje praktičnosti, se izvedenka Shooting Brake spredaj in zadaj odlikuje z dodatno notranjo višino. Naslonjalo zadnjih sedežev je v obeh različicah serijsko asimetrično zložljivo. Za zadnjo sedežno klopjo v Arteonu Shooting Brake se takoj začne prtljažni prostor, ki pri naloženosti do zadnjega naslonjala in do višine prtljaž­nega roloja meri 565 litrov (Fastback: 563 litrov); če pa za prtljago izkoristimo tudi prostor do naslonjal sprednjih sedežev, se prtljažna kapaciteta poveča na 1.632 litrov (Fastback: 1.557 litrov). Prtljažna površina meri v dolžino do največ 2,09 m (do spred­njih sedežev).

Največja sprememba je vsekakor nova izvedenka Arteon Shooting Brake. Športni in praktični karavan, ki v prtljažniku premore prtljago do 1632 litrov (ob zložljenih zadnjih sedežih). To je 75 litrov več kot običajna limuzinska različica.

Novi Arteon 2020 (2021) - dimenzije, mere, tehnični podatki

Model Prtljažni prostor (l)
VW Arteon Fastback (limuzina) 563 (podrti zadnji sedeži: 1.557)
VW Arteon Shooting Brake (karavan) 565 (podrti zadnji sedeži: 1.632)

Novi asistenčni sistemi v Arteonu: Travel Assist

Novi Arteon predstavlja tudi povsem nove asistenčne sisteme, med njimi tudi Travel Assist. Paleta tehničnih novosti poleg pogonov zajema še več asistenčnih sistemov IQ.DRIVE. Za to modelsko serijo je nov opcijski sistem Travel Assist, ki omogoča delno avtoma­tizirano vožnjo v hitrostnem območju od 0 km/h do 210 km/h (v okviru sistemskih omejitev). S sistemom Travel Assist postanejo občutno udobnejše še zlasti vožnje s pogostim ustavljanjem in speljevanjem (stop-and-go) ter vožnje skozi gradbišča. Integralni del sistema Travel Assist je ACC s predvidljivim uravnavanjem hitrosti. Avtomatsko uravnavanje razdalje se z ustreznim prilagajanjem hitrosti odziva na hitrostne omejitve, naselja, zavoje, krožišča in križišča.

V funkcionalni obseg sistema Travel Assist spadata asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist z vodenjem vozila po sredini voznega pasu in asistenca za zaviranje v sili Front Assist z zaznavanjem pešcev. Kamero za vzvratno vožnjo Rear View (dodatna oprema) so izpopolnili tako, da zdaj med drugim dodatno vključuje funkcijo Cornerview (razširitev slike kamere na zaslonu infotainment sistema z 90 stopinj na široki kot 170 stopinj) in posebni "pogled na prikolico" (od zgoraj na vlečno kljuko, za lažji priklop prikolice na vozilo).

VW Arteon Fastback
VW Arteon Fastback Avtor: Volkswagen

Popolnoma nova armaturna plošča - VW Arteon 2021

Poleg močno spremenjene zunanjosti, pa je popolnoma nova tudi armaturna plošča v notranjosti. Arteon znotraj navdušuje z novo zasnovo armaturne plošče, ki mu daje še več ekskluzivnosti. Upravljanje olajšujejo drsniki na dotik za avtomatsko klimatsko napravo in novi večfunkcijski volan z digitalnimi dotikali. Med novosti spadata tudi brezžična integracija aplikacij prek tehnologije "App-Connect Wireless" za Apple CarPlay in Android Auto (Google) ter 700-wattni visokozmogljivi avdiosistem proizvajalca harman/kardon, ki so ga prilagodili posebej za Arteon in Arteon Shooting Brake (na voljo v sklopu dodatne opreme). Dovršeno podobo nove notranjosti nadgrajuje opcijska ambientna osvetlitev, ki omogoča izbiro med 30 barvami. Skladno z načelom 'osvetlitev je novi krom' so osvetljeni tudi dekorativni elementi na armaturni plošči in oblogah vrat. Multimedijski sistem je velikosti do 20,3 cm oziroma 8 palcev. (3)

VW Arteon 2020 - nova armaturna plošča
VW Arteon 2020 - nova armaturna plošča Avtor: Volkswagen
VW Arteon 2020 - notranjost
VW Arteon 2020 - notranjost Avtor: Volkswagen

VW Arteon - pogosta vprašanja

VW Arteon cena - koliko znaša?

Za novi VW Arteon v limuzinski izvedenki boste morali odšteti manj kot za karavansko različico Shooting Brake. Preverite veljavnost in pogoje akcije pri prodajnih svetovalcih!

VW Arteon prtljažnik - koliko meri?

Pri modelu VW Arteon limuzina prtljažnik meri 563 litrov, pri modelu VW Arteon Shooting Brake pa meri 565 litrov. V primeru da podrete zadnje sedeže pri prvem meri prtljažnik celo 1557 litrov, pri drugem pa 1632 litrov. 

VW Arteon R motor

Turbo 2,0-litrski bencinski motor ima do 320 konjskih moči, kar vsekakor zagotavlja odlične zmogljivosti skupaj z novimi tehnologijami.

VW Arteon eHybrid doseg

Izključno električni doseg znaša do 55 kilometrov, pogonski sklop pa skupno zagotavlja 217 konjskih moči.

Novi VW Arteon največje novosti

Katere so največje novosti?

 • Arteon eHybrid - prvič na voljo priključni hibrid
 • Arteon R – dinamika visoke zmogljivosti za poslovni razred
 • Novi asistenčni sistemi - tudi Travel Assist
 • Nova armaturna plošča 
 • Učinkovitejši in naprednejši motorji

Pokličite nas, z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Naj tudi vas prepričajo modeli znamke VW!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

VW Multivan T7 - prihaja nova generacija!

Vas zanima novi Multivan? Pišite in dodali vas bomo na prioritetno listo. ...

Volkswagen ID.4 2021 - spoznajte ga v živo

ID.4 cena ID.4 cena ID.4 konfigurator ID.4 ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.