Novi Audi A6 e-tron - napoved serijskega modela

Novi Audi A6 e-tron - napoved serijskega modela

Novi Audi A6 e-tron 2021: na sejmu Auto Shanghai 2021 je debitiral kot predhodnik inovativne družine velikoserijskih avtomobilov s povsem električnim pogonom.

Avtor: Audi.si

Audi A6 e-tron 2021 koncept – naslednja evolucija

Audi predstavlja koncept oziroma študijo modela A6 e-tron višjega razreda z električnim pogonom. Nova tehnološka osnova: Platforma Premium Platform Electric (PPE) od leta 2022. Hitro polnjenje z 270 kW - več kot 700 km dosega. Z Audi Slovenija in Porsche Inter Auto komaj čakamo, da vidimo serijski model. Zunanjost namiguje na prihodnje Audijeve modele in jasno sporoča, kako dinamičen in hkrati eleganten bo električno gnani višji razred znamke.

Glavne značilnosti koncepta Audi A6 e-tron 2021:

  • več kot 700 km dosega
  • hitro polenjenje z 270 kW
  • Pospešek do 100 km/h v le 6,3 sekunde
  • Najvišja hitrost elektronsko omejena na 180 km/h
     

Preverite tudi:

V kolikor želite, da vas kontaktiramo ob predstavitvi novega modela Audi A6 e-tron, nam pišite na [email protected] ali pokličete 051 288 567. Z veseljem smo vam na voljo! 

Audi A6 e-tron - dinamična zasnova
Audi A6 e-tron - dinamična zasnova Avtor: Audi

E za e-tron, E za eleganco - dizajn

S svojimi dimenzijami se Audi A6 e-tron concept jasno uvršča med predstavnike višjega razreda - dolžina 4,96 metra, širina 1,96 metra in višina 1,44 metra ustrezajo trenutnim predstavnikom serije Audi A6/A7. In že prvi pogled razkrije: športni dizajn in elegantne linije s kupejevskim zadkom, značilnim za znamko, so rezultat ustvarjanja v vetrovniku.

Aerodinamika je bistveni del Audijeve dolge zgodbe o uspehu v višjem razredu vozil. Legendaren je količnik zračnega upora (cx) vozila Audi 100/C3, ki je bil svoj čas aerodinamični svetovni prvak v vseh razredih: s količnik zračnega upora (cx) = 0,30 je Audi že leta 1982 prehitel svoje konkurente in tako je bilo še vrsto let. Audi 100 3. generacije je s svojimi tekočimi linijami revolucionarno spremenil tradicionalen dizajn vozil višjega razreda.Električni avtomobili se močno razlikujejo po zunanjem videzu.

Hitro polnjenje, velik doseg več kot 700 km

Srce pogonske tehnologije Audi A6 e-trona concept in vseh prihodnjih modelov PPE bo 800-voltna polnilna tehnologija. Tako kot že pri modelu Audi e-tron GT ta tehnologija zagotavlja, da je mogoče baterijo na hitrih polnilnih postajah v zelo kratkem času napolniti z močjo do 270 kW. Ta revolucionarna tehnologija s platformo PPE prvič vstopa v segmenta srednjega in višjega razreda.

Tehnologija omogoča čase polnjenja, ki se približujejo klasičnemu postanku za dolivanje goriva v vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Samo deset minut je dovolj, da vozilo napolnite s pogonsko energijo za več kot 300 kilometrov prevožene poti. V manj kot 25 minutah je mogoče stanje napolnjenosti baterije s kapaciteto 100 kWh Audi A6 e-trona concept povečati s 5 na 80 odstotkov.

Skupaj z dosegom, odvisno od pogonske različice in pogonske moči, več kot 700 kilometrov dosega je Audi A6 e-tron concept brezkompromisno primeren, da ga uporabljate kot primarno vozilo. V smislu dosega in hitrosti polnjenja ne zaostaja veliko za vozili z motorjem z notranjim zgorevanjem, zato je popoln vsestranski multitalent za vsakodnevno vožnjo, tako za kratke razdalje kot tudi daljša potovanja. (1)

VSA ZALOGA
Audi A6 e-tron - velika novost
Audi A6 e-tron - velika novost Avtor: Audi
Audi A6 e-tron 2021
Audi A6 e-tron 2021 Avtor: Audi

Audi A6 e-tron 2021 - videti in biti viden - svetlobna tehnika

Izstopajo vitki in v celotno kompozicijo linij integrirani ploski žarometi ter zadnje luči. Digitalna matrična tehnologija LED in digitalna tehnologija OLED omogočata doseganje maksimalne svetlosti in funkcionalne raznolikosti tudi z minimalno površino, hkrati pa ponujata svetlobno grafiko z možnostjo prilagajanja. Ekipa Audijevih oblikovalcev in razvijalcev luči je ponovno opravila odlično delo, saj konceptno vozilo v svojih svetilnih enotah združuje številne nove funkcije in možnosti za individualizacijo. Pričakujemo, da bodo možne tudi napredne rešitve za polnjenje električnega avta doma.

Na vsaki strani karoserije so vgrajeni trije majhni visokoločljivostni LED-projektorji, ki ob odprtju vrat tla pod njimi spremenijo v pravo predstavo: potnike pozdravljajo majhne razširjene dinamične svetlobne animacije z napisi v ustreznem jeziku. Na premieri v Šanghaju bo konceptno vozilo obiskovalce pozdravljalo v kitajski pisavi.

Še posebej pomembna za znamko Audi je kombinacija varnostnih funkcij in estetskega dizajna. Zato majhni in visokoločljivostni projektorji ustvarjajo tudi opozorilne simbole na tleh, na primer opozorilo kolesarjem, preden voznik odpre vrata vozila.

Audi A6 e-tron - privlačna zunanjost

Leta 2018 je bil predstavljen e-tron prve Audijeve serije z električnim pogonom. V manj kot treh letih je znamka v celotnem portfelju produktov dosledno in hitro uveljavila e-mobilnost. Po SUV-jih Audi e-trona in e-trona Sportback je februarja 2021 debitiral izjemno dinamičen e-tron GT, ki temelji na novi tehnološki platformi, razviti skupaj z družbo Porsche AG. Dva meseca pozneje sta debitirala Audi Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron - dva izjemno samostojna SUV-ja v segmentu A s skupno tehnično osnovo: tako imenovano modularno platformo za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Od leta 2019 je izključno na Kitajskem na voljo Audi Q2 L e-tron, ki prav tako deluje na izključno električni pogon. Preverite tudi: hišne polnilne postaje.

Audi A6 e-tron 2021
Audi A6 e-tron 2021 Avtor: Audi
Audi A6 e-tron 2021
Audi A6 e-tron 2021 Avtor: Audi
Audi A6 e-tron 2021
Audi A6 e-tron 2021 Avtor: Audi
Audi A6 e-tron 2021
Audi A6 e-tron 2021 Avtor: Audi
Audi A6 e-tron 2021
Audi A6 e-tron 2021 Avtor: Audi

O vseh novostih vas bomo obveščali sproti.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Nudimo vam izkušnjo vrhunske mobilnosti

Število ocen: 488
5
         
18. november 2019
Leopold B. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A3 Limuzina Attraction 1.4 TFSI
         
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5. november 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
6. september 2019
Goran S. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Avant 2.0 TDIe
         
zelo zadovoljen... storitev narejena hitro in kvalitetno
6. avgust 2019
Anton M. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Design
         
Že vrsto let koristim storitve navedenega servisa in je opazen napredek v kompetentnosti celotnega tima sodelavcev.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Škoda Enyaq Coupe iV 2022 - prihaja novi električni SUV

Vas zanima novi Enyaq Coupe iV? Izpolnite in obveščali vas bomo o novostih. VEČ INFORMACIJ ...

Novi Audi grandsphere koncept 2021 – svetovna premiera IAA München Mobility 2021!

Novi Audi grandsphere 2021 - svetovna premiera Po vozilu Audi skysphere concept bo znamka ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.