Novi SEAT Tarraco 2019 - sodoben in prostoren

Novi SEAT TARRACO

Če kupujete nov avto in želite velikega terenca z zapeljivimi linijami, bogato opremo ter prostora za 7 potnikov, poleg tega pa prisegate na znamko Seat, imamo za vas odlično novico. Seat je tu, da vam postreže z novim modelom, ki sliši na ime Taracco. Gre za tretjega in največjega terenca iz družine Seat, moč pa ga je dobiti v konfiguraciji s 5 ali 7 sedežov. Poleg prostorne in elegantne notranjosti ter razburljivega eksterierja pa ponuja tudi zabavno vozniško izkušnjo in opcijski pogon 4x4, tako da prav zares ustreza vsakemu življenskemu stilu.

 

SEAT Tarraco: Nemška kakovost in španska eleganca

Seat Taracco je atraktivna alternativa Škodi Kodiaq ter VW Tiguanu Allspace, ki pa na svoj unikaten način dodaja stil in eleganco. To je hitro razvidno že ob prvem pogledu na avto, saj prevladujejo številne elegantne linije, ki poskrbijo za zares samosvoj videz in prepoznavnost v prometu. Spredaj opazimo ostro začrtane LED žaromete in masko, ki zelo okusno kombinira uglajen in športni izgled. Podobno tematiko opazimo tudi, ko se pomaknemo na stran kjer vidimo klasičen SUV odtis, oplemeniten z linijami v Seatovem duhu. Za dodatno mero športne elegance skrbijo tudi opcijska 20 palčna aluminijasta platišča, zadek pa lepo povezujejo zadnje luči, katere poudarjajo širino in vsestransko uporabnost SUV-ja. Dokončno si lahko zunanjost po svojih željah ukrojite s izvedbama Style in Xcellence.

VIDEO/TEST: SEAT Tarraco 2019 2.0 TDI 4DRIVE DSG Xcellence
 

 

Vrhunsko udobje in prostornost, na ukaz tudi športnost

Seat Taracco blesti v udobju kakor tudi v športnosti, saj lahko voznik ob izbiri nastavitve Normal, Eco ali Sport izbere potovanje v popolnem udobju ali pa si ustvari športno in razburljivo vozniško izkušnjo. Če pa si kdaj zaželi terenske avanture, pa bo štirikolesni pogon pomagal premagati tudi najhujše ovire na terenu.

Notranjost pri modelu SEAT Tarraco

Notranja zasnova Tarraca zrcali raven kakovosti, ki jo običajno najdemo v prestižnem segmentu. Združuje različne materiale in vzbuja občutek samozavesti, potnikom pa je zagotovljeno udobje in dobro počutje. Voznikovo vidno polje krasita kar dva digitalna instrumenta in sicer 10,25-palčni zaslon, ki igra vlogo merilnika hitrosti ter osrednji zaslon sistema. Ta pa ni klasično integriran v armaturno ploščo, zanj se namreč zdi da lebdi, ker so ga oblikovalci namestili v ergonomsko ugodnejši, višji položaj in zato je branje informacij z njega enostavnejše kot tudi varnejše. Dizajn notranjosti optimalno dopolnjujejo visoka kakovost izdelave ter premišljeno izbrani materiali in barve.


 

SEAT Tarraco dimenzije

Notranja zasnova Tarraca zrcali raven kakovosti, ki jo običajno najdemo v prestižnem segmentu. Združuje različne materiale in vzbuja občutek samozavesti, potnikom pa je zagotovljeno udobje in dobro počutje. Voznikovo vidno polje krasita kar dva digitalna instrumenta in sicer 10,25-palčni zaslon, ki igra vlogo merilnika hitrosti ter osrednji zaslon sistema. Ta pa ni klasično integriran v armaturno ploščo, zanj se namreč zdi da lebdi, ker so ga oblikovalci namestili v ergonomsko ugodnejši, višji položaj in zato je branje informacij z njega enostavnejše kot tudi varnejše. Dizajn notranjosti optimalno dopolnjujejo visoka kakovost izdelave ter premišljeno izbrani materiali in barve.


 

SEAT Tarraco tehnični podatki: bencinski TSI, dizelski TDI motorji

Ker je Seat Tarraco najprestižnejši in najmodernejši Seatov terenec, si zasluži tudi pogonske agregate enakega kova. In tudi tukaj ne boste razočarani, saj je Tarraco na voljo s štirimi zmogljivimi, učinkovitimi ter zanesljivimi pogonskimi agregati.

Na voljo sta torej dva bencinska motorja, prvi je 1,5-litrski TSI, ta razvije 110KW (150KM), povezan pa je preko ročnega 6-stopenjskega menjalnika na prednja kolesa. Za nekoliko zahtevnejše pride v poštev 2-litrski TSI, ki proizvede 140KW (190KM) in je podkrepljen s 7-stopenjskim samodejnim DSG menjalnikom in Seatovim štirikolesnim pogonom 4Drive.

Prav tako sta na voljo dva dizelska motorja in sicer oba že dobro znana 2.0 TDI. Prvi ponuja moč 110KW (150KM), drugi pa 140KW (190KM) in zavidljivih 400Nm Navora. Pri manj zmogljivi dizelski različici je moč izbirati med samodejnim 7-stopenjskim DSG menjalnikom ter 6-stopenjskim ročnim menjalnikom kakor tudi med štirikolesnim pogonom 4Drive ali pa pogonom na prednji kolesi. Močnejša različica je na voljo le s štirikolesnim pogonom 4drive in samodejnim DSG 7-stopenjskim menjalnikom.


 

VIDEO/TEST: SEAT Tarraco 2019 in Framski Slap
 

 

Varnost z modernimi asistenčnimi sistemi na povsem novi ravni

Novi SEAT Tarraco v krogu tekmecev postavlja nova merila tudi na področju varnosti, saj s številnimi senzorji spremlja dogajanje na cesti natančneje kot kdajkoli doslej. Serijsko so na voljo sistemi Front Assist z zaznavanjem pešcev, Lane Assist ter klic v sili E-call, pri različici Xcellence tudi aktiven tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ter parkirna krmilna asistenca. Pod dodatno opremo pa spadajo še sistemi kot so Emergency Assist, senzor za mrtvi kot, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, asistenca za zastoje (Traffic Jam Assist), sistem za avtomatsko prilagajanje dolgih luči (High Beam Assist) in prav vsi ti sistemi poskrbijo za kar se da varno in brezskrbno počutje ob vožnji.

Poleg vseh že poznanih sistemov pa Tarraco predstavlja še dva popolnoma nova sistema in sicer Pre-crash Assist ter Rollover Assist.

V ponudbi je mogoče dobiti tudi razne konfortne sisteme kot so pomočnik pri parkiranju (Park Assist), Parkirna kamera s pogledom iz ptičje perspektive in še in še.

Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi SEAT Tarraco!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Zadovoljstvo je pri nas na prvem mestu. Prepričati želimo tudi vas!

Število ocen: 109
5
         
16. december 2019
Sergej H. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea XL 1.6 TDI
         
kakovostno vendar relativno drago.
11. december 2019
Jerica V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza SC LOCO 1.0 MPI GP2
         
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
25. november 2019
Nataša J. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Leon Style 1.6 TDI CR DPF
         
Vse je bilo ok.
4. november 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Zadnji obisk je bil popoln. Kakšen prej pa ne tako zelo, čeprav je moja stalna servisna svetovalka odlična in v zvezi z njo nimam pripomb (razen pozitivnih:). Predvsem me je (kdaj prej, ne zdaj, ko sem bila nazadnje in jo je nadomeščal kolega) zmotila razlika med predvidenim in dejanskim časom opravljene storitve. Zmotilo me je tudi, ko ste ukinili dva kupona za taksi in nam namenili le po enega. To (zame je bilo sicer poskrbljeno) me je zelo zmotilo (sploh glede na to, da avtobusne linije niso tako blizu in tako ugodne kot pri Porschejevem servisu na Bravničarjevi). A sem prepričana, da se ta praksa ni obnesla in da je spet tako, kot je bilo prej (nazadnje sem le menjavala gume in počakala kar ob kavi v bližnjem lokalu, tako da ne vem, kako je zdaj s tem).
4. november 2019
Danijela Neža V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea Reference 1.6 TDI DPF
         
sem zelo zadovoljna in nimam pripomb. Iskrena hvala za vse!

 

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8.-17.ure