SEAT raste z novim modelom SEAT Tarraco

SEAT raste z novim modelom SEAT Tarraco

Tarraco je SEAT-ov tretji SUV, podjetje pa z njim vstopa na trg velikih SUV-jev ter zaokroža modelsko družino, v kateri sta že Arona in Ateca. Veliki SUV s 5- ali 7-sedežno različico prinaša večjo prilagodljivost in je prvi model, ki nakazuje SEAT-ovo novo smer oblikovanja za naslednja leta. Na trg bo prišel v začetku leta 2019.

Martorell (Španija), 18. 9. 2018 – SEAT Tarraco je tu. Ime je dobil po mediteranskem mestu Tarragona – zgodovinskem in kulturnem središču z mogočno arhitekturo, a mladostnim in pustolovskim duhom. Ime Tarraco je bilo izbrano z javnim glasovanjem v zaključni fazi projekta #SEATseekingName, v kateri je sodelovalo več kot 140.000 navdušencev.

Najnovejše vozilo, ki je bilo oblikovano in razvito v SEAT-ovem centru v Martorellu (Barcelona), proizvajali pa ga bodo v Wolfsburgu (Nemčija), je SEAT-ovo tretje vozilo v produktni ofenzivi SUV jev in pooseblja SEAT-ovo oblikovalsko filozofijo za prihodnje modele. Tarraco bo podjetju pridobil nove kupce, povečal ugled znamke in pomembno vplival na dobiček, saj ima visoko dodano vrednost. Postal bo novi paradni model znamke.

Novi Tarraco se umešča na čelo SEAT-ove družine SUV-jev ter kot veliki brat modelov Ateca in Arona povezuje najsodobnejše tehnologije, dinamične krmilne lastnosti, funkcionalnost in eleganten, napreden dizajn. Tarraco v sebi združuje veliko prednosti svoje velikosti in se zato lahko sooča z vsemi elementi sodobnega življenja. 

Novi SUV ima ključne lastnosti vseh modelov v paleti znamke SEAT:

  • dizajn in funkcionalnost,
  • športnost in udobje,
  • dostopnost in kakovost,
  • tehnologijo in emocije – vse to v obliki, ki ustreza različnim življenjskim slogom.


Novi SEAT Tarraco je zasnovan za voznike, ki potrebujejo uporabno vozilo s 5 ali 7 sedeži in funkcionalnost višjega položaja sedenja, pri čemer jim videz vozila veliko pomeni ter cenijo Tarracovo razmerje med samozavestnostjo in eleganco. To ravnovesje lastnosti odlikuje oba razpoložljiva paketa opreme, Style in Xcellence.

Ker trg SUV-jev še vedno raste, bo Tarraco, ko bo predstavljen v začetku leta 2019, igral ključno vlogo za SEAT, saj bo prispeval k utrditvi položaja znamke in nadaljnji rasti prodaje v času, ko prodaja vozil družbe že vztrajno raste. Med januarjem in avgustom je SEAT po vsem svetu prodal 383.900 vozil, kar je 21,9 % več kot v istem obdobju leta 2017. 

"Za SEAT je to obdobje največje produktne ofenzive v zadnjem času. Predstavitev modela SEAT Tarraco, našega prvega velikega SUV-ja, je del naše 3,3-milijardne investicije med letoma 2015 in 2019 v prihodnost podjetja in našo paleto vozil," je dejal Luca de Meo, predsednik SEAT-a ter dodal: "Dopolnjuje našo družino SUV-jev in ustreza potrebam vsakega kupca."

SEAT Tarraco je zasnovan za voznike, ki iščejo občutek vznemirjenja in funkcionalnost v enem vozilu. Ustvarjen je za ljudi, ki potrebujejo prilagodljivost sedežev (do sedem), prostor za prevoz družine in prijateljev ter cenijo vozilo, ki se odziva na voznikove ukaze in ima dinamične vozne lastnosti.

Najnovejša tehnologija koncerna Volkswagen in platforma z dolgo medosno razdaljo MQB-A, na kateri temelji veliki SUV, sta ključni za funkcionalnost in dinamične vozne lastnosti vozila.

Dinamično uravnavanje podvozja (DCC) skrbi za popolno ravnovesje med občutkom športnosti, ko sedite za volanom, in udobnejšo vožnjo na daljših potovanjih in na različnih vrstah cest. Voznik lahko izbere nastavitev, ki mu najbolj ustreza, vendar pa lahko sistem vožnjo prilagodi tudi samodejno glede na cestišče in način vožnje.

Vožnja poteka gladko zaradi zmogljivosti, učinkovitosti in zanesljivosti pogonskega sistema. Vsi motorji so opremljeni z direktnim vbrizgavanjem, turbopolnilnikom in tehnologijo start-stop ter nudijo razpon moči od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM).
 


Na voljo bosta dva bencinska motorja: 1,5-litrski 4-valjni motor TSI, ki razvije moč 110 kW (150 KM) in je kombiniran s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi, ter 2,0-litrski motor, ki razvije moč 140 kW (190 KM) in je kombiniran s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive. Prav tako bosta na voljo dva dizelska motorja, oba 2,0-litrska TDI z močjo 110 kW (150 KM) oz. 140 kW (190 KM). Različico s 110 kW (150 KM) bo mogoče kombinirati s pogonom na sprednji kolesi in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s 7 stopenjskim menjalnikom DSG in pogonom 4Drive. Močnejši dizelski motor bo na voljo le s pogonom 4Drive in 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Pozneje bodo za SEAT Tarraco v ponudbo vključili tudi alternativne pogonske tehnologije.

"SEAT Tarraco je funkcionalna in prilagodljiva mojstrovina, saj se ponaša s prostornostjo in prilagodljivostjo, ki ju stranke pričakujejo od velikega SUV-ja. Je najbolj športno vozilo v segmentu z vidika dizajna in tudi zaradi dinamičnega uravnavanja podvozja, ki se prilagaja vašim potrebam pri vožnji," je dejal dr. Matthias Rabe, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj.

Novi SEAT Tarraco ima vse asistenčne sisteme, ki so potrebni za udobnejšo in varnejšo vožnjo tudi v okoljih z visokimi zahtevami. Dobro znani sistemi, kot sta asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist in sistem za nadzor prometa Front Assist, vključno s sistemom za zaznavanje kolesarjev in pešcev, bodo v Evropi del serijske opreme, medtem ko bodo sistemi, kot so senzor za mrtvi kot, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, asistenca za zastoje Traffic Jam Assist, ACC (sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje), asistenca za luči Light Assist in asistenca Emergency Assist na voljo opcijsko.

SEAT je varnost dvignil na naslednjo raven, saj je Tarraco kot SUV opremljen tudi s funkcijo klica v sili, asistenco Pre-crash Assist in sistemom Rollover Detection, kar pomeni, da je vozilo zasnovano tako, da ne glede na situacijo dosega najzahtevnejše varnostne standarde in bo lahko veljalo za merilo svojega segmenta.
 


Večje dimenzije so navdihnile oblikovalce, da so našli večje ravnovesje med estetsko integriteto in uporabnimi proporcionalnimi razmerji. Čeprav Tarraco kot SUV v dolžino meri 4.735 mm in v višino 1.658 mm, kar zagotavlja veliko prostora v notranjosti in mogočno zunanjost, celostni dizajn izraža lahkotnost in dinamičnost kot tudi robustnost in občutek za prostor.

Sprednji del nakazuje novo celostno podobo znamke z bolj izrazito mrežo hladilnika, ki ustvarja močnejši vtis in karakter, medtem ko so ostro začrtani LED-žarometi ohranili značilno trikotno obliko, a so pomaknjeni bolj navznoter, kar vozilu daje videz večje osredotočenosti. 

Tehnologija luči je pomembna lastnost Tarraca. SUV uporablja 100-odstotno LED-tehnologijo tako za zunanje kot tudi za notranje luči, in sicer serijsko pri obeh izvedbah, Xcellence in Style, kar oblikovalcem omogoča večjo oblikovalsko svobodo, stranki pa čistejšo in drznejšo osvetlitev.

"Mislim, da se vam novi Tarraco v spomin vtisne že ob prvem pogledu zaradi odlične zasnove ter elegantnega in hkrati športnega dizajna. Izraziti sprednji del vozila vas navda s ponosom in nakazuje, kakšen bo videz vozil SEAT v prihodnosti,” je povedal Alejandro Mesonero, vodja oblikovanja pri znamki SEAT. "In kot to počnemo pri vseh vozilih, ki jih razvijamo, smo v detajle Tarraca vložili veliko ljubezni in strasti, pri tem pa sledili naši filozofiji: če je videti v redu, potem je v redu."

Pri zadnjem delu, kjer je funkcionalnost zelo pomembna, je poudarek na nizkem prtljažniku, vendar pa zasnova luči izraža širino in funkcionalnost SUV-ja. LED-osvetlitev omogoča tudi dinamične zadnje smernike.
 


SEAT Tarraco bo na voljo v osmih različnih barvah: temno kamuflažna, oriksovo bela, zrcalno srebrna, atlantsko modra, indijevo siva, titanovo bež, globoko črna in uranovo siva.

Oblikovalci so trdo delali, da so ustvarili notranjost, ki varuje potnike. Uporabili so vodoravno zasnovo, ki poudarja armaturno ploščo pa tudi širino Tarraca. S tem se poveča občutek prostornosti v kabini, istočasno pa takšna zasnova navdihuje s samozavestjo, varnostjo in ravnijo kakovosti, ki jo običajno najdemo v prestižnem segmentu.

Ker se naš svet vse bolj digitalizira, najdemo v Tarracovi notranjosti 10,25-palčni digitalni kombinirani instrument, ki racionalizira posredovanje pomembnih informacij vozniku, in 8-palčni lebdeči zaslon HMI, kjer potniki lahko dostopajo do SEAT-ovega nabora možnosti za povezavo. Omeniti velja tudi infotainment sisteme: Tarraco bo namreč prvi SEAT-ov model s funkcijo upravljanja z gestami (ki jo bo vključeval 8-palčni navigacijski sistem Plus).

Predprodaja modela SEAT Tarraco se bo začela decembra.


Preverite našo ponudbo trenutno največjega SEATovega SUV-a - SEAT Ateca
 


SEAT Kontakti

Kontakti

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Podobni članki

2020 Audi RS6 Avant: 600 konjskih moči za vrhunske zmogljivosti #foto #video

Audi RS6 Avant: Visokozmogljivi karavani so nekaj, v čemer Audi blesti že vrsto let. Tudi tokrat nas niso razočarali - prav nasprotno, z novim modelom Audi RS6 Avant nove generacije ...

EKSKLUZIVNO: Volkswagen T-Roc Cabriolet 2019

Volkswagen T-Roc Cabriolet - kabriolet 2019/2020 Volkswagen T-Roc Cabriolet - kabriolet: Že nekaj časa se je govorilo, da prihaja novi model znamke Volkswagen in danes smo ga le ...

Novi Volkswagen Passat (2019) že od 30.417 €

Začetek predprodaje: Novi Volkswagen Passat in Passat Variant (2019) Prenovljeni Passat skladno nadaljuje z najnovejšimi oblikovalskimi smernicami znamke, a hkrati ne pozablja ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.